خرید درب اتوماتیک یا برقی، یکی از بزرگ ترین دغدغه های پروژه های ساختمانی می باشد و یکی از تجهیزاتی هستند که امروزه در بیشتر ساختمان های مدرن به چشم می خورد. بشر همواره در تلاش است تا با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات بتواند موجب افزایش رفاه انسان ها شود. درب های هوشمند هم یکی از این تجهیزات هستند که به دلیل ویژگی هایی که دارند، در بیشتر ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و همچنین برای باز و بست ورودی های سنگین وزن در انبارها، کارخانه ها، مکان های حساس امنیتی و … به کار گرفته می شوند.
درب اتوماتیک که با نام های درب برقی یا درب هوشمند هم شناخته می شود در دو مدل شیشهای و پارکینگی مورد استفاده فرار می گیرند. ما در این نوشته قصد داریم تا اطلاعات کاملی در مورد درب اتوماتیک، انواع مدل ها، ویژگی ها و کاربردهای این محصول در اختیار شما قرار دهیم.
درب اتوماتیک یکی از نمونه های مختلف درب های ساختمانی می باشد. این درب ها برای باز و بسته شدن نیازی به نیروی فیزیکی دست ندارند. بلکه با به کار گیری موتور و برد های الکتریکی، به صورت خودکار باز و بسته می شود. همین قابلیت یکی از علت های اصلی محبوبیت درب های برقی می باشد.
در واقع استفاده از درب های برقی باعث می شود تا کودکان و افراد ناتوان و سالخورده بتوانند به سهولت بیشتری رفت و آمد نمایند.قابلیت کنترل از راه دور هم یکی دیگر از مشخصه درب اتوماتیک است که این امکان را برای رانندگان فراهم می کند تا بدون نیاز به پیاده شدن از خودرو و تنها با فشار دادن دکمه ریموت درب پارکیینگ ساختمان را باز و بسته نمایند.
اختراع و نصب اولین درب اتوماتیک مربوط به دوران یونان باستان می باشد. در ادامه تاریخچه درب های اتوماتیک در سال 1931 دو مهندس آمریکایی به نامهای هوراس اچ ریموند و شلدون اس رابی موفق به اختراع اولین دستگاه نوری برای درهای اتوماتیک شدند. بعد از آن در سال 1954 ، دو فرد آمریکایی دیگر به نامهای دی هورتون و لیو هیویت درب اتوماتیکی را ابداع کردند که توسط محرک حصیر فعال میشدند.
این درب ها در طی دهه 60 محبوبیت بالایی پیدا کردند و استفاده از درب های اتوماتیک در مکانهای عمومی مانند هتلها، بانکها و سوپرمارکتها رایج شد. از آن زمان به بعد، با پیشرفت هر چه بیشتر تکنولوژی، روز به روز امکانات بهتر و کاملتری به این در ها اضافه شد تا اینکه امروزه می بینیم که درهای برقی نقش مهمی در زندگی روزمره بشر دارد.
عملکرد درب اتوماتیک چگونه است ؟
در واقع درب اتوماتیک از مجموعه ای از قطعات و اجزا مختلف تشکیل شده است که عملکرد صحیح این مجموعه در کنار هم موجب باز و بسته شدن درب می شود. درب های برقی مجهز به سنسور هایی است که می تواند نزدیک شدن افراد و یا ماشین را تشخیص داده و فرمان لازم را از طریق برد الکترونیکی، برای بازو بسته کردن در صادر نماید.
معمولا عملکرد درب های اتوماتیک دو حالت دارد. در حالت اول درب های برقی مجهز به سنسور چشمی هستند و از این طریق می توانند بر روی ورود و خروج کنترل و مدیریت داشته باشند. در حالت دوم از یک ریموت کنترل برای باز و بسته کردن درب برقی پارکینگ اصفهان (درب ریلی) استفاده می شود
جهت حرکت درب های اتوماتیک معمولا به دو صورت عمودی و افقی می باشد. اکثر درب های اتوماتیک شیشه ای به صورت افقی باز و بسته می شوند. اما درب های اتوماتیک پارکینگی و حفاظتی، در جهت عمودی حرکت می کنند.
به کار گیری درب های اتوماتیک به دلیل ویژگی ها و مزایای که دارد بسیار متنوع است و برای اهداف مختلف می توان از این محصول استفاده کرد. برای نمونه:
- استفاده از درب های اتوماتیک در مکان های خاص نظامی و امنیتی برای کنترل ترد افراد
- استفاده از درب های اتوماتیک جهت افزایش رفاه افراد مانند درب پارکینگ منازل ، دربهای اتوماتیک بیمارستان ها و…
- استفاده از درب های برقی به منظور افزایش بهداشت در مکان هایی مانند بیمارستان، اتاق عمل، آزمایشگاه و …
- به کارگیری درب اتوماتیک به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی مانند هتل ها و فروشگا ها
- استفاده از درب اتوماتیک به عنوان جایگزین مناسب نیروی انسانی و برای افزایش سرعت مانند درب های برقی مکان های صنعتی
- داشتن تنوع و سبک های مختلف برای همه سلیقه ها
- یکی از دلایلی که باعث محبوبیت درب های برقی شده است، تنوع در سبک، شکل و طراحی محصول می باشد. شما می توانید متناسب با نیاز و سلیقه خود یکی از انواع درب های اتوماتیک را برای پروژه خود انتخاب و نصب نمایید.
- افزایش زیبایی و ارزش ساختمان
- استفاده از درب های اتوماتیک علاوه بر ایجاد ظاهری شیک و لاکچری برای ساختمان، موجب بهبود عملکرد آن نیز می شود. شما می توانید با استفاده از مواد مقاومی همچون آلومینیم، فولاد، فایبرگلاس و چوب، علاوه بر بالا بردن سطح ایمنی این درها، یک سبک خاص و مننحصر به فرد را برای خانه و یا محل کسب و کار خود ایجاد نمایید.
- افزایش ایمنی و امنیت
- یکی از مهمترین دلایل استفاده از درب های برقی این است که محیطی امن و راحت را برای افراد به وجود می آورد. درب اتوماتیک بر اساس آخرین استاندارد های بین المللی ساخته می شود. از این رو شما می توانید اطمینان داشته باشید که محل زندگی و کسب و کار شما در برابر سارقان احتمالی محافظت میشود.
- سهولت در رفت و آمد
- یکی از مهمترین ویژگی های درب های اتوماتیک، باز و بسته شدن خودکار آنها می باشد. همین مساله باعث راحتی عبور و مرور کودکان، سالمندان و افراد ناتوان می شود.
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- درب های برقی از طریق سنسور های چشمی که بر روی آن ها نصب می شود، قادر هستند زمان تردد را کنترل نمایند. بنابراین در برای مدت زیادی باز نخواهد ماند و مانع از به هدر رفتن انرژی می شود و می تواند هزینهای ناشی از مصرف سوخت را کاهش دهد.
- جلوگیری از ورورد آلودگی
- همانطور که گفته شد این درها مجهز به چشمی هستند و در هنگام رفت و آمد، زمان زیادی باز نمی ماند. بنابراین می تواند از ورود آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری نماید.
معایب درب اتوماتیک
- قیمت بالای درب اتوماتیک
- هزینه بالای نصب و نگهداری درب اتوماتیک
- دشوار بودن تمیزکاری درب اتوماتیک
- عملکرد وابسته به برق
- نیاز به فرد متخصص برای تعمییر و نگهداری
قبل از خرید درب اتوماتیک باید با انواع مختلف این محصول و کاربردهای آن آشنا شوید. هر کدام از مدل های مختلف دارای ویژگی های منحصر به فردی است و شما با داشتن اطلاعات کافی، می توانید انتخاب مناسبی برای پروژه خود داشته باشید.
در طراحی و ساخت این محصول از شیشه های نشکن استفاده می شود. درب اتوماتیک شیشه ای علاوه بر ظاهر شیک و لاکچری که دارد، دارای مدل های متنوعی می باشد. شما می توانید با توجه به فضای مورد نظر و نیاز پروژه، یکی از این مدل ها را انتخاب نمایید.
- درب اتوماتیک اسلایدینگ (کشویی) (sliding)
- درب اتوماتیک تلسکوپی (telescopic (
- درب اتوماتیک شیشه ای ریولوینگ گردان (revolving)
- درب اتوماتیک شیشه نیم گردیا قوسی کرو (curve)
- درب اتوماتیک تاشو فولدینگ آکاردئونی (Folding)
- درب اتوماتیک لولایی شیشه ای (swing)
- درب اتوماتیک شیشه ای لولایی تک لنگه و دو لنگه
این محصول که با نام درب حفاظتی هم شناخته می شود، بسیار پرکاربرد می باشد. امروزه در اکثر ساختمان ها می توان نمونه ای از این درب ها را مشاهده کرد. مهمترین ویژگی این محصول سهولت در تردد و ایمنی بالا می باشد.
درب های اتوماتیک پارکینگی دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به فضای موجود و نیاز مشتری، بهترین مدل را می توان نصب نمود. معمولا برای باز و بسته کردن این درب ها از ریموت کنترل استفاده می شود. از این رو تردد افراد سالمند و ناتوان در ساختمان به راحتی امکان پذیر می شود.
* درب اتوماتیک پارکینگ زیر سقفی (سکشنال)
* درب اتوماتیک پارکینگ ریلی
*درب اتوماتیک پارکینگ بازویی
*درب برقی تاشو
در واقع کرکره های برقی نوع پیشرفته کرکره های قدیمی هستند که استفاده از آنها روز به روز در حال افزایش می باشد. این نوه از درهای برقی هم انواع مختلفی از نظر تیغه و موتور دارند. شما می توانید متناسب با نیاز خود یکی از این محصولات را تهیه نمایید.
*کرکره برقی با تیغه آلومینیومی
* رول آپ با تیغه گالوانیزه
*کرکره برقی رول گیتور
لازم به ذکر است که کرکره های برقی با تیغه گالوانیزه به دلیل قیمت مناسبی که دارند بیشتر به عنوان درب پارکینگ استفاده می شوند. کرکره های برقی با تیغه پلی کربنات هم از نظر مقاومت و امنیت کیفیت بالاتری دارند. در مکان هایی مانند صرافی ها و جواهر فروشی ها، بیشتر این مدل از کرکره برقی نصب می شود. برای اطلاع از بهترین قیمت درب ریلی حیاط در اصفهان و یا دریافت مشاوره رایگان با همکاران ما در دفتر حفاظتی کیمیا در تماس باشید.