بزرگترین ریزش هفتگی قیمت نفت در ۲ ماه اخیر رقم خورد

بزرگترین ریزش هفتگی قیمت نفت در ۲ ماه اخیر رقم خورد

بهای معاملات نفت روز جمعه ۱.۵ درصد سقوط کرد و تحت تاثیر افت تقاضای چین و امیدها به توافق آتش بس غزه، بزرگترین کاهش هفتگی در دو ماه گذشته را رقم زد.

به گزارش مخبران، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۲۴ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش، در ۸۱ دلار و ۱۳ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۱۲ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، در ۷۷ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه بسته شد.

برای کل هفته، نفت برنت بیش از یک درصد و شاخص نفت آمریکا بیش از سه درصد کاهش به ثبت رساند که بزرگترین کاهش هفتگی از ابتدای ماه مه به این طرف بود.

جورج کوری، مدیر جهانی آموزش و تحقیقات در موسسه سی اف آی در این باره گفت: آمار رشد تولید ناخالص داخلی بهتر از حد مطلوب آمریکا در روز گذشته، ابتدا از بازار نفت حمایت کرد. با این حال، آمار مذکور تحت الشعاع نگرانی ها نسبت به افت تقاضای چین قرار گرفت.

داده هایی که هفته گذشته منتشر شد، نشان داد مجموع واردات نفت به چین در نیمه اول سال ۲۰۲۴، به میزان ۱۱ درصد کاهش یافته و این امر، نگرانی هایی را نسبت به دورنمای کلی تقاضا در چین برانگیخت.

باب یاوگر، مدیر معاملات انرژی در بانک میزوهو در نیویورک گفت: وضعیت تقاضای چین، مایوس کننده بود و باعث کاهش قیمت نفت شده است. اقتصاد چین ممکن است وارد چرخه تورم منفی شود زیرا قیمت ها به دلیل کاهش تقاضا، کاهش پیدا می کنند و این بدترین سناریوی ممکن برای کشوری است که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است.

در این بین، پیش بینی می شود تقاضا در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است، کاهش پیدا کند زیرا پالایشگاه های آمریکایی آماده می شوند با پایان فصل رانندگی تابستانی در اوایل سپتامبر، تولیدشان را کاهش دهند.

شرکت «والرو انرژی» که دومین پالایشگر بزرگ نفت در آمریکاست، پنج شنبه گذشته اعلام کرد ۱۴ پالایشگاه این شرکت، با نرخ ظرفیت ۹۲ درصد در سه ماهه سوم کار می کنند. پالایشگاههای والرو در سه ماهه دوم، با نرخ ۹۲ درصد کار کرده بودند.

در خاورمیانه، امیدها به آتش بس در غزه قوت گرفته است. مذاکرات برای آتش بس ماههاست که ادامه دارد اما مقامات آمریکایی بر این باورند که دو طرف اکنون بیش از گذشته، به توافق آتش بس نزدیک شده اند.

بر اساس گزارش رویترز، داده های شرکت خدمات انرژی «بیکرهیوز» نشان داد تعداد دکل های حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته، پنج حلقه افزایش یافت و به ۴۸۲ حلقه رسید و در ژوئیه، سه حلقه افزایش داشته که نخستین افزایش ماهانه از مارس است.

قیمت نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، رشد نشان می دهد که تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک پلاس و دورنمای کاهش نرخ بهره در آمریکا بوده است. ناظران بازار در خصوص اینکه آیا اوپک پلاس در سه ماهه بعدی، محدودیت عرضه خود را کمتر خواهد کرد یا خیر، اتفاق نظر ندارند. نشست آنلاین کمیته نظارتی اوپک پلاس در اول اوت (۱۱ مرداد)، برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا