فرقان هدایت استاد دانشگاه اندونزی موضوع تحکیم روابط ایران و اندونزی را از منظر آینده پژوهی مورد بررسی قرار داد و بر دو راهبرد جدید در تقویت روابط دو کشور یعنی تقویت گفتمان دوسویه و ایجاد اکوسیستم تأکید کرد.
به گزارش مخبران دانشگاه اسلامی دولتی سونان گونونگ جاتی باندونگ با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی نشست ترکیبی بین المللی با موضوع «بررسی آینده روابط ایران و اندونزی» را با حضور فرقان هدایت استاد دانشگاه وحید دین معاون دانشکاه محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار کرد.
این نشست علمی و فرهنگی که با تلاوت قرآن کریم آغاز شد دانشجویان و اساتید به مقام شامخ شهدای غزه و رهبران مقاومت اسلامی با نثار فاتحه ای ادای احترام کردند.
وحید دین استاد دانشگاه باندونک در سخنانی اظهار داشت: دو ملت بزرگ ایران و اندونزی با غنای عمیق معنوی و اجتماعی در ترسیم آینده جوامع خود با چالش ها و فرصت های بزرگی روبرو هستند و آن عبارتند از روبرو شدن ایران و اندونزی به عنوان جوامع تاریخی و فرهنگی با چالش ها و فرصت های بزرگ روبرو شدن با چالش های مشترک جهانی و نقش استراتژیک در همکاری های دوجانبه بخش از این دغدغه هاست.
وی اظهار امیدواری کرد که از طریق این نشست نه تنها بینش جدیدی از آینده جامعه ایران و اندونزی را به دست می آوریم بلکه بتوانیم گام های ملموسی برای تقویت همکاری ها در زمینه های مختلف تدوین کنیم.
این استاد دانشگاه افزود: ایران و اندونزی هر دو دارای پتانسیل فوق العاده ای برای کمک به شکل دادن به نظم جهانی صلح آمیزتر عادلانه تر و فراگیرتر هستند. می خواهم تاکید کنیم که آینده چیزی نیست که فقط منتظرش باشیم بلکه چیزی است که باید با هم خلق کنیم.
وی تأکید کرد: با سخت کوشی گفت وگوی سازنده و روحیه همکاری بالا مطمئن هستیم که ایران و اندونزی می توانند رو به جلو حرکت کنند جامعه آینده بهتری را شکل دهند و الگوهایی برای جهان باشند.
فرقان هدایت استاد دانشگاه اندونزی سخنران بعدی این نشست علمی بود. وی موضوع تحکیم روابط ایران و اندونزی را از منظر آینده پژوهی مورد بررسی قرار داد و بر دو راهبرد جدید در تقویت روابط دو کشور یعنی تقویت گفتمان دوسویه و ایجاد اکوسیستم تأکید کرد.
این فعال فرهنگی اندونزیایی در مورد اکوسیستم دو کشور را دارای پتانسیل بالایی می داند که می تواند از شبکه های فکری تا کارآفرینان و رهبران جامعه توسعه یابد.
وی بر اهمیت خوش بین بودن دانشجویان برای رویارویی با آینده در میان چالش های بزرگ مختلف که در پیش است تاکید کرد و افزود: مطالعات آینده ابزارها و مهارت هایی را برای آماده شدن برای آینده ای خوب فراهم می کند.
روابط ایران با اندونزی به طور قابل توجهی گسترش یافته است
همچنین ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی به بررسی روابط میان دو کشور ایران و اندونزی پرداخت و گفت: اندونزی به علّت موقعیت استراتژیک همجواری با تنگه مالاگا از دیرباز نقش تأثیرگذاری در تحولات فکری فرهنگی و مذهبی در منطقه آسیای جنوب شرقی داشته است. اندونزی خاستگاه اصلی ظهور و گسترش اسلام و تفکر اسلامی و تمدن مالایی در منطقه است.
وی به پیشینه این روابط اشاره کرد و گفت: روابط دو کشور در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از روند متعادل و رو به رشدی برخوردار بوده و در سال های اخیر نیز گسترش قابل توجهی یافته است.
ابراهیمی به سفر رییس جمهور سابق کشورمان شهید سید ابراهیم رئیسی به اندونزی اشاره و خاطرنشان کرد: در خردادماه ۱۴۰۲ در صدر یک هیأت عالی رتبه به دعوت رسمی جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی و با هدف تعمیق و گسترش روابط اقتصادی سیاسی و فرهنگی در سفری دو روزه وارد اندونزی شد.
وی افزود: مقامات دو کشور ۱۱ سند همکاری امضا کردند که از جمله این تفاهمنامه ها می توان به تفاهمنامه لغو روادید مبادلات فرهنگی همکاری نظارتی بر تولید فرآورده ای دارویی همکاری در زمینهٔ علمی فناوری و نوآوری اشاره کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان به بیان اشترکات دو کشور ایران و اندونزی پرداخت و گفت: ایران و اندونزی نسبت به مسائل منطقه ای و بین المللی از جمله مسئله فلسطین و دفاع از مظلومان عالم دیدگاه مشترک مشترک دارند و دو کشور به حمایت از حقوق مردم فلسطین تا آزادی قدس شریف متعهد و پایبند هستند.
وی اظهار داشت: ابرمسئله امروز ایران و اندونزی این است که ما چه درکی درستی از دو کشور داریم و آیا ایران را منطقه تاریخی تمدنی می دانیم یا نه؟ باید یک تعریف فرهنگی درستی از دو طرف داشته باشیم که خروجی و نتیجه آن برنامه ریزی مشترک باشد.
دودو ویداردا استاد دانشگاه باندونک و مدیر اتاق ایران نیز در این نشست ابراز کرد: این نشست بین المللی یک فرآیند یادگیری مشترک دارد. برای تبدیل شدن به یک ملت بزرگ باید آماده گفت وگو باشیم تا جهش های بزرگی داشته باشیم و از ملت های دیگر بیاموزیم.
انتهای پیام