علمی و پزشکیمطالب برتر

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی CO2

کپسول آتش نشانی، دستگاهی قابل حمل است که برای خاموش کردن حریق های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده صحیح و بهینه از کپسول آتش نشانی یکی از موارد مؤثر در مهار کردن آتش در هنگام بروز حادثه است. علاوه بر این، تشخیص نوع آتش سوزی و انتخاب نوع کپسول آتش نشانی مناسب یکی دیگر از موارد بسیار مهم در اطفا حریق موفق است، زیرا در صورت استفاده از کپسول آتش نشانی نامناسب و همچنین استفادهsa نادرست از کپسول، حریقی کوچک می تواند خسارت های مالی و جانی زیادی به بار بیاورد؛ بنابراین، در مقاله حاضر قصد داریم به نحوه استفاده صحیح از کپسول آتش نشانی CO2 بپردازیم.

قیمت کپسول آتش نشانی ۱۲ کیلویی | قیمت کپسول آتش نشانی 3 کیلویی co2

شناخت کپسول آتش نشانی CO2 :

  • رنگ این نوع خاموش کننده در ایرانقرمز می باشد.
  • این نوع خاموش کننده به هیچ عنوان دارای درجه نمی باشد.
  • در انتهای نازل این نوع کپسول آتش نشانی حتما به صورت بوقی مانند می باشد.
  • شکل ظاهری این نوع خاموش کننده به شکل لوله می باشد.

قیمت کپسول آتش نشانی ۱۲ کیلویی | قیمت کپسول آتش نشانی 3 کیلویی co2

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی به طور کلی:

در ابتدا باید نوع آتش را تشخیص دهید و سپس کپسول آتش نشانی مناسب با آن را انتخاب کنید.پس از تشخیص نوع آتش و انتخاب کپسول مناسب باید از شارژ کپسول آتش نشانی اطمینان حاصل کنید. سپس مراحل زیر را طی کنید :

  • ابتدا ضامن کپسول آتش نشانی را بکشید.
  • سپس در فاصله ی مناسبی از آتش قرار گیرید و سر نازل را به طرف آتش بگیرید. (به نحوی که پشت شما به سمت باد باشد تا حرارت آتش به سمت شما نیاید(
  • اهرم کپسول آتش نشانی را فشار دهید و به صورت جارو کردن مواد را به سمت آتش بپاشید. فاصله شما تا آتش نباید آنقدر کم باشد که دچار سوختگی شوید و نه آنقدر زیاد باشد تا کپسول کارآیی مفید را نداشته باشد.
  • در این زمان که آتش فرو کش کرد ، می توانید کم کم به سمت آتش بروید.

استفاده از کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن:

 این نوع کپسول را می توان به سادگی از روی رنگ (قرمز با یک نوار مشکی رنگ) یا از طریق نازل تخلیه مخروطی شکل آن تشخیص داد. از آنجایی که کربن کرین دی اکسید نارسانای جریان برق است، این نوع کپسول در آتش سوزی هایی که تجهیزات به یک منبع برق متصل شده اند مانند تابلوهای برق، کامپیوتر و لوازم برقی بسیار مناسب هستند.

باید به یاد داشته باشید که اگر آتش سوزی در اثر مواد قابل اشتعال خشک مانند کاغذ، پارچه، چوب و غیره به وجود آمده باشد استفاده از کپسول آتش نشانی co2 کاری بیهوده و بی اثر خواهد بود. در صورت بروز آتش سوزی در اثر مواد قابل اشتعال خشک باید از آب و یا کپسول آتش نشانی آب و گاز استفاده کرد. بنابراین همانطور که متوجه شده اید تشخیص نوع آتش سوزی و نوع کپسول مناسب در مقابله با آتش سوزی می تواند بسیار مؤثر باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره  قیمت کپسول آتش نشانی CO2  با مشاورین ایمنی ها تماس حاصل نمایید.

در این قسمت قصد داریم به طور اختصاصی به نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی co2 بپردازیم. برای اطفا حریق موفق با کپسول co2 مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ضامن را بکشید و کپسول را به صورت عمود نگه دارید و ضامن را بچرخانید.
  • نازل را به سمت پایین محل آتش سوزی بگیرید و در فاصله امنی از آتش بایستید (1 تا 2 متر). به منظور اینکه دست شما دچار سوختگی سرد نشود سنگ بالای نازل تخلیه را بگیرید.
  • دستگیره کپسول را فشار دهید تا ماده داخل کپسول به بیرون هدایت شود.
  • نازل را روی آتش به روش جاروب کردن حرکت دهید.

قیمت کپسول آتش نشانی ۱۲ کیلویی | قیمت کپسول آتش نشانی 3 کیلویی co2

کپسول دی اکسید کربن را در چه نوع آتش سوزی استفاده می کنند:

 خاموش کردن آتش سوزی هایی ناشی از منبع سوخت مایعات قابل اشتعال: آتش سوزی هایی که منبع سوخت آنها مایعات قابل اشتعال است، تنها با استفاده از کپسول های CO2 کنترل و خاموش می شوند. مخازن رنگ، کارخانجات اسپری، بویلرها، مخازن نفتی، ماشین لباسشویی، مخازن مایعات شیمیایی و… از مواردی هستند که منبع سوخت آنها مایع می باشد.

آتش سوزی های ناشی از وسایل برقی: یکی دیگر از کاربردهای کپسول آتش نشانی co2، خاموش کردن آتش سوزی های ناشی از لوازم برقی است چرا که گاز دی اکسید کربن از مقاومت الکتریکی بسیار بالایی در برابر هوا برخوردار بوده و به منظور جلوگیری از بروز خطرات مختلف برقی مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل وسایل برقی عبارتند از ژنراتورها، فیوزها، تاسیسات حرارتی، تابلو برق ها، ترانسفورماتورها، لوکوموتیوها و… که یکی از بیشترین کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 نیز در این زمینه می باشد.

خاموش کننده برق: آتش سوزی های برق در حقیقت به دلیل سیم کشی نامناسب، سیم آسیب دیده و ورود بیش از حد مجاز برق یا بار الکتریکی به وجود می آید. در این موارد نباید از آب یا کپسول فوم به منظور کنترل آتش استفاده کنید چرا که موجب گسترش آتش در جریان برق می شود. بنابراین یکی دیگر از کاربردهای کپسول آتش CO2، خاموش کردن آتش نوع C در سیم کشی های برقی می باشد.

خاموش کردن آتش نوع E: بیشترین استفاده از کپسول ها دی اکسید کربن در حقیقت برای آتش سوزی های نوع E است که شامل تجهیزات الکتریکی مانند پنکه، لوازم آزمایشگاهی، لوازم الکترونیکی و… است که بر اثر گرم شدن بیش از حد مواد اتفاق می افتد.

 شما عزیزان می توانید برای سفارش انواع  کپسول آتش نشانی CO2 به سایت ایمنی ها مراجعه فرمایید.

دکمه بازگشت به بالا