در ماه هفتم بارداری ترشحات واژن تقریبا سفید و غلیظ می شود و سینه ها شروع به نشت آغوز میکند. سوزش سر دل در این ماه بسیار رایج است. نوزاد در حال رشد، بر دیافراگم، کبد، معده و روده فشار میآورد و اضافه وزن میتواند حتی کمردرد هم ایجاد کند. کودک ریههای شما را هم تحتفشار قرار داده و باعث احساس تنگی نفس میشود. احساس درد ممکن است در قفسه سینه و لگن خاصره نیز وجود داشته باشد.
برای حفظ سطح انرژی و افزایش استقامت هنگام زایمان باید مراقب تغذیه و ورزشتان باشید. فعالیتهای فیزیکی مانند شنا در اواخر دوران بارداری بسیار مناسب است هرچند نباید این فعالیت بیش از حد باشد. مسافرت در این ماه به هیچ عنوان جایز نیست و معمولا هیچ پزشکی گواهی پرواز به مادری که 7ماهه باردار است، نمیدهد. این ماه در عین اینکه میتواند ماهی پر از آرامش برای مادر و کودک باشد، ممکن است شما را نگران کند که نکند زایمان زودرس داشته باشید.
21
علائم و نشانههای زایمان زودرس
- بیش از 5 انقباض در ساعت
- وجود خون روشن از واژن
- ورم صورت یا دستها
- درد هنگام ادرار
- درد شدید یا طولانیمدت معده
- استفراغ حاد یا مداوم
- ترشح ناگهانی مایع آبکی از واژن
- درد در پایین کمر
- فشار شدید لگن
هفته بیست و هفتم بارداری
در هفته 27 بارداری وزن سالم حدود 7 تا 13 کیلوگرم است. اگر افزایش وزن در هر هفته بیش از 1 کیلوگرم باشد، پزشک کاهش سرعت را توصیه می کند. اگر دوقلو باردار هستید، احتمالا وزن بیشتری حدود 13 تا 20 کیلو خواهید داشت. در هفته 27 بارداری ضربات شدیدی را حس می کنید.
سایر تغییرات در این هفته عبارتند از:
- رشد رحم
- تغییر در حجم خون
- خواب ها
- اعصاب
- کوبیده شدن دنده ها
- احتمال درد زایمان زودرس
وضعیت جنین درهفته 27 بارداری
در هفته بیست و هفتم بارداری رشد و افزایش وزن کودکتان ادامه دارد. پلک هایش را قادر است باز و بسته کند. پوست فرزندتان هنوز هم خیلی نازک و چروکیده است. هرچه فرزندتان بیشتر رشد کرده و چربی زیرپوستی انباشته تر میشود، وریدها کمتر قابل رویت هستند و بدن فرزندتان پرتر می شود.
حقایقی در مورد فرزند شما در هفته 27 بارداری
- در هفته ی 27 بارداری کودک شما 37 سانتیمتر طول دارد و وزن آن حدود 884 گرم است.
- جنین شما برای اولین بار در حال حاضر چشم های خود را باز می کند و مژه ها شکل گرفته اند.
- جنین شما شروع به حرکات تنفسی میکند، حتی اگر ریه هایش هنوز اکسیژن دریافت نکنند.
- جنین نزدیک به 15٪ چربی در بدن خود دارد، اما تا زمانی که متولد می شود، این چربی به 30٪ افزایش می یابد.
- ضربان قلب کودک شما چنان قوی است که ممکن است همسرتان بتواند آن را بشنود.
سونوگرافی جنین در هفته 27 بارداری
هشدارهای هفته 27 بارداری
بسیاری از متخصصان می گویند که پس از سه ماهه اول بارداری، استفاده از رنگ مو و ابرو کاملاً نا به جا است، زیرا مواد شیمیائی آن می توانند از طریق پوست وارد خون شده و آن را مسموم کنند، هر چند که مدت قرار داشتن آن روی پوست کوتاه باشد. اگر می خواهید این کار را انجام دهید، قبل از آن حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
تغذیه هفته 27 بارداری
هم زمان که به 3 ماه سوم بارداری نزدیک میشوید، باید به اضافه وزن خود نیز دقت کنید. باید مواد غذایی انتخاب کنید که برای شما و رشد کودکتان مناسب باشد.
ورزش هفته 27 بارداری
ورزش های منظم و مستمر در طی دوران بارداری شما را سر حال نگه می دارد، اما ممکن است برای عده ای از خانمهای باردار که مشکلات یا عوارض دوران بارداری دارند، مشکل ساز شود. در صورت داشتن فشار خون بالا، قبل از انجام هر ورزشی حتماً با پزشک خود مشورت کنید. خانمهایی که به هر دلیلی انتظار وضع حمل زود هنگام را دارند نیز باید در ورزش کردن دقت کنند، زیرا ممکن است برای آنها مشکل ساز شود. ورزش، برای خانمهایی که در این دوره از بارداری دچار خونریزیهای رحمی هستند نیز ممکن است مناسب نباشد.
هفته سی ام بارداری
- در هفته سی ام بارداری نوزاد شما تقریباً 1.4 کیلوگرم وزن دارد این در حالی است که شاید شما درگیر نوسانات خلقی، وسواس در ظاهر جدید خود و خستگی های بدنی و فکری باشید.
- اکنون شما باید بتوانید حرکات کودک خود را به خوبی حس کنید. به ضرباتی که کودکتان با آرنج یا پایش می زند توجه کنید و اگر احساس کردید که فعالیت کودکتان کم شده است به پزشک خود خبر دهید.
- شکمتان با بزرگ شدن جنین در حال تغییر است. زمانی که سر فرزندتان رو به پایین قرار میگیرد ممکن است متوجه تغییر شکل شکمتان شوید. اگر شکمتان میخارد با یک مرطوب کننده خوب آن را ماساژ دهید.
- مجموع افزایش وزن هفته 30 بارداری باید حدود 8 تا 11 کیلوگرم باشد. با این حال، اگر دوقلو باردار هستید، ممکن است بیشتر از 11 تا 18 کیلوگرم باشد. ارتفاع طول سرویکس یا دهانه رحم باید حدود 28 تا 32 سانتیمتر باشد.
در ماه هفتم بارداری چگونه از خودمان مراقبت کنیم
با ورود به ماه هفتم بارداری ، مادر باردار به سه ماهه آخر بارداری وارد میشود و باید در این ماههای آخر آرامش خود را حفظ کند و مراقبتهای ویژه ماه هفتم بارداری را با دقت زیاد رعایت کند.
بایدهای ماه هفتم بارداری
در ادامه برخی از مراقبتهای ماه هفتم را برایتان بیان خواهیم کرد.
1- تغذیه و رژیم غذایی
در ماه هفتم ، مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید. کودک شما در ماه هفتم به سرعت در حال رشد بصری و شناختی است و مواد غذایی مانند ماهی ، گردو و غذاهای دریایی که سرشار از امگا 3 هستند ، سرعت رشد جنین را افزایش میدهد.
توجه: شما ممکن است به یک سری غذاهای دریایی خاص آلرژی داشته باشید. در چنین مواقعی برای دریافت رژیم غذایی مناسب با پزشک مشورت کنید.
2- پیاده روی مکرر
- برای حفظ سلامت در ماه هفتم بارداری ، پیاده روی ضروری است.
• برای مدت طولانی در یک موقعیت ثابت باقی نمانید.
• بدن خود را با تحرک و انعطاف نگه دارید.کم تحرکی موجب افزایش درد و ناراحتی دوران بارداری میشود.
3- ورزش و تناسب اندام
برای داشتن یک زایمان خوب باید فعال باشید و از بی تحرکی دوری کنید. در ماه هفتم بارداری با ورزش منظم ، تناسب اندام و تحرک خود را حفظ کنید تا برای زایمان آماده شوید.
4- مراجعه منظم به پزشک
در تمام دوران بارداری باید زیر نظر پزشک باشید تا به طور منظم وضعیت شما و جنین داخل شکمتان بررسی شود. در ماه هفتم بارداری و با نزدیک شدن به زمان زایمان باید بیشتر از قبل تحت نظارت پزشک باشید تا پزشک وضعیت فیزیکی شما و جنین (قد و وزن جنین) را به طور منظم بررسی کند. به طور مثال اگر وزن جنین کم باشد ،پزشک با تغییر رژیم غذایی شما ، به افزایش وزن جنین کمک میکند.
5- آزمایشهای خونی
- در طول ماه هفتم بارداری باید میزان هموگلوبین خون تحت نظارت باشد.
• اگر گروه خونی شما منفی باشد ، پزشک آزمایشهای خونی بیشتری را برای بررسی آنتیبادیهای شما انجام میدهد.
• هر یک از جزئیات آزمایشهای خونی شما در ماه هفتم بارداری اهمیت زیادی دارد.
6- مکمل آهن
یکی از مهمترین مراقبتهای ماه هفتم بارداری ، مصرف آهن است. در این ماه باید مقدار زیادی گوشت قرمز ، تخم مرغ ، حبوبات ، غلات ، حبوبات ، میوهها ، سبزیجات و ویتامین C بخورید. آهن را میتوانید از مواد غذایی سرشار از آهن دریافت کنید و در کنار آن نیز از مکمل آهن استفاده نمایید.
7- تمرینات تنفسی و مدیتیشن در ماه هفتم بارداری
در ماههای آخر بارداری باید آرامش ذهن خود را حفظ کنید تا زایمان مناسبی داشته باشید. این تمرینات ورزشی برای حفظ آرامش و تنفس بهتر ، مناسب هستند. اگر چه تنگی نفس در ماه هفتم بارداری و ماههای قبل از زایمان بسیار رایج است ، اما باید با انجام تمرینات تنفسی ، کیفیت تنفس خود را ارتقا دهید.
8- سرگرمیهای مفید
- برای حفظ آرامش و تمرکز در دوران بارداری بهتر است سرگرمیهای متنوعی برای خودتان داشته باشید.
• حفظ آرامش برای تنظیم هورمونهای شما ضروری هستند.
• در ماه هفتم بارداری در فعالیتهای ساده مانند آبیاری گیاهان، خواندن کتاب، بافندگی و یا گوش دادن به موسیقی شرکت کنید تا آرامش جسمی و روحی شما بیشتر شود.
9- وضعیت خوابیدن
در ماه هفتم بارداری باید به خوابیدن روی پهلوی سمت چپ عادت کنید زیرا در این ماههای آخر بارداری باید به پهلوی سمت چپ بخوابید.