محققان کانادایی با الهام از یک روش پخت دستگاهی برای درمان سرمازدگی ابداع کردند.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از نیواطلس سرمازدگی را نمی توان به راحتی نادیده گرفت. در صورتیکه این وضعیت درمان نشود به قطع انگشتان منجر می شود. به همین دلیل یک سیستم جدید توسط محققان کانادایی ابداع شده که سرمازدگی را با کمک فناوری مربوط به آشپزخانه به سرعت به طور موثر و در محل درمان می کند.
در روش پخت sous vide گوشت خام یا سبزیجات در کیسه های خلا و در مرحله بعد در یک حمام چرخان از آب با دمای کنترل شده قرار می گیرند. این فرایند سبب می شود غذا مرطوب بماند و به طور یکسان پخته شود.
همانطور که مشخص شده بهترین درمان برای سرمازدگی فروبردن سریع عضو آسیب دیده در حمامی از آب گرم چرخان است. اما نگه داشتن عضو بدن زیر شیرآب روش مناسبی نیست زیرا هرچند جریان آب مداوم است اما کنترل دمای آن کار سختی است. از سوی دیگر سینک های روشویی نیز به طور معمول تمیز نیستند.
محققان دانشگاه آلبرتا با توجه به آنچه گفته شد یک «سیرکولاتور دقیق آب گرم» (Precision Warm Water Circulator) ابداع کرده اند.
این سیستم شامل یک دستگاه شخصی سازی شده گرید پزشکی به نام سیرکولاتور شناورسازی ابداع کردند که در یک حوضچه فولادی به عمق ۲۰ سانتیمتر و مملو از آب شیر قرار می گیرد. به گفته محققان می توان کلرهگزیدین گلوکونات و ایزوپروپیل الکل را به آب افزود تا احتمال عفونت کاهش یابد.
سیرکولاتور به طور مداوم آب حوضچه را حرکت می دهد و از سوی دیگربا کمک یک المنت گرمایی ادغام شده در ابزار دما را در ۳۷ تا ۴۲ درجه سانتیگراد حفظ می کند. پس از پوشاندن دستکش یا پوشش پا مخصوص فعالیت پزشکی برای جلوگیری از عفونت روی عضو سرما زده بیمار با توجه به شدت آسیب آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در حوضچه مذکور قرار می دهند.
تمام تجهیزات را می توان به راحتی با یک چرخ دستی از جنس پروپیلن گرید صنعتی جابه جا کرد. برق مورد نیاز آن نیز به وسیله پریز یا یک پک باتری لیتیومی ۱۸۰۰ واتی تامین می شود.
در آزمایش های انجام شده روی داوطلبان سالم وپا های یخزده خوب تنظیمات این ابزار از ۲ روشی که هم اکنون برای درمان سرمازدگی به کار می رود بهتر عمل کرد.