مهم ترین علائم نارسایی قلبی

نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که عملکرد و کارایی این اندام حیاتی در بدن ضعیف شود و قلب نتواند خون را به درستی به سایر اندام ها پمپاژ کند. این نوع نارسایی قلبی می تواند هم در سمت چپ و هم در سمت راست رخ دهد، اما معمولا بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در سمت چپ درد بیشتری دارند.

دکتر حکمت متخصص قلب و عروق در اصفهان

منظور از نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب قادر به پمپاژ خون به سایر قسمت های بدن نباشد. افرادی که با علائم زیر به پزشک متخصص قلب و عروق در اصفهان مراجعه می کنند معمولاً از نارسایی قلبی رنج می برند.

  1. تنگی نفس در حین فعالیت هایی مانند ورزش و پیاده روی
  2. احساس خفگی هنگام دراز کشیدن
  3. از دست دادن اشتها، ضعف و خستگی
  4. تورم پاها و شکم
  5. ضربان قلب غیر طبیعی و بالا
  6. افزایش وزن ناگهانی و گریه کردن

لازم به ذکر است که این علائم در افراد با سابقه سکته قلبی شدیدتر است و پزشک می تواند با انجام آزمایشات لازم، سونوگرافی، نوار قلب و … بیماری قلبی را در اسرع وقت تشخیص دهد.

فوق تخصص نارسایی قلبی در صفهان

طول عمر بیماران نارسایی قلبی چقدر است؟

یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های بیماران نارسایی قلبی این است که چقدر عمر خواهند کرد.

در پاسخ به این سوال باید گفت که بسیاری از افراد تصور می کنند که به دلیل این بیماری زودتر می میرند، اما برخلاف تصور رایج، این تصور اشتباهی است و اگر این بیماران روند درمان را به طور مستمر ادامه دهند و به توصیه های پزشک معالج عمل کنند، طول عمر آنها می تواند طبیعی باشد. در نتیجه این افراد می توانند بدون نگرانی به زندگی روزمره خود بپردازند.

عملکرد قلب انسان با علامت اختصاری EF اندازه گیری می شود و قلب سالم دارای EF بیش از 60٪ است. اما اگر به هر دلیلی در عملکرد این اندام حیاتی بدن اختلال ایجاد شود، این عدد به زیر 50 می رسد و در این مرحله نارسایی قلبی وجود دارد.

با توضیحات بالا می توان نتیجه گرفت که هرچه EF در آزمایشات مربوطه کمتر باشد نارسایی قلبی شدیدتراست. افرادی که عملکرد قلب کمتر از 35 درصد دارند علائم شدیدتری دارند و ممکن است نتوانند زندگی خود را به طور عادی ادامه دهند.

علل نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلبی می تواند به دلایل زیادی رخ دهد، اما اکثر افرادی که از این بیماری رنج می برند، ممکن است به یکی از دلایل زیر مربوط باشد:

  1. افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر که خون رسانی به قلب آنها مختل است و یکی از دلایل نارسایی قلبی آنها ممکن است مربوط به عروق باشد.
  2. مصرف مداوم الکل و مواد مخدر صنعتی
  3. یکی از علل دیگر نارسایی قلبی مربوط به مشکلات عضلانی این اندام است که در صورت عدم بهبود، قلب انسان دچار نارسایی می شود.
  4. بیماری های مادرزادی و غده تیروئید
  5. اختلالات ضربان قلب و نقض در دریچه های آن

درمان نارسایی قلبی

نارسایی قلبی به طور کامل قابل درمان نیست، اما با رعایت توصیه های زیر می توانید علائم این بیماری را کاهش داده و از شدت آن جلوگیری کنید.

  1. تغذیه صحیح: اکثر متخصصان قلب در اصفهان توصیه می کنند که افراد مبتلا به نارسایی قلبی مصرف نمک را به حداقل برسانند و از کلسترول بالا و غذاهای چرب پرهیز کنند.

مصرف نمک در این بیماران بسیار مهم است و خوردن بیش از حد باعث افزایش علائم بیماری می شود.

  1. ورزش: ورزش های زیادی وجود دارد که علائم سکته قلبی را به حداقل می رساند و این ورزش ها باید با تجویز پزشک انجام شوند.
  2. کنترل وزن: معمولا افرادی که از حمله قلبی رنج می برند اضافه وزن دارند و در این شرایط و در صورت لزوم، پزشکان کاهش وزن را توصیه می کنند تا از عوارض جدی این بیماری در امان بمانند.
  3. استفاده از پیس میکر: استفاده از پیس میکر قلب در اصفهان یکی دیگر از راه های بهبود نارسایی قلبی است.

ضربان ساز یکی از روش های درمانی است که برای بهبود بیماران مبتلا به نارسایی قلبی استفاده می شود و وظیفه آن منقبض کردن قلب برای ایجاد ضربان طبیعی است. در واقع پیس میکر یک ضربان ساز قلبی است که با باتری کار می کند و در قلب کار گذاشته می شود. وظیفه آن ارسال تکانه های الکتریکی به قلب و وجود آن است.

بهترین دارو برای نارسایی قلبی

داروهایی که برای بیماران نارسایی قلبی تجویز می شوند با توضیحات مختصر به سه دسته تقسیم می شوند.

داروهایی برای کاهش میزان افترلود:

در بیماران نارسایی قلبی، مصرف این داروها باعث کاهش فشار در شریان‌های قلب می‌شود. این دارو به قلب اجازه می‌دهد با کمترین فشار ممکن منقبض شود و خون بیشتری پمپاژ کند و عملکرد بهتری داشته باشد.

دو نمونه از داروهایی که زیر شاخه های افترلودر هستند، والسارتان و ساکوبیتریل نام دارند که در درمان نارسایی قلبی بسیار موثر هستند. این نوع داروها باعث افزایش طول عمر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی می شود.

بتابلاکرها:

بتا بلاکرها از جمله داروهایی هستند که گیرنده های بتا آدرنرژیک را مسدود می کنند و به آنها بتا بلاکر می گویند. استفاده از بتابلاکرها در درمان اختلالات قلبی بسیار موثر است.

پروپرانولول و متوپرولول دو نمونه از بتابلاکرها هستند که استفاده از آنها در بیماران قلبی می تواند به بهبودی و طولانی شدن عمر آنها کمک کند.

امپاگلیفلوزین:

داروی دیگری که برای بیماران قلبی تجویز می شود امپاگلیفلوزین است که نقش بسیار مهمی در درمان نارسایی قلبی دارد و از مرگ زودرس این بیماران جلوگیری می کند.

فوق تخصص نارسایی قلب در اصفهان

پزشکان زیادی در اصفهان به درمان بیماری های قلبی می پردازند که یکی از معروف ترین آنها دکتر مصطفی حکمت است.

دکتر مصطفی حکمت بهترین متخصص قلب و عروق در اصفهان،  فوق تخصص نارسایی قلب در اصفهان و آنژیوگرافی در اصفهان است که زمان زیادی را صرف درمان بیماران نارسایی قلبی می کند و با معرفی بهترین روش های درمانی سعی در بهبود روند بهبودی بیماران نارسایی قلبی دارد.

اگر به دنبال بهترین متخصص قلب و عروق در اصفهان هستید، دکتر حکمت بهترین گزینه برای شماست. با مراجعه به دکتر حکمت می توانید به سرعت شاهد بهبود بیماری خود باشید. برای تعیین نوبت مراجعه هم می توانید با شماره تلفن موجود در صفحه اصلی وب سایت ایشان تماس بگیرید.

مهمترین عوارض نارسایی قلبی

وظیفه قلب تامین اکسیژن و مواد مغذی قسمت های مختلف بدن است که اگر قلب آسیب دیده یا ضعیف شود کار و عملکرد اکثر اعضای داخلی بدن مختل شده و عوارض زیر به وجود می آید.

  1. نامنظم شدن ریتم قلب: نامنظم شدن ریتم قلب یکی از عوارض اصلی نارسایی قلبی است که باعث افزایش یا کاهش غیر طبیعی ضربان قلب می شود و باعث تجمع یا لخته شدن خون در حفره های قلب می شود. لخته شدن خون در این اندام باعث بروز عوارضی مانند سکته می شود.
  2.  بیماری کلیوی: اگر بیماری قلبی به درستی درمان نشود، نمی توان خون را به اندام های حیاتی بدن به ویژه کلیه ها پمپاژ کرد و منجر به بیماری های کلیوی می شود.
  3.  بیماری کبد: کاهش خون رسانی به کبد و بافت قلب یکی دیگر از مشکلات نارسایی قلبی است که بافت کبد را درگیر کرده و عملکرد آن را مختل می کند.

چه زمانی باید به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟

افراد مبتلا به بیماری قلبی همیشه باید از دوزهای مختلف دارو استفاده کنند. به همین دلیل باید تحت نظر دائم پزشک باشند.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به هر دلیلی سابقه بیماری قلبی دارید، در صورت مشاهده موارد زیر باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر احساس می کنید که ضربان قلب شما بالاتر از حد طبیعی است و تنفس شما سریع است، باید این علائم را جدی بگیرید و به نزدیکترین مرکز پزشکی مراجعه کنید.
  • اگر درد قفسه سینه بیش از 15 دقیقه طول کشید و تشدید شد، باید به پزشک مراجعه کنید و از سلامت قلب خود مطمئن شوید.

همچنین اگر متوجه تورم در پاها یا افزایش وزن غیرعادی شدید، در این صورت باید به متخصصی مراجعه کنید که علائم را جدی می گیرد.

  • در صورت سرفه ناگهانی خونی یا از دست دادن هوشیاری، باید فوراً به نزدیکترین بیمارستان مراجعه کنید.

 

آخرین سخن

نارسایی قلبی یک بیماری شایع است که اغلب در افراد مسن و افراد دارای اضافه وزن دیده می شود. این بیماری به دلیل نقص در قلب ایجاد می شود که در صورت عدم درمان می تواند مشکلات جبران ناپذیری ایجاد کند.

نارسایی قلبی در یک دوره زمانی طولانی ایجاد می شود. از اینجا نتیجه می گیریم که اگر قبلاً به این بیماری مبتلا نشده اید یا به دلایل مختلف در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و با انجام کارهای خاصی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.

دکمه بازگشت به بالا