برای ورزشکاران مرد، هورمون تستوسترون بسیار مقدس و به قول معروف از نان شب هم واجبتر است! پس افزایش تستوسترون برای خیلیها یک هدف است. اگر شما فرد بدنسازی باشید که دچار کمبود هورمون تستوسترون است، احتمالا این موضوع عملکرد ورزشیتان را با مشکل روبهرو کرده است؛ اما نگران نباشید راههای زیادی برای افزایش تستوسترون بدن وجود دارد.در این مطلب، بهترین راهکارهای طبیعی، غذایی و تمرینات اختصاصی برای افزایش تستوسترون را معرفی میکنیم. همچنین از عوارض قرص و آمپول تستوسترون صحبت خواهیم کرد.
معرفی یک هورمون مردانه سرنوشتساز
این هورمون جنسی صفات و ویژگیهای مردانه را پدیدار میکند. اغلب مردم تستوسترون را بهعنوان هورمون جنسی مردانه میشناسند. اما جالب است بدانید که در بدن خانمها هم این هورمون تولید و ترشح میشود (البته به میزان خیلی کمتر). پس تستوسترون یک هورمون مشترک است.
منظور از ویژگیهای مردانه، رشد عضلانی، تقویت و تحکیم استخوانها، صدای مردانه و یا رشد موهای صورت است. هورمون تستوسترون، محدود به این علائم نبوده و قدرت عضلانی، میل جنسی و وضعیت تجمع چربی در بدن و حتی تولید گلبولهای قرمز نیز وابسته به ترشح هورمون تستوسترون در بدن است.این در حالی است که متأسفانه میزان ترشح این هورمون با ورود شخص به سن ۴۰ سالگی، سالی ۲ درصد کاهش مییابد. این موضوع باعث میشود که گاهی اوقات مردان (بهخصوص ورزشکاران) برای افزایش تستوسترون سراغ تزریق وریدی این هورمون بروند.
قرص اسپرمکس اصل
- قرص اسپرمکس ،داروی قوی افزایش اسپرم و تقویت اسپرم مرد
- افزایش تعداد بارهای اسپرم ساخته شده در مردان
- تاثیرات مثبت در کیفیت مایع منی مردانه
- تاثیر گذار در افزایش سرعت و جهش اسپرم مردان
عوارض قرص و آمپول تستوسترون
بسیاری از مردان، از این موضوع بیاطلاعند که استفاده از روشهای جایگزینیِ تستوسترون (بهصورت غیرطبیعی) باعث توقف ترشح طبیعی این هورمون در بدن میشود. در نهایت، سلولهای تولیدکننده هورمون تستوسترون از کار میافتند.
اگر مردی بعد از مصرف یک ماه و یا کمی بیشتر از یک ماه، بهطور ناگهانی مصرف را قطع کند، دچار احساس ناخوشایندی میشود. بهطوریکه سطح انرژی بدن شخص پایین آمده و میل جنسیاش کم میشود و بهصورت ناگهانی احساس افسردگی میکند. تمام این علائم باعث میشود که شخص دوباره به سمت مصرف تستوسترون روی بیاورد.
تاثیر افزایش تستوسترون در بدنسازی
ورزشکاران و بدنسازان، برای اینکه عضلاتی قوی و بزرگ داشته باشند، همیشه بهدنبال راهی برای افزایش سطح تستوسترون هستند؛ اما در کنار این نیاز شدید، بسیاری از بدنسازان، راحتترین و خطرناکترین راه را انتخاب کرده و سریعاً بهسراغ مصرف داروها و تزریق هورمون تستوسترون میروند.در حالیکه با انجام یکسری تمرینات برنامه بدنسازی و تکنیکهای خاص و مصرف غذاهای مناسب میتوان بهراحتی سطح این هورمون را افزایش داد و از آسیبهای مصرف دارو و تزریق در امان ماند. در ادامه به راهکارهای تغذیهای و تمرینی افزایش تستوسترون میپردازیم.
قرص سمنکس چیست؟
مکمل سمنکس یک مکمل تقویت کننده جنسی مردانه از شرکت Leading Edge Health است که هدف آن افزایش حجم اسپرم است. قرص سمنکس یک محصول آمریکایی فوق العاده کاربردی در درمان ناباروری است که توسط تعداد بیشتری از افراد مورد استفاده قرار گرفته است، از ویژگی های بارز این دارو می توان به افزایش طول مدت رابطه جنسی، ارگاسم قوی، افزایش حجم اسپرم، افزایش تعداد، حرکت و جهش اسپرم به منظور بارور کردن اشاره کرد.
شرکت سازنده داروی اسپرم ساز سمکنس بیان می کند که افزایش حجم مایع منی با ایجاد ارگاسم طولانی تر و نیروی قوی تر در طول انزال، رضایت و لذت جنسی را افزایش می دهد. این داروی منحصر بفرد حتی برای افرادی که دچار اختلال در انزال یا نعوظ می شوند، تجویز می شود و شامل مواد طبیعی است که طبق گزارشها با بهبود و افزایش جریان خون آلت تناسلی مواد مغذی را برای غدد تولید مثل مردان فراهم میکند.
راهکارهای تغذیهای و تمرینی برای افزایش تستوسترون
در ادامه بهترین راهکارهای تغذیهای و تمرینی برای افزایش تستوسترون را بهطور کامل توضیح میدهیم.
۱. عسل نوش جان کنید
عسل یک ماده غذایی طبیعی است که علاوهبر تقویت بدن، باعث بهبود زخم نیز میشود. این ماده غذایی، حاوی بور است. بور یک عنصر شیمیایی و سرشار از تستوسترون است.اکسید نیتریک موجود در این ماده غذایی، باعث انبساط رگهای خونی میشود و این مسئله، در داشتن نعوظی کامل تأثیر فوقالعادهای دارد. برای گرفتن نتیجه بهتر تمرینات ورزشی و رسیدن به تناسب اندام، حتماً از عسل در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنید.
۲. پروتئین کافی دریافت کنید
برای ساخت عضلات، به پروتئین نیاز دارید. مصرف پروتئین به تقویت سطوح تستوسترون کمک میکند. مکملهای پروتئین از جمله پروتئین وی یا سفیده تخممرغ با سطوح بالاتر تستوسترون در ارتباط است.رژیمهای حاوی پروتئینِ بالا اثر بهتری بر سطح کلی تستوسترون دارد. کارشناسان توصیه میکنند که در کنار مکملها از منابع غذایی پروتئینی ازجمله لبنیات، تخممرغ و گوشتهای کمچربی هم استفاده کنید.
۳. از جینسینگ غافل نشوید
یکی از گیاهان نیروزا و مقوی که شهرت زیادی در جهان دارد، جینسینگ است. جینسینگ فواید فراوانی دارد که در اینجا به چند مورد از آنها میپردازیم:
- جلوگیری از سردرد
- افزایش قدرت جسمانی
- مقابله با پیری و فرسودگی
- افزایش شادابی و نشاط
- افزایش قدرت تحمل و پایداری
- از بین بردن استرس و اضطراب
- بالا بردنِ قدرت دفاعی بدن در برابر بیماریها
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- تنظیم سوختوساز و
- درمان بیخوابی و بدخوابی
- افزایش میزان تستوسترون و رفع مشکلات جنسی
- افزایش
- تنظیم فشار خون
- تنظیم سطح قند خون بدن
۴. از نوشیدن مشروبات الکلی بپرهیزید
، تولید هورمونهای مردانه را مختل میکند. افرادیکه بهصورت افراطی الکل مصرف میکنند حدود ۴۰ یا ۵۰ درصد سطح تستوسترون پایینتری نسبت به دیگران دارند. الکل تأثیر مستقیم بر عملکرد غدد درونریز دارد و در نتیجه باعث میشود که تولید هورمون تستوسترون توسط بیضهها به میزان قابل توجه کاهش یابد.
۵. همیشه در جیبتان بادام داشته باشید
فرقی ندارد که شما آقا باشید یا خانم، خوردن چند عدد بادام کافی است تا میل جنسیتان افزایش یابد. بادام سرشار از زینک است که باعث تحریک ترشح تستوسترون شده و میل جنسی را افزایش میدهد.
۶. از برگهای سبز اسفناج لذت ببرید
برگهای سبز اسفناج، میزان را کاهش میدهند. این سبزی مفید سرشار از منیزیم، ویتامین C و E است و باعث افزایش تستوسترون میشود.
علل ناباروری مردان چیست؟
عوامل متعددی در ناباروری مردان دخیل هستند که وابسته به مشکلات تولید اسپرم و یا انتقال آن میباشد. اولین تستی که در این خصوص به مراجعین توصیه میشود بررسی مایع منی میباشد. تولید اسپرم ممکن است تحت تاثیر علل هورمونی، بیماریهای مزمن، جراحی قبلی، بیماریهای دوران کودکی و فاکتورهای محیطی و شیوه خاص زندگی قرار گیرد. روشهای درمانی مختلفی برای هر کدام از علل ذکر شده به تفکیک وجود دارد. چند علت مهمتر در خصوص ناباروری با علت مردانه عبارتست از:
- انسداد مسیر اسپرم
- عفونتهای منتقله از راه جنسی
- بیماریهای مزمن
- اختلال در نعوذ
- اختلال در تولید اسپرم
- تماس با مواد مخرب و آسیبرسان نظیر مس، کادمیوم و جیوه، اکسید اتیلن، کلرید وینیل، مواد رادیو اکتیو و اشعه
- عدم نزول بیضهها
- ضربه به ناحیه تناسلی
- آسیب به علت سرطان و درمانهای آن رادیوتراپی و شیمی درمانی
- واریکوسل
- بعضی از داروها
- استعمال دخانیات و الکل یه میزان زیاد