ساره حسینی اظهار کرد: تغذیه به عنوان یک عامل مهم در حفظ سلامتی انسان شناخته شده و نه تنها بر رشد و عملکرد بدن بلکه بر سلامت و عملکرد شنوایی هم تاثیرگذار است. اخیرا تحقیقات بسیاری انجام شده که نشان می دهد برخی از الگو های تغذیه ی ممکن است در واقع خطر ابتلا به کم شنوایی را کاهش دهند و یا به بهبود شنوایی کمک کنند.
وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C ویتامین E و سلنیوم می تواند به داشتن شنوایی بهتر و سالم کمک کند. این ترکیبات در میوه ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می شوند.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: رژیم غذایی ناسالم و سرشار از شکر و کربوهیدرات و رژیم های غذایی دارای چربی های اشباع شده و کلسترول اثرات مضری بر شنوایی دارند که با مصرف کمتر این مواد غذایی می توان از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.
حسینی با بیان اینکه مواد معدنی پتاسیم روی و منیزیم همگی برای حفظ و سلامت و عملکرد شنوایی ضروری هستند بیان کرد: رعایت تغذیه سالم و متنوع استفاده از مغز بادام گردو و فندق و غذا های دارای اسید های چرب اُمگا ۳ مانند ماهی ها گردو و دانه های کتان چیا و مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی باعث سلامت سیستم شنوایی می شود.
وی ادامه داد: مواد معدنی موجود در مواد غذایی مانند پتاسیم در موز سیب زمینی اسفناج گوجه فرنگی کشمش زردآلو خربزه پرتقال ماست و شیر کم چرب نقش مهمی در عملکرد گوش داخلی و تبدیل صدا ها به سیگنال هایی قابل درک برای مغز دارد. همچنین در کاهش شدت بیماری وزوز گوش مفید است.
پژوهشگر جهاد دانشگاهی گفت: با افزایش سن به مرور قدرت شنوایی کاهش می یابد و کم شنوایی ناشی از افزایش سن (پیرگوشی) اکنون رایج است. با تامین ویتامین های مورد نیاز بدن می توان از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.
حسینی تصریح کرد: کمبود ویتامین B ۱۲ و اسید فولیک (B ۹) به ویژه در سنین بالاتر با افزایش غلظت سرمی هموسیستئین (Hcy) همراه است که تأثیر نامطلوب بر جریان خون در حلزون گوش دارد و شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی افزود: مطالعات نشان داده اند که کمبود مواد مغذی مانند B ۱۲ و اسید فولیک می تواند شنوایی را تا ۳۹ درصد کاهش دهد در حالی که افزایش این مواد مغذی می تواند تا ۲۰ درصد از شنوایی محافظت کند.
وی بیان کرد: استفاده از مواد غذایی دارای ویتامین B ۹ مانند اسفناج شلغم بروکلی و لوبیا باعث بهبود وزوز گوش و همچنین کاهش شنوایی ناگهانی و مرتبط با افزایش سن می شود. کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSNHL) یا کاهش ناگهانی و غیرقابل توضیح شنوایی نیز با مصرف مواد غذایی دارای روی مانند گوشت بادام هندی بادام اسفناج و شکلات تلخ قابل پیشگیری است.
حسینی اظهار کرد: کاهش شنوایی به مرور باعث زوال شناختی و کاهش عملکرد های ذهنی مانند تفکر و حافظه شده و با افسردگی و انزوای اجتماعی نیز مرتبط است؛ به همین جهت باید کم شنوایی را جدی گرفت.