توسعه حوزه‌های علمیه و رشته‌های عمیق تخصصی، تنها راه تمدن سازی دینی است

توسعه حوزه‌های علمیه و رشته‌های عمیق تخصصی، تنها راه تمدن سازی دینی است

مخبران/مرکزی دبیر کنگره بین المللی یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم گفت: توسعه حوزه‌های علمیه و رشته‌های عمیق تخصصی، تنها راه تمدن سازی دینی است

حجت الاسلام عبدالکریم فرحانی، پنجشنبه ۲۷ مهرماه در کنگره بزرگداشت مقام علمی حاج شیخ عبدالکریم حائری‌ با بیان اینکه یکی از سه تمدن بزرگ تاریخ، تمدن اسلام بوده است گفت: ریشه تمدن بزرگ اسلامی، هجرت امیرالمومنین به عراق و امام رضا(ع) به ایران بوده است که دو کانون تمدنی اسلامی ایجاد کردند که منجر به دو انقلاب سیاسی سیدالشهدا و انقلاب علمی امام صادق(ع) شده است. 

وی اضافه کرد: اسلام توانست سابقه تمدنی را در کمتر از ۳۰ سال بدست آورد و جمهوری اسلامی نیز در کمتر از سه دهه توانست بار دیگر تمدن اسلامی را به وجود آورد و سایر تمدن‌ها را کمتر جلوه دهد. امروز نگرانی دنیا این است که انقلاب اسلامی، تجربه پیامبر را تکرار کند.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) کانون تربیتی برای جمعی از نیروهای جوان فعال انقلابی تشکیل داد و این کانون همه چیز را متحول کرد. نگاه حاج شیخ حائری نیز این بود که یک مجموعه انسانی قوی را در اراک جمع کند و انسان‌های بسیاری را تربیت کرد. اگر کار مرحوم حائری در اراک نبود حوزه قم نیز متولد نمی‌شد.

فرحانی با بیان اینکه حاج شیخ عبدالکریم حائری وقتی در قم مستقر شد چندین جریان علمی قوی را به وجود آورد گفت: ایشان با نگاه عمیق خود، یک کار محتوایی فلسفی عمیق انجام داد که منجر به تربیت شدن شخصیت‌های بزرگی همچون امام راحل شد.

دبیر کنگره بین المللی یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم تصریح کرد: مراجع و طلاب قم راه شیخ عبدالکریم را توسعه دادند و به دنیا ارائه دادند چراکه توسعه حوزه‌های علمیه و رشته‌های عمیق تخصصی، تنها راه تمدن سازی دینی است. اگر طلاب می‌خواهند اثرگذار باشند باید مثل امام خمینی(ره) و حاج عبدالکریم حائری باشند.

وی ادامه داد: کار حاج عبدالکریم حائری بود که جریان ضد استعماری با انگلیس تشکیل شد. رضاخان به دنبال این بود که حکومت آتاتورکی راه بیندازد اما علمای آن زمان از جمله حاج شیخ نگذاشتند این اتفاق در ایران رقم بخورد. ایشان فردی عاقل و عمیق بود و تمام ظرفیت مرجعیت آن زمان را پشت سر آیت‌الله مدرس آوردند و مشتی محکم به دهن رضاخان زدند.‌

فرحانی با بیان اینکه حائری سیاستمداری عاقل و نیروی انقلابی در امتداد نگاه ارزشمند شیخ فضل الله نوری بوده است، گفت: حوزه‌های علمیه هوشیار باشند و نگذارند دشمنان بگویند که او سکولار بوده است. افتخار حاج شیخ عبدالکریم حائری تربیت امام و مراجع بزرگی بوده که منجر به انقلاب اسلامی شده است. فتح الفتوح انقلاب اسلامی توسط شیخ عبدالکریم انجام شد که جریان‌های مختلفی از جمله دفاع مقدس و دفاع از حرم در پی آن بوده است.

وی افزود: ایران در ۲۰۰ سال گذشته هر وقت که جنگیده است، باخته اما هرجا که اسلام و حوزه از ایران دفاع کردند پیروز شده اند همانطور که مقام معظم رهبری توانست تمام جبهه مقاومت را با حاج قاسم اداره کند و پیروز شود. 

دبیر کنگره بین المللی یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروزه رژیم صهیونیستی شکست نظامی و اطلاعاتی و ضربه ترمیم ناپذیری خورده است، گفت: این کار بزرگ توسط بچه‌های تربیت شده امام، رهبری و حاج قاسم انجام شده است.

وی اضافه کرد: تهمت و کج فهمی است که بگویند حائری موضعی سکولار داشته است چراکه ولایت مطلقه فقیه که در قانون اساسی ما به عنوان رمز موفقیت جامعه اسلامی مطرح شده است، میوه و برکت بیت حاج شیخ عبدالکریم حائری بوده است.

دبیر کنگره بین المللی یکصد سالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم در پایان اظهار کرد: ۳۶۹ مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده است که از دل این مقالات ۱۱ کتاب تالیف شده و ۷ کتاب جدید نیز در دست تالیف است. همچنین ۲۷ کتاب نیز در رابطه با برکات وجودی حاج شیخ عبدالکریم حائری نوشته شده است.  

فرحانی با بیان اینکه ما به دنبال نوآوری‌هایی در فقه و اصول هستیم گفت: به منظور تحقیق و تفسیر نقش قم در شکل گیری حوزه‌های بین المللی و جبهه مقاومت، ۲۳ گروه دانشی و ۷ گروه علمی و عملکردی را تشکیل داده‌ایم و ۵ کمیته نیز  برای شیخ عبدالکریم شکل گرفت که منجر به احیا شدن ۲۹ اثر شیخ شد و ده‌ها نشریه و مقاله علمی تهیه شد.

وی با اشاره به برگزاری ۸ پیش همایش در کشورهای ایران، عراق، هند و پاکستان تصریح کرد: در ایران نیز در استان‌های یزد، گیلان، اراک و قم پیش نشست‌هایی برگزار کردیم. ما در این همایش‌ها از ۶۰ مهمان بین المللی نیز دعوت کردیم. 

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا