قوانین و هزینه‌های مهاجرت به آلمان در سال 2023

در تاریخ 23 ژوئن 2023، کشور آلمان قوانین مهاجرتی خود را تغییر داد تا مشکل کمبود نیروی کار فنی و متخصص را تا حدودی حل کند. شاید بپرسید چگونه؟ در واقع برای ورود به بازار کار، سر راه افراد متخصص و نیز افراد باتجربه‌ای که جاب آفر (پیشنهاد کار) دارند، موانعی وجود دارد که این کشور تلاش می‌کند آنها را کاهش دهد و مدرن‌ترین قوانین حوزه مهاجرت در جهان را به تصویب برساند. اگر می‌خواهید همه چیز درباره مهاجرت به آلمان و قوانین و هزینه‌های مهاجرت به آلمان را بدانید، با ما همراه باشید.

مهاجرت

مروری بر قوانین جدید مهاجرت به آلمان

کشور آلمان به منظور جذب افرادی فنی و متخصصی که خارج از اروپا زندگی می‌کنند، سعی دارد موانع سر راه مهاجران را با استفاده از روش‌های زیر کاهش دهد:

تغییر قوانین اخذ بلوکارت آلمان

یکی از راه‌های مهاجرتی اصلی برای افراد فنی و متخصص، اخذ بلوکارت آلمان است. این کارت به افرادی که مدرک دانشگاهی دارند، اجازه اخذ اقامت این کشور را می‌دهد.

در حال حاضر سقف درآمد قابل قبول برای افرادی که به دنبال کار در آلمان هستند، تا حد قابل توجهی کاهش یافته‌است. سایر جنبه‌های این طرح از جمله تغییر کارفرما، درخواست برای الحاق به خانواده و دریافت اقامت دائم نیز آسان‌تر شده‌است.

علاوه بر این افراد فنی و متخصص می‌توانند در هر شغلی که واجد شرایط باشد، مشغول به کار شوند؛ حتی اگر در تخصص اصلی آنها نباشد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که متخصصان IT بتوانند بلوکارت آلمان را بدون داشتن مدرک دانشگاهی بگیرند؛ البته در صورتی که بتوانند صلاحیت خود

اخذ کارت شانس آلمان

«کارت شانس» بخشی از قانون جدید مهاجرت به آلمان است که بر اساس سیستم امتیازدهی طراحی شده‌است. این برنامه برای افرادی که شرایط زیر را دارند مناسب است:

  • دو سال برای یک حرفه خارج از آلمان آموزش دیده‌اند یا مدرک دانشگاهی دارند.
  • با زبان آلمانی آشنایی دارند.

هدف از این برنامه این است که افرادی که کار یا پیشنهاد کار ندارند، بتوانند برای پیدا کردن موقعیت شغلی به مدت یک سال به آلمان بیایند. کاری که آنها پیدا می‌کنند باید بر اساس معیارهای نیروی کار فنی و متخصص آلمان باشد. جالب است بدانید سیستمی مشابه با کارت شانس آلمان در کانادا هم اجرایی می‌شود.

به طور کلی معیارهایی که در کارت شانس به آنها امتیاز داده می‌شود شامل موارد زیر می‌شود:

  • مهارت‌های زبان آلمانی
  • سابقه کار
  • سن
  • اثبات داشتن ارتباط با آلمان (مانند داشتن اعضای خانواده یا سابقه در این کشور)

هر چه امتیاز شما بالاتر باشد، امکان اینکه برای پیدا کردن کار در آلمان پذیرفته شوید بیشتر است. همچنین آلمان به افرادی که در آنجا به دنبال کار می‌گردند، این امکان را می‌دهد که به صورت همزمان کار پاره‌وقت (بیش از 20 ساعت در هفته) داشته‌باشند.

توجه داشته‌باشید برای اینکه بتوانید بعد از گذشت یک سال در آلمان بمانید، علاوه بر پیدا کردن شغل واجد شرایط، لازم است دیگر معیارهای این برنامه را هم داشته‌باشید.

تغییر مسیر پناهندگان

پیش از این پناهنده‌‌ها برای تغییر سیستم مهاجرتی خود، باید کشور را ترک می‌کردند و برای ویزای عادی درخواست می‌دادند. ضمن اینکه هیچ تضمینی برای پذیرفته‌شدن درخواست آنها وجود نداشت. اما با قانون «تغییر مسیر» این امکان فراهم شده‌است که اگر در حال طی‌کردن روند پناهندگی خود در آلمان هستند، بتوانند مانند گذشته این روند را متوقف کنند و درخواست ویزای کاری بدهند. با این حال توجه داشته‌باشید که این برنامه تنها شامل پناهندگانی می‌شود که تا 29 مارس امسال روند پناهندگی آنها در جریان بوده‌است.

به گفته یکی از پژوهشگران حوزه مهاجرت، حدود 415 هزار نفر در آلمان هستند که هنوز برای پرونده پناهندگی آنها تصمیم‌گیری نشده‌است و حالا می‌توانند برای تغییر مسیر درخواست دهند. با این حال تنها سن 70 درصد از پناهندگان برای کار مناسب است. بنابراین تخمین زده می‌شود که فقط بین 30 تا 50 هزار نفر از آنها در کوتاه مدت بتوانند از این قانون بهره ببرند.

علاوه بر این، قانون جدید می‌تواند برای 215 هزار نفری که درخواست پناهندگی آنها رد شده و بسیاری از آنها تحت عنوان «در حال انتظار» در آلمان مانده‌اند، مناسب باشد.

مهاجرت

سایر قوانین جدید مهاجرت به آلمان

در این بخش به سایر قوانین جدید تصویب‌شده در آلمان نگاهی می‌اندازیم:

  • یکی از چالش‌های همیشگی مهاجرت به این کشور، ارائه مدارکی بوده‌است که در آلمان معتبر باشند. طبق قانون جدید، افراد فنی و متخصص دیگر نیازی به داشتن مدرک معتبر در آلمان ندارند. بلکه باید نشان دهند که دو سال سابقه کار فنی و یک مدرک معتبر در کشور خودشان دارند.
  • دولت آلمان می‌خواهد افراد بیشتری از طریق تحصیلی به آنجا مهاجرت کنند. یعنی افرادی به آلمان بیایند که قصد دارند آموزش حرفه‌ای ببینند یا تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دهند و اقامت دائم آلمان را بگیرند. به همین دلیل به دانشجویان اجازه داده می‌شود در کنار درسشان به عنوان کارآموز مشغول به کار شوند.

علاوه بر این اخذ اقامت برای پیداکردن موقعیت‌های آموزشی نیز ساده‌تر می‌شود. زیرا حداکثر سن دریافت اقامت از این طریق هم بیشتر می‌شود.

  • امکان الحاق به خانواده برای افراد فنی و متخصص بیشتر می‌شود. یعنی این امکان نه تنها برای اعضای اصلی خانواده، بلکه برای والدین و خانواده همسر مهاجران نیز وجود خواهد داشت.
  • در آینده امکان تغییر ویزا درون کشور آلمان و بدون نیاز به ترک آن وجود خواهد داشت. با این حال اعمال چنین تغییراتی در سیستم مهاجرتی آلمان، ممکن است مدتی طول بکشد.

هزینه‌های مهاجرت به آلمان

به طور کلی هزینه‌های اخذ ویزای آلمان به صورت زیر است:

ویزای شینگن (کوتاه مدت): برای افراد بالغ 75 یورو و برای افراد زیر 18 سال 37/5 یورو

ویزای ملی (بلند مدت): برای همه افراد 80 یورو

توجه داشته‌باشید که علاوه بر هزینه اخذ ویزا، پیش از مهاجرت به آلمان هزینه های دیگری هم وجود دارد. مانند هزینه آماده‌سازی مدارک، بیمه مسافرتی، مدرک زبان و بلیط هواپیما.

اگر شما هم قصد مهاجرت به آلمان را دارید، می‌توانید از مشاورین حرفه‌ای مهاجرتی کمک بگیرید تا هم شرایط شما را به بهترین نحو ارزیابی کنند و هم جزئیات بیشتری در مورد قوانین مهاجرتی این کشور در اختیارتان قرار دهند.

دکمه بازگشت به بالا