ورق استیل چیست؟
ورق استنلس استیل ورقی است که اساس آن آهن است اما بسته به خواص مکانیکی مانند چکش خواری، جوش پذیری و استحکام، آلیاژها و عناصر دیگری نیز وجود دارد که در آن ترکیب می شوند. این محصولات دارای درصد کمی کربن بوده و این مقدار معمولاً زیر 2 می باشد.با افزایش درصد کربن در ورق فولادی، شکل پذیری کاهش یافته و استحکام آن افزایش می یابد. ورق فولادی در دو نوع مربع و مستطیل هر دو در ابعاد مختلف تولید می شود و بر اساس نیاز پروژه انتخاب می شود. یکی دیگر از ویژگی های ورق های فولادی مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر دماهای بالا و پایین می باشد، به طوری که این ورق ها می توانند دمای 1000+ و 200- درجه سانتی گراد را تحمل کنند. در ادامه شما را با مشخصات و انواع ورق های فولادی آشنا می کنیم. همچنین می توانید برای اطلاع از قیمت ورق استیل به لینک مربوطه در سایت مرکز آهن مراجعه نمایید.
فولاد استیل Naon
فلزات به دو گروه فولاد نرم یا فولاد ضد زنگ تقسیم می شوند، فولاد کربنی ملایم دارای عناصر متعددی است به این معنا که علاوه بر کربن حاوی سیلیکون، منگنز، گوگرد و فسفر خواهد بود. سپس، هنگامی که عناصری مانند کروم به فلز اضافه می شود، فولاد ضد زنگ تولید می شود. این محصول همانطور که از نامش پیداست ضد زنگ بوده و در برابر انواع مختلف مقاوم است. علاوه بر این، کروم پس از تماس با اکسیژن به اکسید کروم تبدیل می شود. این فنر برای چشم نامرئی است اما این ماده مرزی بین هوا و فلز ایجاد می کند و از فلز محافظت می کند.
انواع ورق استیل
هنگام طبقه بندی این محصول، ورق ها بر اساس آلیاژ تقسیم می شوند. چند سری فولاد از جمله 300 و 400 وجود دارد که در بین گریدهای فولادی فولاد سری 300 پرفروش ترین است و کاربرد بیشتری دارد. این محصول از جنس استنلس استیل بوده و به انواع مختلفی تقسیم می شود که از جمله آنها می توان به 304، 305، 316، 321، 347 اشاره کرد که در تمامی موارد 304 بیشتر از سایرین استفاده می شود. برای اطلاع از قیمت ورق استیل 321 می توانید از لینک مربوطه در سایت مرکز آهن اقدام نمایید.
فولاد ضد زنگ سری 400 نیز کاربردهای متنوعی دارد و معمولا در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال برای ساخت ابزار از فولاد 420 و برای رنگ آمیزی از فولاد 430 استفاده می شود. به طور کلی این فولاد از انعطاف پذیری خوبی برخوردار بوده و با توجه به ویژگی های این ورق از قیمت پایین تری نسبت به فولاد سری 300 برخوردار است.از ورق های پر مصرف در صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ورق سری 200
این نوع ورق از کروم، نیکل و منگنز به عنوان آلیاژهای اصلی، آلیاژهای آستنیت ساخته می شود و انواع آن به شرح زیر است:
ورق فولادی 201: از نوع آستنیتی و تولید شده از نورد سرد.
ورق استیل 202: تولید شده با ترکیبی از فولاد آستنیتی و ضد زنگ.
ورق استیل 300
ورق فولادی 301: یکی از ویژگی های مهم ورق فولادی 301، چکش خواری و شکل پذیری بالا است. قابلیت جوشکاری این محصول نیز مطلوب است.
ورق فولادی 302: این نوع ورق مقاومت سایشی بسیار بالایی دارد و مقاومت خوبی در برابر خوردگی نشان می دهد.
ورق فولادی 303 : این ماده دارای گوگرد و فسفر زیادی است و به همین دلیل طراحی خوبی دارد.
ورق استیل 304: فولاد 304 حاوی 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل است و به ورق استیل 18/8 نیز معروف است.
ورق فولادی 304L: مشابه فولاد 304 با درصد کربن کمتر که برای جوشکاری مناسب است.
ورق فولادی 309: یکی از پرکاربردترین ورق های فولادی با مقاومت حرارتی عالی است.
ورق فولادی 316: فولاد 316 علاوه بر کروم و نیکل حاوی مولیبدن نیز می باشد. یعنی حاوی 16 درصد کروم، 10 درصد نیکل و 2 درصد مولیبدن است. فولاد زنگ نزن 316 نیز گرید دریایی نامیده می شود و به همین دلیل به طور گسترده در کشتی سازی و صنایع دریایی استفاده می شود.
ورق فولادی 316L: مشابه فولاد 316 با درصد کربن کمتر.
ورق استیل 317. این ورق به دلیل درصد بالای مولیبدن دارای خواص مطلوبی می باشد.
ورق فولادی 321: خواصی نزدیک به فولاد 304 دارد، خاصیت چسبندگی خوبی دارد.
ورق استیل 400
ورق فولادی 405: یکی از ورق های فولادی 400 مورد استفاده در جوشکاری می باشد.
ورق فولادی 408: دارای مقاومت حرارتی بالا و مقاومت در برابر خوردگی ضعیف است.
ورق فولادی 409: ورق مورد استفاده در سیستم اگزوز خودرو قیمت پایینی دارد.
ورق فولادی 410: مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی دارد.
ورق فولادی 416: این ورق حاوی مقدار زیادی گوگرد است، بنابراین قابلیت ماشینکاری و شکل پذیری بالایی دارد.
ورق استیل 420: از این ورق ها در زندگی روزمره مثلاً در ساخت ظروف استفاده می شود.
ورق استیل 430: شکل پذیری بسیار خوبی دارد و به همین دلیل برای ساخت وسایل تزئینی استفاده می شود.
ورق فولادی 440: به دلیل محتوای کربن بالا، در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم است. و در لوازم خانگی استفاده می شود
ورق 446: مناسب برای کار با دمای بالا
ورق سری 500
این دسته از کاغذها به دلیل درصد بالای عنصر کروم، مقاومت حرارتی بالایی دارند و در کاربردهایی که مقاومت حرارتی بالا مورد نیاز است استفاده می شود.
ورق استیل سری 600
ورق های فولادی 600 نیز بسته به نوع آلیاژ استفاده شده در آنها متفاوت است و هر کدام مقاومت متفاوتی در استفاده دارند. در برخی از گروه ها ورق های فلزی به دو دسته تقسیم می شوند: بگیر و نگیر. بله، دو عبارت معروف «آهن بگیر» و «نگیر» را شنیده اید. در زیر، تفاوت های این دو سبک را به شما نشان خواهیم داد. به زبان ساده می توان گفت که اگر آهنربا داشته باشید و آن را به فلز نزدیک کنید، جذب آن می شود و اگر آن را به فلز نزدیک نکنید، جذب آن نمی شود.
فولادهای ضد زنگ موجود در بازار مانند 304 و 316 حاوی عناصر کروم و نیکل هستند و این دو عنصر باعث نچسب شدن آنها می شود. لازم به ذکر است که فولاد سری 400 حاوی کروم است و این عنصر خواص مغناطیسی فولاد ضد زنگ را حفظ می کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت فولاد گرفتن و نگرفتن می توانید به مقاله مرتبط در سایت مرکز آهن مراجعه کنید. از دیگر انواع ورق های فولادی می توان به ورق های فولادی براق و طلایی اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله ورق استیل طلایی چیست؟
یکی دیگر از مزایای ورق های فولادی بازیافت آسان این محصول است به طوری که می توان گفت 100 درصد قابل بازیافت هستند. به علاوه به راحتی قابل تعویض و استفاده در کارگاه ذوب می باشند. میتوان گفت که بیشتر ورقهای فولادی دنیا، حدود ۸۰ درصد آنها برای بازیافت تولید میشوند.
کاربرد ورق استیل چیست؟
کاسه های آهنی به دلیل خواص و فواید بی نظیری که دارند امروزه به یکی از پرمصرف ترین پارچه های موجود در بازار تبدیل شده اند. از انواع کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سقف ساختمان
پوشش بدنه و سقف درب آسانسور
تولید لوازم خانگی
ساخت قطعات بزرگ در کشتی سازی و ساخت پمپ.
ساخت مخازن شیمیایی
بدنه سازی اتومبیل، کامیون و هواپیما
تولید تجهیزات الکتریکی مانند ترانسفورماتور
ابعاد ورق استیل چقدر است؟
این محصول در ابعاد مختلف 2*1، 2.50*1.25، 2.44*1.22، 1.5*3، 6*1.5 و 6*2 تولید و به بازار مصرف عرضه می گردد. تمامی سایزهای موجود دارای ضخامت های مختلف از 35 میلی متر تا 20 میلی متر می باشند. این محصولات دارای عرض 100، 125 و 150 سانتی متر بوده و عموما در سه سایز 200*100، 250*125 و 122*244 دارای استوک بیشتر و سفارشات بیشتر می باشند.
از کجا می توانم ورق استیل بخرم؟
باید بدانید که در ایران کارخانه ورق فولادی وجود ندارد و محصولات موجود در بازار وارداتی است. فرانسه، تایوان، کره جنوبی، چین، ژاپن و آمریکا از مهم ترین واردکنندگان ورق فولادی هستند. برای خرید ورق استیل می توانید به سایت مهفا مراجعه کرده و پس از انتخاب نوع و سایز ورق از کارشناسان مجموعه راهنمایی بخواهید.