بوی بد فاضلاب در آشپزخانه و یا هر بخش دیگری از خانه که وجود داشته باشد واقعا آزار دهنده و دردسرساز خواهد بود. گاهی اوقات با یک بررسی متوجه می شوید که منشا بوی بد فاضلاب از آشپزخانه به دلیل گرفتگی سینک و در توالت هم به دلیل مشکلات توالت فرنگی است. معمولا باکتری ها و قارچ ها موجب به وجود آمدن این بوی وحشتناک می شوند. از بین بردن بوی بد فاضلاب به روش های مختلف امکان پذیر است که در ادامه به چگونگی از بین بردن آن خواهیم پرداخت.
تمیزی و پاکیزگی آشپزخانه جزو مسائلی است که معمولاً بانوان ایرانی نسبت به آن حساسیت دارند. همچنین به دلیل پخت و پز، وجود مواد غذایی و ظرف و ظروف، بهداشت آشپزخانه بسیار مهم است. پس در صورتی که بوی بد و ناخوشایندی از فاضلاب آشپزخانه به مشام برسد، تجربه خوشایند افراد را از حضور در آشپزخانه از بین خواهد برد و البته بسیار آزاردهنده نیز خواهد بود. نگران نباشید در صورتی که با چنین مشکلی رو به رو هستید در ادامه نکاتی را برای خلاص شدن از آن مطرح خواهیم کرد.
بوی بدی که از فاضلاب آشپزخانه نشأت می گیرد؛ در بیشتر مواقع از پسماند مواد غذایی ناشی می شود. هنگام شستن ظروف پسماند مواد غذایی به لوله راه پیدا کرده و در آنجا باقی می ماند و به مرور زمان با فاسد شدن بوی تعفن ناخوشایندی را ایجاد می کند. قارچ ها و باکتری ها نیز از عوامل بوی بد و نامطبوع لوله فاضلاب هستند.
دلایل بوی بد فاضلاب در خانه
بوی بد فاضلابی که درخانه استشمام می شود نشان از وجود گاز سمی سولفید هیدروژن یا گاز فاضلاب در منزل دارد. گاز فاضلاب به مخلوطی از گازهای معدنی گفته می شود که دارای ترکیباتی مثل سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن، آمونیاک، نیتروژن، متان و هیدروژن می باشد. توجه داشته باشید که تماس مستقیم با گازهای ذکر شده و ترکیبی از این مواد سیستم تنفسی انسان را به شدت دچار آسیب کرده و حتی در مواقعی منجر به مرگ می شود. استشمام بوی فاضلاب عوارض بسیار خطرناکی در پی خواهد داشت.
گاهی این بوی نامطبوع به طور دائمی در خانه وجود دارد اما گاهی در مواقع مختلف و خاص به مشام می رسد. گاهی این بو بسیار غلیظ است و به صورت شدید به مشام می رسد اما گاهی کمی رقیق تر است و غلظت پایینی دارد. هنگامی که بوی بد و نامطبوع در خانه احساس می شود؛ حسی شبیه بوی تخم مرغ گندیده یا لاشه گندیده ماهی و غیره را به ذهن می رساند. بوی بد فاضلاب در آشپزخانه، حمام، توالت و هر بخش دیگری از ساختمان می تواند وجود داشته باشد.
ترکیب این مواد منجر به ایجاد بوی بد و نامطبوع می شود اما در صورت پایین بودن غلظت آن ممکن است بینی انسان توانایی تشخیص آن را نداشته باشد .
برخی از این گازها با وجود خطر بسیاری که دارند و برای سلامتی انسان به شدت مضر هستند اما بوی بدی از آنها به مشام نمی رسد. این گازها نسبت به گاز های بدبو بسیار خطرناک تر هستند. به صورت کلی دلیل اصلی بوهای بد آمونیاک و سولفید هیدروژن می باشد.
به هرحال زمانی که گازهای ذکر شده از طریق سیستم لوله کشی فاضلاب وارد طبقات ساختمان شوند بوی بد و نامطبوع فاضلاب به مشام خواهد رسید به همین دلیل است که معمولاً ساکنین طبقه اول ساختمان نسبت به بقیه طبقات بیشتر در معرض چنین مشکلی قرار می گیرند معمولاً اغلب گازهای ذکر شده از طریق زیر زمین واحدهای نگهبانی ساختمان توالت و غیره به طبقات دیگر راه پیدا می کنند.
دلایل بوی بد فاضلاب در ساختمان
دلایل رایج و متداولی برای انتشار بوی بد فاضلاب در ساختمان ها وجود دارد که در ادامه آنها را توضیح داده ایم:
خشک شدن شترگلویی
قسمت شتر گلویی لوله به دلیل نگه داشتن آب در خود از وارد شدن گاز های ذکر شده به داخل ساختمان جلوگیری کرده و در نهایت مانع از انتشار بوی بد فاضلاب در ساختمان می شود. آبی که در شتر گلویی وجود دارد گازهای آمونیاک، سولفید هیدروژن، متان، دی اکسید کربن، هیدروژن و نیتروژن را در خود حل کرده و اجازه ورود آنها به داخل ساختمان را نمی دهد. زمانی که مهندسی غیر استاندارد باشد، سیستم لوله کشی ساختمان دچار مشکل شده و آب شتر گلوی خشک می شود. نبود آب در شتر گلویی منجر به انتشار بوی بد گاز های فاضلابی به فضای ساختمان خواهد شد.
پر شدن چاه فاضلاب
یکی از مشکلاتی که منجر به ایجاد بوی بد در ساختمان می شود، پرشدن چاه فاضلاب است.
در صورتی که چاه دچار اشکال شده یا زمین اطراف آن جنس مرغوبی نداشته باشد دچار نشتی خواهد شد و آب فاضلاب به مناطق دیگر نفوذ کرده و بوی بد و نامطبوعی در ساختمان تولید می شود.
پیشنهاد ما برای حل این مشکل استفاده از خدمات تخلیه چاه مکانیزه در تهران است که شرکت خدمات فنی بهمن پس از انجام تخلیه چاه، لایروبی، کف تراشی و ترمیم چاه را نیز انجام می دهد. یکی از مزایای شرکت لوله بازکنی بهمن، استفاده از انواع پمپ تخلیه و ارائه خدمات باز و بست درب چاه بدون تخریب و تخلیه کامل چاه فاضلاب است.
وجود فضولات و مواد جامد در شتر گلویی
ساختار شترگلویی به شکلی است که همانند تله مواد جامد و فضولات را به دام انداخته و در خود جای می دهد لذا موادی که به سمت چاه می روند در آنجا گیر می افتند؛ به همین دلیل هنگام استفاده از لوله ها مواد موجود درون آنها دچار فساد شده و بوی آزار دهنده ای را تولید می کنند. برای رفع این مشکل باید از فنر برقی و دریل استفاده کرد.
انتشار گازهای فاضلاب
باکتری های بی هوازی فضولات چاه های فاضلابی را تجزیه می کنند. این تجزیه منجر به تولید گازهایی مانند آمونیاک، سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن، هیدروژن و نیتروژن می شود. در صورتی که غلظت این گازها پایین باشد فقط بوی بد فاضلاب در خانه احساس خواهد شد اما در صورت بالا بودن غلظت این گازها، دستگاه تنفسی انسان به شدت دچار آسیب شده و حتی در مواقعی منجر به مرگ می شود.
برای این که از انتشار چنین گازهایی جلوگیری کنند، شتر گلویی یا همان زانویی را در مسیر لوله قرار می دهند و با استفاده از آب داخل آن از خروج گازها جلوگیری می نمایند.
فساد باقیمانده مواد غذایی در لوله
معمولاً هنگام استفاده از سینک ظرفشویی در آشپزخانه چربی و روغن ظروف و مواد غذایی به داخل لوله راه پیدا می کند؛ به همین دلیل به مرور زمان لوله دچار رسوب گرفتگی شده و با فساد مواد غذایی بوی بد و نامطبوع تولید می شود. برای از بین بردن این مواد در لوله بهتر است از فنر برقی حرفه ای استفاده شود. حرکت دورانی فنر در لوله مواد موجود در لوله را به خود می چسباند و از لوله خارج می کند. این مورد یکی از راه های از بین بردن بوی بد فاضلاب در ساختمان ها است.
علت بوی فاضلاب هنگام بارندگی
شاید تاکنون با چنین مشکلی مواجه شده باشید که هنگام بارندگی بوی فاضلاب شدیدی در ساختمان به مشام می رسد. مایعات چاه فاضلاب هنگام بارندگی بیشتر می شود و نسبت به جامدات و فضولات در سطح بالاتری قرار می گیرد. برای چنین مواقعی لوله ونت در ساختمان تعبیه شده است تا گازهای تولید شده را به خارج از ساختمان و پشت بام هدایت کند. زمانی که این لوله دچار گرفتگی یا شکستگی شود بوی بد چاه هنگام باران در ساختمان به مشام خواهد رسید.
مشاوره افراد متخصص در این زمینه به شما در یافتن علت بوی بد و نامطبوع در ساختمان کمک خواهد کرد. پس بهتر است در چنین مواقعی از افراد متخصص در لوله بازکنی مجیدیه که شبانه روزی، تضمینی و بدون کثیف کاری می باشد، مشاوره و راهنمایی دریافت نمایید.
علت بوی فاضلاب در آپارتمان و خانه های نوساز
شاید در ابتدا تصور شما این باشد که خانه های نوساز به هیچ عنوان با مشکل بوی بد فاضلاب مواجه نیستند؛در حالی که اینطور نیست. ممکن است در خانه های نوساز بوی بد فاضلاب مشکلی آزاردهنده برای ساکنین باشد.
در ادامه دلایل وجود بوی بد فاضلاب در خانه های نوساز را به صورت مختصر شرح می دهیم:
- زمانی که لوله کشی فاضلاب ساختمان استاندارد نباشد.
- ارتفاع لوله ونت به صورت استاندارد در نظر گرفته نشده باشد.
- در سیستم فاضلابی منزل مشکل وجود داشته باشد.
- حفر چاه با اشکال انجام گرفته باشد.
- مصالح ساختمانی مانند شن، ماسه، سیمان، قیر و … در لوله های فاضلاب وجود داشته و موجب رسوب گرفتگی شود.
در مواجهه با مشکل بوی بد فاضلاب در خانه های نوساز از یک کارشناس برای بررسی تخصصی این موضوع استفاده نمایید.
تمام دلایلی که در بالا ذکر شد می تواند موجب به وجود آمدن بوی بد فاضلاب در ساختمان باشد. توصیه ما به شما این است که مطالب را به صورت کامل مطالعه کرده و در صورت برطرف نشدن مشکل با متخصصین ما تماس حاصل کنید.
روش های خانگی جهت از بین بردن بوی بد فاضلاب
پس از بررسی دلایل بوی بد فاضلاب در ساختمان در ادامه مطلب به روش های از بین بردن بوی بد فاضلاب می پردازیم و شما را با ۵ روش تاثیرگذار در رفع بوی فاضلاب آشنا کرده و راهکارهایی برای حل این مشکل در اختیار شما می گذاریم. البته لازم به ذکر است که راه حل هایی که معرفی می شوند برای مشکل خیلی حاد و سخت تاثیر گذار نیستند. در صورتی که مشکل شما حاد و خیلی سخت باشد باید به شرکت های خدماتی فعال در این زمینه رجوع نمایید.
استفاده از محلول خانگی سرکه و جوش شیرین
برای انجام این روش در ابتدا ۴/۱ پیمانه از جوش شیرین را به داخل لوله ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه صبر می کنیم.
پس از آن یک پیمانه سرکه سفید را روی جوش شیرین می ریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه صبر می کنیم.
در این مرحله آب جوش را به داخل لوله ریخته و با این روش بوی بد فاضلاب را در آشپزخانه از بین می بریم.
استفاده از آب و مخمر نان
در ابتدا مخمر نان را در آب جوش حل کنید. سپس آن را درون لوله ریخته و ۲۴ ساعت صبر کنید. پس از گذشت ۲۴ ساعت لوله را با آب شستشو دهید.
پر کردن آب در شتر گلویی ها
در ابتدا لوله ها و قسمت هایی که دارای شتر گلویی هستند را بیابید. سپس هر ۱۵ روز یکبار دو لیوان آب یا کمی بیشتر داخل لوله ها بریزید. با این کار از خارج شدن گاز ها و ورود آنها به ساختمان جلوگیری می کنید.
استفاده از لیمو و جوش شیرین نمک و تکه های یخ
در ابتدا جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کرده و داخل لوله بریزید.
سپس روی آنها آب ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید.
در این مرحله تکه های یخ و لیمو را روی لوله قرار داده و صبر کنید تا تمام یخ ها آب شوند.
حالا تکه های لیمو را برداشته و لوله را با آب شستشو دهید.
استفاده از جوش شیرین و نوشابه و سرکه سفید
در ابتدا نصف بطری نوشابه را درون لوله بریزید.
حالا لازم است یک فنجان جوش شیرین به نوشابه درون لوله اضافه کنید.
پس از آن یک لیوان سرکه سفید به درون لوله ریخته و حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید.
حالا یک کتری آب جوش درون لوله بریزید.
از این روش اغلب در رفع بوی بد سرویس بهداشتی استفاده می شود که تاثیر خوبی هم دارد.
برای این که بتوانید از این مشکل به ظاهر ساده اما بسیار آزاردهنده و دردسر ساز رهایی پیدا کنید می توانید محصولات تمیز کننده تجاری را به کار ببرید اما باید بدانید که استفاده از این محصولات مشکلاتی را نیز به وجود می آورد. از جمله مشکلاتی که این محلول های تمیزکننده به وجود می آورند، پوسیدگی لوله کشی ساختمان در صورت استفاده بیش از حد از این محلول ها می باشد. همچنین گازها و بوهای متصاعد شده از این محلول ها سلامتی افراد را تهدید می کند؛ بخصوص افرادی که دچار آسم یا آلرژی هستند به هیچ عنوان نباید در معرض چنین گازها و بوهایی قرار گیرند.
بهترین روش رفع بوی بد فاضلاب
استفاده از خدمات شرکت های لوله بازکنی و تخلیه چاه تهران نظیر لوله بازکنی بهمن به آدرس وب سایت https://lolehbazkon.com که شماره های این شرکت به صورت شبانه روزی و بدون تعطیلی، پاسخگو می باشند، به دلیل تشخیص دقیق علت بوی بد فاضلاب و همچنین رفع اصولی و تضمینی بوی بد در ساختمان توسط سرویس کاران مجرب و متخصص با استفاده از دستگاه های مجهز، بهترین روش رهایی از شر بوی بد فاضلاب در ساختمان می باشد.