سبک دکوراسیون داخلی صنعتی چیست؟

دکوراسیون داخلی صنعتی یکی از سبک های پرطرف دار است و از ترکیب عناصر قدیمی و مدرن تشکیل میشود، که دکوراسیون داخلی خاصی را به وجود می آورد.در سبک های دیگر دکوراسیون داخلی ،لوله کشی،هواکش،کابل برق و… ساختمان کاملا پنهان شده ولی در سبک صنعتی تاسیسات بدون پوشش است و جذابیت اصلی سبک دکوراسیون صنعتی محسوب میشود. جذابیت این سبک به دلیل دیده شدن روند ساخت است و بیشتر در آپارتمان های تجاری، اداری و خانه هایی که با دکوراسیون مدرن هستند دیده میشود.

دکوراسیون | دکوراسیون داخلی

معرفی سبک صنعتی در دکوراسیون و هرچه باید بدانید - ویرگول

تاریخ پیدایش طراحی داخلی صنعتی

اوایل قرن بیستم بعد از انقلاب صنعتی دوم کارخانه ها تعطیل شدند و تعدادی از ساختمان هایشان متروکه شدند اما بعد از سالها و افزایش جمعیت و نیاز به فضا برای سکونت این کارخانه ها به محل سکونت تبدیل شدند و سبک دکوراسیون صنعتی آغاز شد.

ویژگی های سبک دکوراسیون صنعتی

استفاده از ساده و پرکاربرد مانند: آجر، بتن، چوب، فلز و… از موارد مصالح های شاخص بکار گرفته شده در سبک صنعتی میباشند. گروه ساختمانی ویستا با گردآوری نیروه های جوان و خلاق و نیروهای با سابقه و هنرمند و استفاده درست و حداکثری از توان نیروهای خود سعی در انجام پروژه های خود را به بهترین شکل میباشد تا رضایت شما عزیزان را به دست آورد.

استفاده از آجر و بتن در سبک دکوراسیون صنعتی

مصالح آجر و بتن در ساختمان های صنعتی پر کابردترین متریال ساختمانی بودند و بدون پوشش در استفاده میشدند. در دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی برای کف و دیوارها میتوان از بتن پولیش شده استفاده کرد.

استفاده از فلز و چوب در سبک دکوراسیون صنعتی

از سطوح و وسایل چوبی و فلزی در دکوراسیون سبک صنعتی استفاده میکنند. در سقف و راه پله و پنجره ها این متریال را میتوان دید. از میز چوبی و صندلی های فلزی هم میتوان در این سبک از دکوراسیون داخلی استفاده کرد.متریال چوب و فلز نقش مهمی در طراحی به سبک صنعتی دارند.

استفاده از رنگ های خنثی و طبیعی در سبک دکوراسیون صنعتی

استفاده از رنگ های روشن و زنده که در مثلا در استفاده میشود، هیچ کاربردی در طراحی داخلی صنعتی ندارد. در این سبک از رنگ های خنثی و طبیعی استفاده میشود و برای ایجاد تعادل در فضای سرد و خشک سبک دکوراسیون صنعتی از رنگ های گرم و خنثی مانند خرمایی و قهوه ای استفاده میکنند و برای دکورها و وسایل کوچک از رنگ های خنثی دیگر(مانند: کاراملی، شتری، برنزی)استفاده میکنند. از ترکیب رنگ خاکستری کنار سفید هم میتوان در دکوراسیون صنعتی استفاده کرد.

استفاده از مبلمان و وسایل قدیمی در سبک دکوراسیون صنعتی

مبلمان و اکسسوری در این سبک باید حس و حال فضای صنعتی داشته باشد. مبلمانی که یادآور قرن بیستم هستند گزینه ی خوبی برای دکوراسیون صنعتی هستند. باید دقت بسیاری در و وسایل داشت زیرا خیلی از افراد تمایل زیادی برای اقامت طولانی در این مکان ها را ندارند. مبلمان و دکور سبک صنعتی را میتوان از وسایل قدیمی انتخاب کرد و یا وسایلی که از نظر شکل ظاهری شبیه به وسایل کارخانه ها و ساختمان های قدیمی است، استفاده کرد.

استفاده از تابلو نقاشی و گیاهان در سبک دکوراسیون صنعتی

میتوانید از یک یا چند تابلو نقاشی یا عکس در دکوراسیون صنعتی برای تغییر فضای یکنواخت استفاده نمایید و برای حس طراوت و زندگی در فضا داخلی میتوانید از گیاهان آپارتمانی کمک بگیرید.

لوله ها و اتصالات بدون پوشش در سبک دکوراسیون صنعتی

لوله ها و اتصالات بدون پوشش از عناصر اصلی دکوراسیون سبک صنعتی هستند. برای تغییر کاربردی فضای صنعتی اتصالات آن را پوشش ندهید و برای فضایی که اتصالات نمایان ندارند میتوان از لوله ها در دکور و ساخت وسایل استفاده کرد. شاید شما نیز از شنیدن نام سبک دکوراسیون صنعتی تعجب کنید و برای‌تان جای سوال باشد که منظور از این سبک چیست؟ ما در این مطلب از وبلاگ چی بچین به طور مفصل در مورد سبک طراحی صنعتی صحبت کرده‌ایم و ویژگی‌هایی این سبک را به همراه نمونه‌ای برای‌تان آماده نموده‌ایم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

هر آن چیزی را که راجع به سبک‌های مرتب و باقاعده می‌دانید، از ذهنتان خارج کنید. سبک طراحی داخلی صنعتی با هیچ یک از سبک‌های دیگر قابل‌مقایسه نیست؛ زیرا زیبایی را در نامرتبی می‌بیند! در واقع این سبک نامرتبی را به طریقی آرامش‌بخش می‌داند. ازاین‌رو، هیچ تلاشی برای پنهان کردن دکورهای بیهوده مثل لوله‌کشی‌ها، تیر و ستون‌ها، آجرها، کف‌های بتنی یا چوبی و سقف‌های ناهموار نمی‌کند؛ چه‌بسا آن‌ها را برجسته‌تر کرده و در معرض دید نیز قرار می‌دهد.

هیچ‌چیز نرم و صمیمی در طراحی صنعتی وجود ندارد؛ اما درعین‌حال دارای چندین شخصیت است. دکوراسیون سبک صنعتی شامل جزئیات معماری مانند آجر، فلزات، چوب و همچنین مواد بازیابی شده است. معمولاً مصالحی که در این نوع سبک استفاده می‌شود، مستحکم و مقاوم هستند.

مبلمان مناسب این سبک مبلمانی ساده با طراحی مدرن است. البته اگر این مبلمان از چرم یا تلفیق چوب و فلز ساخته شده باشند، هارمونی جذاب‌تری را در ساختمان متروکه بازسازی شده ایجاد می‌کنند. هرچند می‌توانید از مبلمان سنتی و قدیمی هم برای این فضا استفاده کنید؛ ولی بدون شک مبلمان سلطنتی و مجلل هیچ جایی در این سبک ندارند. سعی کنید مبلمان را در نهایت سادگی انتخاب کنید.

تاریخچه مختصری از سبک طراحی صنعتی

سبک دکوراسیون صنعتی از کارخانه‌های تأسیس شده در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم الهام می‌گیرد. ساختمان این کارخانه‌ها متشکل از آجر، بتن، آهن و فولاد بودند و به همین سبب استحکام بسیار بالایی داشتند؛ اما رفته‌رفته با پیشرفت تکنولوژی و بزرگ‌شدن کارخانه‌ها این ساختمان‌ها متروکه و بلااستفاده باقی ماندند.

با گذشت زمان و تغییر مکان‌های کار، فضای این کارخانه‌های مستحکم به هدف جدیدی نیاز داشتند. اینجا بود که طراحان داخلی سبک طراحی صنعتی را به وجود آورده و ساختمان‌های متروکه را به فضاهای زیبایی برای زندگی تبدیل کردند.

ویژگی‌های سبک طراحی صنعتی

یک سری ویژگی‌های خیلی خاصی در سبک طراحی صنعتی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید دکوراسیونی جذاب و صنعتی در فضای موردنظرتان به وجود آورید. در زیر این ویژگی‌ها را معرفی کرده‌ایم:

استفاده از مواد سخت و طبیعی

در سبک صنعتی از به‌کارگیری پارچه‌های مخملی خودداری کنید. در عوض، مواد طبیعی و سختی مثل چوب، آلومینیوم، آهن، فلز، فولاد، ، سنگ، مس و چرم استفاده کنید و جان تازه‌ای به آن‌ها ببخشید.این مواد کاملاً با سبک صنعتی مطابقت دارند؛ بنابراین، مبلمانی که در این سبک به کار می‌گیرید، بهتر است از جنس‌های ذکر شده در بالا باشند. در عتیقه‌فروشی‌ها می‌توانید چنین مبلمانی را پیدا کنید.

رنگ‌های خنثی

وقتی نوبت به طراحی یک اتاق نشیمن به سبک صنعتی می‌رسد، توصیه می‌کنیم از پالت‌های رنگی خنثی که از خاکستری، قهوه‌ای، سیاه‌ و سفید تشکیل‌شده‌اند، استفاده کنید. یعنی دقیقا همان رنگ‌های مصالح ساختمانی! برخی لایه‌ها را می‌توانید با رنگ‌های تیره‌تر مثل مشکی هم پوشش دهید.

اگر احساس می‌کنید که فضایتان با این رنگ‌ها بیش از حد بی‌روح به نظر می‌رسد، رنگ‌هایی مثل آجری را می‌توانید به این پالت رنگی اضافه نمایید. فقط توجه داشته باشید که بهتر است یک رنگ اصلی در نظر بگیرید و سایر رنگ‌ها را به‌عنوان مکمل به آن اضافه کنید.

به یاد داشته باشید که رنگ‌های خنثی برای فضاهای کوچک عالی هستند. زیرا رنگ‌های خنثی و روشن با بازتاب نور، روشنایی بیشتری را در اتاق‌ها به وجود می‌آورند. پس اگر خانه کوچکی دارید، از کم‌ترین رنگ‌های تیره در آن استفاده کنید.

خطوط صاف یا منحنی

اشکال مورد استفاده در سبک دکوراسیون صنعتی عمدتا از خطوط مربع و اشکال بلوکی تشکیل شده‌اند تا انسجام خوبی را به نمای کلی محیط‌تان ببخشند؛ اما این به این معنی نیست که نمی‌توانید از خطوط منحنی و اشکال انتزاعی در دکوراسیون سبک صنعتی استفاده کنید. ترجیح سبک صنعتی خطوط صاف و تمیز است ولی در موارد خاصی می‌توانید خطوط منحنی را به کار ببرید.

ادغام المان‌های قدیم و جدید

طراحی صنعتی دو سبک مدرنیته و سنتی را با هم ترکیب می‌کند و در طراحی داخلی هم باید این اصل رعایت شود. برای مثال می‌توان فضاهای باز و مفهومی با پالت رنگی خنثی و دکوراسیون ساده و کارآمد را در کنار پنجره‌های فولادی بزرگ به کار برد. شاید ابتدا این موضوع عجیب به نظر برسد اما با به‌کارگیری آن خواهید دید که چقدر طراحی شیک و جالبی را در معرض دید قرار می‌دهید.

به یاد داشته باشید که همانند خانه‌ها و کارخانه‌های قدیمی تلاشی برای پنهان کردن لوله‌ها و آجرها نکنید. حس زندگی را با این المان‌های به‌ظاهر بیهوده اما کاربردی در فضای موردنظرتان به وجود آورید.

مبلمان ساده و دست‌دوم!

شاید تعجب کنید اما باید بگوییم که ایده‌آل‌ترین مبلمان برای سبک طراحی صنعتی مبلمان دست‌دوم با طراحی مدرن است. شاید شما مبلمان رنگ و رو رفته و آسیب‌دیده را بی‌مصرف تصور کنید؛ اما همین مبلمان دقیقاً مناسب چنین فضاهایی هستند.پالت رنگی مبلمان بهتر است گرم‌تر از فضا باشند. برای مثال، کاناپه‌های چرمی قهوه‌ای رنگ و مبلمان چوبی یا آهنی همیشه می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای این سبک باشند.

در بحث روشنایی بهتر است چراغ‌های عتیقه را در اولویت قرار دهید. همچنین لامپ‌هایی که با سیم یا لوله به هم متصل شده و به دیوار یا سقف نصب می‌شوند، می‌توانند برای سبک صنعتی مناسب باشند.

بافت خشن

در بالا هم گفتیم که چوب، فلز، بتن و آجر از مواد اصلی سبک دکوراسیون صنعتی است.  در سایت پینترست خواندیم این مواد باعث می‌شوند تا فضایی خشن و سرسخت در خانه یا هر محل دیگری به وجود آید. اگر با این بافت خشن موافق هستید، بدون اضافه کردن هیچ المان نرم دیگری می‌توانید این بافت خشن را حفظ کنید. در غیر این صورت، استفاده از فرش‌های قدیمی و گلیم‌ها می‌توانند کمی نرمی و صمیمیت به فضا بخشیده و احساس سردی را از بین ببرند.

فضاهای بدون دیوار

ازآنجایی‌که کارخانه‌ها معمولا یک فضای یکپارچه بدون دیوار بین اتاق‌های مختلف بودند، در سبک طراحی صنعتی نیز این اصل حفظ شده است. به‌عبارت‌دیگر، فضاهای نشیمن در یک اتاق بزرگ قرار می‌گیرند و از المان‌های مختلف مثل مبل، کمد یا جداکننده برای تقسیم این فضاها استفاده می‌شود.

البته هر المان دیگری می‌تواند جایگزین این موارد برای جداسازی فضاها باشد. با این کار فضاها از آنچه که واقعاً هستند، بزرگ‌تر به نظر می‌رسند و مفهوم فضای باز را نشان می‌دهند؛ بنابراین، اگر می‌خواهید فضای کوچک خود را با سبک طراحی صنعتی دکوراسیون کنید، دیوارهای موجود را از میان برداشته و با المان‌های ساده دیگر فضاها را از هم جدا کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا