چه تعداد از معامله گران فارکس موفق خواهند بود؟
آموزش بازارهای مالی و سرمایه گذاری: شاید در ابتدا این موضوع برای شما سوال باشد که چه تعداد از افرادی که در بازار فارکس حضور پیدا میکنند می توانند در این بازار به موفقیت برسند. متاسفانه به دلیل ماهیت غیر متمرکز این بازار دستیابی دقیق به چنین آماری دشوار است.
اما طبق صحبتهای رایجی که در رسانهها و گوشه و کنار وجود دارد نسبت تعداد افراد موفق به ناموفق بسیار کم است. طبق دادههای منتشر شده بسیاری از مردم به این دلیل که پس از از دست دادن پول معاملات خود را متوقف و از بازار خارج میشوند به مراحل بالایی از موفقیت نمی رسند. معمولا گفته میشود بخش قابل توجهی از افراد موفق را نوابغ تشکیل میدهند. با نگاه به زندگی و روش زندگی این افراد به ویژگیهای مشترکی میرسیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
معرفی ویژگیهای افراد موفق در فارکس
شنیدن این موضوع که معامله گری بیشتر از این که به تحلیل تکنیکال بستگی داشته باشد به شخصیت شما و سیستم فکری شما وابسته است شاید کمی غلو باشد. اما بهتر است بدانید تا زمانی که به شناخت درستی از خود نرسیده باشید نمیتوانید در این زمینه به موفقیت برسید.
در این میان عاداتی وجود دارد که اگر میخواهید در این بازار به سودآوری برسید بهتر است آن ها را در خود نهادینه کنید این عادات عبارتند از:
شما باید یک استراتژی و پلن معاملاتی داشته باشید و تحت هر شرایطی به آن پایبند باشید. حضور در بازارهای مالی بازی احتمالات است. کاری که تریدرهای حرفهای انجام میدهند پیاده سازی این برنامهها بر روی کاغذ است تا به کمک آن به یک طرح معاملاتی جامع میرسند.
مدیریت ریسک مفهومی است که بیشتر از همه در بازار مطرح میشود و کمتر از همه مورد توجه قرار میگیرد. همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که هیچ قطعیتی در بازار مالی وجود ندارد و تنها چیزی که باعث ماندگاری شما در این بازار خواهد شد استفاده از ابزار مناسب برای کنترل Risk های موجود است.
داشتن استمرار و سخت کوشی نه تنها در همه جنبه های زندگی جواب است بلکه در بازار فارکس نیز کاربردی است. تریدرهای موفق زیادی هستند که همه سرمایه خود را از دست دادهاند اما عقب نشینی نکرده اند و با عبرت گرفتن از تجارب خود به موفقیت رسیدهاند.
یک معامله گر موفق باید به کاری که انجام میدهد و تحلیل های خود اعتماد کامل داشته باشد. اگر شخصیت شما به گونهای است که به راحتی تحت تاثیر رفتار و گفتار بقیه قرار میگیرید بگذارید همین جا خیالتان را راحت کنم، این کار به درد شما نخواهد خورد.
ممکن است به دست آورن ویژگیهای فوق کمی چالش بر انگیز به نظر بیاید اما امکان پذیر است. قطعا تغییر یک شبه اتفاق نمیافتد و شما برای گسترش این عادات باید یک برنامه بلند مدت داشته باشید.
درست است که در ابتدای کار به طور تضمینی ضرر خواهید کرد اما چیزی که حائز اهمیت است این است که از اشتباهات خود درس بگیرید وسعی کنید دیگر آنها را تکرار نکنید.
معرفی بهترین افراد موفق در فارکس
اگر بخواهیم معامله گران موفق در فارکس را دسته بندی کنیم به 2 دسته کلی تقسیم بندی میشوند، اولین دسته معامله گران افسانهای هستند. این افراد به قدری توانا هستند که با بسیاری از بانک ها و موسسسات مالی دنیا سر شاخ شوند. دسته دوم افرادی هستند که با وجود توانایی زیاد در ترید تمایلی به شناخته شدن ندارند.
در این بخش قصد داریم به معرفی نوابغی بپردازیم که به عنوان معامله گران افسانهای شناخته میشوند.
جورج سوروس (George Soros)
فهرست بهترین معامله گران فارکس در جهان را با نگاهی به یکی از افسانهای ترین چهرههای تاریخ معامله گری جورج سوروس، شروع می کنیم. به طور کلی هر جایی که نام معامله گران مطرح وجود دارد نام جورج است که میدرخشد.
جورج سوروس که متولد سال 1930 در گرجستان است، فارغ التحصیل رشته اقتصاد در لندن است و در سال 1969 شرکت مدیریت سرمایه سوروس را بنیان گذاری کرده است.
George Soros به عنوان بزرگ ترین سرمایه گذاری که در طول تاریخ شناخته شده است با استفاده از درک استثنائی از روند بازار و ناکارآمدی های موجود در بازار به سودهای افسانهای رسیده است. او در معاملات خود از حجم و اهرم بالا استفاده میکند. این فرد معروف به عنوان کسی که توانست بانک انگلستان را به زانو در بیاورد، شناخته میشود.
جرقه شهرت جورج از سال 1992 زده شد. بانک انگلستان به این دلیل که وارد سیستم پولی اروپا شده بود باید به نحوی ارزش پوند را حفظ میکرد و آن را بالاتر میبرد. ولی سوپر من قصه میدانست که این ارزش به طور مصنوعی حفظ شده و باید خیلی کمتر از این مبلغ مورد معامله قرار بگیرد. به همین علت بر روی پوند معامله فروش باز کرد و آن قدر بر روی کار خود پافشاری کرد که معامله گران دیگر هم با او هم جهت شدند و ارزش پوند در عرض 3 روز 25 درصد کاهش یافت، که به چهارشنبه سیاه معروف است.
استنلی درایکن میلر (Stanley Druckenmiller)
معامله گر موفق دیگری که به نوعی با سوپر من اول در ارتباط است خالق کتاب نابغههای بازارهای جدید است که تا مدت ها به عنوان برترین کتاب در زمینه مالی شناخته میشد.
استنلی بیش از 10 سال در کنار جورج سوروس در صندوقهای کوانتومی George فعالیت کرد. او نیز توانست در چهارشنبه سیاه سود خوبی از معامله بر روی پوند دریافت کند و با سودهای بزرگی که توانست در طول فعالیتش به دست آورد خیلی زود خود را بازنشسته کرد. میزان ثروت او بیش از 3 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
بیل لبیس شوتز (Bill Lipschutz)
در میان معامله گران فارکس بیل چیزی شبیه به یک افسانه است. سفر تجاری الهام بخش او از سال 1970 زمانی که دانشجو بود شروع شد. او توانست 12000 دلاری که پس از مرگ مادربزرگش به او ارث رسیده بود را در طی معاملات خود به 250000 دلار تبدیل کند. اما او نتوانست این مبلغ را حفظ کند و خیلی زود آن را از دست داد.
اگر این اتفاق برای یک فرد عادی میافتاد خیلی زود این کار را کنار میگذاشت. اما چیزی که Lipschutz را به یکی از افراد موفق در فارکس تبدیل کرد ادامه دادن به معامله گری بود. او پس از فارغ التحصیلی به Solomon brothers پیوست و تا سال 1985 به طور متوسط 300 میلیون دلار برای شرکت درآمد زایی کرد.
لبیس شوتز فارکس را به عنوان یک بازار بسیار روانشناختی توصیف میکند و معتقد است سنتیمنتال بازار نیز به اندازه فاندامنتال بر قیمتها تاثیر گذار و حائز اهمیت است.
اندرو کریگر (Andrew Krieger)
به نظر میرسد فهرست معامله گران موفق بدون نام اندرو کریگر ناقص است. کریگر از مدرسه بازرگانی وارتون فارغ التحصیل شد و در سال 1986، به Bankers Trust پیوست. بسیاری از او به عنوان یکی از تهاجمیترین و شناخته شده ترین معامله گران آن دوران یاد میکنند. پس از دوشنبه سیاه در اکتبر 1987 که اکثر بازارها بیشتر از 20 درصد از ارزش خود را از دست دادند کریگر دلار نیوزیلند را بالاتر از ارزش اصلی اش، ارزش گذاری کرد.
بنابراین یک معامله شورت با اهرم 400 بر روی دلار نیوزیلند باز کرد. حجم معامله او به قدری بزرگ بود که شایعه شده بود از حجم کل پولهای نیوزیلند فراتر رفته است.
پل تودور جونز (Paul Tudor Jones)
یکی از بهترین معامله گران در جهان پل تودور جونز است که با سرمایه بالای 7 میلیارد دلار یکی از ثروتمند ترین و موفق ترین تریدرها در جهان است. او در سال 1976، پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه ویرجینیا در یک شرکت مشغول به کار شد. اما خیلی زود شغلش را از دست داد.
این از دست دادن شغل آنقدرها هم برای او بد تمام نشد و توانست در سال 1980 کمپانی خود را به نام شرکت سرمایه گذاری تودور تاسیس کند