شخصیت یک مفهوم پیچیده برای تعریف دقیق است، و این هم در تعداد تئوری های شخصیتی موجود و هم عدم اجماع بین روانشناسان شخصیت منعکس می شود. همه افراد مجموعهای از صفات و تجربیات دارند که آنها را منحصر به فرد میکند، اما به طور همزمان نشان میدهد که برخی از ویژگیهای قابل تعمیم یا متمایز ذاتی در همه انسانها وجود دارد. تست های شخصیت شناسی اغلب برای به دست آوردن بینشی در مورد اینکه افراد چه کسانی هستند و انگیزه آنها چیست استفاده می شود. در این مطلب به معرفی بهترین تست شخصیت شناسی می پردازیم.
تست MBTI، یک پرسشنامه روانسنجی فردی است که برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت و اولویتهای افراد طراحی شده است. این تست توسط ایزابل مایرز (Isabel Myers) و مادرش کاترین بریگز (Katherine Briggs) و بر اساس کارشان بر روی تئوری کارل یونگ (Carl Jung) درمورد انواع شخصیت تهیه شده است.
شخصیت چیست؟
کلمه شخصیت یا personality از کلمه لاتین persona گرفته شده است که به ماسکی نمایشی اشاره دارد که توسط اجراکنندگان برای ایفای نقش یا پنهان کردن هویت آنها استفاده می شود. شخصیت چیزی است که ما هر روز به طور غیررسمی ارزیابی و توصیف می کنیم. وقتی در مورد خود و دیگران صحبت می کنیم، اغلب به ویژگی های مختلف شخصیت یک فرد اشاره می کنیم.
شخصیت، الگوهای منحصربهفردی از افکار، احساسات و رفتارهایی است که فرد را از دیگران متمایز میکند. محصولی از زیست شناسی و محیط زیست است و در طول زندگی نسبتاً ثابت می ماند. به عنوان مثال، ممکن است از فردی به عنوان ماجراجو، مهربان یا بد خلق یاد کنیم. روانشناسان وقتی شخصیت را ارزیابی می کنند، در سطحی منظم و علمی تر، تقریباً همین کار را انجام می دهند.
تست کمالگرایی به عنوان یک ابزار «علمی» و «معتبر»، شما را یاری میدهد تا نکات ظریف شخصیت خود را درک کنید. با کمک تحلیلهای دقیق تست کمالگرایی، مسیری روشن برای «رشد شخصی» و «کارآمدی» در زندگی تان ترسیم کنید.
تست شخصیت شناسی چیست؟
در روانشناسی، ما علاقه مند به درک این هستیم که چگونه صفات و ویژگی هایی که افراد دارند در کنار هم قرار می گیرند و تا چه حد این ویژگی ها در افراد و درون افراد متفاوت است. تست شخصیت، نوعی تست روانشناسی و ابزاری است که برای ارزیابی شخصیت انسان استفاده می شود. تست های شخصیت شناسی برای استخراج اطلاعاتی سیستماتیک در مورد انگیزه ها، ترجیحات، علایق، ویژگی های عاطفی و سبک تعامل با افراد و موقعیت ها طراحی شده اند.
برخی از بهترین تست های شخصیت شناسی از متقاضیان میخواهد تا سطح موافقت خود را با مجموعهای از عباراتی که برای اندازهگیری جایگاه آنها در مورد ویژگیهای شخصیتی نسبتاً پایدار طراحی شده است، رتبهبندی کنند. از تست های شخصیت شناسی می توان برای کمک به روشن شدن تشخیص بالینی، راهنمایی مداخلات درمانی و کمک به پیش بینی نحوه واکنش افراد در موقعیت های مختلف مانند استخدام استفاده کرد.
تاریخچه تست های شخصیت شناسی
در حدود سال ۴۶۰ قبل از میلاد، بقراط پیشنهاد کرد که انسان ها دارای شخصیتی هستند، شخصیتی که از چهار خلق و خوی متمایز تشکیل شده است. یکی از اولین اشکال تست شخصیت، معروف به فرنولوژی، در اواخر قرن ۱۸ ظهور کرد و در قرن نوزدهم رایج شد. این رویکرد شامل اندازه گیری برجستگی های روی جمجمه انسان بود که سپس به ویژگی های شخصیتی خاصی نسبت داده می شد.
بعدها، روانشناسان شروع به تلاش برای تعیین تعداد ویژگی های شخصیتی مختلف کردند. به عنوان مثال، گوردون آلپورت پیشنهاد کرد که بیش از ۴۰۰۰ ویژگی شخصیتی وجود دارد. روانشناس ریموند کتل از یک تکنیک آماری به نام تحلیل عاملی استفاده کرد تا این فهرست را به ۱۶ عامل شخصیتی مختلف کاهش دهد، در حالی که هانس آیزنک این فهرست را به سه عامل کاهش داد.
اما تست شخصیت تا پس از جنگ جهانی اول در دهه ۱۹۰۰ و پدید آمدن برگه داده های شخصی وودورث که برای ارزیابی آسیب های روانی در سربازان بازگشته استفاده می شد وجود نداشت. در همان زمان، تست شخصیت دیگری که محبوبیت پیدا کرد، تست لکه جوهر روانکاو هرمان رورشاخ بود، که بیشتر به عنوان تست لکه های رورشاخ شناخته می شود.
از سال ۱۹۰۰ تست های شخصیت، ارزیابی های شخصیتی و نظریه های شخصیت انسان به شدت افزایش یافته است. امروزه، طیف گسترده ای از تست های شخصیت رایج شده اند و اغلب بر اساس نظریه های خاص سیستم های شخصیت هستند.
انواع تست های شخصیت شناسی
تست های شخصیت چگونه کار می کنند؟ تست شخصیت برای برانگیختن پاسخهایی از شرکتکنندگان در مورد رفتارها، ترجیحات، پاسخهای عاطفی، تعاملات و انگیزههایشان به منظور ارزیابی ویژگیها و الگوهای شخصیتی طراحی شده است. دو نوع اساسی از آزمون های شخصیت وجود دارد: تست های عینی یا خود گزارش دهی و آزمون های فرافکن یا ذهنی. تست های شخصیت شناسی خودگزارشدهی شامل این است که آزموندهندگان سؤالات را بخوانند و سپس ارزیابی کنند که سؤال یا بیانیه چقدر در مورد آنها صدق میکند. یکی از معروف ترین تست های شخصیت خودگزارشدهی، تست MMPI است. تست های فرافکن شامل ارائه یک تصویر، شی یا سناریوی مبهم به آزمون شونده و سپس درخواست از آنها برای ارائه تفسیر خود از مورد آزمون است. یکی از نمونه های شناخته شده تست فرافکن، تست لکه جوهر رورشاخ است. بزرگترین مزیت موجودی های خودگزارش دهی این است که می توان آنها را استاندارد کرد و از هنجارهای تعیین شده استفاده کرد. اجرای تست های خودگزارش دهی نیز نسبتاً آسان است و پایایی و اعتبار بسیار بالاتری نسبت به تست های فرافکن دارند. از سوی دیگر، آزمون های فرافکن اغلب در محیطهای رواندرمانی مورد استفاده قرار میگیرند و به درمانگران اجازه می دهند تا به سرعت اطلاعات عمیقی در مورد یک مراجع جمعآوری کنند.
کاربرد تست های شخصیت شناسی
تست های شخصیت به دلایل مختلفی می توانند مفید باشند. این تست ها می توانند به شما کمک کنند تا در مورد خودتان بیشتر بدانید و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر درک کنید. دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک فرد ممکن است تست شخصیت بدهد. تبهترین تست های شخصیت شناسی برای اهداف مختلفی انجام می شود، از جمله:
- ارزیابی نظریه ها
- ارزیابی اثربخشی درمان
- تشخیص مشکلات روانی
- نگاهی به تغییرات شخصیتی
- غربالگری نامزدهای شغلی
تست های شخصیت شناسی معروف گاهی در محیطهای قانونی برای انجام ارزیابی خطر، ایجاد شایستگی، و در اختلافات مربوط به حضانت کودک استفاده میشوند. سایر جاهایی که ممکن است از آزمون شخصیت استفاده شود، مدرسه، مشاوره شغلی، مشاوره ازدواج و آزمون استخدامی است.
نکات انجام تست شخصیت
در اینجا راهکارهایی آمده است تا نتایج شما بهترین بازتاب شخصیت شما باشد، اولین پاسخ شما احتمالاً دقیق ترین بازتاب احساس شما در مورد سوالات یک آزمون شخصیت شناسی است. هنگام انجام یک تست شخصیت شناسی متبر، بهتر است این نکات را رعایت کنید:
- صادقانه پاسخ دهید: تحریف نتایج بهترین تست های شخصیت شناسی بسیار دشوار است، با این حال ممکن است بخواهید خود را بهتر یا بدتر نشان دهید. اگر صادقانه پاسخ ندهید، پاسخ های شما به شکل نتایج به هم ریخته به نظر می رسد.
- سعی کنید خیلی پاسخ های “نه موافقم نه مخالفم” ندهید: چرا که تعیین اینکه واقعاً چه چیزی را دوست دارید برای مجری آزمون دشوار می شود.
- آرام باشید و زیاد فکر نکنید: از استرس یا اضطراب خودداری کنید زیرا می تواند بر پاسخ های شما تأثیر بگذارد. از فکر کردن بیش از حد به پاسخ های خود بپرهیزید، زیرا ممکن است به پاسخ های نادرست منجر شود. در عوض، به غرایز خود تکیه کنید و به خود اعتماد کنید.
بهترین تست شخصیت شناسی کدام است؟
- تست شخصیت mbti
- تست نئو (neo)
- تست شخصیت شناسی mmpi
- تست شخصیت کتل (۱۶FP)
- تست هارتمن
- تست انیاگرام
- تست میلون (MCMI)
- تست دیسک (DISC)
- تست طرحواره یانگ
- تست هگزاکو (HEXACO)
- تست گاستون برژه
با وجود اینکه ما در دنیای ناقصی زندگی می کنیم، هنوز هم بسیاری از افراد وسواس دارند که زندگی خود را کامل و بی نقص ببینند. کمال گرایی خصیصه ای است که زندگی را به یک گزارش بی پایان در مورد دستاوردها تبدیل می کند. با این حال، اگر جایی برای خطا باقی نگذاریم، مهم نیست که با چه چالشی روبرو شویم، نتیجه نهایی تقریباً همیشه ناامیدی خواهد بود. هدف تست کمالگرایی هیل این است که مشخص کند آیا شما تمایلات کمال گرایی دارید؟ تا چه حد و در چه زمینه هایی از زندگی خود کمالگرا هستید.
کمالگرایی در درجه اول توسط فشارهای درونی، مانند میل به اجتناب از شکست یا قضاوت سخت هدایت می شود. احتمالاً یک مؤلفه اجتماعی نیز در کمالگرایی وجود دارد، زیرا تمایلات کمال گرایی در بین جوانان در 30 سال گذشته، صرف نظر از جنسیت یا فرهنگ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. تصور میشود که رقابت علمی و حرفهای بیشتر، همراه با حضور فراگیر رسانههای اجتماعی و مقایسههای اجتماعی مضری که برمیانگیزد، در این امر نقش داشته باشد.
هیل و همکاران، (2004) گزارش دادند که همسانی درونی تست کمال گرایی هیل و همکاران بالا است که طیفی از 83/0 تا 91/0 برای همه خرده مقیاسها را در بر می گیرد(لول و لیمکی2009). در پژوهش جمشیدی و همکاران (1388) ضریب پایایی کل تست کمالگرایی هیل و همکاران از روش آلفای کرونباخ 89/0 بود. نتایج حاکی از آن بود که مقیاس مذکور مشتمل بر 6 عامل می باشد. تست کمالگرایی هیل در نسخه ایرانی 59 سوال دارد و 6 عاملی که در این تست بررسی می شوند عبارتند از: حساسیت بین فردی و نیاز به تایید، تلاش برای عالی بودن، نظم و سازماندهی، ادراک فشار از سوی والدین، هدفمندی، استانداردهای بالا برای دیگران.
3 فاکتور حساسیت بین فردی و نیاز به تایید، ادراک فشار از سوی والدین و استانداردهای بالا برای دیگران معیارهای کمالگرایی منفی و 3 فاکتور دیگر یعنی تلاش برای عالی بودن، هدفمندی و نظم و سازماندهی به عنوان معیارهای کمالگرایی مثبت در نظر گرفته می شوند. گاهی اوقات کمالگرایی ریشه در اضطراب و وسواس دارد، در این خصوص می توانید در تست وسواس فکری و تست اضطراب شرکت کنید. همچنین برای مدیریت وسواس، اضطراب و کمالگرایی، از جلسات مشاوره فردی بهره ببرید.
عبارات تست کمالگرایی را بررسی کنید و مشخص کنید که کدام گزینه برای شما بهتر توصیف یا کاربرد دارد. به منظور کسب بیشترین سود از این آزمون، لطفا تا حد امکان صادقانه پاسخ دهید.لطفاً عبارات تست کمالگرایی را با دقت بخوانید، هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید. بیش از حد در مورد سؤالات فکر نکنید. اولین پاسخی که به ذهن شما می رسد احتمالاً برای شما مناسب است. اگر برخی از سؤالات برای شما دشوار است،گزینه ای را انتخاب کنید که برای شما به طور کلی یا بیشتر اوقات درست است.
خلاصه تست کمالگرایی هیل
- تست کمالگرایی هیل چند سوال دارد؟ تست کمالگرایی هیل 59 سوال دارد.
- تست کمالگرایی هیل چه چیزی را می سنجد؟ تست کمالگرایی هیل ملاک های کمالگرایی از جمله: حساسیت بین فردی و نیاز به تایید، تلاش برای عالی بودن، نظم و سازماندهی، ادراک فشار از سوی والدین، هدفمندی، استانداردهای بالا برای دیگران را می سنجد.
منبع : idrlabs