طرز تهیه قهوه با موکاپات به روش ایتالیایی

این طور معروف است که ایتالیایی‌ها دیوانه قهوه هستند. آن‌ها عاشق این هستند که در یک کافه با دوستان خود قهوه بنوشند و یا در خانه برای خود قهوه درست کنند. این سنت و آیینی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. در این مقاله ما طرز تهیه قهوه با موکاپات را در خانه و به روش ایتالیایی بررسی می‌کنیم.

طرز تهیه | قهوه

 موکاپات ایتالیایی

 موکاپات در زبان ایتالیایی با نام کافه تریا (Caffettiera) نیز شناخته می‌شود که به معنی قهوه‌ساز است. موکاپات نوعی قهوه‌ساز است که با استفاده از فرایند خاصی قهوه تولید می‌کند. طی این فرایند، آب قبل از عبور از قهوه آسیاب شده، داغ می‌شود. اولین و احتمالاً مشهورترین مدل آن، توسط مخترع ایتالیایی آلفونسو بیالتی (Alfonso Bialetti) در سال ۱۹۳۳ اختراع شد.

قهوه‌ساز بیالتی را می‌توان مظهر فرهنگ موکا در نظر گرفت. از بارها تا کلوب‌ها، از رستوران‌ها تا خانه دوستان خود، می‌توانید آن را در همه جا پیدا کنید. اگر چه این قهوه‌ساز ساده‌ترین مدل برای استفاده است اما تنها نوع موجود در بازار نیست. قهوه‌ساز نپالی نیز یکی از انواع قهوه‌ساز موجود است. باید در نظر داشت که هر برند قهوه‌سازی، مدل‌های خاص خود را دارد که متناسب با عملکرد و سبک متفاوتش دسته بندی می‌شود.

 قهوه ساخته شده با موکاپات سنگین و قوی است که می‌توان آن را با یا بدون شیر مصرف کرد. عطر و طعم اسپرسو به طور کلی به نوع قهوه، نوع آب و میزان حرارت مصرفی بستگی دارد.

 هر موکاپات از چندین قسمت تشکیل شده است: یک سیلندر یا محفظه پایینی، یک فیلتر قیفی شکل قابل تعویض؛ یک جمع کننده یا محفظه بالایی؛ و یک واشر لاستیکی برای نگه داشتن محفظه در جای خود. این واشر و فیلتر باید به طور مرتب تعویض شوند.

طرز تهیه | قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات

چگونه یک قهوه ایتالیایی دم کنیم:

  • ابتدا محفظه پایینی موکاپات خود را با آب پر کنید. از نظر کارشناسان، نوع آب (سرد، گرم و یا آب فیلتر شده) ممکن است بر طعم قهوه شما تأثیر بگذارد، اما از آنجایی که اکثر ایتالیایی‌ها توجه زیادی به این موضوع ندارند و معمولاً از همان شیر آب استفاده می‌کنند، احتمالاً در این مورد تفاوتی احساس نکنید! در مورد مقدار آب نیز، به خط داخل محفظه توجه کنید (یعنی درست تا زیر سوپاپ اطمینان آن را پر کنید).
  • فیلتر قیفی شکل را با قهوه آسیاب شده پر کنید و به آرامی روی پیشخوان ضربه بزنید تا قهوه درون آن یکدست شود. سپس فیلتر را در محفظه قرار دهید. توجه داشته باشید که فیلتر را بیش از حد پر نکنید و یا قهوه را زیاد فشار ندهید زیرا باعث می‌شود قهوه به راحتی از آن عبور نکند.
  • بعد از اینکه مطمئن شدید فیلتر و واشر درست در جای خود قرار دارند، محفظه بالایی را روی سیلندر قرار داده و بپیچانید تا بسته شود. دقت کنید که بیش از حد سفت نکنید، تا قسمت سیل شده یا درز آن آسیب نبیند.
  • حال موکاپات خود را روی اجاق بگذارید تا شروع به دم کشیدن کند: قهوه موکا ایتالیایی شما در کمتر از پنج دقیقه آماده است! یکی از نکات کلیدی که برای درست کردن یک قهوه عالی باید در نظر داشته باشید، استفاده از حرارت ملایم رو به پایین است. هنگامی که آب در محفظه پایینی می‌جوشد، در قسمت بالایی موکاپات، قهوه شروع به چکیدن می‌کند.
  • اگر چند دقیقه گذشت و نمی‌دانستید که آیا درست انجام داده‌اید یا خیر، سریع درب موکاپات را بردارید. اگر در اطراف فلز وسط محفظه خطی از کف و فوم تشکیل شده بود و ته ظرف پر از اسپرسو بود، یعنی درست پیش رفته‌اید.
  • وقتی صدای حباب ملایمی شنیدید، قهوه شما آماده است پس فوراً آن را از روی اجاق گاز بردارید تا قهوه نجوشد! در این مرحله بهتر است که درب موکاپات را برندارید، زیرا قهوه در حال حباب سازی است و ممکنه است روی دست و یا لباس شما بریزد.
  • اگر پس از حباب‌سازی، فراموش کنید قهوه خود را از روی گاز بردارید دو حالت به وجود می‌آید: ۱. یا قهوه می‌سوزد و غیر قابل خوردن می‌شود و یا ۲. قهوه از درون موکاپات بیرون می‌پاشد که هم خطرناک است و هم همه جا را کثیف می‌کند.
  • قبل از ریختن قهوه در فنجان، قهوه را با قاشق مخلوط کنید.
  • حال می‌توانید به دلخواه شکر اضافه کنید و از طعم فوق‌العاده قهوه ایتالیایی خود لذت ببرید. دقت کنید که اسپرسو ایتالیایی از انواع دیگر آن سنگین‌تر است، پس پیشنهاد می‌کنیم به یک فنجان کوچک بسنده کنید، نه یک ماگ.
  • موکاپات خود را با مواد شوینده نشویید. فقط کافی است با انگشت و آب گرم تفاله قهوه را از کف آن پاک کنید. اگر در محفظه بالایی، یک لایه‌ی تیره مشاهده کردید اتفاقاً نشانه خوبی است. این روغن انباشته شده اسپرسوی شما را از جذب طعم فلزی محافظت می‌کند و باعث می‌شود قهوه‌های بعدی که درست می‌کنید طعم بهتر و مطلوب‌تری داشته باشند.

طرز تهیه | قهوه

نتیجه‌گیری

از آنجایی که موکاپات‌ها از نظر شکل، جنس و رنگبندی انواع مختلفی دارند، پیشنهاد می‌کنیم که برای داشتن تجربه‌ای بهتر در تهیه قهوه با موکاپات هنگام خرید موکاپات مدلی را انتخاب کنید که برایتان کاربردی‌تر است و باب سلیقه‌تان نیز می‌باشد.

دکمه بازگشت به بالا