با فراخوان نهادهایی، صدها شهرکنشین امروز (دوشنبه) برای دومین روز پیاپی و به بهانه یکی از اعیاد از ورودی باب المغاربه به مسجد الاقصی یورش بردند؛ همزمان سربازان ارتش رژیم صهیونیستی مانع ورود فلسطینیها به این مسجد شدند. عربستان و مصر هم با انتشار بیانیههایی این یورشها را محکوم کردند.
به گزارش مخبران، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، پلیس رژیم صهیونیستی از ساعات اولیه صبح امروز برای “تامین امنیت” شهرکنشینها و افراطیها، نیروها و یگانهای ویژه خود را در داخل صحنهای مسجد و ورودیهای آن مستقر کرده و ایستهای نظامی را در بخش قدیمی شهر ایجاد کرده و مانع ورود فلسطینیها به داخل مسجد الاقصی شد.
مرکز اوقاف قدس اعلام کرد، صدها شهرکنشین صبح امروز در قالب گروههایی که هر کدام شامل ۵۰ شهرکنشین بود، از وروی باب المغاربه به مسجد الاقصی یورش آوردند و پس از انجام گردشهایی تحریکآمیز در داخل صحنها از درب باب السلسله خارج شدند.
همچنین پلیس رژیم صهیونیستی برای دومین روز پیاپی برخی از خیابانهای شهر قدس اشغالی را مسدود کرده و ایستهایی را در بخش قدیمی شهر که به یک پایگاه نظامی تبدیل شده، ایجاد کرد و در راستای تسهیل یورش شهرکنشینها این منطقه را مسدود کرد.
پلیس رژیم صهیونیستی در این روزها تدابیر خود را تشدید کرده و مانع از ورود نمازگزاران و محصلهایی میشود که کلاسهایشان در داخل مسجد قرار دارد. اما با وجود تمامی این اقدامات و محدودیتهای رژیم صهیونیستی، تعدادی از نمازگزاران فلسطینی نماز صبح خود را در داخل مصلای القبلی در داخل مسجد الاقصی اقامه کردند.
فلسطینیهای ساکن شهر قدس به فراخوانهای خود برای تجمع در این شهر و مسجد الاقصی طی روزهای آتی در اعیاد یهودی که تا هفته اول اکتبر ادامه دارند، با هدف ناکام گذاشتن طرحهای شهرکنشینها و تلاشهای مستمر یهودیسازی و مقابله با یورشهای دستهجمعی به مسجد الاقصی ادامه میدهند.
مرکز اوقاف قدس یکشنبه اعلام کرد که ۵۳۷ شهرکنشین از جمله یهودا گلیک، خاخام افراطی صهیونیست به مسجد الاقصی یورش برده و فعالیتهای تحریکآمیزی در صحنهای آن داشتند.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور در بیانیهای تکرار اقدامات تحریکآمیز گروهی از صهیونیستهای افراطی در مسجد الاقصی با حمایت سربازان ارتش رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود ضمن ابراز تاسف نسبت به اقدامات مقامات رژیم اشغالگر صهیونیستی که تلاشهای بینالمللی صلح را تضعیف کرده و با قوانین و اصول بینالمللی شامل احترام به مقدسات دینی مغایرت دارند، بار دیگر بر موضعگیری جدی ریاض در حمایت از ملت فلسطین و حمایت از تلاشها برای توقف اشغالگری تاکید کرد.
همچنین وزارت خارجه عربستان در ادامه بیانیه خود بر حمایت ریاض از دستیابی به راهحلی عادلانه و فراگیر برای مساله فلسطین که با آن مردم فلسطین بتوانند کشور مستقل خود را در مرزهای سال ۱۹۶۷ و پایتختی قدس شرقی تشکیل دهند، تاکید کرد.
طبق گزارش شبکه ماهوارهای «المملکة» اردن، مرکز اوقاف قدس پیش از این اعلام کرده بود که بیش از ۴۰۰ شهرکنشین صبح یکشنبه و در آستانه یکی از اعیاد یهودیان به مسجد الاقصی یورش بردند.
عزام الخطیب، مدیر این مرکز اظهار کرد، سربازان ارتش رژیم صهیونیستی مانع از ورود نمازگزاران به داخل مسجد الاقصی شدند. الخطیب در ادامه گفت: مسجد الاقصی به یک پایگاه نظامی تبدیل شده و نیروهای اشغالگر صهیونیستی در داخل و اطراف آن حضور دارند.
یهودا گلیک، یکی از اعضای افراطی پارلمان رژیم صهیونیستی هم یکشنبه اذعان کرد که تعداد زیادی از شهرکنشینها با حمایت گسترده نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی وارد مسجد الاقصی شدند.
نهادهای موسوم به «هیکل» پیشتر برای یورش متمرکز به مسجد الاقصی در روزهای یکشنبه و امروز (دوشنبه) در آستانه مراسمشان فراخوان داده بودند.
یک هفته قبل نیز دهها شهرکنشین به بهانه جشن آغاز سال نوی یهودی که شنبه گذشته آغاز شد، با حمایت گسترده سربازان صهیونیست به صحنهای مسجد الاقصی یورش بردند و نیروهای پلیس این رژیم نیز همزمان مانع ورود نمازگزاران به صحنهای مسجد شد.
وزارت خارجه مصر هم امروز دوشنبه با انتشار بیانیهای یورش گروهی از صهیونیستهای افراطی به صحنهای مسجد الاقصی را محکوم کرد.
این وزارتخانه در بیانیه خود اعلام کرد، این اقدام به منزله حلقه جدیدی از زنجیره اقدامات تنشزایی است که احساسات میلیونها مسلمان را در سراسر جهان خدشهدار میکند و خطر تشدید خشونت و تنش در داخل اراضی اشغالی را با خود همراه دارد.
مصر از مقامات رژیم صهیونیستی خواست به تعهدات خود به عنوان طرف اشغالگر پایبند بوده و چنین اقدامات تنشزایی را که به منزله نقض آشکار وضعیت حقوقی و تاریخی موجود در شهر قدس و مقدسات آن است، متوقف کنند.
قاهره در ادامه بر لزوم رعایت وضعیت موجود در مسجد الاقصی که با مساحتی ۱۴۴ دونم (هر دونم معادل هزار متر مربع) موقوفهای ویژه عبادت مسلمانان است، تاکید کرد. همچنین مصر از طرفهای بینالمللی بانفوذ خواست به مسوولیت خود در حمایت از مقدسات مردم فلسطین و حقوق مشروع آنها و در راس آنها حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ و پایتختی قدس شرقی عمل کنند.
انتهای پیام