به گزارشگروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، اتحادیه اروپا روز چهارشنبه گام مهم بعدی برای راهاندازی «نسخه دیجیتالی یورو» را برداشت؛ پروژهای بحثانگیز که حتی قبل از اینکه وجود داشته باشد مورد حمله مردم، سیاستمداران و بانکها قرار گرفته است.
فعالیتها برای ایجاد نسخه دیجیتالی یورو، ارز واحد اروپایی نیز در سال ۲۰۲۰ آغاز شد یعنی همان زمانی که کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا این ایده را مطرح کرد.
بعد از آن بانک مرکزی اروپا مستقر در فرانکفورت، رایزنیهای همگانی در این باره را آغاز کرد. با این وجود عملی کردن این ایده در سطح اروپا به دلیل مخالفتها، با مشکلات زیادی روبرو شد.
علاقمندان به یوروی دیجیتال میگویند که این نوع از ارز، پول نقد را تکمیل میکند. در مقابل، منتقدان نیاز به یوروی دیجیتال را زیر سوال میبرند و به بانکها در مورد خطرات عمده آن هشدار میدهند.
تحقیق بانک مرکزی اروپا نیز نشان داده که مردم نگران حریم خصوصی پرداختهایشان هستند.
سرانجام کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که روز چهارشنبه این پیشنهاد را در سطح اتحادیه مطرح خواهد کرد تا شالوده قانونی لازم در این رابطه فراهم شود و بانک مرکزی اروپا بتواند براساس آن یوروی دیجیتال را راهاندازی کند.
اما قانون نهایی باید توسط ۲۷ کشور عضو اتحادیه و پارلمان اروپا تایید شود.
بانک مرکزی اروپا قرار است در ماه اکتبر به «یوروی دیجیتال» چراغ سبز نشان دهد و انتظار میرود که از سال ۲۰۲۷ میلادی به بعد، این ارز دیجیتال در دسترس باشد.