چند درصد تریدرها موفق هستند؟

چه تعداد از معامله گران فارکس موفق هستند؟

به نظر شما معامله گران بزرگ دنیا چه چیزی دارند که آنها را از دیگر تریدرها، متمایز می‌کند؟ یک آمار بسیار معتبر نشان می‌دهد که حدود 90 درصد از تریدرهای جهان، موفق نمی‌شوند! حتی برخی رسانه‌ها این آمار را 95 درصد اعلام می‌کنند. شاید با خواندن این آمار شوکه شده باشید! یا شاید هم با خودتان می‌گویید که احتمالا این شغل مناسب شما نیست! صبر کنید. دلیل این آمار به نحوه نگرش آنها، عملکرد ضعیف، آموزش ندیدن، تمرین نکردن در فضای دمو، نداشتن انضباط و استراتژی شخصی و بسیاری چیزهای دیگر برمی‌گردد.

ترید

چرا اکثر معامله گران ضرر می کنند ؟

1- زیرا اغلب می‌خواهند بر پایه شانس موفق شوند و سود بدست آورند.
2- زیرا حرص آنان بر نیازشان غلبه می‌کند.
3- زیرا آنان فکر می‌کنند معامله یک بازی شانسی است و نیازی به اموزش ندارد.
4- زیرا برخی از آنان تمایلی ندارند برای بدست آوردن علم پول پرداخت کنند.
5- استراتژی شخصی برای معامله ندارند.

تنها انسان‌های نادان با دو پای خود عمق آب را امتحان می‌کنند وسواس موفقیت را تضمین نمی‌کند ولی کمبود آن تضمین کننده شکست است.
یک حقیقت تلخ وجود دارد که 90 درصد معامله گرانی که وارد بازار می شوند ضرر می‌کنند و تنها 10 درصد از آن‌ها موفق هستند و تنها دلیل آن این است که افراد موفق با علم و دانش وارد بازار می‌شوند و این دانش حد و مرزی را برا ی آن‌ها مشخص می‌کند.

تمام معامله‌گرانی که دست به معامله می‌زنند باید شعاری را سرلوحه خودشان قرار دهند:

  1. یاد بگیرند که چگونه یک موقعیت را پیدا کرده و دست به معامله بزنند.
  2. مدیریت سرمایه را یاد بگیرند
  3. صبور باشند و احساساتی نشوند
  4. اگر بازار با معیار های آنها مطابقت نداشته  دست به معامله نزنند

با انجام ندادن موارد زیر از متضرر شدن خود جلوگیری کنید :

1-   به نظرات دیگران توجه نکنید (و فقط نظر آن‌ها را بشنوید)
2-   به دوست و رفیق خود اطمینان نکنید (و فقط نظر آنها را بشنوید)
3-   قوانین و مقررات لازم را برای ترید نادیده نگیرید (وقتی به یک معامله شک می‌کنید وارد آن نشوید)
4-   طبق ذهنیات خود معامله  نکنید (فکر کنم EUR/USD میرود بالا !!!!!!)
5-   طمع نکنید.
6-   عملکرد سایر تریدرها را دنبال نکنید.
7-   علائم و نشانه‌های هشدار دهنده را نادیده نگیرید
8-   به استراتژی که هر روز آن را عوض می‌کنید، عمل نکنید
9-   گروهی معامله انجام ندهید
10-  نبوغ و استعداد خود را نادیده نگیرید
11-  به هنگام انجام معاملات طرح ریزی برای زندگی شخصی و خصوصی خود نکنید
12-  فکر نکنید که ترید یک سرگرمی است
13-  در نظر گرفتن شانس و فرصت را با عملکرد خود برای ترید کردن اشتباه نگیرید

دراین تجارت : دانش = در آمد  و  فقدان دانش = فقدان درآمد

90درصد معامله گرانی که دانش کافی و تجربه شرکت در دوره های آموزش فارکس در اصفهان ندارند و وارد بازار می‌شوند، تا 10 درصد افراد موفق سود می‌دهند.

چگونه می‌توانید ریسک خود را مدیریت کنید:

  • اگر چه شما نمی‌توانید مقدار سود خود را دراین بازار تعیین کنید، اما به راحتی می‌توانید ریسک یا حد ضرر خود را مشخص کنید.
  • ریسک شما نباید بیشتر از 3 درصد مارجین شما باشد.
  • بعد از بررسی‌های لازم اگر متوجه شدید ریسک این معامله خیلی زیاد است بهتر است از آن چشم پوشی کنید.
  • تنها 10 درصد از موجودی خود را در معرض ریسک قرار دهید.
  • هر گاه نسبت به باز کردن یک پوزیشن شک دارید دست به انجام معامله نزنید.
  • هرگز بدون دستور Stop loss یا حد ضرر وارد بازار نشوید.
  • توجه داشته باشید معامله گران موفق توجه خود را به هنر تجارت معطوف می‌کنند نه بدست آوردن پول.
  • تنها در صورتی موفق خواهید بود که بدون توجه به مسئله به دست آوردن پول به امتیاز بیندیشید.
  • هر گاه درحین معامله احساساتی شوید بدانید که احساساتی شدن علامت فیزیکی ضرر کردن است.قلبتان سریع و نا منظم می‌تپد. ماهیچه‌ها منقبض می‌شود، عصبی می‌شوید و اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهید.

معامله گر وقتی ضرر می‌کند احساس ضعف و نا امیدی می‌کند و به فکر چیزهایی می‌افتد که اغلچه یک معامله‌گر مبتدی باشید و چه یک تریدر حرفه‌ای، به احتمال زیاد شما نیز دنبال کسب سود هستید. تا اینجای کار هیچ مشکلی وجود ندارد، ولی متاسفانه اکثر افرادی که وارد بازارهای مالی به خصوص مارکت فارکس می‌شوند، سودای یک شبه پولدار شدن و ره صد ساله پیمودن دارند.

اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، باید همین ابتدای کار به شما بگوییم که بازار فارکس جای مناسبی برای شما نیست. ضرب المثل بسیار قشنگی در فرهنگ ما ایرانیان وجود دارد که می‌گوید: نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد. موفق شدن در هر کاری از جمله ترید نیازمند آگاهی، تمرین، پشتکار و شهامت است. شاید اکثریت تریدرهای جهان همگی با هم یک آرزوی بزرگ داشته باشند و آن هم این است که، چطور می‌شود تبدیل به یک تریدر موفق و پولساز شد. حال و با توجه به شروع سال 2023 می‌خواهیم شما را با بهترین تریدرهای جهان آشنا کنیم و رمز موفقیتشان را با شما به اشتراک بگذاریم.

پس چه چیزی آن 5 تا 10 درصد دیگر را از دیگر معامله گران جدا می‌کند؟

احتمالا با خودتان فکر می‌کنید که اگر تنها 5 تا 10 درصد تریدرهای فارکس موفق هستند حتما این معامله گران باید نوابغ بی‌نظیری باشند و یا خداوند به آنها ویژگی‌های بی‌نظیری را عطا کرده باشد. عجله نکنید! در ادامه این مقاله به نکاتی طلایی درباره دلیل موفقیت این گروه اقلیت در فارکس، خواهیم پرداخت.

مهارت‌های معامله گری

قبل از اینکه کمی جلوتر برویم می‌خواهم تا شما هم با تعریف موفقیت در بازارهای مالی و فارکس آشنا شوید. به محض اینکه صحبت از موفقیت می شود احتمالا ذهن شما نیز معطوف تریدرهایی می‌شود که فقط قادرند خوب پول دربیاورند!

ولی باید به شما بگوییم که منظور ما از موفقیت اصلا پول نیست. چیزهای خیلی زیادی وجود دارد که یک تریدر را موفق می‌کند.

بهترین معامله گران کسانی هستند که عاشق کارشان هستند و با شور و شوق زیادی روزشان را آغاز می‌کنند. در حقیقت آنها عاداتی را درون خودشان پرورش داده‌اند که باعث موفقیت و وجه تمایزشان با دیگر معامله گران می‌شود.

در ادامه به برخی مهارت‌های معامله گران موفق را به شما یاد خواهیم داد.

بهترین تریدرهای جهان همیشه استراتژی خاص شخصی خودشان را دارند و به آن استراتژی پایبند هستند. از آنجایی که فارکس یک شغل بدون مدیر است امکان اینکه شما خیلی از اصول بازار را زیر پا بگذارید بسیار زیاد است.

یکی از مهارت‌های بزرگ معامله گری صبر کردن است. چه بسیارند معامله گرانی که به شدت عجول هستند و هنوز معامله‌شان به ثمر نرسیده از پوزیشنی که در سود است خارج می‌شوند. این گروه از معامله گران که بسیار هم زیاد هستند همان افرادی هستند که اگر گیاهی بکارند هر روز خاک اطراف آن گیاه را زیر و رو می‌کنند و با تعجب از عدم رشد گیاه در آخر از انجام آن کار منصرف می‌شوند.

یکی دیگر از مهارت‌های بزرگ معامله گران موفق احساساتی عمل نکردن است. بازارهای مالی به خصوص مارکت فارکس جای تریدرهای احساساتی نیست. اگر شما به عنوان یک معامله‌گر حرفه‌ای استراتژی خودتان را داشته باشید هرگز با نوسانات بازار به هم نمی‌ریزید.

معامله گران بزرگ همیشه حد ضرر می‌گذارند و قبل از ورود به هر معامله‌ای ریسکشان را مدیریت می‌کنند. آنها نحوه استفاده از اهرم یا لورج‌ها را خوب می‌دانند و هرگز تمام سرمایه‌شان را به خطر نمی‌اندازند.

فراموش نکنید که بازار فارکس جای قمار کردن نیست!

یکی از بزرگترین مهارت‌هایی که تریدرهای موفق یاد گرفته‌اند این است که آنها به خوبی می‌دانند ضرر کردن بخش بزرگی از مارکت است. ولی تفاوت آنها با آماتورها در این است که حرفه‌ای‌ها یاد گرفته‌اند چطور ضررهایشان را کم و سودهایشان را زیاد کنند. معامله گران موفق هرگز به صرف اینکه فقط معامله‌ای کرده باشند، وارد بازار نمی‌شوند. اگر فرصت معاملاتی مطابق با استراتژی‌شان پیدا کنند ترید می‌کنند در غیر این صورت هرگز وارد مارکت نمی‌شوند. یکی از بزرگترین تفاوت‌های معامله گران موفق و ماهر بالا بردن دانش و آگاهی از طریق یادگیری تحلیل ، و است.

یادتان باشد این افراد از شکم مادرشان موفق زاییده نمی‌شوند بلکه آنها شروع به آموزش مهارت‌هایی می‌کنند که دیگران حاضر نیستند بهای یادگیری آنها را بپردازند. بازار فارکس هم مثل دیگر بازارهای جهان از عده‌ای افراد حرفه‌ای و به نام تشکیل شده است. به عنوان نمونه هر وقت سخن از بهترین سرمایه گذاری اکنون جهان می‌شود همه به یاد فرانکلین گراهام و وارن بافت می‌افتند.

هر زمان کسی درباره شطرنج سخنی به میان می آورد کسی نیست که به یاد گری کاسپاروف روسی نیفتد. این مساله در بازار فارکس نیز صادق است. در این قسمت مقاله قصد داریم تا شما را با برخی از نوابغ سرمایه گذاری و معامله گری آشنا کنیم.

1- جورج سوروس (George Soros)

بهترین معامله‌گر بازار ارزهای بین المللی فارکس جورج سوروس است. وی متولد 1931 و اهل مجارستان است. هیچ تریدر حرفه‌ای نیست که درباره ترید جادویی سوروس در سال 1992 زمانی که از فروش پوند انگلستان میلیاردها دلار به جیب زد نداند. از جورج سوروس به عنوان کسی که بانک مرکزی انگلستان را ورشکست کرد یاد می‌کنند.

در زمان رکود و بحران مالی سال 2008 که تقریبا همه معامله گران می‌نالیدند و در ضرر بودند جیمز موفق شد بخش اعظمی از سرمایه خود را بازگرداند. تخمین زده میشود 80 درصد از سرمایه خود را بازگرداند.

استانلی نیز در معامله بسیار بزرگ سال 1992 و فروش پوند انگلستان سهیم بود. ایشان یکی از بزرگترین سخنرانان در رویدادهای بزرگ بین‌المللی مثل نشست‌های جهانی اقتصاد و کنفرانس‌های بزرگ است. وقتی دراکن میلر صحبت می‌کند تمام سرمایه گذاران سرا پا و با جان دل به سخنان وی گوش می‌سپارند.

4- بیل لیپشوتس (Bill Lipschutz)

تریدر حرفه‌ای بعدی لیست ما بیل لیپشوتس (Bill Lipschutz) است. بیل به این مشهور است که موفق می‌شود 12.000 دلار امریکا را به 250.000 دلار تبدیل کند و سپس تمام سرمایه خود را از دست می‌دهد. جالب است بدانید که وی تمام پولش را تنها در یک ترید از دست داد.

تخمین زده میشود که درآمد او تا به امروز 300 میلیون دلار در سال باشد.

5- بروس کاونر (Bruce Kovner)

فراموش نکنید که معامله گران بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که موفق شده‌اند قله‌های وال استریت را فتح کنند. نکته‌ای که برای ما و شما مهم است این است که وجه تمایز این تریدرهای بزرگ را با بقیه معامله گران بدانیم.

چگونه به بهترین تریدر تبدیل شویم؟

بی شک هر شخصی که وارد بازارهای مالی می شود سودای پولدار شدن را در سرش می پروراند ولی فقط تعداد بسیار اندکی هستند که این مسیر را با تمام چالش های پیش رویش با موفقیت طی می کنند.

بسیاری از معامله گران حرفه ای بازار بر این باورند که برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق و سودده باید یک سری عادت های خوب را در خودمان پرورش دهیم. اگر شما یک تریدر نوپا هستید حتما دلتان می خواهد خیلی سریع پولدار شده و اصطلاحا ره صد ساله را یک شبه بپیمایید.

به خاطر داشته باشید که برای موفق شدن در هر کاری باید آموزش دید، زحمت کشید و نا امید نشد. در این قسمت داریم شما را با یک سری قوانین مهم و ارزشمند آشنا کنیم. فراموش نکنید که این اصول و قانون ها فقط زمانی برای شما کار می کنند که همه آنها را با هم انجام دهید.

1- شناخت خود

هزاران سال پیش سردر معبد دلفی در یونان باستان با این جمله بسیار زیبا و گرانقدر مزین شده بود: خودت را بشناس.

این راهکار یا توصیه ارزشمند در جاهای بسیاری کاربرد دارد به خصوص در بازارهای مالی. در واقع می توان از آن به عنوان یک پیش مرحله نام برد یعنی قبل از رسیدن به مرحله اول شما باید سعی کنید خودتان را خوب بشناسید.

قبل از حرکت از مرحله نوآموزی به مسیر حرفه ای شدن باید تیپ شخصیتی معاملاتی خودتان را بشناسید؛ آیا قصد دارید در این بازار اسکالپ کنید یا دوست دارید یک معامله گر روزانه باشید که تا پایان شب تمام پوزیشن های خود را بسته است.

دکمه بازگشت به بالا