شمار قربانیان کرونا در شبانه روز گذشته به 13 نفر رسید. با وجود روند رو به افزایش بیماری در جهان، کارشناسان به بررسی علل کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران پرداختهاند.
به گزارش مخبران، این روزنامه همشهری حدود 26 ماه پس از شیوع کرونا در ایران، برای اولین بار، مرگ روزانه بیماران کووید 19 در آستانه ترک سیگار بود؛ آخرین باری که تعداد فوتیهای کرونا کمتر از 20 نفر بود، در 17 دی ماه 1400، 19 نفر اعلام شد. جان خود را از دست دادند، اما در آن زمان قله آمیکرون تازه شروع شده بود و نزول ادامه پیدا نکرده بود؛ به مردم رسید.
حتی امسال نیز پیش بینی های اجلاس هفتم در شیب نزولی شناسایی بحرانی بیماری و بیماری و مرگ در هفته منتهی به فروردین ماه به دلیل بازگشایی مراکز دانشگاهی، تعطیلات نوروزی و زیرجمعیت جدید آمیکرون بود. . اکنون کارشناسان معتقدند تا زمانی که با زیرسویه های جدید یا گونه های جدید ویروس کرونا مواجه نشویم، تا تابستان اوج بحرانی در کشور نخواهیم داشت. اما سوال اینجاست که با وجود اینکه روزانه ده ها هزار بیمار در برخی کشورها از جمله ایالات متحده (50000)، فرانسه (80000)، آلمان (100.000)، ایتالیا (70.000) و جنوب، روزانه ده ها هزار بیمار تشخیص داده می شوند، در کشور چه اتفاقی افتاده است. . آیا کره (200000 نفر) و … کرونا شرایط را در کشور کاهش و تنظیم کرد؟ سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته توصیه جدیدی صادر کرد و از مردم سراسر جهان خواست تا به پوشیدن ماسک در مکانهای عمومی ادامه دهند، حتی اگر مقامات محلی استفاده اجباری از ماسک را لغو کنند. این به این دلیل است که نشان داده شده است که ماسک ها در صورت استفاده صحیح در کاهش انتقال ویروس کرونا بسیار موثر هستند.
نادر توکلی، جانشین ستاد فرماندهی مدیریت بیماریهای کرونا در تهران، یکی از عوامل کلیدی در تعیین وضعیت کنونی کرونا در کشور را پوشش مناسب واکسیناسیون میداند که باعث کاهش شیوع بیماری در کشور شده است. وی به همشاه گفت: در بسیاری از کشورها واکسیناسیون در دو دوز اول و در نوبت سوم در کشور ما بهترین نیست و همین واکسن توانسته اثربخشی لازم را ایجاد کند. به همین دلیل اکیداً توصیه می شود که دوز سوم واکسن را سه تا چهار ماه پس از تزریق دوز دوم برای تقویت ایمنی و کاهش شدت بیماری تزریق کنید.
دو عامل کاهش بیماری در کشور
در همین حال، به گفته محمدرضا صالحی، اپیدمیولوژیست بیمارستان امام خمینی، این بیماری در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند ایران تشدید شده است، اما برخی کشورها با افزایش موارد برخورد با زیرگروههای جدید آمیکرون مواجه هستند. صالحی وضعیت مطلوب فعلی کشور را دو دلیل می داند و می گوید: البته با توجه به پوشش بهینه واکسیناسیون در کشور و افزایش جمعیت در روزهای آینده، امیدواریم دیگر شاهد تکرار واکسیناسیون نباشیم. اوج می گیرد و به انطباق با وضعیت فعلی ادامه خواهد داد.” پروتکل های بهداشتی.”
محمد نظری استهاردی، ناظر بیمارستان امام خمینی (ره) با شمارش تعداد بیماران بستری در بخش عمومی عروق ویروس کرونا مرکز پزشکی گفت: . تعداد بیمارانی که به شدت بیمار هستند کمتر از گذشته است.
آنها علاوه بر بحث واکسیناسیون معتقدند رعایت پروتکل ها در کشور یکی از عوامل مهم و موثر در کاهش بیماری است: کنار هم نشسته اند. این مشکل می تواند منجر به بروز بیماری های بیشتر در جامعه شود. اما در ایران با وجود کاهش پروتکل ها، بیش از نیمی از آنها همچنان ماسک می زنند.
نظری همچنین به تشدید بیماری در کشور اشاره میکند و میگوید: بسیاری از افراد با علائم سرماخوردگی دچار بیماری عروق ویروس کرونا قلب میشوند و به دلیل خوددرمانی به مراکز درمانی در منزل مراجعه نمیکنند. این نشانه آسیبپذیری اخیر است و افرادی که به بیمارستان مراجعه میکنند بیشتر از سایر افراد به بیماری زمینهای، دیابت، فشار خون بالا یا بیماریهای مزمن مبتلا میشوند که احتمال ابتلا به این ویروس بیشتر است.»
آزمایش انبوه نداریم اما میزان بیماری در حال کاهش است
مصطفی قنایی، عضو کمیته علمی مرکز مبارزه با کرونا معتقد است که این بیماری به دلیل جهش ناشی از ویروس کرونا در حال کاهش است. وی به همشاه گفت: این نوع جهش در ایمیکرون به گونه ای اتفاق می افتد که راه هوایی ریه ها را درگیر نمی کند و فقط در بینی، قفسه سینه، گلو و دستگاه تنفسی فوقانی وجود دارد. آمیکرونها و زیرگروههای آنها عفونیتر هستند، اما مرگومیر آنها کمتر از گونههای قبلی ویروس کرونا است.
به گفته غنی، مرگ و میر در سراسر جهان نه تنها در ایران رو به کاهش است، بلکه در ایران هیچ نشانهای وجود ندارد که زمانی برای کاهش بیماری، آزمایش انبوه و تشخیص گسترده وجود ندارد: «اکنون نمیتوانیم با آزمایش انبوه قرنطینه کنیم. اما با آزمایشهای کمتر، نسبت به سایر کشورها، ارقام شناسایی روزانه رو به کاهش است و این نشان دهنده کاهش بار بیماری در کشور است.
وی گفت: کمیته علمی کرونا پیشبینی میکند که وضعیت تا سه ماه ادامه خواهد داشت مگر اینکه با جهش جدیدی در ویروس مواجه شویم. از زمان شروع به کار مجدد مدارس و دانشگاه ها، این که دیگر خلأهای فیزیکی وجود ندارد و ماسک مانند گذشته به چشم نمی آید، تنها عامل مهم در تثبیت بیماری عروق ویروس کرونا، واکسن به خصوص نوبت سوم است. در حال حاضر حدود 40 درصد از افراد مبتلا به بیماری عروق ویروس کرونا هیچ مشکل جسمی یا علائم قابل توجهی از بیماری ندارند و می توانند عفونت را از بین ببرند. بنابراین، رعایت بیشتر پروتکلهای واکسیناسیون و بهداشت ممکن است این انتقال را کاهش دهد.»
انتهای پیام/