باتوجه به تنوع انواع دریل (دریل بادی، دریل برقی، دریل شارژی) انتخاب دریل مناسب، تصمیم گیری و خرید را سخت میکند. هرچند کارایی دریلها مشابه یکدیگر است اما برای شرایط متفاوت مناسب هستند که بر اساس قدرت و راحتی انتخاب میشوند.
انتخاب میان دریل برقی یا بادی یکی از دوراهیهایی سخت هنگام خرید دریل است. در این مقاله از فروشگاه علمایی، قصد داریم تا با بررسی کامل و دریل برقی و مقایسه معایب و مزایای استفاده از هریک، به شما کمک کنیم تا بهترین و متناسبترین انتخاب را داشته باشید.
دریل برقی بخریم یا دریل بادی؟
برای پاسخ به مهمترین سوال هنگام خرید دریل، ابتدا به بررسی دریل بادی، مزایا و معایب استفاده از آن میپردازیم. سپس دریل برقی را به همراه مزایا و معایب آن بررسی میکنیم. در نهایت شما هستید که باتوجه به مشخصات هریک، بهترین انتخاب را از میان دریل برقی یا بادی ، با توجه به نیازتان میکنید.
دریل بادی چیست و چه کاربردی دارد؟
نام دیگر دریل بادی، دریل پنوماتیک است. این نوع از دریلها، انرژی مورد نیاز را از هوای فشرده تامین میکنند. تولید هوای فشرده برعهده کمپرسورهای هوا است. کمپرسورها مخزنی دارند که هوای فشرده را تولید میکنند و درون مخزن خود نگهداری میکنند و در زمان نیاز از طریق شیلنگ به دریل منتقل میکنند.
انواع سرکج و تفنگی این نوع از دریلها در بازار وجود دارند و میتوان برای انجام کارهای سبک، سنگین صنعتی و مصارف عمومی از آنها استفاده کرد.
در زمان انتخاب دریل بادی مناسب، به حجم مخزن هم توجه کنید. هرچقدر حجم کمپرسور بیشتر باشد، دریلهای قویتری را میتوانید انتخاب کنید.
مزایای دریل بادی چیست؟
باتوجه به این نکته که دریل بادی از هوای فشرده استفاده میکند، نسبت به دریل برقی مزیتهایی دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
وزن کمتر دریل بادی
دریل بادی نسبت به دریل برقی سبکتر است و به همین علت برای افرادی که زمان زیادی در کارگاه از آن استفاده میکنند، انتخاب مناسبتری است. علت سبکتر بودن دریل بادی این است که از قطعات کمتری ساخته شده است و موتور در دریل بادی وجود ندارد.
وزن سنگین دریل برقی، به علت وجود موتور آن است که وزن زیادی دارد و زمانی که به طور مداوم از آن استفاده میکنید، انرژیتان زودتر تمام میشود.
افزایش بهرهوری با استفاده از دریل بادی
سبک بودن دریل بادی باعث میشود تا دیرتر احساس خستگی کنید و بتوانید در زمان کمتر، کار بیشتری انجام دهید. این مورد بهرهوری را در کار افزایش میدهد.
هزینه کمتر برای تولید انرژی
دریل بادی با برق کار نمیکند و برای افرادی که زمان زیادی از آن استفاده میکنند، در نهایت هزینه کمتری دارد. هرچند که کمپرسور دریل بادی برای تولید انرژی از برق استفاده میکند اما پس از پرشدن مخزن دیگر نیازی به استفاده از برق نیست.
هزینه کمتر برای نگهداری دریل بادی
دریل بادی قطعات کمتری دارد و در صورتی که مشکلی برای آن پیش بیاید و نیاز به تعمیر داشته باشد، هزینه کمتری نیاز است. در دریل برقی اگر موتور آسیب ببیند و یا فرسوده شود، باید هزینه بالایی بپردازید.
قیمت کمتر دریل بادی
دریل بادی باتوجه به اینکه موتور الکتریکی ندارد، قیمت کمتری دارد و خرید آن اقتصادیتر است.
قدرت گشتاور بالا
دریل بادی نسبت به دریل برقی با سرعت بیشتری روی سطح میچرخد و حفره ایجاد میکند و قدرت بیشتری دارد.
دریل بادی علاوه بر اینکه از دریلهای برقی قدرتمندتر است، همچنین سرعت گشتاور بیشتری دارد چون فشار هوای موردنیاز را از کمپرسور تامین میکند.
تنوع بالای دریل بادی
دریل بادی انواع متنوعی دارد که میتوان به دریل بادی مستقیم، دریل بادی تفنگی، دریل بادی برای ظریف کاری، دریل بادی صلیبی و… اشاره کرد.
معایب استفاده از دریل بادی چیست؟
سروصدای زیاد دریل بادی
اگر نسبت به صدا حساس هستید، دریل بادی انتخاب خوبی نخواهد بود چرا که در هنگام استفاده، صدای زیادی تولید میکند. البته امروزه، با پیشرفت تکنولوژی مدلهای سایلنت یا بی صدا آن هم در بازار وجود دارد.
حمل و جابجایی سخت کمپرسور هوا
کمپرسور هوا وزن زیادی دارد و برای جابه جایی آن، باید انرژی زیادی را صرف کرد. البته میتوانید با توجه به نیازتان از کمپرسورهای کم حجمتر که وزن کمتری دارند، استفاده کنید تا حمل آن راحتتر شود.
خرید کمپرسور هوا
از آنجایی که دریل بادی برای تولید انرژی به کمپرسور نیاز دارد، بنابراین در کنار خرید دریل بادی به کمپرسور هم نیاز است که در صورت نداشتن کمپرسور باید نسبت به خرید آن هم اقدام کرد. البته این نکته هم حائز اهمیت است که به کمپرسور، دیگر ابزارهای پنوماتیک را هم میتوانید متصل کنید و اینطور نیست که فقط برای دریل بادی کاربرد داشته باشد.
خرید شیلنگ اتصال به کمپرسور بادی
یکی دیگر از هزینههایی که در کنار خرید دریل بادی باید داشته باشید، خرید شیلنگ اتصال است. در هنگام خرید باید از شیلنگهای با کیفیت استفاده کنید تا دچار نشتی نشوند. طبیعی است که در صورتی که کمتر هزینه کنید، دفعات خرید شیلنگ بالاتر میرود. بنابراین از همان ابتدا شیلنگ خوب و با کیفیت بخرید.
دریل برقی چیست و چه کاربردی دارد؟
دریل برقی همانطور که از نامش پیداست انرژی مورد نیاز خود را به طور مستقیم از جریان برق تأمین میکند. به عبارت دیگر، برای کار با دریل برقی باید دستگاه مستقیم به پریز برق متصل باشد. بنابراین اگر شرایط کاری شما به نحوی است که زیاد جابجایی دارید، این دستگاه انتخاب مناسبی نیست.
دریل برقی چه مزایایی دارد؟
در زمان استفاده از دریل برقی، برای تامین انرژی نیازی نیست تا منتظر پرشدن کمپرسور باشید و تنها با وصل کردن دریل به برق انرژی آن تامین میشود و تا هر زمان بخواهید میتوانید کار کنید.
هنگام کار با دریل برقی،سروصدای زیاد آن اذیتتان نخواهد کرد.
برای استفاده از دریل برقی، لازم نیست کمپرسور هوا و شیلنگ اتصال بخرید. هرچند دریل برقی، قیمت بالاتری دارد اما هزینه جانبی ندارد.
دریل برقی چه معایبی دارد؟
وسایل برقی قیمت بیشتری نسبت به وسایل بادی دارند.
زمانی که به برق دسترسی نداشته باشد، استفاده از دریل برقی ممکن نیست.
از لحاظ امنیتی، کار کردن با وسایل برقی خطراتی دارد که باید در هنگام استفاده مراقبت کافی داشته باشید.
سیم دریل برقی دست و پاگیر است و باتوجه به این که قابلیت تعویض ندارند، باید مراقب باشید تا درهنگام کار آسیب نبیند.
محدوده حرکتی شما در زمان استفاده از دریل برقی کمتر است و شما به یک دیوار که سیم برق را متصل کردهاید، محدود خواهید شد.
بالاخره دریل بادی بهتر است یا دریل برقی؟
انتخاب دریل مناسب از میان برقی و بادی کار چندان سختی نیست. کافیست اندکی به شرایط کاری، موارد استفاده و نیازتان فکر کنید تا بتوانید با استفاده از نکاتی که در بالا بیان کردیم مدل مناسب را انتخاب کنید. نکته مهم در انتخاب دریل مناسب، در نظر گرفتن نوع کاربرد مورد نظر و انتظاری که از دستگاه دارید، است. قبل از خرید، مزایا و معایب هرکدام را مطالعه کنید تا به انتخاب بهترین و اقتصادیترین نوع دریل برسید.
دریلهای بادی از مدلهای برقی ظریفتر و سبکتر هستند. دریل بادی در شرایط سخت کاری بهتر از دریل برقی جواب میدهد.
همچنین از آنجایی که میتوانید جریان هوا را از طریق کمپرسور تنظیم کنید، گشتاور بیشتر تولید میکند و باعث میشود کار را سریعتر و راحتتر انجام دهید.
دریل برقی سروصدای کمتری دارد و حمل و جابهجایی آن آسانتر است.
www.hgtv.comمنبع: