مخبران/زنجان رئیس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به شهروندان هشدار داد: منازل خود را از نظر بروز مسمومیت ها ایمن کنند.
رومینا کوهساری در گفت وگو با خبرنگار مخبران اظهار کرد: لازم است داروها محصولات شوینده و فرآورده های آرایشی – بهداشتی دور از دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری شود.
وی با بیان اینکه باید از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی و شوینده ها در کنار مواد غذایی خودداری شود افزود: همچنین لازم است از قرار دادن مواد شوینده در کمدهای زیر ظرف شویی اجتناب شود چرا که خطر مسمومیت در کودکان نوپا و کنجکاو از این طریق بسیار بالا است.
رئیس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی زنجان عنوان کرد: محصولات خانگی خطرناک مانند لوله بازکن جوهرنمک جرم گیر محلول سفیدکننده و لک بر مواد شوینده گاز پاک کن داروها و دیگر مواد شیمیایی باید در بسته بندی اصلی آن ها و با درب بسته نگهداری و ظروف آنها قبل از دور انداختن آبکشی شود.
او با تاکید بر خودداری از قرار دادن خمیردندان دهان شویه و یا دیگر فرآورده های آرایشی و بهداشتی و خوشبوکننده در دسترس کودکان اظهار کرد: همه سموم مورد استفاده در منزل باید در ظروف با درب غیرقابل دسترسی کودکان نگه داری شود.
کوهساری به شهروندان توصیه کرد برچسب ظروف سموم و مواد دفع آفات را ابتدا کاملاً مطالعه کنند و سپس دقیقاً مطابق آن عمل کنند. همچنین از نگهداری محصولات خطرناک مثل ضدیخ شیشه پاک کن بنزین نفت سموم علف کش سموم حشره کش و کودهای باغبانی در کمدهای بدون قفل در پارکینگ و حیاط منزل اجتناب کنند.
وی مخلوط کردن فرآورده های سفیدکننده با ترکیبات جرم بر را به دلیل ایجاد گاز سمی خفه کننده مطلقاً ممنوع عنوان کرد و افزود: موادی مانند نفت و بنزین باید در ظرف اصلی آن ها نگه داری شود و از ریختن این مواد داخل ظروف مربوط به فرآورده های خوراکی و نوشیدنی مانند بطری خالی نوشابه جداً پرهیز شود.
رئیس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی زنجان عنوان کرد: لازم است از قرار دادن کیف دستی و ساک خرید و همچنین کیسه های نایلونی در دسترس کودکان پرهیز شود زیرا این وسایل ممکن است سبب خفگی کودکان شوند.
وی با بیان اینکه شهروندان می بایست منزل بستگان نزدیک را مانند منزل خود به منظور پیشگیری از مسمومیت ها ایمن کنند و از خطراتی که فرزندشان را تهدید می کند آگاه باشند عنوان کرد: پدران و مادران برای پیشگیری از مسمومیت دارویی کودک خود باید از والدین خود یعنی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بخواهند داروهای مصرفی خود را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند.
کوهساری در خصوص ایمن سازی سالمندان از مسمومیت ها اظهار کرد: در دوران سالمندی به دلیل تغییرات ساختار در اندام های داخلی مانند کبد کلیه میزان مایعات عضلات و چربی بدن تغییراتی در جذب و دفع داروها حادث خواهد شد و بی اعتنایی به مصرف دقیق داروها می تواند منجر به مسمومیت شود.
او به فرزندان توصیه کرد در هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه والدین سالمند خود را همراهی کنند تا از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شوند افزود: در برخی از سالمندان کاهش قدرت بینایی شنوایی و فراموشی می تواند منجر به بروز اشتباهاتی در ضمن مصرف داروها و در نتیجه بروز مسمومیت دارویی شود.
رئیس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه پزشکان و داروسازان در برخورد با بیماران سالمند باید از تفهیم نحوه مصرف دارو در ایشان اطمینان حاصل کنند گفت: سالمندان نیز باید در مراجعه به پزشک نام داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشند تا از تجویز مجدد داروها و مصرف هم زمان آن ها و یا بروز تداخلات خطرناک دارویی پیشگیری شود.
کوهساری مصرف خودسرانه داروها در سالمندان را نسبت به دیگر افراد جامعه خطرناک تر دانست و افزود: چنانچه سالمندان مجبور به مصرف دارو هستند فرزندان باید به صورت دوره ای نحوه مصرف داروهای وی را کنترل کنند تا از بروز مسمومیت دارویی پیشگیری شود. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از سالمندان ناچار به مصرف داروهای متعددی در طول روز هستند استفاده از جعبه های تقسیم داروها می تواند کمک شایانی به پیشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری کند.
انتهای پیام