
سخنگوی سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ارائه آماری از این رویداد پرداخت.
به گزارش مخبران دومین نشست خبری سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز (جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه) با حضور ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی این رویداد فرهنگی و غلامرضا طریقی مدیر کمیته فعالیت های فرهنگی نمایشگاه برگزار شد.
ابراهیم حیدری با تشکر از ارائه انتقادات و با اشاره به دهه کرامت گفت: نمایشگاه با نقاره زنی بنیاد امام رضا (ع) حرم مطهر و مصلی آغاز شد. عصر امروز به مناسبت سالروز میلاد هشتمین امام شیعیان برنامه ای در مصلی خواهیم داشت.
او با اشاره به میزان فروش بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران تا ساعت ۱۳ روز جمعه (۱۹ اردیبهشت ماه) گفت: ۳۶ میلیارد تومان یعنی ۳۶۰ میلیارد و ۳۵۱ میلیون ریال فروش داشتیم. در بخش فیزیکی نیز تا ساعت ۲۴ شب گذشته میزان فروش ۲۵۱ میلیارد ریال بود؛ بنابراین مجموع فروش ۶۱۱ میلیارد ریال است.
حیدری درباره آمار ثبت نام بن های خرید کتاب نیز بیان کرد: ۱۱۶ هزار و ۹۱۷ نفر دانشجو و طلبه و در بخش هیئت علمی و استاد حوزه ۱۲ هزار و ۸۰۲ نفر و در حوزه عمومی مردم نیز ۳ هزار و ۹۱۲ نفر ثبت نام کرده اند.
سخنگوی سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: در بخش عموم مردم ۳ هزار و ۹۱۲ نفر را تحت پوشش یارانه قرار دادیم که با ۱ میلیون تومان خرید ۳۰۰ هزار تومان حمایت معاونت فرهنگی را در کنار خود دارند.
او گفت: امیدواریم این رشد همچنان ادامه داشته باشد چون اگر صنعت نشر تقویت شود و رشد کند سبب توسعه زیرساختی می شود و امیدواریم غیر از خرید کتاب بتوانیم به مجموعه برنامه های فرهنگی نیز بپردازیم.
غلامرضا طریقی مدیر کمیته قعالیت های فرهنگی نمایشگاه در ادامه این نشست گفت: کمیته فعالیت های فرهنگی بخش جلوه دهنده نمایشگاه است و جزء تنه اصلی چرخه فروش ناشران نخواهد بود. رویکرد اصلی ما خدماتی است که به ناشران و مؤلفان و درخواست آن ها برای معرفی کتاب داریم که شامل رونمایی تازه های نشر و موضوعات مرتبط می شود. نمایشگاه کتاب تهران مهم ترین رویداد فرهنگی کشور است و صرفا مردم برای خرید کتاب به آن مراجعه نمی کنند و علاوه بر خرید کتاب دست کم گردش فرهنگی هم در آن دارند و سعی داریم زمان استراحت را به نحوی پر کنیم.
او با اشاره به برنامه های دهه کرامت بیان کرد: برگزاری برنامه با مشارکت آستان قدس یکی از این برنامه ها بود و تعدادی از این برنامه ها برگزار شده است. دیروز نیز برنامه روایت زیارت اول را داشتیم. ساعت ۱۷ هم جشن میلاد را خواهیم داشت. علاوه بر آن نقاره زنی را داشتیم. تا زمان اذان مغرب نیز پرچم گردانی را خواهیم داشت. ساعت ۱۹:۳۰ برنامه شعرخوانی ویژه ای با حضور علی انسانی و سهیل محمودی خواهیم داشت.
او با بیان اینکه برای روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی نیز برنامه هایی داریم گفت: برنامه های میدانی و اجرای صحنه ای خواهیم داشت. شاهنامه خوانی و تکریم شاهنامه پژوهان از موضوعات مرتبط با پاسداشت زبان فارسی است.
طریقی تصریح کرد: در ابتدا می خواستیم از تعداد و کمیت نشست ها کم کنیم و به کیفیت برسیم اما امسال به همان نسبت که درخواست غرفه بیشتر بود درخواست برای نشست نیز بیش از سال های گذشته بود. در ابتدا بنای برگزاری ۵۰ تا ۶۰ نشست را داشتیم که در حال حاضر در مجموع به بالای ۲ هزار درخواست رسیده ایم. از امروز تا پایان نمایشگاه ۳۹۰ تا ۴۰۰ نشست برگزار خواهیم کرد.
او ادامه داد: از موسی اسوار دیروز تجلیل شده و این سلسله تجلیل ها ادامه خواهد داشت. سعی شده از تکریم و تشریفات برای اهالی قلم کم نکنیم به این معنا که می دانیم چندین مفاخر فرهنگی در کشور ما هستند که به دلایل مختلف در سال های گذشته تمایلی به حضور نداشتند اما این امکان را فراهم می کنیم که در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.
حیدری در پاسخ به سوالی درباره تخلفات ناشران عمومی گفت: طبق آئین نامه هیچ چیزی غیر از کتاب نباید به فروش برسد. فروختن اقلامی غیر از کتاب فروش کتاب سایر ناشران و عدم رعایت قوانین نمایشگاه تخلف است.گفتنی است اولین جلسه کمیته تخلفات تشکیل شده است.
او همچنین درباره حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه کتاب افزود: در بخش ناشران خارجی ۵۰ کشور هستند که شامل ناشران و کشورها مهمانان بورسیه ای و افراد فرهیخته حوزه فرهنگ و مهمانان فلوشیپ هستند که بیش از ۸۰ نماینده و ناشر از ۲۰ کشور مختلف هستند.
حیدری در پایان یادآور شد در بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز ۱۵۶ هزار و ۸۴۰ جلد کتاب فروخته شده است که شامل ۵۷ هزار و ۳۳۳ عنوان است.
سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.
انتهای پیام