تکنیک های ساختمان سازی برای مقاوم سازی سقف

هر ساختمانی با گذشت زمان، استحکام و مقاومت خود را از دست داده و فرسوده می شود. اگر این ساختمان های بنا هایی باشند که ارزش تاریخی و فرهنگی دارند، نمی توان آن ها را بازسازی کرد. چرا که این کار نیاز به تخریب و ساختن دوباره آن بنا است. در این صورت، طراحی ساختمان از بین رفته و ارزش تاریخی خود را از دست می دهد. به همین دلیل است که این بناها باید بازسازی و بهسازی شوند. علاوه بر بنا های تاریخی، گاهی برخی از افراد تصمیم به بازسازی یا مقاوم سازی  خانه خود می گیرند که دچار فرسودگی شده است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد مقاوم سازی ساختمان خود را دارید، در ادامه، توضیحات کاملی درباره روش ها و مراحل بهسازی ساختمان به شما ارائه خواهیم داد.

ساختمان

منظور از مقاوم سازی ساختمان چیست؟

یکی از روش های بهسازی که بدون تخریب و بازسازی انجام می شود، مقاوم سازی می باشد.  این روش یک فرایند تخصصی است که طی آن مقاومت اجزا مختلف ساختمان افزایش یافته و در برابر عوامل تخریب مقاوم شده و استحکام آن افزایش خواهد یافت. برخی از ساختمان ها امکان بازسازی را ندارند یا اینکه صاحب آن ها چنین تصمیمی ندارد. برای این منظور، مقاوم سازی، روشی بهینه و مناسب است که در دسترس افراد قرار دارد. در واقع این کار سبب جلوگیری از خسارت های جانی و مالی  می شود. با توجه به اینکه کشور ما یک کشور زلزله خیز محسوب می شود، این اقدام مخصوصا در تهران از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر زلزله، عوامل دیگری مثل کلرید ها و فسفات می توانند به مرور باعث خوردگی و تجزیه قسمت هایی از ساختمان شوند. با اجرای مقاوم سازی ساختمان می توان از سازه در برابر این عوامل ویرانگر و آسیب رسان محافظت کرد. همچنین سبب افزایش عمر آن نیز خواهد شد. بهسازی ساختمان به روش های مختلفی انجام می گیرد. هر کدام از این روش ها مزایای خود را دارند. این اقدامات حتما باید توسط نیروی متخصص انجام شود. چون یک کار بسیار حساس بوده و سهل انگاری و عدم تجربه در آن می تواند سبب آسیب به ساختار ساختمان و تراشیدن هزینه ها کلان برای صاحب آن شود.  با توجه به توضیحاتی که دادیم می توان گفت که مقاوم سازی یا بهسازی ساختمان، عملیاتی بسیار مهم و تاثیرگذار است که از به خطر افتادن جان انسان ها و همینطور هدر رفتن سرمایه جلوگیری خواهد کرد.

چرا ساختمان را مقاوم سازی کنیم؟ 

دلایل زیادی وجود دارد که به خاطر آن ها نیاز است دست به مقاوم سازی و حتی بازسازی خانه بزنیم. این دلایل سبب ضعف سازه و کاهش مقاومت آن می شوند. بنابراین نباید به سادگی از کنار آن ها بگذریم. نادیده گرفتن مواردی که در ادامه بیان می کنیم، خسارات غیر قابل جبرانی به ساختمان وارد می کند. پس قبل از وقوع این اتفاق ناخوشایند باید به دنبال پیشگیری از آن باشید. این موارد عبارتند از: تغییر کاربری ساختمان، خطاهای طراحی، خطاهای اجرایی و تغییرات در آیین نامه. در این بخش هر یک از این دلایل را به طور مختصر بیان می کنیم تا به اهمیت مقاوم سازی ساختمان پی ببرید.

1تغییر کاربری ساختمان

بعد از ساخت یک ساختمان، ممکن است پس از مدتی، صاحب آن عوض شود و یا انتظارات او از سازه تغییر کنید. در این صورت امکان افزایش بار روی دیوار ها و پی ساختمان افزایش یابد. این موضوع می توانید آسیب های جدی به ساختمان وارد کند و در برخی موارد سبب ریزش آن شود. چون افزایش بار دیوارها، فشار ستون ها بر روی پی را افزایش می دهد. در نتیجه مقاومت ساختمان در برابر حوادث طبیعی همچون زمین لرزه به طرز چشمگیری افزایش می یابد. هر چند ممکن است بدون وقوع زلزله نیز ساختمان در اثر وزن بالای سقف و دیوارها، فرو بریزد. پس تغییر کاربری یکی از دلایلی است که ممکن است در پی آن ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشد.

2خطاهای طراحی

خطاهای اجرایی معمولا ناشی از وجود مشکل در نقشه ساختمان است. یعنی هنگام طراحی و ترسیم نقشه، زیربنای ساختمان به طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است. طبیعی است که با وجود چنین اشتباهی، قسمت های مختلف ساختمان به طور دقیق ساخته نشده و  طرح نهایی ساختمان با آن چیزی که در نقشه تعیین شده است، تفاوت خواهد داشت. گاهی نیز ممکن است به علت عدم رعایت مبانی و اصول ساختمان سازی، این مشکلات رخ دهد. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی باید کار طراحی نقشه را به افراد ماهر و متخصص بسپارید.  این مشکل به دلیل عدم ساخت بنای استاندارد، مقاومت ساختمان را نیز کاهش می دهد. بنابراین اگر خطاهای مربوط به مرحله طراحی در ساختمان شما وجود داشته باشد، باید برای مقاوم سازی ساختمان و رفع ایرادات آن اقدام کنید.

3خطاهای اجرایی 

خطاهای اجرایی از مهمترین و رایج ترین دلایلی است که در صورت وجود آن ها ، باید به مقاوم سازی  ساختمان بپردازید. البته چنین خطاهای بیشتر در ساخت سازه های بتنی مشاهده می شود. در واقع در مراحل بتن ریزی، قالب بندی، آرماتور بندی و ساخت بتن، دقت لازم به خرج داده نشده و همین سبب ساخت یک ساختمان غیر اصولی و آسیب پذیر خواهد شد. به همین دلیل است که می گوییم برای ساختمان سازی، باید از نیروی ماهر و پیمانکار با تجربه و متخصص استفاده کرد. علاوه بر آن باید از نظارت درست بر کار نیروی کار نیز اطمینان حاصل کنید. همچنین هنگام خرید مصالح نیز باید دقت کنید که مصالح بی کیفیت را خریداری و استفاده نکنید. چون استاندارد نبودن مصالح نیز می تواند یکی از دلایل اجرایی باشد که بعدها شما را مجبور به بهسازی ساختمان و یا بازسازی آن می کند.

4تغییرات در آیین نامه

آیین نامه ساختمان سازی شامل مجموعه قوانینی است که در هنگام ساختمان سازی باید مورد توجه قرار بگیرند. گفتنی است که در صورت عدم رعایت این قوانین ممکن است مشمول پرداخت جریمه نقدی از چند صد هزار توان تا چند میلیون تومان شوید . همچنین باید طراحی ساختمان ساخته شده را طبق قوانین آیین نامه تغییر دهید. اما این قوانین ممکن است بعد از گذشت چند سال تغییر کنند. مخصوصا قوانین مربوط به مقاوم سازی ساختمان که موضوع مورد بحث ما در این مقاله است. با ایجاد تغییر در آیین نامه ساختمان سازی باید تغییرات ذکر شده در آیین نامه را در ساختمان ایجاد کنید. حتما تا حالا متوجه شده اید که تغییرات آیین نامه ای نیز یکی دیگر از دلایلی است که باید ساختمان را مقاوم سازی کنید. این تغییرات حتی ممکن است شما را ناچار به کنند. به همین جهت باید قبل از ساختمان سازی، به قوانین آیین نامه توجه کرده و آن ها را به طور کامل رعایت کنید.

انواع روش های مقاوم سازی ساختمان

حالا که با دلایل مقاوم سازی ساختمان آشنا شدید، وقت آن است که روش های مقاوم سازی را بشناسید. در حقیقت شما به دلایل مختلفی ممکن است اقدام به مقاوم سازی و بهسازی ساختمان نمایید. با توجه به هر کدام از این دلایل، روش های مقاوم سازی نیز فرق می کند. برای مثال  ممکن است تصمیم داشته باشید کاربری ساختمان را تغییر داده و یا تعداد طبقات آن را افزایش دهید. با این کار، بار موجود روی ستون ها و پی ساختمان نیز بیشتر می شود. در این مواقع باید از روشی استفاده کنید که مقاومت ساختمان را در برابر وزن طبقات ساخته شده بالا ببرد. میزان بودجه و مساحت خانه نیز یکی از عواملی است که باید با توجه به آن ها، یک روش مناسب را انتخاب کنید. این بخش از مقاله به بیان هر یک از روش ها اختصاص دارد. پس به خواندن ادامه دهید تا در انتخاب روش مقاوم سازی، بتوانید بهترین آن را انتخاب نمایید. این روش ها شامل المان های فولادی اتصالی، کوتاه کردن دهانه، پس کشیدگی، مقاوم سازی با FRP و بزرگ کردن مقطع می شوند.

1المان های فولادی اتصالی

االمان های فولادی اتصالی یکی از مواردی هستند که برای مقاوم سازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این روش اولین بار در دهه 1960 میلادی استفاده شد و تاثیرات آن در بهسازی ساختمان باعث رواج یافتن آن جهان شد. اولین کشوری که از این روش برای مقاوم سازی بناها استفاده کرد، کشور آلمان بود.

شیوه کار در این روش اینگونه است که قطعات فولادی را به وسیله نوعی چسب خاص به سطح بتن چسبانده و اتصال محکی را بین آن ها ایجاد می کنند با انجام این کار یک پنل کامپوزیتی محکم ایجاد می شود مه در برابر برش و خم شدن مقاومت بسیار بالایی دارد. برای اتصال المان های فولادی شامل نبشی، صفحه فولادی و یا ناودانی، علاوه بر چسب مخصوص می توان از روش دیگری نیز استفاده کرد. این راه استفاده از انکرهای مکانیکی لست. البته برای اتصال بهتر می توانید، چسب و انکر های مکانیکی را با هم استفاده نمایید.

2کوتاه کردن دهانه

کوتاه کردن دهانه نیز روشی  کاربردی است که برای مقاوم سازی ساختمان مناسب است. همانطور که از نام آن پیداست، در این روش باید دهانه سازه و قسمت های اضافی را کوتاه و برش دهید تا فشار موجود بر روی دیوار ها و پی ساختمان کاهش یابد. برای این کار باید چند تکیه گاه که معمولا از جنس فولاد هستند را در زیر اجزای ساختمان نصب کنید. هر چند برخی از سازه های بتنی نیز استفاده می کنند. کار نصب این پایه ها آسان بوده و می توان از انکرهای شیمیایی برای اتصال آن ها بهره برد.

برای کوتاه کردن دهانه باید سازه را به نحوی که گفتیم مقاوم سازی کنید. وقتی تگیه گاه ها در وسط اجزای سازه قرار بگیرند، کوتاه کردن دهانه امکان پذیر می شود. البته باید بدانید که با انجام این کار فضای ساختمان تا حدی کوچک خواهد شد. این مشکل را می توان یکی از معایب کوتاه کردن دهانه به شمار آورد.

3پس کشیدگی

پس کشیدگی از جمله گزینه هایی است که پیش روی شما قرار دارد. این روش برای بالا بردن مقاومت سازه در برابر برش و خم شدگی به کار گرفته می شود. جالب است بدانید که بیش از 70 سال از زمان رواج این روش در مقاوم سازی و بهسازی ساختمان می گذرد. این روش با انتقال نیروهای خارجی به داخل سازه مقاومت آن را افزایش می دهد. برای این کار معمولا از کابل های فولادی استفاده می کنند. در حقیقت با ایجاد تنش در این کابل ها، نیرویی ایجاد می شود که استقامت اجزای مختلف ساختمان در برابر عواملی همچون زلزله و تخریب را بالا می برد. برای اینکه نیروی های پس کشیدگی به صورت یکنواخت در همه قسمت های سازه منتشر شوند باید همه شکاف ها را با چسب پر کرده و  قسمت های خالی پر شوند.

4مقاوم سازی ساختمان با FRP

در این روش از مقاوم سازی، الیاف FRP در افزایش استحکام و مقاومت ساختمان به کار می روند. این الیاف در عین وزن کم، مقاومت بسیار بالایی دارند. برای تسلیح اجزای ساختمان می توان از اشکال مختلفی از این الیاف شامل میله ها، لمینت و ورقه های نازک استفاده نمود.  برای اطمینان از کارایی مناسب این سیستم باید اتصال خوبی بین آن با بتن ایجاد کرد. برای این منظور، می توان از چسب های مختلف و همینطور انگر عای شیمیایی بهره برد. لازم به ذکر است که الیاف FRP قبلا در صنایعی مثل خودروسازی و دستگاه های ورزشی به کار گرفته و آزمایش شده اند. بنابراین می توان گفت که این الیاف با مقاومتی که دارند، یک سیستم بسیار عالی برای مقاوم سازی هستند. علاوه بر اینها، این الیاف، به آسانی نصب شده و هزینه مناسبی دارند.

5استفاده از دیوار برشی

دیوار برشی یکی از روش های مقاوم سازی است که می توان از آن در افزایش مقاومت و عمر سازه های فولادی و بتنی استفاده کرد. این روش می تواند ظرفیت باربری سازه را تا حد زیادی افزایش دهد. در این روش دیوارهای از پیش ساخته باید در در محل تعیین شده نصب شوند. این دیوار ها دارای حجم زیادی هستند. حجم بالای دیوارها مقاومت و سختی آن ها را نیز افزایش می دهد. همچنین سازه را در مقابل نیرو های وارده از دیوار های مجاور نیز مقاوم خواهد کرد. روش دیوار برشی برای مقاوم سازی ساختمان هایی به کار می رود که وزن سازه ای آن ها کمتر است. چرا که این دیوار ها وزن زیادی دارند و در زمان زلزله با افزایش فشار بر روی پی ساختمان می تواند باعث فرو ریختن آن شود. بنابراین باید قبل از استفاده از این روش، به نکات ایمنی آن  توجه کنید

6ژاکت بتنی

از ژاکت بتنی، می توان برای افزایش مقاومت سازه های بتنی استفاده کرد. این سیستم مقاومت خوبی در برابر فشار و برش از خود نشان می دهد. با استفاده از آن، ظرفیت باربری سازه بیشتر خواهد شد. یکی دیگر از مزایای ژاکت بتنی امکان شکل دهی به آن است. شما می توانید این سازه ها را در ابعاد و شکل های گوناگون تهیه کنید.

البته این سیستم معایبی نیز دارد. یکی از معایب ژاکت بتنی، افزایش وزن سازه به علت سنگینی بتن است. اگر از این سیستم برای بهسازی ساختمان استفاده کنید نیاز به قالب بندی و خواهید داشت. به علاوه هزینه استفاده از سیستم ژاکت بتنی بالا است و می تواند سبب آسیب دیدن سازه شود.

در مقاوم سازی چه بخش های بهسازی می شوند؟ 

در مقاوم سازی، بخش های مختلفی از ساختمان بهسازی می شوند. مقاوم سازی هر یک از این قسمت ها، تاثیراتی در استحکام ساختمان دارد. به طوری که این موضوع را می توانید به وضوح در ساختمان مقاوم سازی شده مشاهده کنید. این بخش ها شامل تیرها، اتصالات ساختمان، دیوار ها، سقف و ستون ها می شود. در این بخش درباره مزایای مقاوم سازی  هر کدام از این بخش های ساختمان با شما صحبت می کنیم.

1مقاوم سازی تیرها

تیرها  وظیفه انتقال فشارهای وارده در اثر حوادث مختلف مثل زلزله، به ستون ها را به عهده دارند. در واقع هنگام وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله باید از آسیب دیدگی تیرها جلوگیری و فشار اصلی بر روی ستون ها قرار بگیرد. مقاوم سازی تیر ها باعث مقاومت بیشتر آن ها و انتقال درست نیرو به ستون ها می شود. در نتیجه مقاومت سازه در برابر فشار افزایش خواهد یافت.

2مقاوم سازی اتصالات 

مقاوم سازی  اتصالات ساختمان نیز یکی از بخش های مهمی است که باید به آن توجه کافی را داشته باشید. محکم بودن اتصالات  مقاومت ساختمان در برابر فشار وارده را به طور غیر قابل انکاری بالا می برد. برای انجام مقاوم سازی اتصالات می توانید از مواردی مثل ژاکت بتنی، ژاکت فولادی و ورق کامپوزیت پلیمری بهره ببرید.

3مقاوم سازی دیوارها 

دیوار ها از اجزای حساس ساختمان هستند. چرا که نقش زیادی در انتقال نیروی سقف و ستون ها به پی ساختمان و افزایش مقاومت آن دارند. بنابراین افزایش مقاومت دیوار ها یکی از موارد مهمی است که در مقاوم سازی ساختمان باید صورت بگیرد. این کار به روش های گوناگونی انجام می شود. روش هایی مثل استفاده از روکش بتنی، استفاده از ورق.های فولادی و …

4مقاوم سازی سقف

سقف نیز باید از نظر مقاومت مورد بررسی قرار بگیرد. کاهش وزن سقف می تواند مقاومت همه بخش های ساختمان را انجام دهد. مقاوم سازی سقف با بهره وری از روش هایی ماننداستفاده از ورق های فولادی و الیاف FRP انجام می گیرد.

5مقاوم سازی ستون ها

مقاوم سازی ستون عا آخرین بخشی است که در بهسازی ساختمان، مورد توجه قرار دارد. این بخش باید از مقاومت خوبی در برابر خمیدگی و برش برخوردار باشد. در این صورت قابلیت مهار فشار در زمان حوادث، افزایش می یابد. در واقع مقاوم سازی ستون ها روی افزایش مقاومت بتن و دیگر مصالح به کار رفته در ساخت ساختمان نیز تاثیر گذار است.

تخمین قیمت مقاوم سازی ساختمان چقدر است؟

از عوامل مهمی است که در هنگام انتخاب روش مقاومت سازی، می تواند تاثیر زیادی روی افراد بگذارد. به طوری که ممکن است از انتخاب برخی روش ها به علت هزینه بالا، خودداری کنند.

تعیین قیمت بهسازی ساختمان به همین سادگی نیست. ابتدا باید لیستی از  بخش هایی  که نیاز به مقاوم سازی دارند، تهیه کنید. بعد با برآورد هزینه هر کدام از این بخش ها ، هزینه نهایی را محاسبه نمایید. عواملی همچون عمر ساختمان، حجم بخش های نیازمند مقاوم سازی و میزان دستمزدی که پیمانکاران مختلف تعیین می کنند، می تواند روی قیمت تاثیر بگذارند.

حالا که به پایان این مقاله رسیدیم، قصد داریم چند مورد از سوالاتی که معمولا افراد درباره بهسازی ساختمان می پرسند را بیان کرده و به آن ها جواب بدهیم.

1- مقاوم سازی ساختمان بهتر است یا بازسازی ساختمان؟

اگر ساختمان را بازسازی کنید و همه اصول مقاوم سازی را در آن اجرا کنید، می توانید یک ساختمان مقاوم و استاندارد داشته باشید. اما از آن جایی که بازسازی آن هزینه زیادی دارد، بهتر است به صورت جداگانه بخش هایی را که نیازمند مقاوم سازی هستند را مقاوم کنید. سقف ساختمان، مانند دیگر اجزای آن بعد از مدتی به مقاوم سازی نیاز پیدا می کند. مواردی مانند تغییر کاربری، تغییر آیین نامه و استانداردهای ساخت و ساز، آتش سوزی، زلزله؛ مشکلات اجرایی، طراحی نادرست، تغییر مشخصات ساختمان و… اشاره کرد. برای مقاوم سازی سقف، باید به نوع سقف توجه شود. مثلا نمی توان مقاوم سازی سقف های طاق ضربی را به روش مقاوم سازی سقف های دال بتنی انجام داد و برای هر کدام از این سقف ها، باید روش مناسب و مخصوص به خودش را انجام داد.

با انواع روشهای مقاوم سازی سقف بیشتر آشنا شوید!

مقاوم سازی سقف با استفاده از ورق های فولادی

این روش مقاوم سازی، بیشتر در سقف های بتنی پیاده سازی می شود. با کمک ورق ها و صفحات فولادی می توان مقاومت و یکپارچگی کف ها و سقف های بتنی را افزایش داد و خیز سازه را کنترل کرد. این روش، میزان سختی سقف سازه را به صورت چشمگیری افزایش می دهد و مزایای خاص خودش را دارد. نکته مهم این است که ورق های فولادی باید به صورت صحیح به سقف متصل و مهار شوند. بعد از این مرحله، فضای بین سقف و ورق با گروت یا مصالح بر پایه اپوکسی پر می شوند تا این دو مصالح به خوبی به هم بچسبند. نتیجه مقاوم سازی با روکش فولادی این است که مقاومت سقف در برابر بارهای لرزه ای و زلزله بیشتر می شود و می تواند بارهای وارده را به درستی منتقل کند.

برای مشاوره رایگان در زمینه مقاوم سازی با ما تماس بگیرید

مقاوم سازی سقف سازه با کمک مصالح FRP

FRP کوتاه شده عبارت انگلیسی Fiber Reinforced Polymer است. FRP، محصولی ترکیبی است که از دو بخش الیاف و پلیمر تشکیل شده است. روش FRP، برای مقاوم سازی ساختمان ها به کار می رود. FRP در تقویت سقف ها و ستون های بتونی نقش موثری دارد. با استفاده از این روش سقف ها تقویت می شوند، مقاومت بتون افزایش می یابد و میزان شکل پذیری آن بیشتر می شود. به کمک مواد کامپوزیتی FRP، می توان ساختمان را در برابر زلزله و ضربه های محکم مقاوم تر کرد. افزایش ظرفیت خمشی مثبت و منفی دال ها، کنترل ترک ها و تقویت اتصالات سازه از جمله کاربردهای مهم FRP است. وقتی تمام اتصالات سازه تقویت می شوند، مقاومت و استحکام قسمتهای اصلی سازه مانند سقف نیز بیشتر خواهد شد. با کمک مصالح اف آر پی، ظرفیت باربری دال برای بارهای زنده بیشتر می شود و مقاومت از دست رفته دال به دلیل خوردگی در فولاد نیز جبران خواهد شد. ورقه های ساخته شده به روش FRP به ساختمان می چسپند و از تخریب یا تغییر شکل سازه جلوگیری می کنند. ضخامت ورق های FRP کم است و به همین دلیل در تقویت سقف نقش موثری دارند، به علاوه FRP در معماری ساختمان تغییری ایجاد نمی کند و به همین دلیل، روشی عالی برای افزایش مقاومت و حفظ شکل ظاهری ساختمان است. برای مقاوم سازی سقف سازه با مصالح FRP، ابتدا این الیاف را به قسمت بالا و پایین دال می چسبانند و 24 ساعت به آنها استراحت می دهند تا چسبندگی به بهترین شکل ممکن انجام شود. در نهایت، مشاهده می شود که مقاومت سقف ساختمان، بیشتر از 3 برابر افزایش یافته است.

به دنبال مقاوم سازی سازه هستید!؟  با ما تماس بگیرید

برای مقاوم سازی انواع سقف ها می توان از استفاده کرد. از مهمترین موارد استفاده FRP می توان به مقاوم سازی سقف و بدنه سازه های بتنی اشاره کرد. مقاوم سازی با روش اف ار پی برای تقویت و بهسازی انواع سازه های بتنی و سقف ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری، ساختمانهای صنعتی، تاسیسات سنگین، سازه های آبی، مخازن و منابع آب و سازه های مهم دیگر به کار می رود. این روش مقاوم سازی، از نظر وزن، سرعت اجرا، مقاومت، راحتی در کاربرد و موارد دیگر بسیار موردتایید است و به همین دلیل، از این روش جدید، برای ترمیم و تقویت بسیاری از سازه ها استفاده می شود. با کمک می توان انواع سقف ها و دالهای بتنی را مقاوم سازی کرد. سقف های کامپوزیت، سقف طاق ضربی، سقف تیرچه بلوک و سقف تیرچه کرومیت را می توان با استفاده از الیاف و مصالح اف آر پی مقاوم تر کرد. البته این کار باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود تا نتیجه بهتری به دست آید.

مزایای مقاوم سازی سقف با روش FRP چیست؟

  • ، باعث افزایش مقاومت تیر برای لنگر خمشی مثبت و منفی می شود.
  • با این روش، میزان سختی سقف بیشتر می شود.
  • مصالح FRP ضخامت کمی دارند و در صورت استفاده از آنها، معماری اجزای ساختمان تغییر نمی کند.
  • علاوه بر خاصیت مقاوم سازی، مصالح اف ار پی را می توان به منظور عایق رطوبتی نیز استفاده کرد.
  • روش مقاوم سازی سقف با روش FRP به سرعت انجام می شود.
  • قیمت این روش، از سایر روشهای سنتی مقاوم سازی کمتر است.
  • برای اجرای مقاوم سازی سقف با روش FRP، نیاز به امکانات زیاد نیست و با تجهیزات کم هم می توان این روش را پیاده سازی کرد.
  • مقاومت کششی مصالح FRP بسیار زیاد است و به همین دلیل، می تواند میزان استحکام سقف و ستونها را چندین برابر کند.
  • بعد از مقاوم سازی سقف با روش FRP، مشاهده می کنید که میزان مقاومت خمشی دالهای یک طرفه و میزان مقاومت خمشی دالهای دو طرفه بیشتر می شود. همچنین مقاومت برشی سازه نیز بیشتر می شود.
  • این روش دوام و عمر سقف را بیشتر می کند و میزان شکل پذیری آن را نیز افزایش می دهد.
  • ترکهای ایجاد شده را کنترل می کند و از گسترش آنها جلوگیری خواهد کرد.
  • بعد از اتمام این روش، میزان مقاومت سقف چندین برابر می شود و مقاومت سقف در برابر خوردگی نیز بالاتر می رود.

به دنبال مقاوم سازی سقف هستید!؟  با ما تماس بگیرید

در این نوشته با روشهای مقاوم سازی سقف و بهترین روش برای این کار آشنا شدید. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم که نکات خوبی را از این نوشته یاد گرفته باشید.

با این کار در هرینه های شما صرفه جویی خواهد شد.

2- ارزان ترین روش مقاوم سازی ساختمان کدام است؟

کوتاه کردن دهانه ساختمان و همینطور استفاده از دیوار برشی، دو روش ارزان مقاوم سازی هستند. اما شما باید روشی را انتخاب کنید که نیاز های تان را برطرف کند.

3- مقاوم سازی ساختمان برای چه نوع بناهایی کاربرد دارد؟

این فرایند قبلا بیشتر  برای بناهای تاریخی انحام می گرفت. چون اگر به هر دلیلی تخریب شوند دیگر ارزش تاریخی خود را از دست می دهند. اما امروزه با توجه به زلزله خیز بودن کشور ایران، باید مقاوم سازی همه ساختمان ها را جدی  گرفت.

دکمه بازگشت به بالا