رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشت افزار با اشاره به اینکه نوشت افزار به طور ۱۰۰ درصد در داخل تولید و اقلامی مثل روان نویس، تراش و برخی اقلام دیگر عمدتا وارداتی هستند، گفت که چند برابر مصرف داخل و حتی تولید، مداد و ماژیک قاچاق در سطح عرضه وجود دارد.
محمودرضا صنعتگر در گفتوگو با مخبران، با اشاره به مشکلات تامین ارز و دپوی بخشی از مواد اولیه تولید نوشت افزار در گمرک، تصریح کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه جدید زیادی به دست تولیدکنندگان نرسیده و اکثرا از موجودیهای قبلی استفاده کردهاند، محصول ساخته شده نیز افزایش قیمتی پیدا نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه کمبودی در بازار وجود ندارد، گفت: اقلامی مثل مداد، پاک کن، خودکار، ماژیک، ابزار اندازهگیری، دفتر مشق، کوله پشتی، جامدادی و به طور کلی نوشت افزار به طور ۱۰۰ درصد در داخل تولید میشود. اما اقلامی مثل روان نویس، تراش و برخی اقلام دیگر عمدتا وارداتی است.
البته به گفته وی برخی از اقلامی که تولید داخل آنها به طور کامل نیاز بازار را تامین میکند، به شکل قاچاق به کشور وارد میشود. برای مثال چند برابر مصرف داخل و حتی تولید، مداد و ماژیک قاچاق در سطح عرضه وجود دارد که این وضعیت هم یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان است. در شرایطی که تولیدکننده باید فرآیند طولانی برای تامین ارز طی کند، قاچاقچی به راحتی با ارز آزاد که تفاوت قیمت زیادی هم با ارزی که تولیدکننده اختصاص مییابد ندارد و همچنین بدون پرداخت مالیات و عوارض، کالاها را با سود خوبی در بازار میفروشند.
رئیس انجمن تولید کنندگان نوشت افزار درباره صادرات در این حوزه نیز تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات در بخش صادرات، تامین به موقع کالا بر اساس قرارداد است که با توجه به روند طولانی تامین مواد اولیه امکانپذیر نیست. به طور کلی توسعه صادرات نیاز به زیرساختهایی دارد که باید فراهم شود، اما توان صادرات به لحاظ کیفیت و تنوع تولید، وجود دارد.
انتهای پیام