به گزارش خبرگزاری مخبران ،محمدحسین ارسطوزاده در جریان بازدید از بناها، اقامتگاهها و رستورانهای سنتی موجود در بافت تاریخی دزفول در گفتگو با خبرنگار مخبران اظهار کرد: شهرستان دزفول با دارا بودن ظرفیتهای تاریخی، معماری مذهبی و طبیعی در کنار فرهنگ غنی مردم و ساکنانش یکی از قطبهای گردشگری کشور محسوب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: قطعاً وجود جاذبهها، شهر دزفول را به یک شهر معروف در حوزه گردشگری کشور تبدیل کرده است و جا دارد که ما این ظرفیتها را بهتر بشناسیم و معرفی کنیم.
او با تأکید بر اینکه زیرساختها باید در این شهر بیش از پیش بوجود بیایند افزود: همه بناهایی که در محدوده بافت تاریخی قرار دارند شامل برنامههای درنظر گرفتهشده از قبیل وام مشارکتی هستند و متقاضیان میتوانند ثبتنام کنند؛ اداره میراث فرهنگی دزفول نیز آماده ارائه خدمات در این خصوص است.
ارسطوزاده گفت: بناهای ارزشمند باید توسط بخش خصوصی به فضاهای با کاربری گردشگری و فرهنگی تبدیل شوند که در اینصورت آن بناها در واقع باززندهسازی و منجر به تولید اشتغال و رونق اقتصادی میشود.
او با بیان اینکه در همه جای دنیا، بافتهای تاریخی محور گردشگری و محرک اقتصادی هر شهر هستند افزود: قطعاً در شهر تاریخی دزفول این امکان وجود دارد و رویکرد ما در بافت تاریخی این است که محلات بهسازی محیطی شوند چراکه بهسازی محیطی باعث میشود که سرمایهگذار ترغیب شود تا بناهای ارزشمند در آن محله و یا محوطه را به عنوان متاعی برای سرمایهگذاری درنظر بگیرد و ورود کند که این ورود بخش خصوصی موجب احیا بافت تاریخی خواهد شد و قطعاً یکی از رویکردهای اساسی برای باززندهسازی بافت است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به اینکه در حوزه دیگر آثار تاریخی از جمله سازههای آبی و بناهای مذهبی هم برنامههایی تدوین شده است افزود: به نظر ما باید طرح جامع گردشگری شهر دزفول تدوین شود که این موضوع در دستورکار است؛ براساس این طرح که توسط مشاور در دست تهیه است، بناهای تاریخی، جاذبههای طبیعی و همه ظرفیتها از جمله صنایعدستی در کنار هم و در قالب یک طرح جامع، بسته گردشگری شهر دزفول را معرفی خواهند کرد.