سخنگوی انجمن انتقال خون با اشاره به لزوم اهدای خون در ماه مبارک رمضان گفت: اگر برنامه صحیح و فوری برای حضور اهدا کنندگان خون در ساعات پس از افطار وجود نداشته باشد ، مشکلات جدی در منبع خون و محصولات. ”
دکتر بشیر حاجی بیگی در گفت وگو با مخبران وی با اشاره به لزوم اهدای خون در ماه مبارک رمضان ، گفت: هر ساله در ماه مبارک رمضان ، روزه داری هموطنانمان ، از میزان اهدای خون در کشور کاسته می شود.
وی با اشاره به اقداماتی که سرویس انتقال خون ایران برای جبران کاهش اهدای خون در ماه رمضان انجام داده است ، گفت: یکی از اقدامات ما تغییر زمان مراکز اهدای خون در سراسر کشور است ، ما آن را شب و بعد از افطار نگه می داریم .
حاجی بیگی ادامه داد: “البته ، امسال ، با شیوع ویروس کرونا و قانونی که ممنوعیت تردد در شب را بر عهده دارد ، آژانس در غیاب اهدا کنندگان و قطع شدیدی در کشور با چالشی جدی روبرو است. انتقال خون.” لازم به ذکر است مسئول مراکز و محصولات آن مانند پلاکت ها ، گلبول های قرمز فشرده و پلاسما است. به همین ترتیب ، در زمان منع رفت و آمد پس از افطار ، مانند سال های گذشته ، مقامات مربوطه باید برای حضور اهدا کنندگان خون با سازمان انتقال خون همکاری کنند. به همین منظور مکاتبات لازم با ستاد ملی بیماری عروق کرونا انجام شده است و امیدواریم با اهدا کنندگان خون از نظر مراجعه به مراکز اهدای خون همکاری های لازم صورت گیرد.
حاجی بیگی هم گفت: تمام پروتکل های بهداشتی در مراکز اهدای خون در سراسر کشور برای محافظت از سلامت اهدا کنندگان دنبال می شود. ما مطمئن هستیم که همه کسانی که برای اهدای خون می آیند از اصول مراقبت خوب در افراد سالم جامعه پیروی می کنند. در عین حال ، کلیه تجهیزات و تجهیزات مورد استفاده در روند اهدای خون کاملاً استریل و یکبار مصرف هستند.
سخنگوی آژانس انتقال خون گفت روزه دادن اهدای خون منعی نداردوی گفت: “با توجه به نیاز روزانه به خون و فرآورده های آن ، اهدای خون باید به طور مداوم انجام شود.” لازم به ذکر است که 20٪ خون اهدا شده در کشور توسط بیماران متخصص مانند بیماران تالاسمی مصرف می شود. باید توجه داشت کمبود خون و فرآورده های آن در استان های شمالی کشور مانند گیلان ، مازندران و خراسان و در استان های جنوبی کشور ، سیستان و بلوچستان ، فارس ، بوشهر ، هرمزگان و خوزستان بیشتر دیده می شود. بنابراین ، مردم این استان ها باید بیش از اهدای خون خوش شانس باشند. اهدای خون باید با تصمیم آگاهانه و اهدای مسئول انجام شود.
حاجی بیگی با تأکید بر لزوم برنامه حضور اهداکننده خون ، اظهار داشت: “اگر برنامه ای مناسب و فوری برای حضور اهدا کننده خون در ساعات بعد از افطار وجود نداشته باشد ، کاهش شدید خونگیری و مشکلات جدی در خون رسانی به مراکز درمانی و آن محصولاتی که ماه آینده با کشور روبرو خواهیم شد. ادامه منع رفت و آمد در شب احتمال اهدا کنندگان خون را کاملاً محدود می کند و آژانس در ساعات پس از افطار با چالش اهدای خون در هنگام انتقال خون روبرو است. بنابراین ، احتمال رفع ممنوعیت تردد در شب برای اهداکنندگان خون ، پلاسما و پلاکت در ماه مبارک رمضان باید در جلسات ستاد ملی کرونا ارزیابی و بررسی شود.
وی گفت: باید توجه داشت که اهدای خون در ماه مبارک رمضان نمادی از جهاد و همدلی و از خودگذشتگی است. آژانس انتقال خون از اهدا کنندگان خون در سراسر کشور تشکر می کند که این موسسه و بیماران آن را که به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند ترک نکردند. لازم به ذکر است که هیچ جایگزینی برای خون وجود ندارد. هر ساله در ماه رمضان با کمبود خون و فرآورده های آن روبرو می شویم.
حاجی بیگی گفت: اهداکنندگان خون در سراسر کشور بدون هیچ گونه نگرانی قادر به اهدای خون هستند و ما موظف هستیم با اهدا کنندگان در مراکز خون اهدا کنندگان به روش بهتری رفتار کنیم.
به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون کشور ، قرارهای اهدای خون بصورت آنلاین در ماه رمضان فعال است و اهدا کنندگان می توانند با مراجعه به وب سایت اداره کل انتقال خون برای اهدای خون اقدام کنند.
انتهای پیام