رفع مشکل تغییر فرمت در هارد از RAW به NTFS
روش برگرداندن عکسهای پاک شده از رم گوشی یا هارد کامپیوتر پس از تغییر فرمت چیست؟ آیا به دنبال راهی برای رفع مشکل تغییر فرمت در هارد از RAW به NTFS هستید؟ به نظر شما دلیل تغییر فرمت در هارد دیسک چیست؟ برخی از کاربران با ما تماس میگیرند و میگن که هارد اکسترنال آنها به درستی کار میکند، اما وقتی میخواهند از آن استفاده کنند در قسمت My Computer درایو هارد را نشان نمیدهد و دسترسی به اطلاعات ندارند.
البته دلایل این که هارد و پارتیشنها در قسمت My Computer بالا نمیاد و نشان داده نمیشود متعدد است. وقتی با این مشکل مواجه شدید حتما چک کنید آیا هارد از لحاظ سخت افزاری شناسایی شده یا خیر.
تغییر فرمت در هارد چیست؟
خوب فرض میکنیم که سیستم عامل ویندوز به طور معمول هارد را میشناسد اما درایو هارد را نشان نمیدهد یا درایو هست اما باز نمیشود و وقتی میخواهید آن را باز کنید پیغام فرمت کردن میدهد. در این حالت بهتره به قسمت Computer Management و سپس Disk Management بروید و روی دیسک مورد نظر کلیک کنید.
در اینجا ممکنه با چند تغییر روبرو باشید:
- فرمت هارد به RAW تبدیل شده
- هارد به حالت آفلاین درآمده
- هارد از حالت استاتیک به داینامیک تبدیل شده
اگر یکی از موارد بالا را مشاهده کردید میتونیم بگیم هارد شما دچار تغییر فرمت شده.
و گاهی در Disk Management وقتی پارتیشنهای موجود را پاک میکنند به شکل غیرطبیعی ظاهر میشوند. بعد وقتی میخواهند یک پارتیشن جدید را ایجاد کنند با وجود این که حدود ۴ ساعت منتظر فرمت شدن هارد ماندهاند اما هیچ گونه پیشرفتی ایجاد نشده است و کارشان با ریستارت سیستم خاتمه یافته که بعد آن هارد دیسک به فرمت RAW در آمده است.
در واقع این مشکل تنها به هارد اکسترنال محدود نمیشود و هارد اینترنال، فلش مموری و کارت حافظه microSD هم دچار تغییر فرمت میشوند. هزینه تعمیر بدسکتور هارد را می توانید از کارشناسان ما جویا شوید.
دلیل تغییر فرمت در هارد دیسک
تغییر فرمت هارد دیسک به فرمت RAW به هاردی اشاره دارد که در هیچ سیستم فایلی مانند NTFS, FAT32, exFAT, FAT, Ext2, Ext3 و غیره فرمت نشده باشد. اطلاعات موجود در هاردی که با تغییر فرمت مواجه است قابل خواندن نیست چون که ویندوز نحوه دسترسی به این اطلاعات را نمیداند. علائم رایج تغییر فرمت در عبارتاند از:
- هارد توسط سیستم شناسایی میشود اما درایو مورد نظر را نشان نمیدهد.
- درایو مورد نظر را نشان میدهد اما باز نمیکند.
- هنگام باز کردن درایو با پیام فرمت کردن روبرو میشویم.
- هنگام نصب ویندوز امکان انتخاب پارتیشن نداریم.
اما دلیل تغییر فرمت در هارد چیست؟ جواب سوال به فاکتورهایی بستگی دارد. موارد زیر ممکن است دلیل تغییر فرمت هارد از NTFS به RAW باشد:
- هارد دچار شده.
- خاموش کردن ناگهانی سیستم.
- ویروسی شدن هارد که به طور مستقیم به فایلهای سیستمی آسیب میزند.
- رفتار نامناسب با سیستم مانند جدا کردن یکباره هارد.
- قطع ناگهانی برق، شوک الکتریکی.
- تغییر فایل سیستم.
ممکنه دلایل دیگری هم وجود داشته باشد که میتواند منجر به تغییر فرمت در هارد از NTFS به RAW شود، در صورتی که تمایل دارید خودتان رفع مشکل تغییر فرمت در هارد را حل کنید میتوانید ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید. اما به یاد داشته باشید که در اینصورت مرکز بازیابی اطلاعات هیچگونه مسئولیتی را در قبال از دست رفتن اطلاعات شما پذیرا نیست و در صورت خرابی هارد، تعمیر هارد اکسترنال my passport بسیار مشکل خواهد بود.
روشهای زیر با استفاده از فرمت کردن کامل هارد دیسک، فرمت RAW را به NTFS باز خواهد گرداند و اگر اطلاعات مهمی روی هارد دارید آنها را از دست خواهید داد. چنانچه شما با تغییر فرمت هارد مواجه هستید و اطلاعات مهم دارید بهتر است با کارشناسان ریکاوری تماس داشته باشید و از آنها مشاوره بخواهید. کوچکترین اشتباه میتواند تمام اطلاعات مهم و حساس شما را از بین ببرد.
رفع مشکل تغییر فرمت در هارد دیسک از طریق CMD
برای اقدام به درست کردن تغییر فرمت هارد بهتره اول از همه هارد را با یکی از نرم افزارهای اسکن هارد بررسی کنید و از سلامت فیزیکی هارد به لحاظ وجود بدسکتور و درصد سلامت آگاه بشوید.
اگر هارد اکسترنال دارید آن را به سیستم وصل کنید و منتظر بمانید تا سیستم عامل آن را شناسایی کند، اگر با مشکل تغییر فرمت در هارد دیسک اینترنال مواجه هستید این مرحله را رد کنید و دستورات زیر را انجام دهید.
کلید ویندوز و R را با هم فشار دهید تا پنجره RUN باز شود، حالا عبارت diskpart را وارد کنید و اینتر بزنید. بعد از باز شدن پنجره سیاه رنگ دستورات زیر را به ترتیب وارد کنید و اینتر بزنید:
- list disk
- select disk n
- online disk
- attributes disk clear readonly
- clean
- convert mbr (or “convert gpt” based on the disk capacity)
- create partition primary
- select part 1
- active
- format fs=ntfs label=new quick
بعد از انجام موفقیت آمیز مراحل بالا باید فرمت هارد دیسک از RAW به NTFS تغییر کند. این روش برای هاردهای RAW که به شدت آسیب دیدهاند کار نمیکند. خوشبختانه یک برنامه رایگان برای ویندوز ۱۰،۸،۷ و ویندوز اکس پی و ویستا معرفی شده است که در ادامه با نحوه کار آن آشنا خواهید شد.
نحوه رفع مشکل تغییر فرمت در هارد با نرم افزار AOMEI Partition Assistant Standard
AOMEI Partition Assistant Standard یک برنامه مدیریت پارتیشن هارد دیسک رایگان است که به شما کمک میکند تا مشکل تغییر فرمت هارد دیسک خود را حل کنید. با استفاده از این برنامه میتوانید فرمت RAW را به فرمتهای FAT32, exFAT, Ext2 یا Ext3 تغییر دهید. هارد دیسک خود را به سیستم وصل کنید. در رابط کاربری اصلی روی هارد دیسک RAW کلیک راست کنید و Format Partition را انتخاب کنید.
از قسمت File System گزینه NTFS را انتخاب کنید.
حالا دکمه Apply و بعد Proceed را انتخاب کنید.
بعد از انجام این مرحله به قسمت My Computer بروید و درایو مورد نظر را باز کنید. اگر درایو باز شد و مشکلی از لحاظ کپی کردن اطلاعات و کندی سرعت نداشتید با خیال راحت از هاردتون استفاده کنید. اما اگر مشکل کندی سرعت داشتید و یا همچنان درایو هارد باز نمیشه بهتره دیگه دستکار نکنید و به یک متخصص مراجعه کنید.
تبدیل فرمت FAT32 به NTFS و NTFS به FAT بدون از دست دادن اطلاعات
ممکن است بخواهید بدون از دست دادن اطلاعات فایل سیستم FAT را به NTFS و یا عکس این قضیه یعنی NTFS به FAT32 تبدیل کنید. برای تغییر فرمت یک درایو به فرمت دیگری روش های مختلفی وجود دارد که در آموزش زیر به این روش ها می پردازیم.
راهکار اول – اطلاعات در این روش پاک می شود!
از طریق صفحه Desktop خود ، وارد My Computer شوید و سپس بر روی درایوری که می خواهید فرمت آن را تغییر دهید کلیک راست کرده و سپس گزینه ی Format را انتخاب کنید.
سپس برای شما یک پنجره بازمیشود که در آن اطلاعاتی از درایو قابل مشاهده است و همچنین در آن پنجره به شما امکان تغییر فرمت آن را میدهد.
- Capacity : ظرفیت
- File System : نوع فرمت درایو
- Allocation Unit Size : تخصیص واحد حجم
- Volume Label:برچسب (نام درایو)
برای تغییر فرمت درایو کافیست منوی کشویی File System را انتخاب نمایید و بر روی فرمت مورد نظر کلیک کنید.
بعد بر روی گزینه ی Start کلیک کنید تا عملیات برای شما انجام شود.
نکته *** توجه داشته باشید با این روش تمامی اطلاعات بر روی داریوی که عملیات تغییر فرمت را انجام می دهید پاک می شوند.
راهکار دوم – تبدیل FAT32 به NTFS بدون از دست دادن اطلاعات
این روش بدون استفاده از هیچگونه نرم افزار جانبی انجام می گیرد و تفاوتی که با راه های اول و دوم دارد این است که با تغییر فرمت ، اطلاعات به هیچ عنوان پاک نمی شوند که این موضوع برای بعضی از کاربران بسیار حائض اهمیت میباشد.
1.در ابتدا برنامه CMD را باز نمایید.
برای باز کردن CMD از یکی از روش زیر استفاده کنید:
Start > All Programs > Accessories > Command prompt
Start > Run > (type) cmd
winkey + R > (type) cmd
C:\windows\system32\cmd.exe
زمانی که CMD را باز کردید دستور زیر را در آن وارد نمایید.
CONVERT *: /FS:NTFS /X
به جای * نام درایو مورد نظر خود را که می خواهید به فرمت NTFS تبدیل شود را بنویسید.
برای مثال درایو D :
CONVERT D: /FS:NTFS /X
سپس کلید Enter را فشار دهید تا عملیات انجام شود.
بعد برنامه CMD از شما می پرسد که :
Would You Like To Force a Dismount On This
Volume ? Y/N
و شما حرف Y به معنی Yes را وارد نمایید.
با دستور فوق درایور شما به راحتی FAT32 به فرمت NTFS تبدیل می شود ، بدون اینکه ذره ای از اطلاعات شما از بین برود.
* توجه اگر با دستور بالا نتوانستید درایو مورد نظر خود را از FAT32 به NTFS تبدیل کنید مراحل زیر را ادامه دهید.
(ممکن است با پیغام Was Not Converted To NTFS مواجه شوید)
در CMD کد زیر را تایپ نمایید.
chkdsk *: /f
تبدیل فرمت FAT32 به NTFS و NTFS به FAT بدون از دست دادن اطلاعات
سپس دستور زیر را در CMD وارد کنید.
CONVERT *: /FS:NTFS /X
حال برنامه CMD از شما می پرسد که :
Would You Like To Force a Dismount On This Volume ? Y/N
و شما اینبار هم حرف Y به معنی Yes را وارد کنید.
اکنون درایو شما با موقیت به NTFS تبدیل شده است.
توجه : روش گفته شده در بالا توسط برنامه CMD تست شده است و هنگام تغییر فرمت هیچگونه اطلاعاتی پاک نخواهد شد، اما برای اطمینان بیشتر قبل انجام کارهای فوق از اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان تهیه نمایید.
حل مشکل ارور Windows was Unable to Complete The Format در ویندوز
توجه : تبدیل از NTFS به FAT نیز از همین روش CMD قابل انجام است که با گرفتن راهنما از دستور ذکر شده به راحتی می توانید انجام دهید.
روش فرمت درایو اکسترنال در Mac
دلایل گوناگونیست که شما شاید بخواهید درایو خود را format کنید. شاید بخواهید Mac خود را بفروشید و برای این کار درایو آن را کاملا پاک نمائید تا کسی به داده های درایو شما دسترسی نداشته باشد و یا شاید در حال پیکره بندی یک درایو external برای پشتیبان گیری و backup هستید. شاید هم می خواهید چیزی را در درایو کپی کنید تا آن را با PC ها و Mac های دیگر به اشتراک بگذارید. شاید هم هارد درایوی را که برای mac خود خریده اید از پیش برای سیستم عامل Windows فرمت شده باشد.
خوشبختانه نرم افزار Disk Utility در خود MacOS موجود بوده و استفاده از آن نیز بسیار آسان می باشد.
از کدام فرمت استفاده کنیم؟
شمار فرمت فایل هایی که شما می توانید از آن ها استفاده کنید، کم است. اما فرمتی را که بر می گزینید بسته به نوع استفاده شما خواهد داشت که در اینجا به بیان آن می پردازیم.
- (Apple File System) یا APFS – سیستم فایل نوینیست که Apple آن را برای سیستم عامل High Sierra در Mac خریداری نموده است. اگر از macOS نسخه High Sierra استفاده می کنید، فرمت پیش فرض شما APFS خواهد بود. این فرمت ویژگی های خوبی با خود بهمراه دارد. از جمله می توان به کار آمد تر و قابل اعتماد تر بودن آن اشاره کرد. شما می توانید یکی از نسخه های encrypted یا case-sensitive آن را استفاده کنید ولی به یاد داشته باشید که این فرمت تنها در macOS High Sierra، اجرا پذیر می باشد و در نسخه های دیگر macOS، و یا حتی Windows یا Linux اجرا پذیر نمی باشد. نکته دیگر اینکه فرمت APFS تنها در هارد درایو های SSD و فلش های USB کار می کند.
- MacOS Extended Journaled یا HFS+ – فرمت APFS با معرفی نسخه High Sierra در Mac، در سال 2017 جای فرمت MacOS Extended Journaled را گرفت. اگر سیستم عامل خود را به High Sierra بروزرسانی نکرده اید، فرمت پیش فرض پیشنهادی MacOS Extended Journaled خواهد بود که اگر لپتاپ یا هارد اکسترنال دارید گزینه خوبی خواهد بود. شما همچنین می توانید درایو خود را با این فرمت رمزگذاری کنید.
- MS-DOS FAT یا FAT32: درایو های با فرمت FAT32 در سیستم عامل های مک، ویندور و لینوکس خوانش پذیر و write پذیر می باشند. پس اگر می خواهید فایل های درایو خود را با سیتم عامل های گوناگون به اشتراک بگذارید، فرمت FAT32 گزینه بسیار خوبی می باشد هر چند بدلیل کهنه بودن این فرمت، فایل های بیش از 4 گیگ را نمی توان در آن کپی کرد، پس اگر می خواهید فایل خای سنگینی ویدئویی و یا بازی را با دوستان خود به اشتراک بگذارید این فرمت بهیچ عنوا پیشنهاد نمی شود.
- ExFAT – این فرمت همانند FAT32 می باشد و در Windows و Mac خوانش پذیر می باشد. تفاوت مهم آن با FAT32 این است که فایل های بیش از 4 گیگ را می توان در آن کپی کرد.
- NTFS: این فرمت، فرمت پیش فرض ویندوز بوده و MacOS نیز می تواند آن را بخواند ولی نمی تواند آن را نوشته یا Write کند.
چگونه درایو اکسترنال را در Mac فرمت نمائیم؟
برای انجام این کار گام های زیر را دنبال نمائید:
- Disk Utility را باز کنید. همچنین می توانید به مسیر Applications > Utilities بروید و یا با تپیدن دکمه Command + Space، نام Disk Utility را بنویسید.
- پس از باز شدن Disk Utility، فهرستی از درایو های آماده در سمت چپ را خواهید دید. درایوی را که می خواهید فرمت کنید برگزینید. نکته: فرمت کردن درایو همه داده ها و اطلاعات درون آن را از میان می برد.
- در پنجره اصلی در میان 4 گزینه پیش روی، گزینه Erase را کلیک کنید.
- نرم افزار Disk Utility، خودکارانه، فرمتی را برای شما بر می گزیند، برنامه، بسته به اینکه شما از سیستم عامل macOS High Sierra یا ورژن پیشین OS استفاده می کنید یکی از فرمت های APFS یا Mac OS Extended Journaled را برای شما بر می گزیند. اگر می خواهید فرمت دیگری را برگزینید می توانید گزینه Formating را کلیک کرده تا فهرستی از فرمت های برای شما پدیدار شود و بسته به نیاز خود یکی از آنها را برگزینید.
- گام پسین نام گذاری درایو می باشد. هر نامی را که می خواهید به دلخواه برگزینید، بهتر است همیشه نامی را برگزینید که سرنخی از محتویات درایو را به شما نشان دهد.
- سپس دکمه Security Option را کلیک کنید. این کار پنجره دیگری پیش روی شما باز خواهد کرد که شما را توانا می سازد تا با لغزنده یا slider درجه دلخواه خود را میان Fastest و Most Secure جهت فرمت درایو انتخاب نمائید. این گام، گام بسیار مهمیست که مطمئن شوید که داده های درایو خود را به درستی پاک کرده اید.
- گزینه Fastest، اطلاعات header را پاک می کند. اما پرونده های زیرین را دست نخورده برجای می گذارد. این بدان معناست که شما یا اشخاص دیگر می توانید با استفاده از نرم افزار های بازیابی اطلاعات این فایل ها و پرونده های زیرین را دوباره زنده کنید که بی گمان گزینه مناسبی نخواهد بود. کشاندن لغزنده به بخش دوم درایو شما را یک بار بطور کامل overwrite خواهد کرد.
- برای امنیت بالاتر و پاکسازی کامل، لغزنده یا slider را به راست بکشید. انتخاب بخش سوم نوار، درایو را 3 بار overwrite می کند.بهتر است لغزنده را روی آخرین درجه قرار دهید تا درایو را 7 بار overwrite کنید. البته با انتخاب آن باید مدت زمان بیشتری را برای انجام فرایند فرمت منتظر بمانید.
- Erase را کلیک کرده تا درایو پاکسازی و آماده شود. نواری پیش رونده فرایند فرمت کردن را به شما نشان خواهد داد که پیام Done به معنای پایان فرایند است.
- اکنون می توانید فایل های خود را به درایوی که فرمت کرده اید منتقل کنید.