مجری طرح الگوی کشت، تنها جهاد کشاورزی نیست

مجری طرح الگوی کشت، تنها جهاد کشاورزی نیست

مخبران/کهگیلویه و بویراحمد رئیس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با برشمردن برخی زوایا و مزایای طرح اصلاح الگوی کشت گفت: تنها جهاد کشاورزی در این زمینه مسئول نیست و تکالیف قانونی همه دستگاه‌های مرتبط مشخص است.

نصرت‌الله حیدرپور روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ در نخستین گردهمایی مدیریت منابع آب و اصلاح الگوی کشت گفت: از سال ۱۳۵۰ تا ابتدای این دولت ده‌ها مصوبه و تبصره و ماده محکم قانونی در مجالس ادوار برای اجرای الگوی کشت در کشور وضع شده اما در این دولت اهتمام جدی برای اجرای این طرح مهم وجود دارد و اقدامات خوبی هم انجام شد.

وی الگوی کشت را تنوع محصول در مکان و زمان خاص عنوان و اظهارکرد: تامین غذا، دسترسی مردم، سلامت غذا، الگوی مصرف، سواد تغذیه و مهمتر از همه پایداری تولید را رسالت‌ها و اولویت‌های مهم بخش کشاورزی و ماموریتی فرادستگاهی است.

حیدرپور پور تصریح کرد: در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی پایدار، که از ۱۴۰۱ تا ۱۴۱۰ پایه‌گذاری شده مهمترین رکن آن اصلاح الگوی کشت و میزان مصرف آب است.

وی با اشاره به افزایش بی‌سابقه تولیدات کشاورزی، کاهش منابع آب و افزایش جمعیت تصریح کرد: راهی جز اجرای دقیق طرح الگوی کشت و افزایش راندمان آبیاری در محصولات کشاورزی نداریم.

رئیس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اهداف و برنامه‌های اصلاح الگوی کشت برای نخبگان این حوزه ملموس است وحای بحث ندارد اما آنچه مهم است فرهنگ‌سازی و آموزش کشاورزان است که دو هزار عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آماده نقش‌آفرینی در زمینه نظارت و راهنمایی در این زمینه هستند.

حیدرپور تاکید کرد: استانداری، فرمانداری، امور آب، دانشگاه‌ها، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک‌ها و… وظایف مشخصی در طرح الگوی کشت دارند و نیازمند انسجام و حمایت همه‌جانبه در اجرای موفق این طرح هستیم.

به گزارش مخبران، وی به عنوان مثال به خرید تضمینی محصولات و صادرات تولیدات کشاورزی را به عنوان دو الزام مهم در طرح الگوی کشت است که سایر دستگاه‌ها در این زمینه تکلف قانونی دارند و جهاد کشاورزی به تنهایی قادر به انجام این ماموریت مهم نیست.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا