انواع اسکافلد کدام اند؟

اسکافلد به معنی لوله می باشد و اسکافلدینگ در اصلاح به سیستم های داربست بندی در اشکال و ساختارهای مختلف گفته می شود .

در این روش اسکافلدها توسط اتصالاتی به یکدیگر متصل می شوند و تشکیل سازه ای مقاوم را میدهند .

انواع اسکافلد :

اسکافلد ( داربست ) بندی نما  : از لوله های داربستی سنگین و سبک به همراه اتصالاتی مانند بست داربست ، رابط داربست ، مغزی ، پایه استفاده می شود . از این سازه برای داربست بندی نما استفاده می شود .

: این اسکافلد از فریم های مثلثی به طول های 100 ، 75 و 500 سانت تشکیل شده که به راحتی بر روی یکدیگر مونتاژ می شوند . این سازه دارای مهاری ضلعی ، قطری ، پاشنه و پیچ تنظیم نیز می باشد که بدون نیاز به پیچ و مهره و اتصالات اضافی می توان سازه های بلند جهت کفراژ بندی سقف های مرتفع مانند پل ها ، مساجد و هر گونه سقف مرتفع ایجاد نمود .

: نوع دیگری از اسکافلد که توسط شربات چکش به یکدیگر متصل می شوند .

اسکافلد چکشی کاپلاک : نوع مرسومی از اسکافلدهای مدولار که برای سازه های سنگین استفاده می شوند و همین طور امکان استفاده در مای ساختمان را نیز دارا می باشند . اتصال مهاری ها و پایه ها توسط چکش به یکدیگر انجام می پذیرید .

سیستم شورینگ : نوع جدیدی از اسکافلد بندی می باشد که در زیر سازه هایی مانند میز پرنده ، پله های دسترسی و … مورد استفاده قرار می گیرد . نحوه طراحی این سیستم سادگی و سرعت را برای پروژه به همراه دارد . مونتاژ ساده و کیفیت بالا از مهم ترین فاکتورهای آن می باشد. پیش از بنا کردن پایه های ساختمان، زمین را گود برداری کرده در واقع این یکی از مراحلی است که برای ساختمان سازی باید انجام شود.

بعد از آن به ترتیب تمامی مرحله های ساختمان سازی انجام میشود. در این بین از ابزارهای زیادی استفاده میشود که یکی از آنها اسکافلد است. اسکافلد به معنای لوله میباشد که به صورت درهم پیچیده است. و اما اسکافلدینگ، به سیستم داربست میگویند که در اشکال و ساختارهای متفاوت به کار گرفته میشود. اسکافلدها به یکدیگر متصل شده و در آخر سازه ای مقاوم و مستحکم تشکیل میدهند. برای اسکافلد بندی از لوله های داربستی سنگین و سبک با هم، با اتصالاتی مانند بست داربست، رابط داربست، مغزی، پایه درست شده و بعد مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع از این سازه برای داربست بندی نما مورد استفاده قرار میگیرد و داخل ساختمان وجود ندارد.

انواع اسکافلدبندی

این گونه نیست که شما برای هر بنایی که دارید یک نوع اسکافلد بندی را انجام دهید تمام شود ، باید با توجه به نوع سازه ای که دارید اسکافلند بندی را انجام دهید. بطور کلی دو نوع اسکافلدبندی داریم که با توجه به نیاز خود آن راجلو نما میبندید.

اسکافلد مثلثی مدولار

در این مدل از اسکافلد از فریم هایی به طول 100 ، 75 و 500 استفاده میشود که بنا و متصل کردن آن ها بسیار راحت و آسان است. این سازه از مهاری ضلعی ، قطری ، پاشنه و پیچ تنظیم درست میشود. همچنین بدون نیاز به پیچ و مهره اضافه میتوانید توان آن را بالا برده و حتی سازه های مرتفع رو هم انجام دهید.

 

اسکافلد چکشی ستاره ای

در این نوع اسکافلد بر اثر ضربات چکش به یکدیگر متصل میشوند. این داربست برای سازه های سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوانید در نماهای خانه ها هم نیز از آن استفاده کنید. تمامی اتصال های مهاری ها و پایه با یه چکش و ضربه به یکدیگر متصل میشوند.

اجزای اسکافلد

اسکافلد نوعی داربست مثلثی شکل است که در نمای سازه ها مورد استفاده قرار میگیره. البته این نوع داربست با پیشرفتی که تکنولوژی داشته ارتقاء پیدا کرده و به طور راحت وصل و جدا میشود. برای اسکافلد از لوله های 5 و 3.8 استفاده میشود. در کنار این لوله ها باید بست مخصوص داربست و پایه هم داشته باشید تا بتوان به راحتی داربست را بنا کرد و بالا آورد.

در واقع کل اجزای تشکیل این داربست همین است. این نکته را بدانید که هنگام نصب داربست با دقت این کار را انجام دهید. هیچ درزی نباید داشته باشید و به صورت یکپارچه آن را به پار کرده باشید. وجود در درز با مرور زمان خودش را نشان میده و آسیب بزرگی ممکن است وارد کند.

نحوه بستن اسکافلد

شاید بنا کردن چنین داربست بزرگی کمی پیچیده و سخت بنظر برسد اما باید بگویم که اصلا اینگونه نیست. اسکافلد بسیار راحت و بدون هیچ دردسری به یکدیگر متصل میشوند و این کار نیاز به تخصص خاصی ندارد، حتی کارگرهای ساده نیز میتوانند آن را انجام دهند. برای نصب توجه داشته باشید که کفشک هایی که زیر پایه قرار میگیرند حتما در جای سفتی باشند.

اگر اینگونه نبود زیر همه کفشک هارا با تخته چوبی صفت کنید. نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید ، این است که زمین تراز باشد. تراز بودن باعث میشود تا داربست ها با اختلاف زیادی در کنار هم قرار نگیرند. زمانی هم میخواهید کارهایی در ارتفاع انجام دهید ، با استفاده از لوله و بست این کار را انجام دهید.

 

کاربرد اسکافلد

اسکافلد نوعی داربست مثلثی شکل است که مورد استفاده قرار میگیرد. شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که تفاوت این داربست با معمولی ها در چیست؟ در اینجا پاسخ به این سوال شما داده میشود. قبل از هرچیزی بگویم که اسکافلد در صنعت ساخت و ساز نقش موثری دارد. اسکافلد سازه ای موقت است که امکان دسترسی به نقاط بالا در بناها را به کاربر میدهد.

البته از مهم ترین کاربردی که این ابزار دارد میتوان به کفراژبندی دال های بتنی اشاره کرد. شما با وجود این داربست میتوانید به راحتی دال های بتنی مختلفی را حتی اگر برای سقف ها باشد را متصل کنید. یه خاصیتی که اسکافلد ها دارند این است که به راحتی و بدون ایجاد دردسر و مشکل، به یکدیگر متصل میشوند و در صورت تمام شدن کار خیلی راحت میتوانید اجزاء آن را از هم جدا کنید.

ویژگی های اسکافلد

قطعا این که اسکافلد ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند الکی نیست و دارای ویژگی ها و خاصیت هایی است که باعث شده تا کاربرها به آن توجه کنند. البته تا به اینجا یک سری از خاصیت های این ابزار گفته شد اما لازم است ویژگی هایی که منحصر به فرد خود اسکافلد ها هستن هم نیز گفته شود. داربست های مثلثی اسکافلد از اجزای گوناگونی نظیر :

  • پیچ تنظیم که برای تنظیم کردن داربست مورد استفاده قرار میگیرد .
  • صفحه کفی که کارگران بتوانند در حین کار روی آن بایستند .
  • پین های داربست برای برقراری اتصالی محکم و بدون درز.
  • میل مهار افقی و مایل برای پایه های داربست تشکیل میشود.

البته لازم به ذکر است که برای بنا کردن داربست مثلثی اسکافلد، می بایست به اتصالات نر و ماده ای توجه داشته و به درستی نصب کنید.

صنعت ساختمان سازی مراحل خیلی زیادی دارد که باید تمامی آن ها به ترتیب و البته به دقت فراوان انجام شود. اگر صبر و حوصله  دقت در ساخت ساختنمان وجود نداشته باشد، فرایند ساختمان سازی با موفقیت به پایان نخواهد رسید. بنابراین رعایت کردن کلیه نکات بسیار حائز اهمیت است. یکی از کارهایی که در ساختمان سازی انجام میشود، این است که درست رو به روی نمای ساختمان ، داربستی وصل میشود.

این داربست برای برخی از کارها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه داربست های اسکافلد در بین افراد طرفدارهای زیادی داره و مورد استقبال قرار گرفته است. این تمایل به تهیه این نوع داربست به خاطر تمامی ویژگی هایی است که دارد ( و البته در این مقاله به آن ها پرداختیم ) و نصب و جدا سازی راحت آن است. یعنی حتی کارگران ساده هم میتوانند این داربست را بنا کنند. اسکافلدها قابلیت طراحی و تولید به اشکال مختلفی را دارا می باشند داربست فلزی جزو وسایل بسیار مناسب و  لازم جهت انجام کار پروژه های عمرانی که در ارتفاع باید انجام شود. اسکافولد از لحاظ استحکام بسیار کارآمدتر از جک های ساده و صلیبی می باشد .اسکافلد در اصل نوعی داربست فلزی می‌باشد که ساختار مثلثی دارد. در واقع اسکافلد، مجموعه‌ای از اعضای قائم، افقی و مورب می‌باشد که دارای اتصالات مفصلی بوده و مانند یک سازه‌ی خرپایی عمل می‌کند. لوله های اسکافلد باید به اندازه کافی دارای استحکام و مقاومت بالا باشند تا بتوانند در هنگام بتن ریزی وزن وارده را تحمل کنند لذا برای ساخت اسکافلد به این نکته مهم باید توجه داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره داربست های فلزی و بست ها و اتصالات داربست بندی مقاله  را مطالعه کنید.

از لحاظ ایمنی، اسکافولدها داربست‌های مناسبی محسوب می‌شوند. با توجه به اینکه اسکافلدها، سازه‌های موقتی هستند و قابلیت استفاده‌ی مجدد دارند، خرید و فروش چندباره‌ی آن‌ها، یا به اصطلاح دست دوم، رواج زیادی دارد. بدیهی است که با توجه به قیمت مناسب‌تر اسکافلدهای دست دوم، استقبال بیش‌تری از آن‌ها می‌شود البته در شرایطی نیز با توجه به نوع و اهمیت پروژه ممکن است استفاده از اسکافلد نو، لازم و ضروری باشد. اسکافلدها قابلیت طراحی و تولید به اشکال مختلفی را دارا می باشند که مطابق با نیاز پروژه‌ها، تولید می‌شوند.

یکی از معضلات پروژه های ساختمانی ایجاد کارگاه در ارتفاع بوده که متداول ترین نوع آن استفاده از داربست می باشد. در این میان با وجود انواع مختلف داربست، داربست مثلثی با ویژگی سرعت مونتاژ بالا ، استحکام مناسب سازه و همچنین باربری بالای متناسب با نوع چیدمان، وجه تمایز این داربست می باشد. این داربست، عمدتا در اجرای بتن ریزی در ارتفاع های بیشتر از 5 متر مورد استفاده قرار میگیرد و با ایجاد سطح اتکا مناسبی فشار وارده بر قالب ها را مهار می سازد. همچنین نوع چیدمان واحد های داربست در میزان تحمل فشار بسیار حائز اهمیت است که پس از انجام محاسبات مربوطه نوع چیدمان حاصل می گردد. از مزایای این نوع داربست می توان به مونتاژ آسان و عدم نیاز به نیروی متخصص اشاره کرد.

قیمت داربست های مثلثی را عوامل مختلفی تعیین می کند که می توان از این عوامل به کیفیت داربست ،اکبند بودن یا دست دوم بودن آن و میزان استحکام داربست اشاره کرد ، که قطعا اگر یک داربست در تمامی مواردی که در بالا اشاره شد در درجه 1 قرار بگیرد قیمت نیز به همان اندازه افزایش خواهد یافت. میزان دوام و ماندگاری داربست های مثلثی را از متریال سازنده آن ها می توان تشخیص داد ، در نتیجه هر چقدر میزان کیفیت موادی که در تولید داربست استفاده می شود بیشتر باشد قیمت نیز افزایش می یابد.
همچنین یکی دیگر از عواملی که می تواند به قیمت داربست تاثیر بگذارد ، وزنش می باشد و اگر وزن داربست زیاد باشد قیمت نیز افزایش می یابد و بهتر است که در هنگام خرید داربست ، داربستی را مورد پسند قرار دهید که آلیاژ استفاده شده در آن مرغوب باشد زیرا اگر شما یک داربست با آلیاژ نامناسب پسند بکنید باعث می شود زمانی که شما داربست ها را به هم وصل می کنید در ارتفاعات بالاتر باعث خمیدگی و حتی شکستن داربست نیز بشود که این یک ضرر و یک دوباره کاری برای شما محسوب می شود.

داربست چکشی به داربستی می گویند که برای نصب و جداسازی قطعات آنها از ضربات چکش استفاده می شود. در این نوع داربست ها از پیچ و مهره استفاده نمی شود. این قالب ها به جای پیچ و مهره دارای پایه های عمودی و مهار های افقی هستند.داربست های چکشی مجهز به پایه های عمودی و مهارهای افقی هستند که در اندازه و سایزهای مختلفی تولید می شوند ، برای اینکه ارتفاع داربست را تنظیم بکنید می توانید با استفاده از پیچ های تنظیم کننده ارتفاع مورد نیاز خود را تنظیم بکنید ، و اگر ارتفاعی بیشتر از ارتفاع موجود مورد نیاز بود می توانید با اضافه کردن پایه و میله های عمودی به ارتفاع مورد نظر خود برسید.طول پایه های داربست های چکشی متفاوت است و می توانید با استفاده ای که می کنید اندازه مورد نظر خود را تهیه بکنید معمولا طول این پایه ها 5/3 ، 5/2 ، 5/1 و1 می باشند. در داربست های چکشی با استفاده از ضربه های چکش می توان مهار های افقی را نصب نمود و همچنین با استفاده از پین و مغزی ها می توان تمامی اتصالات قطعات داربست های چکشی را انجام داد. از داربست های چکشی می توان برا ی انواع سازه های بتنی در هر ارتفاع مورد نیاز ، داربست بندی ساختمان ، دال بتنی ، کفراژبندی زیر سقف و نمای بیرونی ساختمان ها  استفاده کرد. اکثراً از داربست های چکشی در مواردی که نیاز به بتن ریزی با ضخامت بالا است استفاده می شود.

داربست ها چون از فلز هست پس قیمت فلز را نیز عواملی مختلفی همچون کیفیت داربست ، نو بودن یا دست دوم بودن آن و همچنین میزان استحکام داربست تعیین می کند. که قطعا اگر یک داربست در مواردی که به آن اشاره شد محبوب باشد قیمتش نیز بالا خواهد بود.
در هنگام خرید یک داربست چکشی به آلیاژ استفاده شده اش دقت بفرمایید ، زیرا اگر آلیاژ استفاده شده در داربست مرغوب نباشد ممکن است در ارتفاعات بالاتر با مشکل خمیدگی و حتی شکستن مواجه بشوید ، که این برای شما یک ضرر و یک دوباره کاری محسوب می شود. و اگر آلیاژ داربست نیز مرغوب باشد هم به علت مرغوب بودن آلیاژ و هم به علت زیاد بودن وزن اش  قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

داربست های دست دوم از نظر قیمت خیلی با صرفه تر از داربست های نو می باشند زیرا هم در خریدشان نسبت به داربست نو ارزان می باشند و هم اینکه اگر بخواهید داربست را بفروشید ضرر کمتری یا شاید هیچ ضرر نسبت به داربست های نو نداشته باشید .
اما نقطه بسیار مهم در خرید داربست دست دوم این است که باید تجربه ای کافی و همچنین آشنایی کامل با انواع داربست ها داشته باشید زیرا اگر شما نتوانید یک داربست دست دوم مرغوب خریداری بکنید یعنی به مقدار آلیاژ و نوع آلیاژ استفاده شده در داربست دقت نکنید ممکن است در هنگام نصب داربست در ارتفاعات بالاتر منجر به خمیدگی و حتی به شکستن داربست شود که این یک ضرر و دوباره کاری برای شما محسوب می شود.

به طور کلی داربست‌های فلزی که متشکل از لوله‌های فولادی هستند در صنعت ساختمان کاربرد زیادی دارند و معمولاً برای کاربری‌های موقت مورد استفاده قرار می گیرند؛ به همین دلیل معمولاً داربست‌های فلزی و بست‌های آن بیش از یک بار مورد استفاده قرار گرفته و اصطلاحاً به صورت دست دوم در بازار وجود دارند.

لوله ها یا اجزای داربست باید به خوبی به یکدیگر متصل شوند و کاملاً مستحکم باشند؛ تا کارگرانی که روی آن کار می کنند و دیگر مصالح ساختمانی که بر روی آن قرار دارند، ایمن باشند.

به منظور اتصال مناسب لوله های داربست به یکدیگر از بست های  داربستی استفاده می شود. این بست‌ها مکانیزم عملکرد مخصوصی داشته و انواع مختلفی دارند. به منظور افزایش مقاومت بست ها در برابر خوردگی در مواردی بست های داربست با روکش گالوانیزه تولید می شوند. همچنین به منظور افزایش سختی آن ها، در صورت نیاز، بست ها سخت کاری می شوند.

لوله های داربست دست دوم در اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.در اندازه های 1 تا 6 متر سبک (14.5کیلویی) و سنگین (17.5 کیلویی).

لوله در امر کفراژ بندی سقف ها، تیرها و دال های بتنی و همچنین جهت اجرای نمای ساختمان ها و جاهای مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند، در سیستم های قالب بندی سنتی برای کفراژ بندی زیر سقف ها هم از لوله داربست استفاده می کردند که امروز  و  جایگزین آن شده که سرعت و ایمنی کار را بالا برده اند.

مهمترین مورد استفاده از لوله داربستی (لوله اسکافولد) در امر قالب بندی در کف سازی تیرهای اصلی و فرعی جهت قالب بندی مورد استفاده قرار می گیرند (که بنا به حجم فشار و سنگینی بعضا از پروفیل نیز استفاده می کنند) و همچنین به عنوان  دیوارهای حائل (پشت بند افقی و هم عمودی) بکار گرفته می شوند.

شرکت تنها پولاد بزرگترین تولید کننده و مرکز خرید و فروش انواع  در ایران است و لوله های اسکافلد را با قیمتی مناسب در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. آشنایی با اسکافلد و نحوه نصب آن

از جدیدترین نوع داربست می توان به اسکافلد اشاره نمود که به آن اسکافلد مثلثی یا داربست مثلثی نیز اطلاق می گردد. استفاده از داربست جهت انجام کار در مکان هایی که به سختی قابل دسترس است، صورت می گیرد. علاوه بر اینکه داربست مثلثی این کار را آسان می کند، بلکه ایمنی کارگران را نیز تأمین خواهد نمود. همین مورد را می توان فرق اسکافلد و داربست دانست.

آشنایی با اجزای اسکافلد و نحوه نصب آن | فروشگاه آهن آلات بنیامین کاربرد این نوع داربست در زیرسازی پل ها، کفراژبندی دال بتنی و همچنین اجرای سقف های دارای وزن زیاد می باشد. در ادامه این مقاله به معرفی انواع اسکافلد خواهیم پرداخت.

اسکافلد چیست؟

بر اساس مطالب بالا، اسکافلد به داربست های مثلثی اطلاق می شود. ساخت داربست های مثلثی، از طریق جوش دادن لوله های داربستی به نحوی که هیچگونه شکاف یا درزی در آنها به چشم نخورد، انجام می شود. این مسئله، افزایش قدرت باربری داربست و همچنین بالا بردن مقاومت لوله اسکافلد در مقابل فشار را در پی خواهد داشت.
داربست مثلثی را می توان نوعی داربست مدولار به شمار آورد که شامل فریم های مثلثی می باشد. قاب های مثلثی با ارتفاع 50، 75، 100 و 120 سانتی متری در ساخت نوع مثلثی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که چگونگی آرایش باکس ها در میزان باربری هر باکس اسکافلد در هر متر مربع مؤثر خواهد بود. اعضای مهاری با سایزهای 170 120 سانتی متری، در اسکافلد بندی به کار می رود.

در کل می توان گفت که داربست مثلثی از اجزایی مانند کفشک، میل مهار ضلعی و قطری، پین و سرجک سقفی قابل رگلاژ تشکیل شده است. نصب مهار ضلعی، میان دو عضو قائم داربست به شکل مورب صورت می گیرد. در حالی که قرارگیری مهار قطری نیز میان دو المان افقی به شکل مورب انجام می شود.
جهت تنظیم ارتفاع این نوع داربست مثلثی، از سرجک سقفی قابل رگلاژ بهره گرفته می شود. کفشک ها را میان پایه های داربست و زمین جای می دهند.

نحوه نصب اسکافلد مثلثی

سنجش استحکام زمین را می توان نخستین مرحله جهت اجرا و پیاده سازی اسکافلد مثلثی دانست. در صورت عدم سفت بودن زمین زیر اسکافلد مثلثی، بایستی اقدام به استفاده از تخته های زیرپایی نمود. چرا که عدم انجام این کار، ممکن است منجر به فرو رفتن پایه های داربست مثلثی در زمین و در نتیجه بر هم خوردن تعادل آن گردد.
ارزیابی مسئله تراز بودن زمین، مورد بعدی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. فشار و بار حاصله ممکن است به همه پایه ها در صورت عدم تراز بودن زمین به شکل یکنواخت وارد نشود. و همین مسئله می تواند کاهش ایمنی و تعادل داربست را در پی داشته باشد.

نحوه نصب اسکافلد مثلثی | فروشگاه آهن آلات بنیامین اتصال لوله های اسکافلد به یکدیگر باید از طریق بست انجام گیرد. از این رو، نخست اقدام به استفاده از 4 عدد پاشنه به صورت مربعی می گردد. سپس، نصب 4 عدد میل مهار به شکل مربعی روی پاشنه ها انجام می شود. در گام بعدی، اجرای میل مهار بعدی صورت می گیرد. پس از آن با نصب پایه های داربست درون پاشنه ها، پیچ تنظیم جهت تنظیم کردن آنها به کار برده می شود.
یکی از نکات مهمی که در اسکافلد بندی بایستی مد نظر قرار گیرد این است که هیچ گونه درز و شکافی در لوله ها وجود نداشته باشد. و همچنین شکستگی و خمیدگی نیز در هیچ یک از بست های بکار رفته دیده نشود.

اسکافلد مثلثی چه مزایایی دارد؟

1- در این نوع داربست مثلثی، البته در صورت اجرای صحیح آن، مقاومت و استحکام داربست خیلی بالا می باشد.
2- با توجه به آسان بودن نحوه اجرا و پیاده سازی اسکافلد، حتی کارگران ساده نیز قادر به اجرای آن خواهند بود.
3- قدرت باربری داربست مثلثی بسیار زیاد می باشد. حتی امکان افزایش این میزان باربری، با ایجاد تغییر در نحوه اتصال لوله های آن به یکدیگر، به 14 تن نیز وجود دارد.
4- اسکافلد بندی، سرعت ساخت و ساز را افزایش خواهد داد.

میزان قیمت اسکافلد به مواردی همچون کیفیت و نوع اجزای به کار رفته در ساخت آن بستگی دارد. قیمت لوله این نوع داربست را نیز می توان از دیگر فاکتورهای مهم در این زمینه دانست. امکان استفاده از لوله های با ضخامت های مختلف در ساخت آن وجود دارد که در نتیجه از قیمت متفاوتی نیز برخوردارند. وزن اسکافلد از دیگر عواملی است که بر قیمت آن تأثیرگذار خواهد بود.
همچنین بسته به دست دوم بودن یا نو بودن، این نوع داربست می تواند قیمت متفاوتی داشته باشد. در برخی مواقع خرید آن به صورت دست دوم جهت کاهش میزان هزینه ها انجام می شود. در حقیقت می توان از داربست مثلثی مجدداً استفاده کرد و بکارگیری اسکافلد دست دوم خیلی رواج دارد.

جهت متصل کردن اجزای داربست چکشی به یکدیگر و اجرای آن، از ضربات چکش بهره گرفته می شود. از این رو، اسکافلد چکشی یا داربست به آنها اطلاق می گردد. در حقیقت می توان که فشار ناشی از چکش سبب متصل شدن سیستم های نر و مادگی در این داربست ها می گردد.

معرفی ویژگی های اسکافلد چکشی | فروشگاه آهن آلات بنیامین همچون اسکافلد مثلثی، داربست چکشی نیز نوعی داربست مدولار تلقی می شود. برای سازه های سنگینی از قبیل پل ها، داربست چکشی توانسته است عملکرد بهتری را نسبت به داربست مثلثی از خود نشان دهد. علت این امر را می توان یکپارچه متصل شدن اجزای داربست چکشی به یکدیگر به شمار آورد. در واقع، یکپارچگی اجزا، افزایش مقاومت آنها در مقابل فشار حاصل از بتن ریزی را به دنبال خواهد داشت. امکان استفاده از اسکافلد چکشی در داربست بندی ساختمان نیز وجود دارد.

آشنایی با اجزای اسکافلد چکشی

پایه داربست، مغزی، کفشک، پین، سرجک، پایه جک قابل تنظیم و مهار از اجزای تشکیل دهنده داربست چکشی محسوب می شوند. تولید پایه های داربست چکشی در سایزهای 3، 5.2، 2، 5.1 و 1 متر صورت می گیرد. از این رو، دارای وزن های متفاوتی نیز می باشند.
مهارهای داربست چکشی جهت رفع اختلاف تراز داربست و تنظیم ارتفاع، به استفاده از پایه جک های قابل تنظیم و سرجک ها می پردازند. به منظور متصل نمودن اجزای داربست به یکدیگر نیز، از پین و مغزی استفاده می گردد. لازم به ذکر است که قدرت باربری داربست و مقدار بار فشاری قابل تحمل توسط آن، بستگی به فاصله پایه ها از یکدیگر و تعداد مهارها دارد.

بیان مزیت های داربست چکشی

امکان باز و بسته نمودن داربست چکشی به راحتی و بدون نیاز به ابزارهای مختلف و آچار وجود دارد. همچنین نیاز به بکارگیری نیروی متخصص جهت نصب و پیاده سازی اجزای داربست چکشی نیست و انجام این کار توسط کارگران ساده نیز امکان پذیر خواهد بود.
داربست چکشی دارای قدرت باربری فوق العاده بالایی می باشد. این داربست، هم در پروژه ‌های کوچک و هم در پروژه ‌های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. حمل و نقل داربست چکشی به علت قطعات سبک آن به راحتی صورت می پذیرد. اجرای پروژه با بهره گیری از اسکافلد چکشی تا حد زیادی افزایش می ‌یابد. از این داربست در کفراژ بندی سقف های غیر همسطح و قوسی نیز می ‌توان به نحو مطلوبی استفاده نمود.

برآورد قیمت تمام شده اسکافلد چکشی

در واقع قیمت اسکافلد چکشی با توجه به کیفیت و نوع لوله های به کار رفته در نصب آن متغیر می باشد. ناگفته نماند که ارتفاع ستون های عمودی و سایز آنها و همچنین اجزای افقی در قیمت تمام شده آن تاثیر گذار می باشد.

معرفی ویژگی‌ های اسکافلد فنجانی یا کاپلاک

به یک سازه موقت فضایی که اجزای آن به صورت عمودی و افقی می باشد، داربست فنجانی یا کاپلاک گویند. در این اسکافلد، قفل های مخصوص فنجانی را جایگزین پیچ و مهره ها و بست های معمولی داربست می نمایند. این قفل ها در متصل کردن چهار مهار افقی بر روی پایه عمودی نقش بسزایی دارند. اجرای اسکافلد فنجانی تا ارتفاع 130 متر امکان پذیر می باشد. باید بدانید که اجزای سازنده این داربست از نوع گالوانیزه است که دارای ظرفیت باربری بالایی می باشد.

برآورد قیمت تمام شده اسکافلد چکشی | فروشگاه آهن آلات بنیامین بیان مزایای داربست فنجانی

  • بالا بودن ایمنی آن
  • افزایش سرعت اجرای پروژه های مختلف
  • حمل و نقل آسان
  • امکان باز و بسته کردن داربست به آسانی و بدون دردسر
  • عدم نیاز به فرد ماهر جهت نصب و جمع کردن آن

هزینه لازم جهت نصب داربست کاپلاک

به طور کلی، اسکافلد کاپلاک به دو صورت نو و دست دوم موجود می باشد. بر این اساس، قیمت ها با یکدیگر تفاوت دارند. در ضمن، کیفیت قطعات مورد استفاده در اجرای این داربست نیز بر میزان قیمت آن اثر بخش می باشد.

آشنایی با کفراژ بندی

در واقع کفراژ به نوعی از داربست گفته می ‌شود که لوله های آن به صورت مربعی به یکدیگر متصل شده اند. اصولا در عملیات بتن ریزی سقف، پل و غیره از کفراژ بندی استفاده می شود. در ادامه می خواهیم شما را با مفهوم کفراژ بندی و کاربرد آن بیشتر آشنا نماییم.

کفراژ بندی چیست و چه کاربردی دارد؟

کلمه کفراژ به معنی پوشش سطحی می باشد. کفراژ بندی نیز به مفهوم نصب و اجرای داربست به صورت حجمی و با پایه های زیاد است. معمولا از کفراژ بندی جهت بتن ریزی مخصوصا بتن ریزی سقف ساختمان بهره می گیرند. لازم به ذکر می باشد که هدف از کفراژ بندی، شکل دادن به بتن خمیری است و در حقیقت نوعی نگهدارنده قالب های بتنی سنگین به‌ شمار می ‌آید.
کفراژ بندی همچنین در فرآیند بتن ریزی، از نشست قالب ها پیشگیری می نماید. استفاده از آن سبب ایجاد سطح بیشتری برای قالب ها می شود که در نهایت به نگهداری هرچه بهتر آنها می انجامد. برای تنظیم ارتفاع جک نیز از پیچ و مهره در انتهای لوله بیرونی مورد استفاده در کفراژ بندی بهره می ‌گیرند. خوب است بدانید که به کفراژ بندی به کمک اسکافلد، کفراژ بندی داربستی می گویند. علاوه بر آن، قالب بندی را نیز نوعی کفراژ بندی می ‌دانند و با توجه به میزان بار ناشی از سازه های مختلف، به استفاده از انواع آن می پردازند.

معرفی روش های مختلف کفراژ بندی | فروشگاه آهن آلات بنیامین معرفی روش های مختلف کفراژ بندی
روش‌های مختلف کفراژ بندی با قالب چوبی، قالب فلزی، قالب فایبرگلاس و پلیمری، قالب لغزنده و قالب پلاستیکی صورت می پذیرد که در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم.

نحوه کفراژ بندی با قالب چوبی

جهت کفراژ بندی با قالب چوبی، از تخته سه لایه و نئوپان بهره می‌ گیرند.

مزایا:

  • افزایش سایز قالب ها با استفاده از میخ و پیچ به آسانی انجام می ‌شود.
  • چوب از مصالح سبک به شمار می آید که به راحتی می توان آن را حمل و نقل نمود.

معایب:

  • اجرای این روش در پروژه‌ های بزرگ با سرعت کمی انجام می گیرد.
  • موجب نشت مخلوط سیمان و آب از درز قالب ها می گردد.
  • در برابر بارهای عظیم تحمل چندانی ندارد.

شیوه کفراژ بندی با قالب فلزی

از آنجایی که قالب ‌های فلزی سطوح هموار تری را نسبت به قالب های چوبی ایجاد می‌ کنند و سرعت اجرای آنها بالا است، لذا امروزه استفاده از این قالب رواج بیشتری پیدا کرده است. از مزیت ‌های این روش می ‌توان به دوام بالای این قالب ها و استفاده آسان از آنها اشاره نمود.

روش کفراژ بندی با قالب فایبرگلاس و پلیمری

در واقع این کفراژ جهت قالب بندی سقف مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله فواید این روش، سرعت اجرای بالا و نفوذ ناپذیری آن است. همچنین این کفراژ بندی دارای ضریب امنیتی بالایی می باشد و به راحتی می ‌توان از طریق آن به سبک سازی سقف و پی های گسترده پرداخت.

نحوه بهره گیری از کفراژ بندی با قالب لغزنده

معمولا برای کفراژ بندی با قالب لغزنده، از جک هیدرولیکی، جک دستی و جک الکتریکی استفاده می کنند. در این بین، جک های هیدرولیکی رواج بیشتری دارند و جک دستی نیز دیگر رایج نمی باشد. به طور کلی، قالب های لغزنده به دو گروه افقی و عمودی تقسیم می شوند. معمولا در بتن ریزی تونل ها و کانال های زهکشی از قالب های افقی و جهت ساخت سیلو ها و دیوارهای برشی سازه های بزرگ و برج ها، از قالب های عمودی استفاده می شود. ذکر این نکته حائز اهمیت می باشد که اگر قالب لغزنده به سمت بالا حرکت نماید، فرآیند آرماتور بندی و بتن ریزی نیز ادامه می ‌یابد و مخلوط بتن دائما از بالا به داخل قالب می ریزد.

در حقیقت از قالب های پلاستیکی برای اجرای سازه هایی با اسکلت بتنی بهره می‌ گیرند. مزیت های این روش، وزن کم قالب ها، هزینه مقرون به صرفه و مقاومت بالای آنها در برابر خوردگی می باشد.

نصب اسکافلد در اصفهان | فروشگاه آهن آلات بنیامین در آخر باید بگوییم که مشتریان عزیز می توانند جهت اطلاع از هزینه اجاره اسکافلد و همچنین نصب اسکافلد در اصفهان، تهران، مشهد، شیراز و تبریز به بهترین نحو و با کیفیت بالا، با کارشناسان ما تماس حاصل نمایند.
گروه تولیدی قالب بنیامین علیخانی به عنوان بزرگترین و بهترین تولید کننده ، ، و قالب پلاستیکی بتن اعلام می کند با افتخار تمامی محصولات خود را به صورت ویژه به سرتاسر دنیا ارسال می نماید.

 

این لوله ها در سایزهای 1، 1/5 ،2 ،2/5 ،3 الی 6 متر موجود می باشند.

که طابق با نیاز پروژه ها تولید می شوند .

 

دکمه بازگشت به بالا