فوبیای ایدز نوعی اختلال روانپزشکی است

فوبیای ایدز نوعی اختلال روانپزشکی است

مخبران/چهارمحال و بختیاری یک متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در شهرکرد گفت: افرادی که دچار بیماری اچ آی وی نیستند اما مکرر نسبت به انجام آزمایش اقدام می کنند دچار نوعی اختلال روانپزشکی شده اند که باید به متخصص روانپزشک مراجعه کنند.

فریدون رحمانی در گفت و گو با مخبران با بیان اینکه فوبیای ایدز یک اختلال روانپزشکی همانند وسواس است اظهار کرد: در حقیقت افرادی که مبتلا به اچ آی وی نیستند اما وسواس چک کردن را دارند و مدام آزمایش می دهند دچار فوبیای ایدز هستند.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در شهرکرد افزود: این افراد حتی اگر در معرض خطر نباشند تمایل به آزمایش اچ آی وی دارند حتی وقتی جواب آزمایش منفی است کمی به صورت موقتی به آرامش می رسند و مجددا چند روز بعد تصور می کنند که اچ آی وی مثبت هستند و نسبت به تکرار آزمایش اقدام می کنند به این افراد تاکید می شود که انجام آزمایش به صورت مکرر ممنوع است چون بیماری روانی و عصبی در آن ها نهادینه می شود که لازم است به دلیل وسواسی که دچار آن شده اند به متخصص روانپزشک مراجعه کنند و مورد درمان قرار گیرند.

وی گفت: برای فردی که سابقه مواجهه با فرد اچ آی وی مثبت یا فرد پرخطر را داشته توصیه می شود در سه بازه زمانی آزمایش انجام دهد آزمایش اول زمانی است که به پزشک مراجعه می کند آزمایش نوبت دوم چهار هفته بعد و آزمایش نوبت سوم سه هفته بعد باید انجام شود که هر سه آزمایش آنتی بادی اچ آی وی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: اگر افراد سه نوبت آزمایش را انجام دهند و جواب آزمایش منفی بود خیالشان از جهت نداشتن اچ آی وی راحت باشد در حقیقت اگر افراد احساس می کنند مجددا نیاز به دادن آزمایش دارند بدانند ممکن است دچار اختلال روانپزشکی شده و لازم است به متخصص مراجعه کنند که این موضوع فوبیای ایدز بوده و متاسفانه بسیار شایع است.

رحمانی در ادامه با بیان اینکه اچ آی وی مثبت برابر با ایدز نیست تصریح کرد: اچ آی وی مثبت به معنای این است که ویروس اچ آی وی در داخل بدن و خون فرد وجود دارد اما فرد مبتلا به ایدز بیماری است که دچار علائم بیماری ایدز شده و تا زمانی که فرد اچ آی وی مثبت تشخیص داده نشود و درمان صورت نگیرد ویروس تکثیر می یابد و تضعیف سیستم ایمنی را به دنبال دارد که در این صورت برخی عفونت ها در بدن فرد ایجاد می شود که نشان دهنده مرحله ایدز هستند یعنی به تدریج فرد وارد مرحله ایدز می شود.

وی تاکید کرد: از زمانی که فرد اچ آی وی مثبت می شود تا زمان وارد شدن به مرحله ایدز به طور میانگین ۱۰ سال زمان صرف می شود پس فرد اچ آی وی مثبت به معنای مبتلا بودن به بیماری ایدز نیست.

رحمانی یادآور شد: اگر علائم ایدز در فرد وجود داشته باشد آن زمان مبتلا به ایدز است برای پیشگیری از این مرحله بهترین راهکار درمان زودهنگام است در گذشته به دلیل کمبود دارو بیماری پیشرفت می کرد و بعد از آن دارو تجویز می شد اما اکنون به دلیل عوارض کم داروها هر زمانی که تشخیص داده شد که در بدن فرد ویروس اچ آی وی وجود دارد درمان آغاز می شود لذا  درمان زودهنگام و پایبندی به درمان بهترین راه پیشگیری برای وارد نشدن به مرحله ایدز است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته مهم ترین و اصلی ترین راه انتقال اعتیاد تزریقی بود که بیش از ۸۰ درصد موارد را شامل می شد اما به تدریج معتادان تزریقی نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کردند و دریافتند که نباید از سرنگ مشترک استفاده کنند که با این کار تعداد تزریقی ها کم شد لذا این راه انتقال به شدت کاهش پیدا کرد و متاسفانه در حال حاضر شایع ترین راه انتقال تماس جنسی است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا