بوم گردی در غرب ایران در نوروز، فرصتی بی نظیر برای غوطه ور شدن در طبیعت بکر زاگرس و آشنایی با فرهنگ غنی مردمان این دیار است. اقامتگاه های بوم گردی این منطقه، تجربه ای اصیل از زندگی روستایی و میهمان نوازی گرم را به همراه جاذبه های طبیعی و فرهنگی فراوان، در دل تعطیلات بهاری نوروز به ارمغان می آورند. غرب ایران، با تنوع اقلیمی و فرهنگی بی نظیر خود، در فصل بهار و به ویژه در ایام نوروز، جلوه ای خیره کننده از زیبایی های طبیعی و آداب و رسوم کهن را به نمایش می گذارد. این منطقه که قلب تپنده رشته کوه های زاگرس محسوب می شود، مقصدی ایده آل برای علاقه مندان به طبیعت گردی، تجربه زندگی بومی و آشنایی با میراث غنی سرزمینمان است. سفر بوم گردی در این ایام، به مسافران امکان می دهد تا از شلوغی شهرهای بزرگ فاصله گرفته و در آرامش روستاها و دامنه های سرسبز، به تجدید قوا بپردازند. در این سفر، هر استان غربی داستانی منحصربه فرد برای روایت دارد؛ از کوهستان های سر به فلک کشیده و دشت های پر گل گرفته تا رودخانه های خروشان و آبشارهای بی نظیر. علاوه بر این، اقامت در خانه های بوم گردی که با معماری سنتی و فضایی صمیمی طراحی شده اند، فرصتی استثنایی برای چشیدن طعم غذاهای محلی، آشنایی با صنایع دستی منطقه و شرکت در مراسم و آیین های نوروزی مردم محلی فراهم می آورد. این تجربه فراتر از یک سفر عادی است و به مسافران اجازه می دهد تا با عمق فرهنگ و طبیعت این بخش از ایران ارتباط برقرار کنند.

آشنایی با شش استان غربی ایران برای سفر در نوروز
غرب ایران، شامل شش استان آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، لرستان و ایلام، هر یک با ویژگی های منحصربه فرد خود، مقاصدی جذاب برای سفر در نوروز به شمار می روند. این استان ها از نظر جغرافیایی، فرهنگی و طبیعی بسیار متنوع هستند و هر کدام تجربه ای متفاوت را به گردشگران ارائه می دهند.
آذربایجان غربی
استان آذربایجان غربی با قرارگیری در منطقه ای کوهستانی و مرزی در شمال غرب ایران، از تنوع اقلیمی چشمگیری برخوردار است. نوروز و فصل بهار، بهترین زمان برای سفر به بسیاری از شهرهای این استان است، چرا که طبیعت بکر آن جانی دوباره می گیرد و آب وهوایی دلپذیر بر منطقه حاکم می شود. این استان زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری فراوانی است و مناظر طبیعی آن از جنگل و کوهستان گرفته تا دشت و دریاچه های متعدد، هر بیننده ای را مسحور خود می کند. ارومیه، بزرگترین شهر استان، با تاریخی غنی و تنوع فرهنگی مردمانش، جلوه ای خاص دارد. دریاچه ارومیه، پارک جنگلی شیخ تپه، مسجد جامع و بازار تاریخی ارومیه از مهم ترین جاذبه های آن هستند. خوی، شهر گل های آفتابگردان، با پل خاتون و برج شمس تبریزی، مقصدی جذاب است. شاهین دژ، با قلعه های باستانی و کوه پیرمحمد، منطقه ای ییلاقی و زیباست. ماکو، با کلاهک سنگی طبیعی و جاذبه هایی چون منشورهای بازالتی و عمارت های تاریخی، تجربه ای متفاوت ارائه می دهد. اقامتگاه های بوم گردی متعددی در آذربایجان غربی آماده پذیرایی از مسافران نوروزی هستند، از جمله اقامتگاه تخت سلیمان در تکاب و سلطان بَگلو در خوی که فرصتی برای تجربه زندگی محلی فراهم می کنند. آش دوغ، اورمیه خورش و کوفته مرغ از غذاهای محلی پرطرفدار این منطقه هستند که در کنار یِرالما کبابی، تجربه ای خوشمزه از آشپزی بومی را به ارمغان می آورند. نقل، حلوای هویج و گردو، عسل و تخمه آفتابگردان از معروف ترین سوغات آذربایجان غربی به شمار می روند. همچنین، صنایع دستی مانند بافت فرش و گلیم، منبت کاری و رودوزی، زیبایی های هنر این دیار را به نمایش می گذارند. آداب و رسوم چهارشنبه سوری مانند شال اندازی و تفال زدن، از سنت های کهن و زیبای مردم این استان است که در ایام نوروز نیز جلوه خاصی دارد.
کردستان
کردستان، سرزمین مردمان خونگرم و مهمان نواز، در بهار و تابستان آب وهوایی خنک و معتدل دارد که آن را به مقصدی ایده آل برای سفر نوروزی تبدیل می کند. این استان کوهستانی با جنگل های انبوه بلوط و طبیعت بکر خود، مناظر بی بدیلی را پیش روی گردشگران قرار می دهد. فرهنگ غنی، جشن های محلی و صنایع دستی بی شمار، کردستان را به یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در غرب ایران بدل کرده است. سنندج، مرکز استان، شهری میان رشته کوه های زاگرس با آب وهوایی سرد و خشک است که در نوروز معتدل می شود. مسجد جامع، پارک آبیدر، بازار سنندج و خانه کرد از دیدنی های این شهر هستند. بانه با جنگل های بلوط و بازارهای مرزی اش شناخته می شود، اما دشت ها و جنگل های بکر آن نیز در بهار بسیار دیدنی اند. مریوان، با دریاچه زریوار که بزرگترین دریاچه آب شیرین کشور است، یکی از زیباترین مناطق استان محسوب می شود. سقز با غار کرفتو و پیست اسکی نسار، مقصدی برای هر فصلی است و بیجار نیز با قدمت هزاران ساله و دشت های گندم، جذابیت های خاص خود را دارد. اقامتگاه های بوم گردی متعددی نظیر واران روستای گلین، تیشک در روستای دولاب، ژین، میرزا سعید اوباتو در دیواندره و نشینگه بنار در مریوان، فرصتی بی نظیر برای تجربه زندگی روستایی و فضای سنتی کردستان را فراهم می کنند. غذاهای محلی لذیذی مانند شلکینه، قایرمه، خورش ریواس، آش پرپوله و آش دوغ کردی، ذائقه هر گردشگری را به خود جذب می کند. قالی های دست باف بیجار و سنندج، گلیم سنه، نازک کاری روی چوب و ساخت کلاش (گیوه)، از مهم ترین صنایع دستی این استان هستند. نان شیرمال بیجار، عسل طبیعی و انواع شیرینی های سنتی مانند بادام سوخته و برساق، سوغاتی های خوشمزه ای برای عزیزان شما خواهند بود. مراسم پیر شالیار در اورامان تخت که هر سال پیش از چله کوچک برگزار می شود، از آیین های کهن و دیدنی این منطقه است که در نزدیکی نوروز انجام می گیرد.
غرب ایران در نوروز، با اقامتگاه های بوم گردی اصیل، طبیعت زاگرس، فرهنگ غنی و غذاهای محلی، تجربه ای متفاوت از سفر را برای خانواده ها و علاقه مندان به ماجراجویی فراهم می کند.
همدان
همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران، استانی کوهستانی با زمستان های سرد و تابستان های معتدل است که در نوروز، آب وهوایی دلپذیر و مطبوع دارد. این استان که قدمت آن به دوران مادها بازمی گردد، میزبان اقوام مختلفی است که در کنار هم زندگی می کنند و فرهنگ و آداب و رسوم متنوعی را پدید آورده اند. از اردیبهشت تا انتهای شهریور، بهترین زمان برای سفر به همدان است، اما نوروز نیز با طراوت بهاری خود، جاذبه های خاصی دارد. شهر همدان در دامنه کوه الوند واقع شده و از مهمترین جاذبه های آن می توان به غار علیصدر (معروف ترین غار آبی ایران)، آرامگاه بوعلی سینا و باباطاهر، کتیبه گنجنامه و مجسمه شیر سنگی اشاره کرد. ملایر، در جنوب شرقی استان، با کشاورزی پررونق و محصولاتی نظیر انگور و زردآلو، دیدنی هایی چون شهر زیرزمینی سامن و پارک سیفیه را در خود جای داده است. تویسرکان، شهری کوهستانی و خوش آب و هوا، به دلیل درختان گردو و باغ های میوه خود شهرت دارد و دارای جاذبه های تاریخی مانند کاروانسرای شاه عباسی است. نهاوند نیز با طبیعت بکر و سراب های متعدد، مقصدی برای دوستداران طبیعت است. اقامتگاه های بوم گردی مانند مزداگرد، آرتینا، آمادای و ورکانه در نزدیکی همدان، و دهکده سنتی آقبلاق، فرصت اقامتی آرام و اصیل را در دل طبیعت فراهم می کنند. آش خشکبار، آبگوشت قرمه، آش برنج همدان و کوفته همدانی از غذاهای محلی هستند که حتماً باید امتحان شوند. سفال لالجین که پایتخت سفال ایران نام گرفته، چرم سازی، منبت کاری و گلیم بافی نهاوند، از مهم ترین صنایع دستی این استان محسوب می شوند. علاوه بر این، گردوی تویسرکان، شیره انگور، باسلوق ملایر و انواع نان های محلی مانند نان کماج و نان چای، سوغاتی های خوشمزه ای هستند که می توانید از این استان به یادگار ببرید. آیین های سنتی مانند فال سوزن تویسرکان و سمنوپزان در فصل بهار، نشان دهنده غنای فرهنگی این دیار است.
کرمانشاه
کرمانشاه، استانی با پیشینه تاریخی غنی و موقعیت استراتژیک بر سر راه جاده ابریشم، در دامنه شمال غربی رشته کوه زاگرس قرار دارد. این استان به دلیل وجود آثار تاریخی فراوان از دوران ساسانی، همچون طاق بستان و کتیبه بیستون، به مهد تمدن شهرت یافته است. نوروز و فصل بهار، بهترین زمان برای سفر به این استان است، چرا که آب وهوایی معتدل و دلپذیر بر منطقه حاکم می شود و طبیعت سرسبز آن جلوه ای خاص پیدا می کند. شهر کرمانشاه، مرکز استان، با جاذبه های تاریخی و فرهنگی بی شمار، پرجمعیت ترین شهر کردنشین ایران است. طاق بستان، کتیبه بیستون، مسجد شافعی ها و تکیه معاون الملک از مهم ترین دیدنی های این شهر هستند. اسلام آباد غرب، با جنگل های بلوط انبوه، مقصدی جذاب برای طبیعت گردی است. پاوه، شهری با ساختار پلکانی و گویش هورامی، با غار قوری قلعه و روستای هجیج، مناظر طبیعی خیره کننده ای را ارائه می دهد. سرپل ذهاب نیز با سنگ نوشته آنوبانی نی، که یکی از قدیمی ترین کتیبه های جهان است، از نظر تاریخی بسیار حائز اهمیت است. اقامتگاه های بوم گردی ساتیار، هه ناز، داریان ستاره غرب و نگینِ هورامان در پاوه، مدرسه طبیعت و اقامتگاه بوم گردی کیکم در کرمانشاه، اقامتگاه بوم گردی زران و آرتین دینور در صحنه، و سابات کانی کچکینه در روانسر، گزینه های مناسبی برای تجربه زندگی بومی در این استان هستند. دنده کباب و خورشت خلال از معروف ترین غذاهای محلی کرمانشاه هستند که طعم بی نظیری دارند. آش عباسعلی نیز از دیگر خوراک های مقوی و محبوب این دیار است. گلیم بافی، گیوه بافی، جاجیم بافی و ساخت سازهای سنتی از جمله صنایع دستی مهم کرمانشاه هستند. نان برنجی، کاک، نان خرمایی و روغن حیوانی کرمانشاهی، از سوغاتی های خوشمزه و مشهور این استان به شمار می روند که عطر و طعم خاصی دارند. جشن باشکوه نوروز با آداب و رسومی چون خانه تکانی، آتش افروزی، چیدن سفره هفت سین و پخت شیرینی های محلی، نشان دهنده اهمیت این عید در میان مردم کرمانشاه است.
لرستان
لرستان، سرزمین چشمه ها، سراب ها و آبشارهای بی شمار، در غرب ایران واقع شده و به دلیل طبیعت بکر و آب وهوای چهارفصل خود، مقصدی جذاب برای سفر در نوروز است. یافته های باستان شناسی نشان می دهد که لرستان یکی از اولین سکونت گاه های انسان بوده و اهمیت تاریخی فراوانی دارد. فصل بهار، به ویژه اردیبهشت، بهترین زمان برای بازدید از این استان است، زمانی که دشت ها و کوهستان ها سرسبز و پرگل می شوند. خرم آباد، مرکز استان، با تاریخ کهن و قلعه فلک الافلاک که نماد شهر است، جاذبه های فراوانی دارد. مناره آجری، گرداب سنگی، دریاچه کیو و آبشارهای متعدد مانند آبشار نوژیان و افرینه، از دیدنی های طبیعی این شهر هستند. بروجرد، دومین شهر پرجمعیت استان، با زمستان های پربرف و تابستان های معتدل، دارای جاذبه هایی چون تپه قرق، مسجد جامع و خانه تاریخی کمال الدین طباطبایی است. دورود، در شرق استان، با آبشار بیشه و دریاچه گهر، مقصدی برای دوستداران طبیعت است. کوهدشت با نقاشی های دوازده هزارساله غار میرملاس و الیگودرز با دشت لاله های واژگون، زیبایی های طبیعی خاصی دارند. اقامتگاه های بوم گردی گلچهران در بروجرد، شهید رجایی در مسیر پل زال و ریتون سام الیگودرز، فرصتی برای تجربه حال وهوای محلی در لرستان را فراهم می کنند. کباب لرستان، به ویژه کباب بروجردی، شهرت زیادی دارد. آش ترخینه، چزنک رغو (نان روغنی محلی) و آش شله ماش دورود از دیگر غذاهای محلی لذیذ این استان هستند. صنایع دستی لرستان در سه گروه عشایری، روستایی و شهری شامل قالی، گلیم، سیاه چادر، نمدمالی، ورشوسازی و قلم زنی می شود. عسل، روغن حیوانی، نان ساجی، نان شیرمال و انواع حلوا، از سوغاتی های خوش طعم و محبوب لرستان هستند. آداب و رسوم نوروزخوانی و خانه تکانی که در گویش محلی گردیله نامیده می شود، از سنت های کهن مردم این دیار در استقبال از بهار است.
ایلام
ایلام، معروف به عروس زاگرس، استانی با آب وهوای متنوع و جاذبه های طبیعی و تاریخی کهن در دامنه غربی سلسله جبال زاگرس است. نوروز و فصل بهار، با آب وهوایی معتدل در مناطق میانی و شمالی استان، بهترین زمان برای کشف زیبایی های این سرزمین است. ایلام که بخشی از تمدن باستانی عیلام بوده، دارای آثار تاریخی و کتیبه های باستانی فراوانی است که نشان از قدمت دیرینه آن دارد. شهر ایلام، مرکز استان، در حصار کوه ها و ارتفاعات جنگلی قرار گرفته و آب وهوایی معتدل دارد. قلعه والی و کاخ فلاحتی از آثار دوران قاجار در این شهر هستند. پارک جنگلی چغاسبز و دره ارغوان نیز از مناطق گردشگری طبیعی آن به شمار می روند. آبدانان، با طبیعت بکر و جاده های پرپیچ وخم، دارای چشمه های آب گرم، آبشار ماهوته و دریاچه دوقلوی سیاه گاو است. دهلران در جنوب شرقی استان، با چشمه قیر و غار خفاش، جاذبه های طبیعی منحصربه فردی دارد. ملکشاهی نیز با تالاب سیاب درپوش، منطقه ای ییلاقی و زیبا محسوب می شود. اقامتگاه های بوم گردی مانند بام سراب در شهر ایلام، کبیرکوه در دره شهر و شریف در چرداول، امکان اقامتی متفاوت را برای تجربه زندگی محلی فراهم می کنند. خورش تره کوهی، مکش (با برنج عنبربو)، دنده پلو و کوفته سیرابی از غذاهای محلی معروف ایلام هستند که با عطر پونه کوهی، طعمی بی نظیر دارند. بِژی بَرساق، کله کنجی و حلوای بَگِل از شیرینی های محبوب این استان هستند. بنه (پسته کوهی)، برنج عنبربو، عسل و روغن محلی نیز از دیگر سوغاتی های ایلام به شمار می روند. گیوه، گلیم برجسته (که طرح های آن برجسته بافته می شوند)، نمدمالی و اِحرامی بافی (پارچه های پشمی و پنبه ای با طرح های ملایم)، از صنایع دستی مهم ایلام هستند. جشن شب یلدا، با پخت شیرینی های محلی و بازی های سنتی، یکی از سنت های مهم مردم این استان است.
طبیعت گردی در غرب ایران
غرب ایران، با رشته کوه های زاگرس که چون نگینی سبز در دل این سرزمین می درخشد، میزبان مناظر طبیعی بکر و خیره کننده ای است. این موهبت طبیعی، فرصت های بی شماری برای طبیعت گردی و لذت بردن از زیبایی های منحصر به فرد این خطه را در ایام نوروز فراهم می آورد.
یاسوج
یاسوج، که به حق پایتخت طبیعت ایران نام گرفته، بی اغراق صاحب زیباترین مناظر طبیعی در غرب کشور است. این شهرستان در فصل بهار و به ویژه در ایام نوروز، با تنگه های زیبا، چشمه های خروشان و تپه هایی که سرتاسر از گل های وحشی پوشیده می شوند، جلوه ای بی نظیر از بهشت را به نمایش می گذارد. آب وهوای مناسب و قرارگیری در همسایگی رشته کوه های زاگرس، یاسوج را به گزینه ای ایده آل برای یک سفر نوروزی تبدیل کرده است. اگر از عاشقان طبیعت هستید و قصد دارید مقصدی متفاوت برای سفر نوروزی تان انتخاب کنید، یاسوج را به طور جدی در نظر بگیرید. در سفر به این شهرستان، تماشای دریاچه کوه گل با آب های زلال و محیط آرامش بخش، روستای کریک با معماری سنتی و طبیعت دلنشین، دشت راق با وسعت و زیبایی چشم نواز، آبشار خامی باشت با شکوه و عظمت خود، تنگه گنجه ای و تنگه تامرادی با مسیرهای پرماجرا و مناظر بکرشان، و تنگه مهریان را به هیچ عنوان از دست ندهید. هر یک از این نقاط، تجربه ای فراموش نشدنی از طبیعت گردی در قلب زاگرس را برای شما رقم خواهند زد.
منطقه اورامانات
منطقه اورامانات، با روستاهای پلکانی خیره کننده و معماری خاص خود که خانه ها بر شانه های یکدیگر بنا شده اند، همواره جذابیت ویژه ای برای گردشگران داشته است. این منطقه زیبا که در استان کردستان و شهرستان مریوان واقع شده، در حاشیه دریاچه زریوار یا زریبار قرار گرفته است که یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه های آب شیرین کشور به حساب می آید. تماشای طبیعت بکر و زیبای اورامانات در نوروز، لذت دیگری دارد، چرا که سرسبزی و طراوت بهاری در کنار آب های فیروزه ای دریاچه، مناظری رویایی را خلق می کند. شما با سفر به اورامان در ایام نوروز، شانس این را خواهید داشت که علاوه بر تماشای طبیعت بی نظیر این منطقه، آیین های سنتی و کهن مردم کرد را در نوروز و به ویژه مراسم پیر شالیار را از نزدیک شاهد باشید. این جشن های سنتی، عمق فرهنگ و اصالت مردم این دیار را به تصویر می کشند و تجربه ای فرهنگی غنی را به سفر شما می افزایند. اورامانات، با تلفیق طبیعت بکر و فرهنگ زنده، مقصدی بی نظیر برای بوم گردی و غرق شدن در زیبایی های غرب ایران است.
طبیعت گردی در شمال غرب ایران
شمال غرب ایران، با وجود هوای سردتر در اوایل بهار، مقصدی غیرقابل انکار برای طبیعت گردان و ماجراجویان است. زیبایی های خیره کننده این منطقه، هر سرمایی را به جان می خرد و خاطراتی ماندگار را در ذهن حک می کند.
جاده اسالم به خلخال
جاده اسالم به خلخال، شبیه به پلی جادویی میان اقلیم مرطوب و معتدل شمال و آب وهوای سرد و کوهستانی غرب است. این جاده آنقدر زیباست که گویی از عالم رویا به واقعیت پیوسته و چشم های هر رهگذری را نوازش می دهد. جاده از شهر اسالم در استان گیلان آغاز می شود و به شهر خلخال در استان اردبیل می رسد و در تمام طول مسیر، مناظری بدیع و دل انگیز را پیش روی شما قرار می دهد. گردنه الماس، مشهورترین و زیباترین قسمت این جاده رویایی است که گاه زیبایی آن را با گردنه حیران مقایسه می کنند. این جاده، به ویژه در فصل بهار که طبیعت جان تازه ای می گیرد و پوشش گیاهی آن به اوج سرسبزی خود می رسد، مقصدی بی نظیر برای لذت بردن از طبیعت بکر و عکاسی از چشم اندازهای بی همتاست. مه غلیظی که گاهی اوقات جاده را در بر می گیرد، به زیبایی و رمزآلودی آن می افزاید و تجربه ای فراموش نشدنی را برای مسافران رقم می زند.
گردنه حیران
حدفاصل آستارا تا اردبیل، میزبان یکی دیگر از جاده های کم نظیر و رویایی ایران است؛ جاده ای که گردنه حیران مشهور و محبوب را در دل خود جای داده است. زیبایی این جاده خیره کننده است و بعید است از دوست داران طبیعت در مورد این جاده بپرسید و آن را یکی از محبوب ترین مسیرهای خود ندانند. گردنه حیران در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد، اما در اوایل بهار، با وجود هوای نسبتاً خنک، طراوت و سرسبزی آن بی نظیر است. درختان درهم تنیده، دره های سرسبز و عمیق، و مه غلیظی که حتی در تابستان هم میهمان گردنه حیران است، دل هر مسافری را می برد. چشم اندازهای وسیع و دشت های پرگل در این منطقه، فرصتی عالی برای پیاده روی و تنفس هوای پاک کوهستان فراهم می کنند. سفر به گردنه حیران، ارزش به جان خریدن سرمای هوا را دارد تا بتوانید از منظره های بی نظیر و طبیعت بکر اطراف آن لذت ببرید و خاطراتی دلنشین از سفر به شمال غرب ایران در نوروز را با خود به همراه داشته باشید.
سفر به غرب ایران در نوروز، ترکیبی از طبیعت بکر زاگرس، فرهنگ اصیل اقوام ایرانی و تجربه های بومی فراموش نشدنی را به ارمغان می آورد.
سوالات متداول
بهترین زمان برای بومگردی در غرب ایران چه فصلی است؟
فصل بهار، به ویژه ایام نوروز، بهترین زمان برای بوم گردی در غرب ایران است. در این زمان، آب وهوا معتدل و دلپذیر بوده، طبیعت سرسبز و پرگل است و امکان تجربه آداب و رسوم نوروزی محلی نیز فراهم می شود.
بومگردی در غرب ایران شامل چه نوع اقامتگاه هایی می شود؟
بوم گردی در غرب ایران شامل اقامت در اقامتگاه های بوم گردی سنتی، خانه های روستایی و بومی می شود. این اقامتگاه ها تجربه ای اصیل از سبک زندگی محلی، غذاهای بومی و فرهنگ منطقه را به گردشگران ارائه می دهند.
برای سفر بومگردی به غرب ایران در نوروز چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
در نوروز به دلیل تقاضای بالا، رزرو اقامتگاه بوم گردی از قبل ضروری است. آمادگی برای آب وهوای متغیر بهاری، احترام به آداب و رسوم محلی و حفظ محیط زیست از نکات مهم این سفر است.
آیا بومگردی در غرب ایران برای خانواده ها مناسب است؟
بله، بوم گردی در غرب ایران به دلیل تنوع جاذبه های طبیعی و فرهنگی و فرصت های آموزشی، تجربه ای بسیار مناسب و غنی برای خانواده ها با هر رده سنی فراهم می کند.
چگونه می توان اقامتگاه های بومگردی در غرب ایران را رزرو کرد؟
رزرو اقامتگاه های بوم گردی در غرب ایران از طریق وب سایت های رزرو آنلاین، تماس مستقیم با اقامتگاه ها یا آژانس های مسافرتی محلی امکان پذیر است. توصیه می شود برای نوروز، رزرو خود را زودتر انجام دهید.