در گفتوگو با آنا مطرح شد؛
طراح و تولیدکننده محصول «چارچوبهای آلی فلزی مس» عنوان کرد: این محصول فناورانه قادر است آب اکسیژنه مصرفی صنایع شیمیایی را تعیین و اندازهگیری کند.
فاطمه هنرآسا طراح و تولیدکننده محصول چارچوبهای آلی فلزی مس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان ویژگیهای محصول چارچوبهای آلی فلزی مس اظهار کرد: با توجه به روشی که ابداع کردیم، نانوساختارها را مشخصهیابی و بررسی کردیم تا بهعنوان یک شبه آنزیم عمل کند.
وی با تشریح خصوصیات آنزیمها عنوان کرد: آنزیمها قادر هستند واکنشهای بیوشیمیایی را کاتالیز کنند؛ اما آنزیمهای طبیعی یکسری مشکلات دارند. بهعنوان مثال در شرایط خاص ساختار P.H از بین میرود؛ چراکه ناپایدار و گرانقیمت است، ساختاری که طراحی کردیم، شبیه آنزیم عمل و واکنشهای شیمیایی و بیوشیمیایی را کاتالیز میکند و با این اقدام واکنش بهخوبی جلو میرود و دستاوردهای لازم صورت میگیرد.
مخترع محصول چارچوبهای آلی فلزی مس در پاسخ به سؤال دیگر که محصول شما کدام نیاز جامعه و کشور را رفع میکند؟ گفت: این محصول برای اندازهگیری هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه (H۲O۲) مورد استفاده قرار میگیرد، هیدروژن پراکسید بهعنوان عاملی رنگزا شناخته میشود و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز توضیح داد: هیدروژن پراکسید، بسیاری از واکنشهای بیوشیمیایی بدن انسان و جانواران را نیز تعیین و اندازهگیری میکند و برای تعیین مکانیزمها و فرآیندهای بیوشیمیایی اهمیت دارد.
وی متذکر شد: هیدروژن پراکسید از این نظر در صنایع اهمیت دارد که در خط تولید مورد استفاده قرار میگیرد؛ چراکه یک اکسنده بسیار قوی است که برای شستوشو و تمیزکردن در واحدهای تجاری، صنایع و مراکز بهداشتی به کار گرفته میشود.
مخترع محصول چارچوبهای آلی فلزی مس اضافه کرد: اندازهگیری هیدروژن پراکسید از این نظر اهمیت دارد که بتوانیم مقادیر حساس را تشخیص دهیم، چراکه اگر در مواد غذایی باقی بماند ممکن است مشکلات زیادی را برای صنایع غذایی ایجاد کند.
عضو مرکز تحقیقات مهندسی شیمی، نفت و پلیمر واحد شیراز تبیین کرد: حال ممکن است این ساختار واکنشی که تعیینکننده اندازهگیری باشد برای واکنش استفاده شود و خیلی راحت H۲ را اندازهگیری کند.
وی با تأکید بر اینکه درصددیم محصول خود را تجاریسازی کرده و به شرکتها معرفی کنیم، افزود: با این کار شرکتها میتوانند بهعنوان «پُرو» (حسگر) از این محصول استفاده خواهند کرد؛ بنابراین این حسگرِ دقیقسنجی خواهد بود و با استفاده از نانوساختارها و بدون هیچ دستگاهی میتوان آن را طراحی کرد بهطوریکهVisual بوده و اندازهگیریها انجام شود.
به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با توجه به ظرفیتهای شهرستان سیرجان و برای نخستینبار بهصورت تخصصی در بخش صنایع از ۸ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان برگزار میشود.
این رویداد با همکاری شرکت صنعتی و معدنی گلگهر و فرمانداری سیرجان در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع در پردیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان پیشبینی شده است.
رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با هدف ارتباط گسترده صنعت و دانشگاه و حل مسائل کشور برگزار میشود و در آن واحدها و هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان محصولات خود را در معرض دید علاقهمندان قرار خواهند داد.