اجتماعیمطالب برتر

بازسازی و نوسازی خانه قدیمی به چه صورت می باشد؟

ضرورت اقدام برای نوسازی خانه

یکی از ویژگی‌هایی که همیشه به دنبال آن هستیم و از آن استقبال می‌کنیم میل به تغییر و بهتر شدن است. بازسازی خانه قدیمی هم در زمره همین علایق انسانی قرار گرفته و کارشناسان معتقدند هزینه ای که برای نوسازی خانه یا بازسازی آن خرج می‌شود در واقع نوعی سرمایه‌گذاری روانی برای افراد و اعضای خانواده است و موجبات آرامش روانی اعضا را فراهم می‌کند.

قدیمی و کلنگی بودن و یا فرسودگی ملک شما، و همچنین وقوع رویدادهایی همچون آتش‌سوزی و سیل، زلزله و … که موجب آسیب رسیدن به بافت داخلی و خارجی منزل شما شده و شما را به ایجاد تغییرات کلی یا جزئی و ترمیم این بافت‌ها وا می‌دارد که به پدیده‌ای به نام نوسازی خانه یا بازسازی ختم می‌شود.

از طرفی دیگر این روزها نوسازی خانه یا بازسازی آن گاهی اوقات با هدف خروج از شکل یکنواخت خانه هم صورت می‌گیرد که در آن فرد به دنبال ایجاد تغییری برای جذابیت بیشتر خانه‌اش برمی‌آید. از طرف دیگر تخمین هزینه بازسازی ساختمان موجب می‌شود تا فرد نوسازی آن را بر تخریب و ساخت مجدد بنا که زمان‌بر و هزینه‌بر است ترجیح بدهد.

علاوه بر این‌ها، ضرورت جدی بازسازی یا تعویض برخی از قسمت‌های ساختمان، زیبایی و مدرن‌سازی خانه، بهینه‌سازی و افزایش کارایی فضاهای داخلی، همگام شدن با جدیدترین روش‌های دکوراسیون داخلی، تغییر نقشه ساختمان، انجام مقاوم‌سازی ساختمان طبق روش روز، تنوع در دکوراسیون و طراحی نیز از جمله عواملی هستند که در بخش ضرورت نوسازی خانه از آن‌ها بحث می‌شود.

قدیمی و کلنگی بودن و یا فرسودگی ملک شما، و همچنین وقوع رویدادهای طبیعی و غیر طبیعی همچون آتش سوزی و سیل، زلزله و … که موجب آسیب رساندن به بافت داخلی و خارجی منزل شده و فرد را به ایجاد تغییرات کلی یا جزئی و ترمیم این بافت‌ها وا می‌دارد منتیج به پدیده ای به نام نوسازی خانه یا تعمیرات و بازسازی ساختمان می‌شود.

چه قسمت‌هایی از خانه باید مورد بازسازی قرار بگیرند؟

در نوسازی خانه تغییرات زیادی را می‌توان در لایه‌های داخلی و خارجی خانه انجام داد برای همین می‌توانیم نوسازی خانه را به دو قسمت بازسازی داخلی و خارجی خانه تقسیم کنیم. البته نیاز به تعمیرات و بازسازی ساختمان وابسته به نوع نگاه و تصمیم‌گیری مشتری و کارشناس است. پیش از آنکه به مراحل بازسازی در یک ساختمان که نیاز به تغییر پیدا کنند بپردازیم ابتدا مراحل بازسازی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مراحل بازسازی و نوسازی خانه

  • طراحی و برنامه ریزی: قبل از هر اقدامی برای نوسازی خانه باید نقشه قدیمی خانه و نقشه جدیدی که مد نظر ما است ترسیم و طراحی شود.
  • برآورد هزینه‌ها: پس از ترسیم نقشه اولیه و ثانویه به سراغ برآورد هزینه‌های کلی می‌رویم که باید پس از نوسازی خانه پرداخت کنیم.
  • مقاومت خانه: در نوسازی خانه باید دقت داشته باشیم تا فرآیند تعمیرات و بازسازی ساختمان در هیچ کدام از مراحل بازسازی به سازه‌های اصلی ساختمان آسیب نرسانند به خصوص در خانه‌های کلنگی و دیوارهای باربر آنها که عمر زیادی دارند.
  • تخریب: پس از تصمیم گیری کارشناس و مشتری و ترسیم نقشه حالا به سراغ بخشی می‌رویم که می‌خواهیم در آن تغییر ایجاد کنیم. پس شروع به تخریب بخش فرسوده آن می‌کنیم.
  • سیم‌های برق و لوله کشی : هنگام تخریب دیوارها و انجام تعمیرات و بازسازی ساختمان باید عناصر خطر ساز و حساس را جمع‌آوری کرد یا آنها را پوشش داد که سیم‌های برق و لوله‌های آب از این دسته هستند.
  • نصب پنجره‌ها: همیشه یکی از مراحل بازسازی که مورد توجه کارشناسان است تغییر پنجره‌های قدیمی با نوع جدید و دو یا چند جداره آنها است که از هدر رفت و اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند.
  • نقاشی بنا و تزئینات: ایجاد تغییرات در ظاهر خانه به خصوص رنگ آمیزی جدید یا کاغذ دیواری حس فوق العاده را به خانه شما ‌می‌دهد.
  • انتخاب نوع کفپوش: در مرحله آخر هم می‌توانید بر حسب سلیقه و نوع اجزا در دکوراسیون منزل خود نوع کفپوش را از میان سنگ، سرامیک و چوب انتخاب کنید.
در پدیده نوسازی خانه تغییرات زیادی را می‌توان در لایه‌های داخلی و خارجی آن انجام داد برای همین می‌توانیم نوسازی خانه را به دو قسمت بازسازی داخلی و خارجی ساختمان تقسیم کنیم. البته نیاز به تعمیرات و بازسازی ساختمان به حد زیادی هم وابسته به نوع نگاه و تصمیم گیری مشتری و کارشناس است.

قسمت هایی که نیاز به بازسازی دارند

در نوسازی خانه علاوه بر تغییراتی که می‌توان در بخش داخلی و حریم خانه انجام داد برخی از تغییرات هم در مشاعات یک ساختمان انجام می‌شود همچون تعمیر آسانسور، رنگ آمیزی پله‌ها و پارکینگ و … که در ادامه به چند مورد مهم اشاره می‌کنیم.

·         بهسازی تجهیزات گرمایش و سرمایش

با توجه به کارکرد زیادی که این تجهیزات در فصول مختلف سال دارند باید به خوبی از آنها نگهداری شده و در صورت نیاز تعمیر و بازسازی شوند تا بازدهی بالاتری داشته باشند. تعمیر و بازسازی کولرهای گازی و آبی، چیلر، فن کویل، موتورخانه، پکیج‌های خانگی و سیستم‌های گرمایش از کف از جمله مواردی است که از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و از جمله سرمایه گذاری‌های مفید در یک ساختمان است.

·         بازسازی درها و پنجره‌های ساختمان

علاوه بر تغییراتی که با تعویض درب و پنجره ساختمان در ظاهر ساختمان و زیبایی خانه شما به وجود می‌آید، بحث صرفه جویی در انرژی هم مسئله مهمی است که با این تغییرات اعمال می‌شود. هدر رفت انرژی در در و پنجره‌های قدیمی به حدی است که نه تنها به لحاظ مالی به صرفه نبوده بلکه به محیط زیست هم آسیب می‌رساند پس بهتر است با نوع پنجره‌های یو پی وی سی و پنجره های آلومینیومی جایگزین شود.

کفپوش‌ها نه تنها خانه شما را زیباتر می‌کنند بلکه با راحتی شما هم در ارتباط هستند. شما می‌توانید با ایجاد تغییراتی در کفپوش، پارکت، لمینت، اپوکسی، سنگ و سرامیک به آنچه دلخواه و مورد نیاز منزل شما است دسترسی داشته باشید. گاهی کفپوش‌ها به دلیل اجرای سیستم‌های گرمایش از کف هم نیاز به تعویض پیدا می‌کنند.

بهسازی سرویس‌های بهداشتی در کنار ایجاد فضای بهداشتی زیبا به بهداشت این اماکن هم کمک می‌کند به خصوص در خانه‌های کلنگی که انواع حشرات موذی هم در درز کاشی‌ها وارد می‌شوند. این بهسازی می‌تواند شامل انواع عایق کاری، نصب توالت فرنگی، ایرانی، اعمال سیفون توکار یا روکار، افزودن قسمت‌هایی از جمله روشویی‌های کابین‌دار یا سنگی، نصب کابین دوش، سقف کاذب وان، جکوزی، بازسازی سنگ و یا کاشی کف و دیوارها باشد.

·         تعمیرات تاسیسات ضروری ساختمان

شرط لازم برای انجام درست و پر بازده بازسازی روکار ساختمان انجام بهسازی در لایه‌های زیرین و تاسیساتی یک خانه است. چرا که در آن صورت همه بازسازی‌ها بی‌استفاده خواهند شد. تغییراتی همچون تعویض لوله‌های فرسوده با لوله‌های نو، تعمیر موتورخانه یا تعویض آن با پکیج‌های گرمایشی مدرن، برق‌کشی مجدد، تعویض کابل‌ها و لوله‌های انتقال انرژی از جمله کارهایی است که برای تاسیسات خانه می‌توان انجام داد.

آشپزخانه قلب یک خانه است و کابینت‌ها از اصلی‌ترین آیتم‌های آشپزخانه به خصوص در زمینه زیبایی آن هستند. در گذشته بیشتر از کابینت‌های چوبی یا عمدتا فلزی استفاده می‌شده که امروزه می‌توان با اعمال تغییراتی در آنها از انواع ممبران، هایگلاس، ام دی اف یا انواع مدرن‌تر آنها استفاده کرد.

اما نکته ای که باید آن را مد نظر قرار دهید این است که سبک خانه شما به هر نوعی که چیدمان شده باید با دکوراسیون و چیدمان آشپزخانه شما و نوع کابینت‌ها هم هماهنگی داشته باشد. برای مثال خانه‌ای با سبک و چیدمان مدرن با یک کابینت کلاسیک ممبران هماهنگی ندارد. پس باید برای یک خانه مدرن از کابینت مدرن استفاده کرد و یا اگر مبل‌ها و دکور خانه شما کلاسیک است از کابینت چوب یا ممبران استفاده کنید.

تخمین هزینه بازسازی و نوسازی خانه و اولویت‌بندی تعمیرات و بازسازی ساختمان

اگر هزینه‌های بازسازی منزل برای شما مهم است باید مواردی را که نیاز به تعمیرات و بازسازی دارند را مشخص کنید و در اولویت کارتان قرار دهید. آنچه در برآورد هزینه‌های تعمیرات و بازسازی ساختمان موثر است عبارتند از:

نوع مصالحی که در جریان بازسازی به کار گرفته می‌شود، مقدار فضایی که نیاز به بازسازی و بهسازی دارد، مدت زمانی که باید برای انجام تعمیرات توسط کارشناس صرف شود. همچنین میزان قدمت و کلنگی بودن خانه هم در برآورد هزینه‌ها موثر است.

با این توصیف می‌توان گفت به طور متوسط هزینه‌ی بازسازی در یک واحد مسکونی برای هر متر مربع در تهران و شهرستان‌ها از حدود متر مربعی 200 هزار تومان و از تعمیرات جزئی شروع شده و تا متری 700 هزار تومان و بالاتر هم ادامه دارد که این هزینه ها بستگی به نوع تعمیرات و بازسازی ساختمان دارد.

از طرف دیگر یکی از مشکلات رایج در بازسازی ساختمان تعیین اولویت برای بخش‌هایی است که نیاز به بازساززی دارند برای مثال شما با توجه به میزان بودجه‌ای که دارید باید تعیین کنید که می‌خواهید این بودجه را صرف رنگ آمیزی مجدد ملک خود کنید یا آن را برای بهینه سازی تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در نظر بگیرید.

در واقع یک طرف مسئله اولویت ساختمان شما هستید که انتظارتان را از نوسازی خانه‌تان مشخض می‌کنید و در طرف دیگر این مسئله عمر ساختمان و بخش‌های مختلف آن است. برای مثال ترتیب آنچه به صورت کلی در اولویت یک خانه برای بهسازی وجود دارد به این قرار است:

آشپزخانه، سرویس بهداشتی، فضای مشاعات و حیاط. اینها مواردی هستند که به دلیل مصرف زیاد و رفت و آمد بسیاری که در آنها اتفاق می‌افتد عمر کوتاه‌تری داشته و سریع‌تر نیاز به بهسازی و نگهداری بهتر پیدا می‌کنند.

برآورد هزینه بازسازی ساختمان چطور انجام می‌شود؟

به منظور برآورد هزینه بازسازی خانه قدیمی از هزینه‌های دیگری که باید انجام دهید مطمئن شوید و پس از آن به سراغ تهیه یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی خانه را در آن انجام دهید بروید. پس از آن هزینه هر کدام را به صورت حدودی برآورد کرده و زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را نیز معین کنید.

البته در مرحله برآورد هزینه بازسازی خانه کلنگی و در همه مراحل دیگر نباید فراموش کرد که مشورت گرفتن از کارشناسان در زمینه بازسازی خانه‌های فرسوده بسیار ضرورت دارد. هزینه‌های بازسازی خانه‌های فرسوده در حالت کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • هزینه خرید مصالح
  • هزینه حمل و نقل زباله
  • هزینه تعمیرات (در صورت نیاز شما)
  • هزینه تغییر دکوراسیون (در صورت نیاز شما)
  • هزینه مجریان، پیمانکاران، کارگران و نیروهای حضور یافته در پروژه بازسازی

هزینه مجریان عمدتا به دو روش اصلی روزمزد و کنترات محاسبه می‌شود که در روش روزمزد عمدتا از این روش برای پروژه‌هایی استفاده می‌شود که متراژ بالایی ندارند و برای مجری به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست تا بر اساس متر مربعی کار کند، دستمزد استاد کاران حرفه‌ای معمولا روزانه میان 200 تا 300 هزار تومان در نظر گرفته می‌شود.

اما در روش کنتراتی کمی موضوع فرق می‌کند و این روش که در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی اجرا می‌شود، پیمانکار به صورت کلی قیمتی را برای انجام پروژه در نظر می‌گیرد که در این روش سرعت انجام کار نیز بیشتر است و پیمانکار تشویق می‌شود تا سریعتر پروژه را در زمان کوتاهی به پایان برساند تا به دستمزد خود برسد.

به منظور برآورد هزینه بازسازی خانه قدیمی از هزینه‌های دیگری که باید انجام دهید مطمئن شوید و پس از آن به سراغ تهیه یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی خانه قدیمی را در آن انجام دهید بروید. پس از آن هزینه هر کدام را به صورت حدودی برآورد کرده و زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را نیز معین کنید.

هزینه بازسازی خانه چقدر است؟

برآورد هزینه بازسازی خانه کلنگی همیشه از مهم‌ترین دغدغه مالکان در این زمینه است که در صورت بهره گیری از دانش فنی و تجربی افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌توان از هزینه‌های آشکار و پنهان عملیات بازسازی خانه قدیمی کم کرد.

در جدول زیر حدود هزینه ساخت و اجرای بازسازی خانه‌های فرسوده در میانگین مناطق مختلف ذکر شده که قیمت مصالح ساختمانی با توجه به کشور تولید کننده، برند، درجه کیفیت و میزان متراژ کار و سختی آن تعیین شده است. به بازه این هزینه‌ها 10 الی 15 درصد کاهش یا افزایش با توجه به تفاوت قیمت‌ها باید در نظر بگیرید.

قیمت گذاری 30 آیتم پرتقاضای بازسازی ساختمانی

ردیف شرح خدمات واحد قیمت به ریال
۱ اجرت سقف کاذب کناف تایل ۶۰*۶۰ با مصالح متر مربع ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ – ۸۵۰٫۰۰۰
۲ اجرت سقف کاذب دکوراتیو کناف با مصالح متر مربع ۱٫۹۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۵۰۰٫۰۰۰
۳ چوب ترموود با اجرت نصب و رنگ متر مربع ۹٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۸۰۰٫۰۰۰
۴ اجرت گچ کاری ساده بدون مصالح متر مربع ۳۵۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۵ اجرت رابیتس کاری بدون مصالح متر مربع ۸۵۰٫۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۶ پارکت لمینت خارجی با اجرت نصب و فوم متر مربع ۳٫۶۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۳۰۰٫۰۰۰
۷ کاشی و سرامیک درجه یک ایرانی متر مربع ۱٫۷۰۰٫۰۰۰ – ۶۵۰٫۰۰۰
۸ اجرت نصب کاشی و سرامیک (بدون مصالح) متر مربع ۴٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۹ اجرت سنگ کاری (بدون مصالح) متر مربع ۶۰۰٫۰۰۰ – ۳۵۰٫۰۰۰
۱۰ آجر کاری با اجرت نصب و مصالح (ملاتی) متر مربع ۱٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۲۰۰٫۰۰۰
۱۱ تیغه چینی با مصالح و اجرت استاد کار متر مربع ۹۵۰٫۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۱۲ کاغذ دیواری خارجی قابل شستشو با اجرت نصب متر مربع ۶٫۷۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
۱۳ کابینت آشپزخانه تمام ام دی اف با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۳۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۱۴٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۴ کمد دیواری ام دی اف عمق ۶۰ با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۲۶٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۹٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۵ اجرت برق کاری بدون مصالح متر مربع ۴۵۰٫۰۰۰ – ۳۰۰٫۰۰۰
۱۶ لوله کشی سرد و گرم و فاضلاب با مصالح متر مربع ۱۲/۰۰۰/۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۱۷ هر پره رادیاتور برند ایرانی یک پره ۷۵۰٫۰۰۰ – ۵۵۰٫۰۰۰
۱۸ پکیج ایرانی جنس مرغوب یک دستگاه ۸۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۶۸٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۹ شومینه برقی با اجرت نصب متر مربع ۴۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۳۵٫۰۰۰٫۰۰۰
۲۰ اجرت نقاشی روغنی یا پلاستیک با مصالح متر مربع ۳۰۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۲۱ پنجره UPVC با اجرت نصب متر مربع ۸٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۸۰۰٫۰۰۰
۲۲ شیرآلات ایرانی جنس مرغوب با اجرت نصب یک عدد ۷٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۲٫۹۰۰٫۰۰۰
۲۳ روشویی کابین دار P.V.C بک عدد ۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۴ سرویس فرنگی ایرانی با اجرت نصب یک عدد ۲۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۸٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۵ اجرت ساخت درب آهنی یا چهار چوب فلزی با مصالح هر کیلوگرم ۸۵۰٫۰۰۰ – ۴۰۰٫۰۰۰
۲۶ درب ضد سرقت با قفل و یراق آلات و اجرت نصب یک لنگه ۶۵٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۳۶٫۰۰۰٫۰۰۰
۲۷ درب داخلی HDF با اجرت نصب یک لنگه ۷٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۳٫۸۰۰٫۰۰۰
۲۸ دستگیره درب جنس مرغوب با قفل و اجرت نصب یک عدد ۶٫۳۰۰٫۰۰۰ – ۲٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۹ تخلیه نخاله با کارگر (ماشین خاور) یک ماشین ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
۳۰ کرایه وانت (داخل شهر ) یک ماشین ۸۰۰٫۰۰۰ – ۵۵۰٫۰۰۰
۳۱ کارگر ساختمانی روزمزد یک روز کاری ۱٫۴۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۲۰۰٫۰۰۰
۳۲ اجرت استاد کار روزمزد یک روز کاری ۳/۰۰۰/۰۰۰ – ۲/۵۰۰/۰۰۰

البته نباید فراموش کرد که به هزینه‌های بالا، هزینه حمل و نقل، ابزارآلات، دستمزد کارگران ساختمانی، حق الزحمه پیمانکار (برای پروژه‌های بازسازی نسبت به حجم کار بین ۲۵ – ۱۵ درصد هزینه‌های اجرایی است) ، بیمه ، مالیات و ضریب بالاسری نیز اضافه می‌شود.

بازسازی خانه قدیمی با کمترین هزینه

 به منظور بازسازی خانه کلنگی و مدیریت هزینه‌های آن باید برنامه ریزی را در اولویت کارهایتان قرار دهید چرا که عدم برنامه ریزی در این زمینه موجب پیشامدهایی می‌شود که خسارات مالی بسیاری را می‌تواند به همراه داشته باشد.

همچنین با در نظر گرفتن برنامه ریزی برای بازسازی خانه‌های فرسوده، اگر قصد بازسازی خانه کلنگی خود را دارید اما بودجه شما محدود است می‌توانید از گزینه‌های جایگزین و موقت برای بازسازی بخشی از خانه استفاده کنید.

شما باید ابتدا مشخص کنید که کدام بخش از خانه شما در اولویت بازسازی است. برای مثال اگر اتاق خواب شما کسل کننده و قدیمی و بی روح شده، آن را در اولویت کارتان قرار دهید و به جای هزینه‌های گزاف بازسازی از یک کاغذ دیواری با رنگ و طرح جذاب استفاده کنید.

برای این کار نیاز نیست تا همه بخش‌ها و دیوارهای اتاق را کاغذ دیواری کنید و فقط اجرای آن بر روی دیواری که ترک خورده یا قدیمی است تاثیر بسیاری را در حال و هوای خانه شما به وجود می‌آورد. یا گزینه دیگر آنکه می‌توانید تنها کفپوش خانه یا بخشی از خانه مانند پذیرایی را تغییر دهید.

اگر قصد بازسازی خانه کلنگی خود را دارید اما بودجه شما محدود است می‌توانید از گزینه‌های جایگزین و موقت برای بازسازی بخشی از خانه کلنگی استفاده کنید. شما باید ابتدا مشخص کنید که کدام بخش از خانه شما در اولویت بازسازی است.

بازسازی خانه قدیمی چطور انجام می‌شود؟

نوسازی ساختمان‌ها به دو روش انجام می‌شود یکی روش بازسازی ساختمان حفاظتی است و دیگری بازسازی ساختمان سبکی است. که در ادامه بازسازی‌های مختلف را برایتان شرح می‌دهیم. این دو روش از لحاظ هزینه بازسازی ساختمان یکسان هستند.

  • در روش بازسازی ساختمان حفاظتی به بازسازی و حفاظت کلی از ساختمان شما پرداخته می‌شود.
  • در این روش کلیات یک بنا مورد بازسازی و حفاظت قرار می‌گیرد. در روش بازسازی ساختمان حفاظتی  باید یک مطالعه جامع و کامل بر روی تمامی ویژگی‌های یک ساختمان و مصالح آن ساختمان انجام شود تا بتوان مراحل بازسازی را به صورت صحیح و کامل انجام داد.
  • روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی اطلاق می‌شود که تکه‌های جدید جایگزین تکه‌های فرسوده‌تر می‌شود به این صورت که کمترین تغییر نسبت به طرح اولیه ایجاد شود.
  • از این روش جهت بازسازی بناهای تاریخی استفاده می‌شود زیرا می‌خواهیم سبک و هارمونی تاریخی بدون کمترین تغییر باقی بماند.
  • در این روش شباهت بسیار زیادی بین طرح قدیمی و طرح جدید وجود دارد.
 روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی اطلاق می‌شود که تکه‌های جدید جایگزین تکه‌های فرسوده‌تر می‌شود به این صورت که کمترین تغییر نسبت به طرح اولیه ایجاد شود.

یکی از روش‌های مهم دیگر در بازسازی ساختمان می‌توان به بخش طراحی اشاره کرد. مواردی باید در این نوع بازسازی رعایت شود که  در ادامه برای شما شرح می‌دهیم:

  1. مقاوم سازی و محکم کردن یک ساختمان.
  2. سوار کردن المان‌هایی که جدا شده است.
  3. سفت کاری بخش‌هایی از ساختمان که ترک پیدا کرده است.
  4. نوسازی نمای یک ساختمانی که نیاز به بازسازی دارد.
  5. بخش‌هایی از ساختمان که از بین رفته است به صورت کامل نوسازی و بازسازی شود تا روند عادی حیات خود را ادامه دهد.
  6. تغییرات در نوع مصالح استفاده شده در بازسازی یا نو سازی بنای جدید.

به منظور شروع بازسازی خانه قدیمی ابتدا از منزل قدیمی شما یک نقشه تهیه می‌شود که مکان دقیق اتاق‌ها و دیگر بخش‌های مختلف خانه در آن مشخص شده و تغییرات لازم برای بازسازی بر روی آن پیاده می‌شود. در ادامه به آیتم‌هایی که در اغلب بازسازی خانه‌های فرسوده انجام می‌شود، می‌پردازیم.

  به منظور شروع بازسازی خانه قدیمی ابتدا از منزل قدیمی شما یک نقشه تهیه می‌شود که مکان دقیق اتاق‌ها و دیگر بخش‌های مختلف خانه در آن مشخص شده و تغییرات لازم برای بازسازی بر روی آن پیاده می‌شود.

·         اعمال تغییرات در پوشش کف و دیوار

این تغییرات از بیشترین و در عین حال راحت‌ترین تغییراتی است که در طی بازسازی خانه کلنگی انجام می‌شود و برای انجام آن می‌توان از گزینه‌های متعددی مانند پنل‌های دکوراتیو سه بعدی، پوستر سه بعدی، دیوار پوش، سنگ دکوراتیو، شیشه تزیینی، تایل آلومینیومی و انواع کاغذ دیواری و حتی رنگ آمیزی مجدد خانه و بسیاری از گزینه‌های دیگر  استفاده کرد. در زمینه کف پوش نیز گزینه‌های سرامیک، پارکت، لمینت، انواع کف پوش‌های سه بعدی، کف پوش‌های پلاستیکی ، موکت و غیره قابل استفاده هستند.

عمدتا بازسازی آشپزخانه به منظور اوپن کردن با بنایی و کاشی کاری همراه است که احتمالا بحث تغییر در دکوراسیون داخل آن مانند کابینت‌ها را نیز به همراه دارد. مواردی که در نوسازی آشپزخانه اغلب انجام می‌شود عبارتند از: تعویض کابینت‌ها ، تخریب دیوارها، تخریب آرک‌های قدیمی و رابیتس کاری‌، نوسازی و یا حتی در صورت لزوم جابه جایی لوله کشی، کف سازی، کاشی بین کابینتی، پرده و غیره که به دلیل موارد متعددی که در زمینه بازسازی آشپزخانه وجود دارد اغلب بازسازی پر هزینه‌ای خواهد بود.

در بازسازی اتاق‌ها نیز سه گزینه اصلی نیاز به تغییر پیدا می‌کنند که دیوارها و کف یا کمدها هستند. شما می‌توانید از انواع کفپوش و یا تغییر موکت استفاده کنید یا سقف را کناف کاری کرده و کمدها را با نوع جدیدتر آن تعویض کنید. تغییر لوسترها نیز جلوه خاصی را به فضای خانه شما می‌دهد.

دکمه بازگشت به بالا