شیوع ویروس کرونا باعث پنهان کاری بسیاری از فعالیت های تجاری و ایجاد رکود و بسته شدن بخشی از اقتصاد شده است ، گزارش ها حاکی از این است که تعاونی ها مشاغل خانگی را شروع کرده اند یا در فضای مجازی فعالیت می کنند. آنها در طول تاج حداقل آسیب و ضربه دارند.
به گزارش مخبران ، فراهم آوردن امکان مشارکت جامعه ، به ویژه زنان در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی ، یکی از اهداف اصلی و اساسی تعاونی ها برای دستیابی به توسعه کل نگر و پایدار کشور است که نیمی از جمعیت فعال کشور است.
زنان همکار در ایران به واسطه توانایی های حقوقی و اجتماعی خود و گروه هدفی که در آنها وجود دارد ، از توانایی ها و قابلیت های قابل توجهی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور برخوردار هستند.
تعاونی های زنان به دلیل توانایی های حقوقی و اجتماعی خود از قابلیت های قابل توجهی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار اقتصادی و ایجاد اشتغال برخوردار هستند.
در دوران کرونا ، بیشتر مشاغل خدماتی ، کارگاه های تولیدی کوچک و مشاغل کوچک و کوچک آسیب دیدند ، در حالی که بخشی از شرکت های تعاونی مانند شرکت های صنعتی ، معدنی و خدماتی نیز آسیب دیدند. ویژگی های بارز آنها کمتر آسیب رسان بود ، زیرا زنان تعاونی با سخت کوشی و پشتکار سهم قابل توجهی در تولید و مشارکت اجتماعی و اقتصادی در ساخت و تولید محصولات بهداشتی برای مردم داشتند. انواع ماسک ها ، لثه ها و مواد بهداشتی و ضد عفونی کننده ها حضور و حضور قوی نشان دادند.
مشاغل مستقر در خانه در حال حاضر یکی از بهترین منابع اشتغال و درآمد زنان است. اشتغال در خانه است ، بنابراین تعاونی هایی که در این دوره به مشاغل خانگی روی آوردند و در نتیجه تجارت خود را توسعه دادند ، موفقیت بیشتری داشتند.
تهمینه دانیالی ، مشاور امور زنان در اتاق تعاون ایران ، در مصاحبه با مخبران گفت: بحران کرونا تقاضای کارگران را از یک طرف و تقاضای کالاها و خدمات را از طرف دیگر متزلزل کرد و شوک عرضه خود را شوکه کرد. تعطیلی مشاغل باعث کاهش کارمندان و کاهش درآمد می شود ، در حالی که افراد آسیب پذیر نقدینگی و پس انداز کمتری دارند و سونامی یا بحرانی مانند کرونا را پیش بینی نمی کنند.
وی گفت: “به طور كلی ، به نظر می رسد گروه هایی مانند تعاونی هایی كه دارای مشاركت هستند ، آسیب پذیرتر هستند ، به ویژه تعاونی هایی كه در سطح عرضه كالاها و خدمات فعال یا مولد هستند ، زیرا تاج فقط یك بخش نیست.” این امر خدمات یا تعاونی های خدماتی را تحت تأثیر قرار می داد ، اما بسیاری از فعالیت های تجاری را نیز مختل می کرد و در این دوره برخی از بخشهای تعاونی زنان نتوانستند نقشی را که در گذشته داشتند بازی کنند ، با این وجود ، در زمان کرونا ، میل به ایجاد شغل و مشاغل مستقر در خانه افزایش یافت. حضور زنان در بخش اشتغال مستقر در خانه نیز تقویت و افزایش یافته و زنان را قادر می سازد تا در قالب مشاغل خانگی حضور م effectiveثر در فعالیت های تولیدی داشته باشند.
به گفته مشاوران امور زنان اتاق تعاون ، تعاونی ها ، به ویژه تعاونی های زنانی که آنلاین شده و تجارت خود را گسترش داده اند ، موفقیت های بیشتری کسب کرده اند. فضای مجازی فروش محصولات و محصولاتشان را افزایش داده است ، که به آنها کمک می کند تا در کرونا ثابت بمانند.
در زمان کرونا ، تعاونی هایی که به فضای مجازی نقل مکان کرده و مشاغل آنلاین خود را فروخته و تجارت خود را گسترش داده اند ، موفقیت بیشتری داشته اند.
دانیل می گوید: یکی از موانع و مشکلاتی که تعاونی های زنان با آن روبرو هستند کمبود نقدینگی است و در حال حاضر تعاونی ها به عنوان یک خانواده دارای منافع مشترک و روابط نزدیک هستند و ماندگار هستند. برخی از تعاونی ها می توانند ظرفیت مالی لازم را ایجاد کنند ، اما برای همراهی با فعالیت های خود ، به ویژه بحران های مالی مانند کروناس و نوسانات ارز ، به حمایت مالی نیاز دارند. خوشبختانه تفاهم نامه همکاری بین صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاونی و صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون برای حمایت از تعاونی های زنان به امضا رسید تا 140 تعاونی بتوانند از تسهیلات پیش بینی شده در این تفاهم نامه بهره مند شوند.
به گزارش مخبران ، در حال حاضر حدود 100000 تعاونی در کشور وجود دارد که 10 درصد آنها برابر با 10 هزار تعاونی است.
مدت هاست که زنان در زمینه های مختلفی از جمله صنایع دستی ، فرش دستباف ، گیاهان ، گیاهان ، کشاورزی و معادن و فعالیت های دانش بنیان درگیر هستند.
به گفته کارشناسان ، وظایف اصلی تعاونی های زنان ایجاد اشتغال ، افزایش درآمد ، کسب استقلال مالی ، ایجاد احساس اعتماد به نفس و مشارکت در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است.
تجربه فعالیت های زنان در قالب همکاری ، به ویژه در روزهای تاجگذاری ، نشان می دهد که پایداری تعاونی های زنان به دلیل استقامت ، انضباط کار و اتکا به نیروی کار افزایش یافته است ، بنابراین به نظر می رسد نقش سازنده ای در اقتصاد و امتیاز و عملکردها و عملکردهای برتر زنان در قالب مشاغل کوچک و تعاونی ها باشد. توانمند سازی زنان در زمینه ها ، هدایت بازارهای هدف ، تشویق و تأمین مالی تعاونی های زنان ضروری است. باید نگه داشته شود.
انتهای پیام