
روانشناسان می گویند اثرات روانشناختی بیماری کویدت طولانی مدت است. “مطالعه ای بر روی 97 بیمار کوید 19 در کشور ، افرادی که حتی پس از چند ماه بهبودی بیماری را با شدت بیشتری تجربه کرده اند ، بسیار خوش درخشیده اند.
در مصاحبه ای با مخبران ، دکتر پیمان دوستی وی افزود: نگرانی های اولیه بیماری پاندمی عروق کرونا لزوماً معطوف به خدمات مراقبت از بیمارستان برای مقابله با موج بیماران با علائم جسمی بود و این کاملا طبیعی است ، زیرا با شروع همه گیری ، مراقبت از بدترین بیمار اولویت اول است.
روانشناسان گفتند: “با این حال ، مطالعات روی بیماران و بهبودی از بیماری Covid19 نشان داده است که این افراد دارای ابعاد روانشناختی مانند ترس ، طرد ، انگ ، نگرانی برای سلامتی اعضای خانواده ، شایعات و خواب و تغییر رفتار هستند.
دوستی ادامه داد: سایر مطالعات نشان می دهد افرادی که از این بیماری بهبود می یابند دچار استرس ، استرس پس از سانحه ، اضطراب ، افسردگی و بی خوابی می شوند. مطالعات دیگر در مورد این بیماری نیز انزوای اجتماعی و ترس از آسیب پذیر شدن در نتیجه Kovid19 را برجسته می کند.
وی با اشاره به مطالعات مربوط به بهبودی کوید 19 در ایران گفت: من و همکارانم 97 بیمار را که از این بیماری بهبود یافته بودند مورد بررسی قرار دادیم که آنها را به سه گروه تقسیم کردیم. نیاز به ثبت نام و مراقبت زیاد نبود و مورد سوم گروه شامل افرادی بود که با ناراحتی تنفسی و بستری در بیمارستان بستری بودند.
وی گفت: “یافته های ما نشان می دهد افرادی که این بیماری را با شدت بیشتری تجربه کرده اند پس از بهبودی چندین ماه شایعه روانشناختی ، احساس درماندگی و بیماری آسیب زا را تجربه کرده اند.”
دوستی افزود: از طرف دیگر ، هر سه گروه بهبود یافته اند. آنها حتی پس از ماهها بهبودی ، بدون توجه به شدت بیماری ، سطح بالایی از استرس را تجربه كرده اند و این استرس قابل درک بالاتر از حد تجویز شده است. ابزار اندازه گیری ما نقطه برش جمعیت عمومی بود.
انتهای پیام