عمومیمطالب برتر

علت لرزش پنکه

پنکه از جمله لوازم پر استفاده خانگی محسوب می شود که لرزش آن نشان دهنده زمان استفاده از خدمات تعمیر پنکه است. تکان خوردن پنکه از رایج ترین مشکلات این دستگاه به حساب می آید که در این مطلب تمامی عواملی که منجر به بروز آن می شوند را مورد بررسی قرار داده ایم. تکنسین های نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی در تهران به شما یاری داده اند تا با بررسی این موارد، به درستی مشکل لرزش آن را برطرف کنید و کارایی دستگاه را باز گردانید.

دلیل سر و صدای پنکه چیست؟

یکی از مهم ترین دلایل صدا دادن پنکه، لرزش و یا تکان خوردن بیش از اندازه آن می باشد. در صورتی که این مشکل در زمان پدیدار شدن، بر طرف نشود، دستگاه دچار آسیب های جدی تر و بیش تری خواهد شد. حتما موارد زیر را بررسی کنید:

دلایل تکان خوردن پنکه

برای رفع سر و صدای زیاد پنکه، باید حتما ابتدا مشکل لرزش آن را برطرف کنید. علت لرزش پنکه می تواند ناشی از یکی از عوامل زیر باشد:

  1. تنظیم نبودن پایه پنکه به روی زمین
  2. شل بودن پره های پنکه
  3. شل شدن اتصالات
  4. ایجاد انحراف در پره ها به دلیل برخورد با شیء خارجی

شیوه تعمیر لرزیدن پنکه حین کار

مراحل زیر را دنبال کنید تا بتوانید مشکل لرزش پنکه را برطرف کنید:

  • پنکه را خاموش کنید.
  • برای ایمنی بیش تر حتما اتصال سیم و دو شاخه آن را قطع کنید.
  • پیچ های پره پنکه که وظیفه نگه داشتن پره ها را بر روی چرخ پنکه بر عهده دارند را بررسی نمایید.
  • هر یک از پیچ ها که شل شده اند را محکم کنید.
  • پره ها را به کمک یک پارچه تمیز نمایید و سپس آن ها را خشک کنید.
  • تمامی پره ها را مورد بررسی قرار دهید تا دچار انحراف و خمیدگی نشده باشند.
  • مطمئن شوید که میان پره ها جسم خارجی هر چند کوچک گیر نکرده باشد.
  • برخورد پره ها با بدنه پنکه نیز می تواند همراه با صدا و لرزش باشد.
  • در صورتی که اتصالی مشاهده می کنید، حتما آن ها را نیز در جای خود محکم و سفت نمایید.
  • مجدد سیم و دو شاخه پنکه را به پریز متصل کرده و سلامت دستگاه را چک کنید.
  • اگرمشکل لرزیدن شدن و تکان خوردن پنکه برطرف نشده بود، محل قرار گیری آن را بررسی کنید.
  • محل قرار گرفتن پنکه باید کاملا مسطح و صاف باشد.
  • در صورت نیاز، پایه را بر اساس نسبت صافی سطح قرار گیری، تنظیم نمایید.

چگونه از خرابی پنکه جلوگیری کنیم؟

به طور معمول، تمامی لوازم برفی خانگی دارای اصول و قاعده ای منحصر به فرد برای استفاده از می باشند. در صورتی که تمامی نکات موجود در مورد استفاده از پنکه را رعایت کنید، غیر ممکن است که این دستگاه با مشکل و خرابی مواجه شود. با این حال انجام برخی از کار ها باعث افزایش طول عمر مفید این دستگاه می شوند که در ادامه آورده ایم:

  • به طور دوره ای برای تمیز کرده پره های پنکه اقدام کنید.
  • برای انجام این کار از برسو پارچه های مرطوب استفاده نمایید.
  • از وارد شدن هرگونه نم و رطوبت به داخل دستگاه جلوگیری کنید.
  • حتما هر چند وقت یک بار توی پنکه را باز کرده و آن به خوبی شستشو دهید.
  • قطع و وصل کردن و خاموش و روشن نمودن مداوم و پیاپی و یا استفاده طولانی مدت از پنکه آسیب های جدی به قطعات آن وارد می کند.

با قطعات اصلی پنکه آشنا شوید

پنکه نیز هم چون دیگر لوازم برقی خانگی از بخش ها و قطعات مختلفی تشکیل شده است. با معرفی این بخش های سعی کرده ایم شما را با شیوه تعمیرات پنکه آشنا کنیم. هر کدام از این قطعات، وظیفه ای مشخص را بر عهده دارد که در صورت معیوب شدن عملکرد این دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد:

·       پروانه ها یا پره های پنکه

این بخش از پنکه با چرخیدن و چرخش خود، هوا را به گردشدرآورده و موجب خنک کردن هوا می شود.

·       موتور پنکه

یکی از مهم ترین و اصلی ترین قسمت ها در پنکه، موتور آن می باشد. این بخش وظیفه دارد تا نیرو را به پروانه ها برای چرخیدن انتقال دهد.

·       میله های محافظ پنکه

به منظور ایجاد ایمنی بیش تر و برای جلوگیری از وارد شدن اجسام خارجی به دور پروانه ها و پره های پنکه، میله هایی به عنوان محافظ در قسمت جلو و عقب پره ها قرار گرفته اند.

·       گیربکس پنکه

در برخی از مدل های پنکه به منظور سهولت بخشیدن در منتقل کردن انرژی و بیش تر کردن راندمان آن، داخل این وسیله از گیربکس و جعبه دنده استفاده شده است.

دیگر دلایل تکان خوردن پنکه

به غیر از موارد گفته شده، عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است باعث لرزش و تکان خوردن پنکه در هنگام کار کردن شوند. پس از بررسی و عیب یابی موارد گفته شده، حتما تمامی عامل های زیر را نیز کنترل کنید تا با مشاهده هر کدام اقدامات لازم را انجام دهید:

  • شکستگی و یا ترک خوردن پره های پنکه باعث لرزش آن می شوند. تک به تک پره ها را چک کنید تا از سلامت تمامی آن ها مطمئن شوید. توجه داشته باشید که با معیوب شدن تنها یک پره باید تمامی پره ها تعویض شوند.
  • نیم سوز شدن و یا خرابی موتور نیز می تواند با تکان خوردن پنکه خود را نشان دهد. البته این عامل ممکن است سر و صدای زیادی نیز داشته باشد. باید موتور را به خوبی عیب یابی کنید. با مشاهده هر گونه ایراد و یا مشکل در عملکرد و ساختار موتور آن را تعمیر و در غیر این صورت تعویض نمایید. در صورتی که در این زمینه مهارت کافی ندارید، با تعمیرکار پنکه تماس بگیرید.

چگونه علت لرزیدن پنکه را تشخیص دهیم؟

مواردی که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفتند، هر کدام به تنهایی می توانند دلیلی برای لرزش پنکه تلقی شوند. از این رو لازم است تمامی آن ها را کنترل نمایید. عیب یابی این بخش ها به شما کمک می کند تا دلیل اصلی بروز این ایراد را شناسایی کرده و سپس اقدامات لازم را جهت رفع آن انجام دهید.

چنان چه در این زمینه مهارت و دانش فنی کاملی ندارید، توصیه می کنیم با نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی به نشانی www.ipemdad.com در تهران تماس بگیرید تا با کمک تکنسین متخصص از معیوب شدن دیگر بخش های جلوگیری شود.

دکمه بازگشت به بالا