مرسدس بنز EQS و بیامو i7 در یک کلاس خودرویی قرار دارند اما از فلسفه متفاوتی سود برده اند. سدان برقی بیامو از همان پلتفرم نسخههای درونسوز و پلاگین هیبریدی سری ۷ استفاده میکند و روی همان خط تولید مونتاژ میشود. استراتژی جدید بیامو تولید نسخههای برقی محصولاتش در قدم اول بوده و پس از آن مدلهای درونسوز و هیبریدی عرضه میشوند. برای مثال سری ۷ دیزلی و پلاگین هیبریدی در اروپا پس از مدل برقی تولید خواهند شد و مدل بنزینی نیز فقط در آمریکا قابل خریداری خواهد بود. در مقابل باید گفت EQS کاملاً متفاوت از S کلاس بوده و بر پایه پلتفرم ویژه خودروهای برقی EVA II تولید شده است.
سری ۷ جدید خودروی بزرگی به شمار میرود و ۱۳ سانتیمتر از طویلتر از نسل قبلی خودش نشان میدهد. ارتفاع این خودرو نیز ۵ سانتیمتر بیشتر شده هرچند پهنای خودرو تغییر چندانی ندارد. افزایش ارتفاع خودرو به دلیل باتری لیتیوم یوم با ظرفیت ۱۰۱.۷ کیلووات ساعتی است که در کف خودرو نصب میشود. همچنین افزایش طول سری ۷ جدید نیز به خاطر علاقه ژرمنها به ایجاد فضای زیاد داخل کابین توصیف میشود. فضای بخش جلو عالی بوده و صندلیها از تجهیزات و تنظیمات زیادی برخوردار هستند. همچنین از متریال باکیفیت عالی استفاده شده و ارگونومی کابین نیز بسیار خوب نشان میدهد.
نیروبخش بیامو i7 xDrive60 دو پیشرانه برقی است که در کل قدرت ۵۴۴ اسب بخار و گشتاور ۷۴۵ نیوتون متر تولید میکنند. شتاب گیری این خودرو نسبت به i4 M50 خیلی شدید حس نمیشود که دلیل آن وزن بالاتر خواهد بود. البته اگر خواهان شتاب گیری جذاب باشید نیروی باورنکردنی دو پیشرانه برقی را حس خواهید کرد. از نظر رفاه کابین نیز باید گفت این پیشرانهها باعث میشوند توقف تولید پیشرانه ۱۲ سیلندر مشهور بیامو را فراموش کنیم. خودروی حاضر در تست از بهترین قوای محرکه در دسترس استفاده کرده و سیستم تعلیق بادی تطبیقی و آنتی رول بارهای فعال را داشته است. این سیستم باعث کاهش تکان های بدنه در زمان عبور از پیچها میشود اما همیشه عملکردی عالی ندارد. در خط مستقیم شاهد بهبود راحتی بیامو خواهیم بود و سیستم تعلیق بادی نیز رضایت زیادی ایجاد میکند هرچند در دستاندازهای بزرگ گاهی شاهد ورود صدا به کابین خواهید بود. اگرچه i7 از نظر راحتی حرف ندارد اما اسپرت بودن ذاتی محصولات بیامو را حتی با وجود پکیج M اسپرت نشان نمیدهد. البته این پکیج بیشتر از آنکه فنی باشد ظاهری است.
با وجود توزیع وزن جلو و عقب ۴۹ به ۵۱ گاهی اوقات i7 در پیچها با کم فرمانی مواجه میشود اما در کل شاهد تلاش خودرو برای حذف این موضوع هستیم. به همین خاطر باید گفت i7 خودرویی عالی برای سفرهای طولانی است اما مصرف انرژی ۳۵ کیلووات ساعت در هر ۱۰۰ کیلومتر به معنی نیاز به شارژ خودرو در هر ۳۲۰ کیلومتر خواهد بود. از طرف دیگر وجود شارژر سریع باعث میشود در ۱۸ دقیقه بتوان ۵۰ درصد باتری را شارژ کرد. شارژ کامل باتری نیز ۷۰ دقیقه طول میکشد.
اما برسیم به رقیب قدرتمند بیامو یعنی مرسدس بنز EQS 580 4Matic! خودروی موردبحث بر پایه پلتفرمی مخصوص تولید میشود و ضریب درگ استثنایی ۰.۲۰ دارد. سدان لوکس مرسدس نیز از دو پیشرانه استفاده میکند و قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۵۲۳ اسب بخار و ۸۵۸ نیوتون متر میرسد. همچنین توزیع گشتاور نیز ۱۰ هزار بار در ثانیه توسط سیستم کنترل الکترونیکی بررسی میشود.
دو ویژگی قابلتوجه دیگر EQS خنک کاری پیشرانه برقی و طراحی ویژه پانلهای زیر بدنه برای حفاظت از باتری است. مرسدس قول داده گارانتی باتری این خودرو را به ۱۰ سال یا ۲۵۰ هزار کیلومتر برساند. از نظر طراحی باید گفت EQS کوچکتر از i7 به نظر میرسد اما در واقعیت اینطور نیست. صندلیهای لوکس خودرو تنظیمات زیادی دارد و در عین راحتی حمایت خوبی از بدن به عمل میآورند. موقعیت راننده در این خودرو ۴.۵ سانتیمتر ارتفاع کمتری نسبت به بیامو دارد. در بخش عقب شاهد ۴ سانتیمتر فضای زانوی بیشتر برای مرسدس هستیم و علیرغم سقفی خمیده، EQS کمی فضای سر بیشتری دارد. صندوقعقب نیز بزرگتر از سری ۷ برقی بوده اما ظرفیت بارگیری آن کمتر خواهد بود.
شتاب گیری مرسدس بنز نیز مشابه رقیب بوده و نرم و آرام صورت میگیرد. شما حس میکنید مرسدس سریعتر است اما تفاوت شتاب دو خودرو فقط چهار دهم ثانیه به سود مرسدس است و شتاب گیری رولینگ دو خودرو نیز یکسان خواهد بود. مرسدس بنز EQS 580 4Matic بهصورت استاندارد با سیستم تعلیق بادی عرضه میشود اما فرمان پذیری چرخ های عقب آن ۱۶۹۰ دلار قیمت خواهد داشت. این سیستم باعث مانور پذیری بهتر خودرو در مکانهای تنگ میشود. فرمان خودرو همچنین بسیار گوش به فرمان و نرم بوده و خبری از کم فرمانی در پیچها نیست. از نظر ترمز نیز مرسدس قویتر عمل میکند اما کنترل آن کمی به عادت نیاز دارد. EQS همچنین کمی چابکتر از i7 بوده اما راحتی کمتری نسبت به آن دارد. از طرف دیگر در دستاندازهای کوچک EQS پاسخ شدیدتری میدهد ولی تکان های بدنه را تحت نظر دارد.
از نظر شعاع حرکتی باید گفت مرسدس ۳۵۹ کیلومتر را با یکبار شارژ طی میکند درحالیکه این رقم برای بیامو به ۳۲۰ کیلومتر میرسد. همچنین مصرف انرژی EQS در ۱۰۰ کیلومتر نیز به ۳۳.۴ کیلووات ساعت میرسد. شارژ کامل باتری مرسدس نیز ۶۱ دقیقه طول میکشد درحالیکه این رقم برای بیامو ۷۰ دقیقه خواهد بود. در کل باید گفت پیروز این مقایسه مرسدس بنز EQS 580 4Matic خواهد بود زیرا اقتصادیتر عمل میکند و شعاع حرکتی بیشتری دارد. به این موارد باید چابکی بیشتر، شارژ سریعتر و ترمزهای قویتر را اضافه کرد. علاوه بر این EQS از کابین و صندوقعقب جادارتری سود میبرد. البته بیامو راحتی بیشتری دارد و در کابین از متریال بهتری استفاده کرده است. احساس ترمز i7 نیز بهتر به نظر میرسد هرچند این موارد برای پیروزی در برابر مرسدس کافی نیستند. در این مقایسه مرسدس از ۱۰۰۰ امتیاز ۶۵۹ امتیاز را کسب کرده درحالیکه امتیاز بیامو به ۶۳۵ میرسد. در جدول زیر مقایسه مشخصات EQS و i7 را می توانید مشاهده کنید.
مقایسه شخصات فنی مرسدس بنز EQS 580 4Matic و بیامو i7 xDrive60
58321