رئیس مرکز عملیات اضطراری شهر تهران درباره سرنوشت شماره امدادی یکپارچه توضیحاتی ارائه کرد و گفت: تقریبا همه چیز برای اجرای طرح شماره امدادی واحد آماده است؛ اما متأسفانه برخی سازمان ها که خارج از پوشش شهرداری تهران هستند؛ دغدغه هایی درباره ایجاد اختلال در عملکردشان دارند که باعث به تعویق افتادن اجرای این طرح می شود.
پدرام قودجانی در گفت وگو با مخبران با بیان اینکه از مدت ها پیش یکپارچه سازی شماره امدادی واحد جزو برنامه های کشور بود اظهار کرد: بعد از یک تصادف سنگین در اتوبان تهران- قم کمیسیون ایمنی راهها وزارت راه وزارت بهداشت سازمان مدیریت بحران و غیره مجددا این مسئله را در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: در ابتدا قرار شد این طرح در شهر قم اجرا شود و اقداماتی نیز انجام شد؛ اما متأسفانه به خاطر مشکلات مالی و عدم هماهنگی ها این طرح به نتیجه نرسید. چند سال بعد مجددا قرار شد این طرح در هرمزگان به صورت آزمایشی اجرا شود؛ اما این طرح نیز اجرایی نشد.
رئیس مرکز عملیات اضطراری شهر تهران ادامه داد: مهم ترین نکته ای که در زمینه ادغام شماره های امدادی وجود دارد این است که برخی از دستگاه ها نگران هستند که این تجمیع شماره ها در عملکرد آنها و انجام مأموریت هایشان اختلالی ایجاد کند.
قودجانی گفت: سرانجام سال ۱۴۰۰ در ستاد مدیریت بحران کشور با حضور وزیر کشور جلسه ای برگزار و قرار شد که این طرح به صورت آزمایشی در تهران اجرا شود.
وی افزود: بر همین اساس این مأموریت بر عهده سازمان مدیریت بحران شهر تهران واگذار شد. در ابتدا ما به همراه دانشگاه علوم پزشکی مطالعات علمی را طی ۹ ماه انجام دادیم و بر اساس تجربیات سایر کشورها مدل اجرایی برای تهران انتخاب شد.
رئیس مرکز عملیات اضطراری شهر تهران ادامه داد: تمام جلسات لازم با حضور عوامل آتش نشانی اورژانس هلال احمر و بهزیستی تشکیل شد. البته قرار نیست پلیس در این شماره امدادی ادغام شود؛ اما برای انجام هرچه بهتر این طرح باید با ما همکاری کند به همین دلیل در تمام جلسات عوامل پلیس نیز حضور داشتند. شرکت مخابرات وزارت ارتباطات و غیره نیز نکات مورد نظر را به ما گوشزد کردند.
قودجانی گفت: در مراحل بعدی باید یک مکان که عوامل پدافندی در آن رعایت شده بود و دسترسی های لازم را داشت؛ انتخاب می شد که سرانجام این مرکز در طبقه همکف سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ایجاد و طراحی های لازم انجام شد.
وی افزود: تجهیزات تخصصی سخت افزاری و نرم افزاری این پروژه نیز مانند مرکز call center خریداری و آماده شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز هم انجام شده است
رئیس مرکز عملیات اضطراری شهر تهران ادامه داد: متصل کردن سیستم ها به یکدیگر ایجاد شبکه مشخص برقراری ارتباطات رادیویی و غیره همگی انجام شده است.
قودجانی تاکید کرد: تقریبا همه چیز برای اجرای طرح شماره امدادی واحد آماده است؛ اما متأسفانه برخی سازمان ها که خارج از پوشش شهرداری تهران هستند؛ دغدغه هایی درباره ایجاد اختلال در عملکردشان دارند که باعث به تعویق افتادن اجرای این طرح می شود.
وی افزود: ما همه تلاش خود را می کنیم تا این سازمان ها را نیز متقاعد کنیم. همچنین باید دقت کرد که این طرح مسئله ای نیست که بخواهیم آن را با آزمون و خطا اجرا کنیم؛ بلکه طرحی است که اولا پایه علمی دارد و دوما بیش از ۵۰ سال است که در دنیا در حال اجرا است.
رئیس مرکز عملیات اضطراری شهر تهران اظهار کرد: امیدواریم همکاری خوبی با همه سازمان ها داشته باشیم و این دستگاهها به جای سنگ اندازی با ما در اجرای این طرح مشارکت کنند و این طرح هرچه زودتر عملیاتی شود.
قودجانی گفت: مسئولین باید دقت کنند که این طرح برای همه مردم کشور ما خوب است زیرا وقتی حادثه ای رخ می دهد مردم دقیقا نمی دانند که باید با کدام شماره امدادی و برای چه اقدامی تماس بگیرند که با اجرای این طرح این دغدغه شهروندان نیز رفع می شود و تنها با تماس با یک شماره و اعلام مشکل خود امداد مورد نظر را دریافت خواهند کرد.
انتهای پیام