دوره های مشترک ایران و آلمان

دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علوم کاربردی آلمان دوره مشترک آموزشی برگزار می‌کنند

دانشگاه فنی و حرفه‌ای با همکاری دانشگاه علوم کاربردی آلمان «FHM» دوره بین المللی مدیریت کسب و کار فنی و حرفه‌ای را برگزار می‌کند. در راستای اجرای مفاد یادداشت تفاهم همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه علوم کاربردی آلمان «FHM» قرارداد برگزاری مشترک دوره مدیریت کسب و کار فنی و حرفه‌ای «Technical and Vocational MBA» در دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی امضا شد.

بنابراین گزارش کارشناس مهاجرت به آلمان، این دوره ۱۰۰۰ ساعته که برای اولین بار در کشور با تمرکز بر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی برگزار می‌شود شامل ۴۰۰ ساعت آموزش تئوری و ۶۰۰ ساعت آموزش عملی و نگارش پایان‌نامه اجرایی است. آموزش‌های تئوری در چهار ماژول توسط اساتید آلمانی و ایرانی به زبان انگلیسی ارائه و راهنمایی پایان‌نامه‌ها به شکل مشترک توسط یک استاد ایرانی و یک استاد آلمانی انجام خواهد شد.

گفتنی است، این دوره ویژه دانش‌آموختگان رشته‌های فنی و حرفه ای، مهارتی، و مهندسی تدوین شده و در پایان دوره گواهینامه معتبر بین‌‍المللی ممهور به مهر دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه علوم کاربردی آلمان صادر و به شرکت کنندگانی که نمره قبولی آزمون‌های پایانی را کسب کنند اهداء خواهد شد. در این نشست پیرامون توسعه همکاری‌های علمی و بین المللی دو جانبه و چند جانبه با دانشگاه علوم کاربردی آلمان بحث و تبادل نظر شد و دستاورد‌های اجرایی این مذاکرات از جمله اختصاص فرصت‌های تحصیلی دوره دکتری و فرصت‌های مطالعاتی پست دکتری ویژه اعضاء هیئت علمی دانشگاه فنی وحرفه‌ای و … به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

برگزاری دوره مشترک کارشناسی‌ ارشد با همکاری دانشگاه فورت وانگن آلمان در پردیس بین المللی کیش

پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران، با همکاری دانشگاه فورت وانگن آلمان و استادان ایرانی و بین ‌المللی، نخستین دوره مشترک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید را به زبان انگلیسی برگزار می‌کند. هدف از برگزاری دوره های مشترک بین المللی بهره مندی دانشجویان از استادان دانشگاه‌ های دیگر و امکانات آزمایشگاهی آنها و نیز افزایش ارتباط پژوهشی بین المللی صنایع و دانش فنی صنعت می باشد.

پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران در راستای رسالت خود در افزایش رشته های جدید بین المللی، تفاهم­ نامه همکاری علمی پژوهشی با دانشگاه فورت وانگن آلمان منعقد کرد. بر پایه­ ی این تفاهم نامه، اولین دوره مشترک بین المللی مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در سطح کارشناسی ارشد با انستیتو ماشین­کاری دقیق (KSF) آلمان شکل گرفت که از سال تحصیلی 1400-1399 آغاز خواهد شد. دانشجویان این دوره، سال اول دوره کارشناسی ارشد خود را در پردیس بین المللی کیش و سال دوم را در دانشگاه فورت وانگن آلمان و در انستیتو ماشین­کاری دقیق (KSF) سپری خواهند کرد و مطابق با تفاهم نامه مشترک، دو مدرک تحصیلی مجزا از دو دانشگاه (Double Degree) دریافت خواهند کرد.

دانشجویان این رشته، در ترم های اول و دوم در پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران، برای آمادگی و دریافت مدرک زبان آلمانی، در مرکز زبان پردیس بین المللی کیش به‌ صورت فشرده، زبان آلمانی را فرا می­گیرند تا مجوز اعزام به آلمان را دریافت و به دانشگاه فورت وانگن آلمان به مدت یک سال عزیمت کنند. آنها پس از دفاع از پایان نامه، مدرک کارشناسی ارشد مدیریت و ساخت و تولید دقیق (Precision Manufacturing and Management) را از دانشگاه فورت وانگن آلمان و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید را از پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران دریافت خواهند کرد.

با توجه به موضوع پایان نامه و زمینه های پژوهشی، اساتید راهنما و مشاور دانشجویان در زمان تحصیل به صورت مشترک از بین اساتید دانشگاه تهران و استادان دانشگاه فورت وانگن و دیگر دانشگاه های آلمان انتخاب خواهند شد. دانشجویانی که موفق به اخذ مدرک آلمانی کارشناسی ارشد مدیریت و ساخت دقیق شوند طبق قوانین دولت آلمان از مزایای قانونی برای اجازه اقامت در آلمان جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری و نیز یافتن کار برخوردار خواهند بود. اگر به هر طریقی دانشجو موفق به عزیمت به آلمان نشود، پس از اتمام دروس و انجام پایان نامه در سال دوم تحصیلات خود در ایران، مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – ساخت و تولید از پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران دریافت خواهد کرد.

یکی از مجموعه های علمی تحقیقاتی پیشرو که در سال‌ های اخیر با کمک صنایع و سازمان های پژوهشی آلمان و استادان برجسته آلمانی، اقدام به برگزاری دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت و ساخت و تولید دقیق (Precision Manufacturing and Management) در سطح جهان نموده است، انستیتو ماشین­کاری دقیق (KSF) در دانشگاه فورت وانگن آلمان می باشد. دوره «مدیریت و ساخت و تولید دقیق» یک دوره میان رشته‌ ای است که با آموزش حرفه ای و به کارگیری ظرفیت های خلاقانه مدیریت در تولید نسبت به تعریف و توسعه فرآیندها و تکنیک های نوین ساخت و تولید، دسترسی صاحبان صنایع را به ارتقای سطح و کیفیت محصولات تولیدی افزایش می دهد.

دانش آموختگان دوره مدیریت و ساخت و تولید دقیق در صنایع آینده دار و پیشرفته کار می­ کنند که شغل و رفاه را تضمین کرده و به افزایش کارایی در تولید کمک می کنند. آنها مهارت های علمی، ارتباطی، مدیریتی و رهبری بین رشته ای خوبی را یاد می ­گیرند تا در زمینه های مختلف شغلی مستقل، کار کنند.

نخستین دانشجویان این دوره، از طریق شیوه نامه و مصاحبه از سال تحصیلی 1400-1399 جذب خواهند شد و دوره های بعدی، با جذب بخشی از دانشجویان بین المللی از کشورهای مختلف، از طریق پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران ادامه خواهد یافت. متقاضیان پذیرفته شده بلافاصله در پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران و نیز دانشگاه فورت وانگن آلمان ثبت نام شده و از مزایای مربوط به دانشجویان هر دو دانشگاه بهره مند خواهند شد.

بورسیه ژان مونه

برنامه ژان مونه دارای طبقه بندی آموزشی-پژوهشی، سیاستگذاری و حمایت از نهادها است. در طبقه بندی آموزشی-پژوهشی، ماژول ها، کرسی ها و قطب های علمی وجود دارند. در بخش سیاستگذاری دو فعالیت شبکه و پروژه وجود دارد که برای فعالیت های شبکه سقف حمایت مالی 300 هزار یورو به مدت 3 سال لحاظ شده و برای پروژه 60 هزار یورو به مدت یک تا دو سال در نظرگرفته شده است. در بخش نهادها نیز حداکثر حمایت به مدت 3 سال، 50 هزار یورو می باشد.

در ادامه، آقای طباطبایی به تاریخ های مهم برای ارسال پروپوزال اشاره و در خصوص فرآیند داوری و نتایج داوری توضیحاتی ارائه کردند. بر این اساس، بعد از تحویل پروپوزال ها در بازۀ زمانی 2 تا 3 ماه فرآیند داوری طول می کشد و طرح توسط 3 داور انجام می شود. در مرحله بعد، نتایج داوری در کمیسیونی بر اساس اولویت های اتحادیه بررسی و پروژه های منتخب، تصویب می شوند.

کارگاه آموزشی با تشریح یک نمونه فرم پروپوزال ادامه یافت.

بخش سوم کارگاه مربوط به طریقه جذب اعتبار از اتحادیه اروپا و طرح ERASMUS+ بود.

یک پیشنهاده باید شامل موارد ذیل باشد

–          با قوت علمی و اعتماد به نفس کامل نوشته شود

–          توازن در بخش های مختلف پروپوزال موجود باشد، یعنی تمام بخش های پیشنهاده که داوران بر اساس آن داوری می کنند را در نظر بگیرید که از نظر شخص ثالث هم واضح باشد.

–          انتخاب دقیق تیم متخصص

–          انتخاب عنوان خوب

–          اهداف زیاد نباشد و یک هدف اصلی را نظر بگیرید

–          نوع نوشتن اهمیت دارد که شفاف و به زبان ساده باشد. تقریبا در 25 کلمه خلاصه شود تا داور بتواند نکات کار شما را به راحتی درک کند

–          بازه زمانی را تعریف کنید (1-3 ساله) و اینکه چگونه کار را مدیریت و انجام می دهید.

سپس در خصوص سه برنامه عملیاتی اتحادیه اروپا (Key Action/ KA) توضیحاتی ارائه شده و تاریخ های ضرب العجل را اعلام شدند.

برنامه اول KA1: تبادلات ( انفرادی)

برنامه دومKA2: همکاری خلاق و تبادلات در تجربیات خوب ( گروهی)

برنامه سومKA3: پشتیبانی از اصلاح سیاست های کلان(حوزه وزارت)

در خصوص برنامه اولKA 1 و ملزومات آن توضیحات کامل داده شد. این برنامه شامل تمامی اعضا هیت علمی در رتبه ها و سنین مختلف و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می شود. مدت زمان آن برا اعضا هیت علمی بین 1 هفته تا دو ماه و دانشجویان تا دو ترم قابل تمدید است. مسئولین بین المللی دانشکده ها معرفی و طریقه ارتباط با ایشان نیز برای سوالات در خصوص جذب اعتبار و فعال سازی تفاهم نامه ها بلاخص در خصوص KA1، مطرح شد.

دکمه بازگشت به بالا