اینکه بگوییم این روزها زندگی اکثریت جامعه به گوشیهای موبایل گره خورده است، کاملاً درست است و کاربران این روزها حتی مشاغل خود را هم به کمک گوشیهای هوشمند انجام میدهند و یکی از اصلیترین مباحث مربوط به گوشی ظرفیت باتری و دوام آن است. اگر گوشی شما دچار کاهش بازدهی در بخش باتری شده است، قبل از اینکه به فکر تعویض گوشی باشید، میتوانید با خرید باتری مشکل خود را حل کنید. با گذشت زمان و افزایش عمر گوشی، قطعاً این بخش از سخت افزار دچار فرسودگی میشود و به مرور زمان شما متوجه ضعف آن نسبت به روزهای اولیه خواهید شد. به همین دلیل نیاز است تا شما باتری گوشی خود را تعویض نمایید.
طول عمر باتری گوشی معمولاً با چند چرخه شارژ مشخص میشود. چرخه شارژ دورهای است که از کل ظرفیت باتری استفاده میشود و شما دوباره شارژ آن را تا 100 درصد ظرفیت پر میکنید. اپل کمپانی مشهور و بزرگ امریکایی توضیحات بسیار جالب و البته آزمایش شدهای در مورد باتری گوشی آیفون و حتی دیگر باتریهای موجود میدهد. بعد از 500 دوره شارژ، باتری بدون توجه به نحوه مصرف شما، شروع به فرسوده شدن و در پی آن افت و کاهش بازدهی میکند و یکی از مهمترین دلایلی که شما را به تعویض باتری وادار میکند، همین مورد است.
علائم رایج برای تشخیص زمان تعویض باتری گوشی
رایجترین و سادهترین راه تشخیص، کاهش میزان کارکرد شما با گوشی است. به عنوان مثال اگر قبلاً با نیم ساعت بازی کردن 10 درصد از شارژ خود را از دست دادید و اکنون بیش از این میزان باتری شما کاهش پیدا میکند، احتمالاً زمان تعویض باطری شما فرا رسیده است.
خاموش شدن تصادفی گوشی نیز یکی دیگر از علائم رایج است که در گوشی های اندرویدی و باتریهایی مانند باتری سامسونگ j7 یا باتری ال جی این موارد را زیاد دیدهایم. به طور حتم برای شما پیش آمده است که حدود 40 یا حتی 20 درصد از شارژ گوشی شما باقی مانده است و به یک باره گوشی شما خاموش میشود که در این حالت سلامت باتری شما به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
بوتلوپ شدن یا سادهتر بگوییم پشت سرهم راهاندازی شدن گوشی و روشن نشدن آن هم یکی دیگر از عوامل مهم و مربوط به سلامت باتری است. هرچند این مشکل ممکن است پس از آپدیت گوشی و یا نصب بسیاری از کاستوم رامها هم اتفاق بیافتد. به عنوان مثال چنانچه شما یک گوشی هوشمند قدیمی دارید و بعد از رسیدن به آستانه مشخصی گوشی شما به طور مداوم راه اندازی میشود، این مشکل معمولاً به دلیل تمام شدن عمر باتری گوشی رخ میدهد.
برنامههای زیادی برای سیستم عاملهای مختلف وجود دارند که میتوانید به کمک آن سلامت باتری گوشی خود را بسنجید. به عنوان مثال AcuuBattery یکی از برنامههای معروف اندرویدی است که اطلاعات جالبی را در زمینه باتری گوشی شما، نمایش میدهد. این برنامه ظرفیت اصلی باتری را با ظرفیت تخمینی فعلی مقایسه میکند و میزان افت کارکرد باتری را به شما نشان میدهد. این برنامه همچنین بسیاری از ویژگیهای دیگر از جمله اندازهگیری سرعت شارژ، میزان مصرف انرژی در برنامههای مختلف، دوام گوشی شما در حالت آماده به کار و غیره را نیز به شما نمایش میدهد.
طریقه تعویض باتری گوشی
روزهایی که باتری اکثر گوشیها قابلیت تعویض آسان داشت اکنون گذشته است. حتماً به یاد دارید که در گوشیهای ساده دکمهای به راحتی با باز کردن درب پشت گوشی قابلیت تعویض داشتند. اما اکنون در اکثر گوشیهای جدید قابلیت تعویض باتری توسط کاربر معمولی وجود ندارد. نه اینکه کار بسیار سختی باشد اما نیازمند تجربه و دقت کافی است تا درب پلمب شده قاب پشتی باز شود و اتصالات باتری با دقت هرچه تمامتر از برد گوشی جدا شود. گرچه در بعضی مدل ها به دلیل وجود چسب حتما باید از هیتر های مخصوص تعمیر کاران و ابزار آلات مخصوص برای باز کردن قاب پشتی گوشی استفاده شود و ممکن است حین باز و بست توسط افراد غیر حرفه ای به گوشی آسیب وارد شود .
اکثر گوشیهای جدید از نوع دوم هستند و باتری آنها به سادگی قابلیت تعویض را ندارد. مثلا باتری گوشی شیائومی در مدلهای قدیمیتر هم قابلیت تعویض آسان را نداشت و از همان ابتدا اکثر مدلهایی که توسط این کمپانی معرفی میشد معمولاً باتریهای جدانشدنی داشتند. تعویض باتری اینگونه گوشیها نیازمند در اختیار داشتن ابزار مخصوص و کاربردی است و چنانچه شما این ابزار را در اختیار ندارید پیشنهاد میکنیم که خودتان دست به تعویض نزنید و کار را به یک تعمیرکار مجاز موبایل بسپارید.
برای شروع نیاز است تا قاب پشتی که معمولاً با چسب چسبانده شده است، از گوشی جدا شود و پس از آن اتصالات مربوطه را جدا کنید تا به باتری برسید. برای تعویض باتری هر گوشی هم آموزشهای لازمه در فضای مجازی و اینترنت در قالب فیلم و یا مقاله وجود دارد که پیشنهاد میکنیم حتماً از اینگونه آموزشها قبل از انجام کار برخوردار شوید. بسیاری از گوشیها هم تعویض باتری آن به سادگی انجام نمیگیرد و نیازمند این است تا اتصالات زیادی نظیر اسپیکر و یا حتی صفحه نمایش آن جدا شود. بنابراین توجه به اینگونه نکات هم خالی از لطف نیست.
راههایی برای تشخیص باتری اصلی از باتری کپی و غیر اصل
از آنجایی که باتری از اهمیت بالایی برخوردار است، نحوه تشخیص نسخه اصل از تقلبی آن هم بسیار مهم است چرا که این بخش از حساسیت بالایی برخوردار بوده و ممکن است خسارات جبران ناپذیری به گوشی شما و یا حتی سلامت کاربران وارد کند. به عنوان مثال انفجار باتری گوشیهای نوت5 سامسونگ که مشکل آن از باتری نشأت میگرفت، مثالی کاربری برای اهمیت این بخش از سخت افزار گوشی است. در صروتیکه در نسخه قبلی یعتی باتری سامسونگ note4 قبل از خرید باتری، باید از اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید و دانش لازم برای تشخیص باتریهای اصلی از قلابی را داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا چند راهکار ساده را برای شما بیان کنیم.
مرحله 1 – جعبه باتری را بررسی کنید: جعبه و بستهبندی و یا حتی نایلونی که یک باتری اصلی درون آن قرار گرفته است از کیفیت بالایی برخوردار است و قادر است از باتری شما بیشتر محافظت کند. در ضمن رنگها و حروف روی جعبه از کیفیت بالایی برخوردار هستند و طبیعیتر به نظر میرسند.
مرحله 2 – تاریخ ساخت باتری را حتماً بررسی کنید و در صورت امکان آن را با تاریخ درج شده روی بستهبندی مطابقت دهید. حتماً در نظر داشته باشید تا از تاریخ تولید باتری شما مدت زمان زیادی نگذشته باشد و باتری شما فاسد نشده باشد. بسیاری از باتریهایی که مدت زیادی از انقضای آن گذشته است تغییر شکل داده و از کیفیت آن کاسته شده است.
مرحله 3 – اتصال NFC را چک کنید: پس از جدا کردن لایه برچسب روی باتری میتوانید اتصالات مربوط به NFC را مشاهده کنید. در باتریهای اصلی این اتصال بسیار کوچک و به رنگ مسی است و شما سادگی خاصی را در آن میبینید در صورتیکه در باتریهای فیک اینگونه نیست و شما تراشه NFC را مانند یک برچسب بزرگ چسبیده شده به باتری حس میکنید که از سطح باتری هم بیرون زده و دارای برآمدگی است.
مرحله 4 – بدنه باتری را به خوبی بررسی کنید: سطح باتری اصلی صاف و مرتب بوده و برچسب آن به خوبی به خود باتری چسبیده است. در باتریهای فیک معمولاً برچسب روی آن از بدنه باتری فاصله دارد و شما به راحتی میتوانید آن را جدا کنید. برش مقوا و لایه برچسب روی باتری اصلی گوشی بسیار تمیز و مرتب صورت گرفته است در صورتیکه در باتریهای فیک این تمیزی را نمیبینید و عموماً در این بخش مشکل چسبندگی و متقارن نبودن برش برچسب را میبینید.
مرحله 5 – به فونتهای درج شده روی باتری دقت کنید: فونتهای باتری اصلی و اورجینال با حروف سیاه رنگ و بسیار خوانا روی باتری درج شدهاند. در صورتیکه باتری تقلبی حروف کمرنگتر و نازکتری رو آن درج شده است.
مرحله 6 – زاویه و قطر پای باتری را بررسی کنید: معمولاً اکثر باتریها در سمت مقابل اتصال خود یا همان لبهی پایینی باتری دارای پایه هستند که درون گوشی جای میگیرد. در باتری اصلی این بخش نازکتر بوده و ظرافت بیشتری دارد در صورتیکه در باتریهای تقلبی قطر این بخش بیشتر است.
سخن پایانی
در پایان باید گفت جدا از اهمیتی که باتری گوشی به عنوان یک بخش مهم از سخت افزار دارد، شما در این مقاله با عملکرد مطلوب یک باتری در کنار راههای تشخیص خرابی باتری، تعویض باتری و چند نکته برای تشخیص باتری اصلی از باتری تقلبی را فرا گرفتید. این مطالب در حالت کلی نوشته شده است و ممکن است با توجه به ساخت باتریها کمی متفاوت باشد اما فرا گرفتن آن کمک خوبی به شما میکند تا حداقل انتخاب بهتری در خرید باتری اصلی داشته باشید. برای خرید باتری میتوانید در گوگل با سرچ عبارت خرید باتری از خاص باکس به دنیایی از باتری های موبایل اصلی و با گارانتی متصل شوید و برای رفتن به دسته بندی ها با اسم سایت گوگل کنید اینطوری: باتری گوشی سامسونگ در خاص باکس