رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG گفت: اگر از مراکز معاینه فنی و جایگاهها به عنوان گلوگاه ایمنی عرضه CNG استفاده کنیم، در مدت زمان کوتاهی مشکل ناایمن بودن خودروهای دوگانه سوز قابل حل است.
به گزارش مخبران، محسن جوهری در نشستی خبری با بیان اینکه در حال حاضر 2500 جایگاه عرضه سوخت CNG در کشور داریم که ظرفیت سوخـترسانی به هشت میلیون خودرو را در روز دارند، اظهار کرد: کل ناوگان خودروهای دوگانهسوز کشور 4 تا 4.5 میلیون دستگاه خودرو برآورد میشود، البته آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما بر اساس برآوردها، نسبت به ظرفیت سوخترسانی CNG در کشور، 4 میلیون خودروی گازسوز کم داریم.
وی با بیان اینکه در بخش CNG با مشکل توسعه نامتوازن روبهرو هستیم، گفت: در بخش عرضه زیرساختها و تعداد جایگاهها را افزایش دادیم، اما در بخش تقاضا چه به صورت کیفی و چه به صورت کمی، کمکاری داشتهایم. در بخش کمی، تعداد خودروهای گازسوز سالهاست که افزایش چندانی نیافته و در بخش کیفی نیز بحث ایمنی خودروهای دوگانهسوز مطرح است که هیچکاری در این زمینه انجام نشده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با بیان اینکه سال 1396 با دستور دادستان کل کشور، وزارت کشور به موضوع ایمنی ورود کرد، گفت: در آن سال شاهد بودیم که به مدت یکسال آمار حوادث انفجار مخازن در زمان سوختگیری کاهش یافت.
وی با بیان اینکه در دیماه سال 97 سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور آزمون دورهای معاینه فنی خودروهای دوگانهسوز غیرکارخانهای را متوقف کرد و انگار خودروهای تبدیل کارگاهی دوگانهسوز که تعداد زیادی از خودروها را شامل میشوند از این تاریخ از معاینه فنی معاف شدند، اظهار کرد: 25 اسفند سال 97 مصوبهای از هیئت وزیران داشتیم که در چند بند وزارت نفت را موظف کرده بود با همکاری وزارت صمت نسبت به هوشمندسازی عرضه CNG اقدام کند و در جایگاهها دوربینهای متصل به سامانه سیمفا نصب شود.
جوهری افزود: بعد از آن شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی طرح هوشمندسازی را به گونهای نوشت که به جای محوریت ایمنی خودروها، موضوع پرداخت الکترونیکی محوریت پیدا کرد و اجرای آن را نیز به بانکها واگذار کرد و بهخاطر این تغییرات، آنقدر طرح بزرگ و پرهزینه شد که بعد از 5 سال هیچ اقدامی برای اجرای این طرح صورت نگرفته است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با بیان اینکه متأسفانه هر از گاهی شاهد انفجار مخازن سوخت خودروها در زمان سوختگیری هستیم و در هفته گذشته نیز 3 نفر از هموطنان در 2 انفجار صورت گرفته، جان خود را از دست دادند و خسارات زیاد مالی به جایگاهها وارد شد، گفت: انفجار این مخازن، مالکان خودروهای دوگانهسوز را نگران میکند.
وی گفت: خودروهای CNG سوز خودروهای ایمنی هستند بهشرط آنکه آزمونهای دورهای مخازن آنها سر موعد انجام شود. اگر از مراکز معاینه فنی و جایگاهها به عنولان گلوگاه ایمنی عرضه CNG استفاده کنیم، در مدت زمان کوتاهی مشکل ناایمن بودن خودروهای دوگانه سوز قابل حل است.
جوهری با بیان اینکه سال 94 بالغ بر 450 آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد در آزمونهای دورهای مخازن ایجاد شد اما با عدم استفاده از این ظرفیت، بسیاری از آزمایشگاهها ورشکسته شدند و بخش خصوصی سرمایهگذار با دیدن این شرایط، رغبتی به سرمایهگذاری دوباره در این عرصه نخواهد داشت، گفت: در بحث راهکارها، مردم باید در زمان سوختگیری در جایگاه CNG مراقبت کنند که تمام سرنشینان از خودرو خارج شوند و راننده خودرو نیز فاصله ایمنی با خودرو را حفظ کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با بیان اینکه در چنین شرایطی حتی در صورت بروز حادثه، تلفات جانی نخواهیم داشت. اگر دوربینهای متصل به سامانه سیمفا در جایگاهها نصب شود، امکان جلوگیری از سوختگیری خودروهای ناایمن با شناسایی آنها وجود دارد و به مالکان خودروهایی که نیاز به تست مخازن آنها وجود دارد، میتوان اطلاعرسانی بهموقعی انجام داد، افزود: از سال 1397 خودروهای دوگانهسوز تبدیل کارگاهی، فقط قسمت بنزینی آنها مورد معاینه فنی قرار میگیرد و بخش مربوط به سوخت CNG بهخاطر محدودیت در سامانه سیمفا، معاینه نمیشود که سازمان شهرداریها و دهیاریها میتواند این مشکل را رفع کند.
جوهری با بیان اینکه در مصوبه شورای عالی اقتصاد قرار شد مخازن خودروهای تاکسی بهصورت رایگان عوض شود، اما این اقدام مثبت، کافی نیست و باید این شرایط برای تمام خودروها برقرار شود؛ چرا که بسیاری از مالکان خودروهای دوگانه سوزی که زمان انقضای مخزن خودروی آنها گذشته، بهخاطر هزینه بالای تعویض مخزن و عدم توانایی در تأمین این هزینه، برای تعویض مراجعه نمیکنند، گفت: عدم هماهنگی بین دستگاههای مختلف دولتی از جمله وزارت نفت، وزارت صمت، وزارت کشور و سازمان استاندارد در زمینه ایمنی خودروهای دوگانهسوز از مشکلاتی است که باید رفع شود.
وی با بیان اینکه مکاتباتی با دادستان کل کشور انجام شده که به ترک فعل صورت گرفته توسط دستگاههای دولتی در زمینه ایمنی خودروهای دوگانهسوز ورود کنند، گفت: اگر خودرویی نیاز به تعویض مخزن داشته باشد، بین 7 تا 12 میلیون تومان هزینه باید بپردازد که به این هزینه، هزینههای مربوط به دستمزد نیز اضافه میشود.
جوهری افزود: در دوره 3ماهه اول سال جاری، خودروسازان 23 هزار دستگاه خودروی دوگانهسوز تولید کردهاند که نسبت به سال گذشته رشدی 150درصدی داشت؛ اگرچه این اتفاق خوبی است اما اگر با همین روند تولید خودروهای دوگانه سوز ادامه یابد، تا پایان سال 100 هزار خودروی دوگانهسوز تولید میشود که جوابگوی نیاز کشور نیست.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با اشاره به راهکار حل ناترازی بنزین، گفت: راهکار اصلی رفع ناترازی بنزین، استفاده از ظرفیت عرضه CNG در کشور است و دولت بایستی ضمن فراهم کردن شرایط تبدیل رایگان خودروهای بنزینی به دوگانهسوز و تولید خودروهای دوگانهسوز در داخل کشور، اقدام به واردات خودروهای دوگانهسوز با تعرفه صفر کند و وزیر صمت بهجای توجه به خودروهای برقی که تا چند سال آینده نیز به نتیجه نمیرسد به خودروهای دوگانهسوز CNG توجه داشته باشد.
انتهای پیام