معرفی انواع قرنیز و کاربرد آن ها

معرفی انواع قرنیز و کاربرد آن ها

با توجه به این که نسبت به گذشته استفاده از محصولات مدرن و کلاسیک در دکوراسیون داخلی بیش تر شده است ایده و تولید محصولات مختلف نیز افزایش یافته است، قرنیز یکی از محصولات پرکاربرد که در زیبایی و جذابیت دکوراسیون نقش دارد، قرنیز نواری از جنس های چوبی، سرامیکی، PVC، MDF، بتنی می باشد که در پایین ترین قسمت دیوار نصب می شود، در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع قرنیز و کاربرد آن ها بپردازیم.

معرفی انواع قرنیز و کاربرد آن ها

معرفی انواع قرنیز

قرنیز چوبی

قرنیز چوبی نوعی سنتی و محبوب از قرنیزها است که از چوب‌های مختلفی مانند راش، بلوط و افرا ساخته می‌شود این قرنیزها به دلیل زیبایی طبیعی و گرمای چوب، ظاهری چشم‌نواز به دکوراسیون داخلی خانه شما می‌بخشند لازم به ذکر است که این نوع قرنیزها با توجه به این که چوب قیمت بالایی دارد نسبت به انواع دیگر قرنیز گران تر می باشد.

از مزیت های قرنیز چوبی می توان به زیبایی، دوام، رنگ بندی و قابلیت رنگ شدن به رنگ دلخواه شما و قابل تعمیر بودن، چوب ها به راحتی در اثر فرسایش ترمیم خواهند شد اشاره داشت.

قرنیز سرامیکی

قرنیز سرامیکی نوعی از قرنیز است که از جنس سرامیک ساخته می‌شود این قرنیزها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، ضربه و سایش، برای استفاده در مکان‌های پر رفت و آمد مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی مناسب هستند.

از مزایا آن می توان به مقاومت بالا، نصب آسان، نظافت راحت، ماندگاری همیشگی، قیمت مناسب اشاره کرد.

قرنیز PVC

قرنیز PVC نوعی از قرنیز است که از جنس پلی وینیل کلراید ساخته می‌شود این قرنیزها به دلیل قیمت مناسب، مقاومت بالا در برابر رطوبت و ضربه و سهولت در نصب، از محبوب‌ترین انواع قرنیز در بازار هستند این نوع قرنیز به دلیل کاریرد م مزایای بسیار زیاد پرطرفداران ترین نوع قرنیز هستند.

مزایای قرنیز PVC

قیمت مناسب: قرنیز PVC در مقایسه با قرنیزهای چوبی و سرامیکی، قیمت مناسب‌تری دارد.

مقاومت بالا: قرنیز PVC در برابر رطوبت، ضربه، سایش و حشرات موذی مقاوم است.

سهولت در نصب: نصب قرنیز PVC نسبتاً آسان است و می‌توانید به راحتی آن را در خانه خود نصب کنید.

تنوع طرح و رنگ: قرنیز PVC در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی موجود است که می‌توانید متناسب با سلیقه و دکوراسیون داخلی خود انتخاب کنید.

ضد آب: قرنیز PVC ضد آب است و برای استفاده در مکان‌های مرطوب مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی مناسب است.

قابلیت رنگ‌آمیزی: برخی از انواع قرنیز PVC قابل رنگ‌آمیزی هستند و می‌توانید آن‌ها را به رنگ دلخواه خود درآورید.

عایق صوتی: قرنیز PVC تا حدی می‌تواند به عایق صوتی شدن دیوار کمک کند.

 انواع قرنیز و کاربرد آن ها

قرنیز MDF

این نوع قرنیز به نام قرنیز دکوراتیو نیز شناخته می شود نوعی از قرنیز است که از جنس ام دی اف ساخته می‌شود و این قرنیزها به دلیل قیمت مناسب، مقاومت قابل‌قبول در برابر رطوبت و ضربه، و سهولت در نصب، از محبوب‌ترین انواع قرنیز در بازار هستند و در ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی مصرف چشم گیری دارند.

قرنیز پلی استایرن

قرنیز پلی استایرن یا فومی نوعی قرنیز است که با توجه به وزن کم، مقاومت بالا، مقاومت در برابر رطوبت و گرما، قابلیت رنگ آمیزی و تنوع بالا و نصب آسان و قیمت مقرون به صرفه مورد استقبال طراحان داخلی و صنعت ساختمان سازی قرار گرفته است.

کاربرد انواع قرنیز

قرنیزها قطعاتی هستند که در محل اتصال دیوار و کف نصب می‌شوند و کاربردهای متعددی دارند در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای انواع قرنیز اشاره می‌کنیم:

۱. محافظت از دیوار:

محافظت در برابر ضربه: قرنیز از نازک‌کاری دیوار در برابر صدمات ناشی از برخورد اسباب و اثاثیه محافظت می‌کند و به بافت دیوار که ممکن است کاغذ دیواری رنگ ویا هر چیز دیگری باشد مانع از آسیب به آن می شود.

جلوگیری از نفوذ رطوبت: قرنیز مانع از نفوذ مستقیم رطوبت و آب از کف به دیوار می‌شود و از پوسیدگی و فرسایش دیوار جلوگیری به عمل می‌آورد بنابراین در صنعت ساختمان سازی بسیار محبوبیت پیدا کرده است و علاوه بر زیبایی بسیار قابلیت و کارایی دارد.

۲. زیبایی دکوراسیون:

ایجاد هارمونی در فضا: قرنیز با اتصال کف اتاق با دیوار هارمونی خاصی در فضا ایجاد می‌کند و از نظر زیبایی‌شناسی مهم است.

پوشاندن درز انبساط: قرنیز می‌تواند درز انبساط بین دیوار و کفپوش را بپوشاند و ظاهری تمیز و آراسته به دکوراسیون داخلی شما بدهد.

۳. پنهان کردن کابل‌ها و سیم‌ها:

قرنیزهای توخالی: برخی از قرنیزها توخالی هستند و می‌توان از آن‌ها برای عبور کابل‌ها و سیم‌ها استفاده کرد تا از بی سامانی سیم ها و کابل ها که باعث زشت شدن فضا می شوند جلوگیری کرد.

۴. عایق صوتی و حرارتی:

کاهش انتقال صدا: قرنیزها می‌توانند تا حدی به کاهش انتقال صدا از طریق درز بین دیوار و کف کمک کنند.

کاهش اتلاف گرما: قرنیزها با عایق‌بندی درز بین دیوار و کف، می‌توانند به حفظ گرما در خانه کمک کنند.

 انواع قرنیز

کلام آخر:

در این مقاله به معرفی انواع قرنیز و کاربرد آن ها در دکوراسیون داخلی و صنعت ساختمان سازی پرداختیم، لازم به ذکر است بدانید علاوه بر این که جنس های مختلفی دارند مدل های مختلفی نیز دارند مانند تخت، شار دار، گرد، مینیمال و…بهتر است در انتخاب قرنیز ها از طراح دکوراسیون داخلی کمک بگیرید تا بهترین را با توجه به سبک فضای مورد نظر شما نصب کند.

منبع

دکمه بازگشت به بالا