ماهواره های «هد هد» و «کوثر» به فضا پرتاب می شوند

ماهواره های «هد هد» و «کوثر» به فضا پرتاب می شوند

ماهواره‌های «هد هد» و «کوثر» به فضا پرتاب می‌شوند

ماهواره های پروازی «هدهد» و «کوثر» بامداد سه شنبه ۱۵ آبان با ماهواره بر «سایوز» روسیه پرتاب خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به زودی دو ماهواره بومی «کوثر» و «هدهد» که توسط بخش خصوصی ساخته شده اند به مدار زمین ارسال می شود.ماهواره سنجشی کوثر و ماهواره هدهد که مدتی قبل در پژوهشگاه فضایی ایران رونمایی شد در نخستین ساعات سه شنبه ۱۵ آبان توسط ماهواره بر سایوز روسی از پایگاه «وستوچنی» روسیه پرتاب می شود نخستین پروژه های ماهواره ای بخش خصوصی ایران محسوب می شوند و نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران به شمار می روند.

مشخصات فنی ماهواره کوثر

ماهواره کوثر که در سال ۲۰۱۹ توسعه یافته است به عنوان یک ماهواره سنجش از دور با وضوح تصویری بالا طراحی شده و قابلیت تصویربرداری با کیفیت ۳.۵ متر در هر پیکسل را دارد. این ماهواره به منظور استفاده در بخش های کشاورزی مدیریت منابع طبیعی پایش محیطی و نقشه برداری دقیق ساخته شده است و می تواند به پایش تغییرات زیست محیطی و مدیریت بلایای طبیعی کمک کند.این ماهواره از استاندارد ماهواره های مکعبی پیروی می کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می شود. این ماهواره مجهز به دوربین هایی در طیف NIR و RGB است. کوثر اولین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است که به معنای پیشرفته ترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.

ماهواره کوثر ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از سه سال تخمین زده شده است این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی نقشه برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر و نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.

ماهواره های «هد هد» و «کوثر» به فضا پرتاب می شوند

مشخصات فنی ماهواره هدهد

ماهواره هدهد به عنوان یک ماهواره ارتباطی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت اشیاء (IoT) طراحی شده و برای برقراری ارتباطات در مناطق دورافتاده و کم دسترسی به شبکه های زمینی به کار خواهد رفت. این ماهواره می تواند در حوزه هایی مانند کشاورزی هوشمند حمل ونقل و مدیریت بحران کاربرد داشته باشد.فناوری های ارتباطی پیشرفته در هدهد امکان ایجاد زیرساخت های ارتباطی پایدار و کم هزینه را فراهم می کند.وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است و عمر مداری چهار سال دارد و برای مقاصد کشاورزی و نقشه برداری مورد استفاده قرار می گیرد.

پرتاب این ماهواره ها که با همکاری سازمان فضایی ایران و بخش خصوصی و در راستای تقویت توانمندی های بومی در فناوری فضایی انجام می شود گامی مهم در مسیر خودکفایی کشور در زمینه ساخت و بهره برداری از ماهواره ها به شمار می رود. به گفته رئیس سازمان فضایی ایران این ماهواره ها توانایی استفاده در پروژه های تحقیقاتی و تجاری را دارند و به ویژه ماهواره کوثر می تواند به عنوان یک ابزار دقیق در تحلیل و نظارت بر تغییرات محیطی و منابع طبیعی عمل کند.

حسین شهرابی مدیر عامل شرکت دانش بنیان امیدفضا و فعال صنعت فضایی در ویدئوی تازه منتشر شده درباره پرتاب این ماهواره ها گفت: ماهواره های هدهد و کوثر حاصل تلاش ۴ ساله شرکت های دانش بنیان امید فضا و دیده پرداز صبا در حال نصب بر روی پرتابگر سایوز است. از نتایج این دو پرتاب برای اصلاحات احتمالی و ارتقا مأموریت های احتمالی تا انشاالله بتوانیم به منظومه پرتعداد از ترکیب دو مأموریت هدهد و کوثر برسیم.

 

دکمه بازگشت به بالا