برای طلاق کجا باید رفت؟

اولین اقدام برای طلاق بستگی به شرایط زوجین دارد، نوع طلاق و اینکه کدام یک از زوجین (زن یا مرد) برای طلاق پیش قدم شده باشد ممکن است شرایط را برای شروع فرآیند طلاق متفاوت کند؛ شرایط اقدام برای طلاق در طلاق توافقی نسبت به می‌تواند متفاوت می باشد. طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران حق طلاق با زوج است، بنابراین زمانی که زوجه تمایل به ادامه زندگی با زوج‌ را نداشته باشد شرایط سخت‌تر می‌شود چون زوجه باید دلایل و شرایط لازم برای تنظیم دادخواست طلاق را داشته باشد.

طلاق

مشاوره حقوقی اولین اقدام طلاق

اولین اقدام موثر برای آغاز روند طلاق در محاکم و مراجع قضایی است، بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی از روند اداری و قضایی در اقدام برای طلاق ممکن است برای دفاع از حق و حقوق خود دچار مشکل شوند. پس اولین اقدام برای طلاق مراجعه به مشاوران حقوقی است که به صورت تخصصی در زمینه‌ی پرونده های طلاق فعالیت می کنند. هر یک از زوجین در هنگام جدایی و طلاق حقوق و تکالیفی دارند که با استفاده از مشاوره و راهنمایی می‌توانند از آن ها بهره‌مند شود. مشاور حقوقی رایگان در تهران وکیل برای آغاز روند طلاق به زوجین کمک می کند که حق و حقوق و تکالیف خود در زمان طلاق را به خوبی بدانند و از آنها به دلیل عدم آگاهی چشم پوشی نکنند.

برای طلاق کجا باید رفت؟

در خصوص محل مراجعه و مراجع رسیدگی کننده به طلاق یک طرفه یا توافقی باید به این نکته اشاره کرد که شکات و متقاضیان این نوع طلاق ابتدا قبل از هر کاری بهتر است با افراد خبره و با تجربه در این زمینه مشورت نمایند یا برای پیگیری روند حقوقی پرونده طلاق  از وکلایی استفاده کنند که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می نماید. در مجموعه زوجین در صورت طلاق یک طرفه یا توافقی ابتدا باید به سامانه تصمیم برای طلاق مراجعه کرده و در آنجا با وارد کردن مشخصات طرفین ثبت نام کنند. پس از ثبت نام زوجین در سامانه تصمیم برای طلاق، جلسات مشاوره و غربالگری برای آن ها در نظر گرفته می‌شود که زوجین برای ادامه روند دادرسی طلاق باید آنها را بگذرانند. در صورتی که رای جلسات غربالگری و مشاوره مبنی بر عدم سازش طرفین باشد.

در ادامه روند طلاق زوجین  با دریافت رای عدم سازش باید برای تنظیم دادخواست طلاق به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند. پس از تنظیم دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی زمان و ساعت حضور زوجین و شعبه رسیدگی کننده دادگاه خانواده برای حضور طرفین مشخص می شود. سپس زوجین در زمان مشخص شده به دادگاه خانواده مراجعه کرده و  دلایل و شواهد خود در رابطه  با تقاضای طلاق را  به شعبه رسیدگی کننده ارائه می دهند. در نهایت مرجع قضایی رسیدگی کننده پس از بررسی پرونده و ادله طرفین نسبت به صدور رای طلاق اقدام می کند.

برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که در آن  زوج و زوجه به هر دلیلی تمایل به ادامه زندگی مشترک ندارند و برای تسریع  در روند جدایی تصمیم می گیرند که به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. در طلاق توافقی زوج و زوجه باید در خصوص مسائلی مثل ، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزندان به توافق برسند. پس از صدور رای طلاق از سوی شعبه رسیدگی کننده دادگاه خانواده زوجین می توانند با در دست داشتن حکم طلاق به دفاتر مربوطه مراجعه کرده و نسبت به جاری شدن صیغه طلاق و انجام روند اداری این کار اقدام کنند.

باید توجه داشت که توافق طرفین برای طلاق به حرف زدن و توافق بر سر مسائلی مثل مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزندان محدود نمی‌‌شود و طرفین  برای اطمینان خاطر از توافق به عمل آمده بهتر است که مسائل توافق شده به صورت مکتوب ثبت شده و در دفاتر رسمی مورد تایید و تاکید قرار گیرد تا زوجین بتوانند در مراحل دادرسی طلاق توافقی به شکل مناسب از توافقات به عمل آمده استفاده کنند. روند اداری اقدام برای طلاق  توافقی مثل طلاق یک طرفه است. در گذشته پس از انجام توافق طرفین می ‌توانستند به دفاتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق و انجام روند ثبت اقدام کنند.

اما قوانین جاری اجازه این کار را به زوجین نمی دهند و حتی در صورت توافقی بودن طلاق باید روند اداری آن اجرا شود. یعنی ابتدا زوجین باید به سامانه تصمیم برای طلاق مراجعه کنند و پس از گذراندن جلسات مشاوره و غربالگری در صورت صدور رای عدم سازش به دفاتر خدمات قضایی برای تنظیم دادخواست اولیه طلاق مراجعه کنند. در طلاق توافقی هم مثل طلاق یک طرفه، پس از تنظیم دادخواست اولیه طلاق طرفین باید در زمان مشخص در جلسات دادگاه رسیدگی کننده شرکت نمایند. پس از طی شدن روند اداری  و قضایی دادرسی حکم طلاق برای طرفین صادر می شود. در طلاق توافقی زوجین می توانند به دو روش اقدام کند. یک روش آن است که به صورت شخصی روند اداری انجام طلاق را برای رسیدن به نتیجه پیگیری نمایند.

روش دوم آن است که برای جلوگیری از اطاله دادرسی و تسریع در روند طلاق توافقی، زوجین به مراکز و دفاتر حقوقی مراجعه کرده و پیگیری روند پرونده طلاق توافقی را به وکلایی واگذار کنند که در این زمینه به صورت تخصصی فعالیت می کنند. در خیلی از موارد  واگذاری پیگیری روند پرونده های طلاق توافقی  به وکلاء با تجربه باعث می شود نیاز به حضور زوجین در جلسات و مراحل دادرسی طلاق به حداقل ممکن کاهش پیدا کند و مربوطه با در دست داشتن مدارک و ادله لازم روند پرونده را برای صدور حکم طلاق در مراجع قانونی پیگیری می نماید.

در این شرایط ممکن است حضور زوجین در مراحل اداری و قضایی پرونده طلاق فقط محدود به حضور در دفاتر ثبت طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق شود. اولین اقدام برای طلاق سنجیدن شرایط و مقتضیات حقوقی و آماده کرد مدارک لازم برای آغاز فرآیند حقوقی و اداری طلاق می باشد. لذا برای پرونده طلاق باید در صورت یک طرف بودن طلاق، زوج یا زوجه پس از مشاوره با مراکز حقوقی و گرفتن وکیل، مدارک و ادله لازم را برای ارائه به مراجع رسیدگی کننده آماده نمایند تا روند دادرسی از سرعت لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب برخوردار شود.

مشاوره حقوقی و گرفتن وکیل اولین اقدام در طلاق است چون خیلی از افراد آگاهی لازم از روند حقوقی و اداری طلاق را ندارند و ممکن است این بی اطلاعی باعث تضعیع حقوق آنها شده و روند دادرسی را کند و طولانی کند. برای طلاق باید روند اداری قضایی جاری طی شود تا در صورت فراهم بودن شرایط، دادگاه حکم طلاق، برای اجرا در دفاتر ثبت طلاق را صادر کند. یعنی مثل گذشته برای انجام طلاق زوجین نمی‌توانند به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کنند حتی اگر طرفین برای این کار توافق داشته باشند بلکه باید روند اداری قضایی طلاق طی شود.

با توجه به روال اداری قضاییه طلاق بهترین روش برای تسریع در روند کار و جلوگیری از اطاله دادرسی مراجعه به وکلایی است که به صورت تخصصی در زمینه ی طلاق فعالیت می در بسیاری از موارد اختلافات و مشکلاتی که بین زوجین رخ می‌دهد، با مراجعه به مشاوران خانواده، دریافت مشاوره و ارائه راهکار برطرف می‌شوند. اما در برخی از مواقع مشکلاتی وجود دارد که زوجین نمی‌توانند به یک سازگاری برسند، در نتیجه راه طلاق را انتخاب کرده و اقدام به جدایی می‌کنند. اگر ثبت یا زن باشد، باید مراحلی طی شود تا طلاق ثبت شود. در ادامه برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ پاسخ داده می‌شود.

مراحل درخواست طلاق

اینکه برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ به طور کلی به این صورت است که زوجین اگر قصد جدایی دارند، باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنند و دادخواست خود را ثبت کنند. با ثبت دادخواست زوجین، ابلاغیه برای فرد مقابل ارسال می‌شود. در این ابلاغیه شعبه رسیدگی کننده به دادخواست طلاق، روز و ساعت دادگاه، به طرفین اعلام می‌شود. هر یک از طرفین اگر وکیل داشته باشند، وکیل می‌تواند به جای موکل در دادگاه حضور پیدا کند. در غیر این صورت هر یک از زوجین برای دفاع از خود بهتر است در دادگاه حضور داشته باشند.

به طور خلاصه مراحل دادخواست طلاق به این صورت است که هر یک از زوجین که قصد جدایی دارد، باید در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام کند. پس از ثبت نام در این سامانه، یک نوبت مشاوره به آن‌ها اختصاص داده می‌شود تا زوجین با شرکت در جلسه مشاوره بتوانند به سازش رسیده و اقدام به جدایی و طلاق نکنند. اگر زوجین در جلسه مشاوره به سازش برسند، ادامه روند مراحل طلاق منتفی می‌شود و دیگر نیازی به حضور آن‌ها در دادگاه نخواهد بود. اما اگر در جلسه مشاوره زوجین نتوانند به سازش برسند، با تایید مشاور، آن‌ها باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست طلاق خود را ثبت کنند. از سوی مشاور یک گواهی مبنی بر عدم سازش زوجین، توسط مشاور صادر و به زوجین ارائه می‌شود. زوجین دقت داشته باشند در روز دادگاه باید گواهی مشاور را در اختیار داشته باشند.

دکمه بازگشت به بالا