
دانشمندان اعلام کردند که یک برنامه هوش مصنوعی را توسعه داده اند که قادر به طراحی آشکارسازهای امواج گرانشی است که از نسخه های ساخته دست بشر بهتر عمل می کنند و به طور بالقوه توانایی ما را در «شنیدن» جهان افزایش می دهند.
به گزارش مخبران امواج گرانشی یا موج هایی در بافت فضا-زمان ناشی از رویدادهای فاجعه باری مانند ادغام سیاهچاله ها هستند. دانشمندان این امواج را با استفاده از ابزارهای غول پیکر به نام «تداخل سنج» تشخیص می دهند که تغییرات بسیار کوچک در فضا-زمان را هنگام عبور موج از کنار زمین اندازه گیری می کنند. در حالی که آشکارسازهای موج گرانشی فعلی مانند رصدخانه موج گرانشی تداخل سنج لیزری (LIGO) و رصدخانه ویرگو (Virgo) بسیار موفق بوده اند یک مطالعه جدید استدلال می کند که یک قلمرو «غیرقابل تصور بزرگی» از طرح های تجربی وجود دارد که هنوز توسط محققان انسانی بررسی نشده است.
به نقل از اسپیس محققان می گویند این قلمرو ناشناخته فرصت بزرگی را برای هوش مصنوعی فراهم می کند تا به سرعت طرح های نوآورانه آشکارسازها را کارآمدتر از انسان ها کشف کند و راه های جدیدی را برای «گوش دادن» به جهان هستی فراهم کند.
یک مطالعه جدید گزارش می دهد که یکی از این الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی به نام اورانیا اخیرا ۵۰ طرح آشکارساز جدید را شناسایی کرده است که از بهترین طرح های تجربی ایجاد شده توسط دانشمندان انسانی بهتر عمل می کنند. دانشمندان می گویند که این طرح ها می توانند حجم قابل مشاهده جهان را تا ۵۰ برابر افزایش دهند.
ماریو کرن (Mario Krenn) نویسنده اصلی مطالعه و فیزیکدان کوانتومی که رهبری یک گروه تحقیقاتی در مؤسسه علوم نور ماکس پلانک در آلمان را بر عهده دارد در بیانیه ای گفت: ما در عصری هستیم که ماشین ها می توانند راه حل های جدید فرا انسانی را در علم کشف کنند و وظیفه انسان ها این است که بفهمند ماشین چه کاری انجام داده است. این قطعا به بخش بسیار برجسته ای از آینده علم تبدیل خواهد شد.
بر اساس مطالعه جدید آشکارسازهای موج گرانشی پیشنهادی اورانیا طیف فرکانسی وسیعی از ۱۰ تا ۵۰۰۰ هرتز را پوشش می دهند و سیگنال هایی از طیف وسیعی از رویدادهای کیهانی را ثبت می کنند. این محدوده شامل سیگنال های ادغام سیاه چاله ها از جمله سیگنال های اولین ستارگان جهان است. درک چنین رویدادهایی کلید بالقوه ای برای کشف اسرار در کیهان و اصلاح اندازه گیری های ثابت هابل است که سرعت انبساط جهان را توصیف می کند.
مطالعه جدید گزارش می دهد که یک آشکارساز طراحی شده توسط هوش مصنوعی حساسیت به امواج گرانشی ناشی از ابرنواخترها را در مقایسه با نسخه ارتقا یافته وویجر آینده ۱.۶ برابر افزایش می دهد و به طور بالقوه تعداد رویدادهای قابل تشخیص را با امکان تشخیص سیگنال های ضعیف تر و دورتر چهار برابر می کند.
یکی دیگر از این آشکارسازها نویدبخش شناسایی مراحل اولیه ادغام ستاره های نوترونی دوتایی است و هشدارهای اولیه را برای تلسکوپ ها فراهم می کند تا انتشار الکترومغناطیسی همراه را مشاهده کرده و داده های علمی غنی تری را ثبت کنند. این آشکارسازها همچنین می توانند امواج گرانشی ساطع شده پس از برخورد ستارگان نوترونی را که به عنوان سیگنال های پس از ادغام شناخته می شوند ثبت کنند که تصور می شود حاوی اطلاعات حیاتی در مورد ماده فوق متراکم درون ستارگان نوترونی هستند. دانشمندان می گویند این امر می تواند حالت های عجیب و غریب ماده را آشکار کند و درک ما را از فیزیک بنیادی حاکم بر این محیط های افراطی عمیق تر کند.
انتهای پیام