راهنمای صفر تا صد خرابی خودرو در جاده

چرا این مقاله مهم است؟ چون ممکن است برای شما هم اتفاق بیفتد! منظورمان دقیقاً درباره خرابی خودرو در جاده است؛ اتفاقی که در صورت وقوع، واقعاً آزار دهنده خواهد بود. نکته جالب اینجا است که نحوه برخورد افراد با خرابی خودرو در اکثر موارد، کاملاً متفاوت است، اما برای همه آنها نکات و راه‌حل‌های مشترکی وجود دارد. بعضی از افراد، به دلیل اینکه دستی در تعمیرات و مهارت‌های مکانیکی دارند، در اولین فرصت خودشان دست به کار می‌شوند؛ اما حتی آنها هم در بعضی خرابی‌های خودرو، کاری از پیش نمی‌برند. این مقاله به شما می‌گوید که چه کارهایی را باید حتماً در هنگام خرابی خودرو انجام دهید. در صورت رعایت این موارد، تا حد زیادی، جلوی هزینه‌های سرسام آور را در آینده خواهید گرفت.

خودرو

هنگام خرابی خودرو در جاده، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

اگر خودرو ما در جاده و دور از شهر خراب شد، چه کارهایی انجام دهیم؟ این سؤالی است که اگر قبل از وقوع حادثه به دنبال پاسخ آن نباشیم، شرایط سختی را تجربه خواهیم کرد. بنابراین، اکنون که فرصت دارید، این نکات را مطالعه کرده و یادداشت کنید.

کاملاً خونسردی خود را حفظ کنید

اولین کاری که باید انجام دهید این است که اضطراب را کنار بگذارید. سعی کنید زمانی که متوجه خرابی خودرو شدید، احساسات خود را کنترل کرده و روی رانندگی و کنترل خودرو تمرکز کنید. متأسفانه بسیاری از راننده‌ها این نکته را دست کم می‌گیرند و با از دست دادن کنترل روانی خود، مشکلات جدی برای خود و سرنشینان ایجاد می‌کنند.

چراغ‌‌های خطر را روشن کنید

در گام بعدی، چراغ‌های خطر خودرو را روشن کرده و به رانندگان دیگر علامت دهید. اهمیت چراغ خطر در همینجا روشن می‌شود؛ بنابراین قبل از اینکه به سفرهای دور بروید، بهتر است حتماً ایمنی و سالم بودن چراغ خطر خودرو را چک کنید. دقت کنید که چراغ خطر باید تا زمان رفع مشکل و رسیدن امداد خودرو، همچنان روشن باشد.

آهسته‌تر برانید

در اولین فرصت که متوجه عیب و خرابی خودرو شدید، سرعت خود را به آهستگی کم کرده و به سمت شانه راست جاده حرکت کنید. سعی کنید فرمان را به صورت ناگهانی حرکت ندهید و به صورت مایل حرکت کنید. بهتر است تا جایی که می‌توانید از مسیر ترافیک و عبور و مرور خودروها فاصله بگیرید.

یک جای امن پارک کنید

پس از آنکه سرعت خود را کاهش دادید، در یک جای مناسب، دور از ترافیک خودروها و در سمت راست جاده پارک کنید. اگر در جاده بین شهری هستید، حاشیه خاکی جاده، بهترین محل برای پارک خودرو است.

در معرض دید سایر راننده‌ها باشید

جایی که پارک می‌کنید، باید برای سایر راننده‌ها قابل مشاهده باشد و آنها را متوجه خودرو شما کند. این کار بسیار مهم است، زیرا ممکن است موقعیت شما مناسب نباشد و باعث بروز تصادفات جاده‌ای شود. برای دیده شدن، می‌توانید کاپوت ماشین را بالا بدهید؛ چراغ‌های راهنما را روش نکنید یا از پنجره ماشین، پارچه سفید رنگی آویزان کنید.

خودرو

در صورت امکان، ایراد و خرابی خودرو را شناسایی کنید

برخی از راننده‌ها به دلیل آشنایی با ایرادات فنی خودرو، می‌توانند خودشان تا حدی مشکل را برطرف کنند. برای مثال، مشکلاتی مانند پنچر شدن خودرو، به راحتی توسط خودتان قابل حل است؛ البته اگر لوازم موردنیاز برای این کار را به همراه دارید (مانند لاستیک زاپاس، آچار، جک خودرو و …). بالا رفتن آمپر خودرو نیز یکی از مواردی است که باید خودتان فوراً برای رفع آن اقدام کنید.

مثلث‌های شب‌رنگ را نصب کنید

از جمله اقدامات مهم دیگر، نصب مثلث‌های شبرنگ خطر در فاصله مشخص از خودرو است. بهتر است این فاصله، 100 متر جلوتر از ماشین باشد تا خودروها قبل از نزدیک شدن به ماشین شما، آنها را ببینند.

با امداد خودرو تماس بگیرید

اگر اطلاعات کافی در مورد تعمیر قطعات خودرو ندارید، بهتر است که از دستکاری ماشین خودداری کنید و با حفظ فاصله ایمن خود و سرنشینان از خودرو، با بهترین و نزدیک‌‌ترین امداد خودرو تماس بگیرید.

قبل از درخواست تعمیرکار و یا تکنسین از امداد خودروهای جاده‌‌ای، باید به دقت آنها را بشناسید و با یکی از معتبرترین آنها تماس گرفته و درخواست تکنسین دهید. چرا که برخی از امداد خودروهای جاده‌‌ای مجوز کار و امدادرسانی به خودروها در جاده را ندارند و ممکن است علاوه‌ بر عدم تعمیر خودرو، باعث آسیب‌‌ها و صدمات دیگری به قطعات آن شوند.

بعد از تماس با شرکت امداد خودرو و ارتباط با کارشناسان فنی، تکنسین‌‌ها در سریع‌‌ترین زمان ممکن به محل خودرو می‌‌رسند و همه مشکلات و نقص‌‌های موجود در خودرو را رفع می‌‌کنند. اگر ساکن مشهد یا یکی از شهرستان‌های استان خراسان بزرگ هستید، می‌توانید با امداد خودرو مشهد تماس بگیرید و از خدماتی مانند خودروبر مشهد، پنچرگیری، بنزین‌رسانی و … بهره‌مند شوید. برخی از خدماتی که توسط تکنسین‌‌های امداد خودرو مشهد انجام می‌‌شوند عبارتند از:

  • تعویض روغن موتور خودرو و استفاده از روغن موتور مناسب برای موتور خودرو
  • تعویض شیلنگ‌های رادیاتور و سیستم خنک‌کننده
  • پنچر گیری خودرو و تعویض تایر در صورت نیاز
  • تعویض تسمه میل بادامک و تسمه تایم
  • بررسی مشکلات برقی خودرو و رفع نقص‌‌های موجود در هر قسمت آن
  • خدمات باتری به باتری و یا تعویض باتری خودرو و استفاده از باتری اصل
  • بررسی مشلات مربوط به ترمز خودرو و رفع ایرادات آن
  • رفع مشکلات موجود در موتور و قطعات آن

کارهایی که اصلاً نباید انجام دهید!

این مهم است که هنگام خرابی خودرو، نسبت به کارهایی که هرگز نباید انجام دهیم، اطلاعات کافی داشته باشیم. برای مثال، به یاد داشته باشید که مثلث خطر را جایی قرار ندهید که با برخورد خودروها جابه‌جا شود. همچنین، ماشین خود را در نزدیکی جاده یا در وسط آن پارک نکنید. سعی کنید در صورت عدم آگاهی از مهارت‌های تعمیر خودرو، به لوازم داخلی خودرو دست نزنید و تنظیمات آن را دستکاری نکنید.

جمع‌بندی

در پایان خوب است به این نکته اشاره کنیم که تماس با امداد خودرو، تا حد زیادی می‌تواند جلوی مشکلات جدی در آینده را بگیرد. از طرفی، این کار باعث کاهش هزینه‌های تعمیرات شما خواهد شد. زیرا تعمیرکاران سیار، به خوبی می‌دانند مشکلات خودرو شما چیست و برای آن یک راه‌حل بسیار کم هزینه‌تر ارائه خواهند کرد.

دکمه بازگشت به بالا