انواع ضخامت ترمووود تا چه حد روی قیمت آن تاثیرگذار است؟

چه عواملی بر قیمت ترمووود با ضخامت های گوناگون موثر است؟

ترمووود نوعی چوب است که به دلیل فرآوری با مکانیزم‌ های پیشرفته حرارت، نسبت به چوب‌ های دیگر استحکام و ماندگاری بالاتری دارد. به دلیل ویژگی‌ های مختلف چوب‌ های ترمووود، این دسته از چوب‌ ها در برابر حشرات موذی، کپک زدگی، ساس، قارچ و موریانه مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌ دهند و به همین دلیل برای استفاده در محیط‌ های شرجی بسیار مناسب هستند.

عوامل بسیاری بر روی میزان مقاومت، جلوگیری از فرسایش، پوسیدگی، طول عمر بالای چوب و همچنین ثبات ابعادی و به طور کل بر روی کیفیت و قیمت ضخامت های مختلف ترمووود اثر می‌ گذارد. هر چه کیفیت چوب بالاتر باشد، قیمت ترمووود بالاتر خواهد رفت. به همین دلیل در این مقاله به معرفی عوامل موثر بر کیفیت و به دنبال آن قیمت ترمووود پرداخته‌ ایم، پس اگر به دنبال خرید چوب‌های ترمووود و لیست قیمت انواع ضخامت چوب ترمو 1401 هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی عوامل موثر بر کیفیت و قیمت ترمووود

فرآیند پرداخت ترمووود

برای تولید چوب‌ های ترمووود فرآیندهایی انجام می‌ شود تا چوب استحکام بالاتری نسبت به دیگر چوب‌ ها پیدا کند. با توجه به دستگاه‌ های مورد استفاده در کارخانه و کیفیت این دستگاه‌ ها و همچنین نیروهای انسانی استفاده شده در فرآیند پرداخت ترمووود، هزینه تمام شده چوب ترمووود متغیر خواهد بود.

روش‌ های تولید ترمووود

کارخانه‌ های مختلف برای تولید ترمووود از روش‌ های مختلفی استفاده می‌ کنند. هر کدام از این روش‌ ها هزینه‌ های منحصر به فردی را در پی دارند، به همین دلیل قیمت تمام شده چوب ترمووود می‌ تواند متفاوت باشد.

هزینه‌ های سوخت در حین تولید ترمووود

روش‌ های تولید ترمووود با فرآیندهای حرارتی همراه است. از این رو کارخانه‌ های تولید ترمووود برای تولید این چوب‌ ها به سوخت مورد نیاز برای کوره‌ ها نیاز دارند. هزینه تهیه این سوخت‌ ها برای هر کارخانه نسبت به مراکز پخش سوخت بر می‌ گردد و به همین دلیل تا حدودی می‌ تواند بر روی قیمت تاثیر بگذارد.

روش نصب ترمووود

اجرای ترمووود و نصب آن در محل مربوطه معمولا آسان است و بدون نیاز به تخصص خاصی قابل انجام است. ولی اگر شرایطی مانند پیچیده بودن سازه‌ ای ساختمان، سستی و یا سختی محل نصب و … وجود داشته باشد، نصب ترمووود سخت‌ تر شده و اجرای آن نیازمند بهره‌ گیری از متخصصان با تجربه است تا نما به وجود آمده با ترمووود به زیباترین حالت ممکن به وجود بیاید.

ضخامت اجرایی ترمووود

کارخانه‌ های مختلف عمدتا در حین تولید چوب ترمووود، ضخامت‌ های استاندارد ترمووود برای پروفیل‌ های اجرایی را اعلام می‌کنند تا سازندگان بر اساس این صخامت‌ها سازه‌ های خود را طراحی کنند. در برخی مواقع سازه طراحی شده دارای ضخامت کمتر و یا بیشتری نسبت به نمونه استاندارد ترمووود است و مشتری مجبور به سفارش مدلی اختصاصی می‌ شود که این مدل اختصاصی هزینه بیشتری می‌ طلبد. از این رو بهتر است قبل از ساختن سازه خود با ضخامت و ابعاد ترموودهای مختلف از کارخانه‌ های مختلف آشنا شوید.

رنگ ترمووود

چوب‌ های ترمووود در رنگ‌ های مختلفی ساخته می‌شوند. ولی در برخی از مواقع مشتری به دنبال رنگ خاصی برای کار خود می‌ گردد و در بازار آن را پیدا نمی‌ کند. به همین دلیل به کارخانه تولیدکننده سفارش تولید ترمووود با رنگ مورد نظر خود را می‌ دهد و به دلیل اختصاصی بودن سفارش مذکور هزینه نهایی آن نسبت به ترموودهای موجود در بازار افزایش خواهد یافت. به جز عوامل موثر گفته شده، برخی شاخص‌ های کیفی ترمووود نیز وجود دارد که بر روی قیمت نهایی این محصول تاثیر به سزایی می‌ گذارد. این شاخص‌ های کیفی عمدتا به کیفیت مواد خام مصرفی بر می‌ گردد. در ادامه مقاله با مهم‌ ترین شاخص‌ های کیفی ترمووود آشنا خواهید شد.

سن و گونه درختان

عمدتا از درختانی که دارای سنین بین 40 تا 70 سال باشند، برای تولید ترمووود بهره می‌ برند. از طرفی گونه درخت بر روی طول‌ های مختلف فیبری آن تاثیر می‌ گذارد که این طول فیبر تاثیر به سزایی بر روی مقاومت محصول می‌ گذارد. به طور مثال درختان سوزنی برگ مانند کاج دارای طول فیبری کمتری نسبت به درختان زبان گنجشک هستند. از این رو با توجه به قدمت درخت استفاده شده و همچنین گونه آن، قیمت ترمووود می‌ تواند متفاوت باشد. گفتنی است استفاده از چه نوعی از درخت و همچنین قدمت آن اولویت هر کارخانه است.

گره‌ های چوب

یکی از عواملی که بر روی کیفیت نهایی ترمووود تاثیر می‌ گذارد، تعداد، اندازه و محل قرارگیری گره‌ های چوب است. گفتنی است به اثر شاخه‌ ها بر روی تنه‌ درخت گره می‌ گویند. گره‌ های چوب سخت‌ ترین بخش هر چوب را تشکیل می‌ دهند زیرا حرکت چوب از محل گره آغاز می‌ شود. در چوب‌ های ترمووود دو نوع گره یافت می‌ شود که یکی گره‌ های مرده و دیگری گره‌ های زنده است.

گره‌ های مرده

این گره‌ ها در اثر خشک شدن شاخه بر روی تنه درخت و یا قطع شاخه درخت اتفاق می‌ افتد. گره‌ های مرده بر روی کیفیت و مقاومت ترمووود اثر منفی می‌ گذارد و از این رو به این گره‌ ها، گره‌ های غیر سالم نیز گفته می‌ شود. گفتنی است گره‌ های مرده بر اساس جداول کیفیت ارائه شده توسط سازمان بین‌المللی ترمووود باید دارای تعداد و اندازه مشخص باشد تا از کیفیت ترمووود نکاهد. در صورتی که گره‌ های مرده از تعداد معین شده بیشتر باشد، کیفیت ترمووود را تا حد بسیاری کاهش خواهد داد.

گره‌ های زنده

گره‌ های زنده نوعی از گره است که شاخه هنوز به چوب تنه وابستگی پیدا نکرده بوده است. برای شناسایی گره‌ های زنده می‌ توان به رنگ آن توجه کرد که از رنگ تنه درخت تیره‌ تر است. گره‌ های زنده بر روی تنه چوب‌ های درختان سوزنی بیشتر دیده می‌ شود. گفتنی است به دلیل این که گره‌ های زنده از نظر فنی مشکلی برای ترمووود به وجود نمی‌ آورد و بر روی کیفیت نهایی چوب تاثیر خاصی نمی‌ گذارد، به این دست از گره‌ ها، گره‌ های سالم گفته می‌ شود.

رگه چوب

اگر رگه‌ های چوب از هم فاصله بیشتری داشته باشند، به این معناست که ماده خام مصرفی از مغز چوب فاصله دارد. به طور کل هر چه موارد اولیه ترمووودها از مغز درخت بریده شده باشند، کیفیت نهایی چوب ترمووود بالاتر خواهد رفت.

چگالی چوب

با اندازه‌گیری وزن و ابعاد چوب، چگالی آن مشخص می‌شود. ترمووود های کم چگال عمدتا دارای مقاومت بیشتری هستند. البته تاثیر چگالی بر روی انواع مختلف چوب درخت متفاوت بوده و به طور مثال اگر از چوب گردوی برزیلی در عملیات ترمووود استفاده شود، حرارت داده شده به چوب نتیجه عکس داده و این حرارت ترک‌ های بسیاری را بر روی سطح چوب به وجود می‌ آورد.

جنس ترمووود

در صورتی که از چوب نرم استفاده شود، ترمووود کیفیت و مقاومت کمتری نسبت به زمانی که از چوب سخت استفاده شود، خواهد داشت.

سخن پایانی

برای پیدا کردن بهترین ترمووود موجود در بازار بهتر است بین شرکت‌ های عرضه کننده ترمووود جستجو کرده و با توجه به مواد اولیه استفاده شده در تولید چوب ترمووود توسط این شرکت‌ ها، بهترین نوع را برای کار خود تهیه کنید.

دکمه بازگشت به بالا