بین المللمطالب برتر

اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج

بررسی آخرین اطلاعات دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج – شرایط 2022

اگر به دنبال به‌روزترین اطلاعات درباره اقامت آلمان از طریق ویزای دانش آموزی آلمان و ازدواج هستید، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مقاله با ارائه به‌روزترین اطلاعات، به پرسش‌های شما درباره دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج پاسخ خواهیم داد. در این مقاله علاوه بر توضیح کلی شرایط دریافت اقامت آلمان از راه ازدواج، به توضیح مزایا، محدودیت‌ها، مدارک لازم، شرایط تمدید و… خواهیم پرداخت.

اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج چیست؟

اقامت آلمان از طریق ازدواج یعنی اعطای ویزای ازدواج و سپس تابعیت آلمان به هر فردی که با یک تبعه آلمانی ازدواج کند.

برای اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج باید چه شرایطی داشت؟

برای اخذ اقامت آلمان از این طریق، 3 شرط لازم است:

  • ازدواج شما باید به صورت رسمی ثبت شده باشد.
  • همسر شما باید بتواند ثابت کند که درآمد کافی جهت تأمین هزینه‌های زندگی یک زوج در آلمان را دارد.
  • شما باید حداقل مدرک A1 زبان آلمانی را داشته باشید.

آیا ازدواج ثبت شده در ایران و یا کشور دیگری غیر از آلمان نیز قابل قبول است؟

بله. هر نوع ازدواج رسمی ثبت شده و موثق در هر کشوری (حتی غیابی) قابل قبول است.

آیا برای این نوع اقامت، محدودیت جنسیتی وجود دارد؟

خیر. قوانین ازدواج و طلاق در آلمان به جنسیت همسر ارتباطی ندارد. یعنی هم ازدواج زن ایرانی با مرد آلمانی و هم ازدواج زن آلمانی با مرد ایرانی، منجر به اخذ ویزای ازدواج آلمان و سپس دریافت تابعیت این کشور می‌شود.

توجه داشته باشید که این روش صرفاً مختص کسانیست که با یک تبعه آلمانی ازدواج واقعی کرده باشند. در واقع پیش از دریافت ویزای ازدواج، تمامی مدارک و جزئیات (برای اطمینان از صحت ازدواج ثبت شده) به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرند. به همین دلیل به هیچ وجه ازدواج صوری برای دریافت اقامت آلمان توصیه نمی شود.

اگر به دنبال دریافت اقامت آلمان از روشی ارزان هستید، راه‌های قانونی و به مراتب بهتری وجود دارند که ما در دفتر مهاجرتی پارس رادین آنها را به شما پیشنهاد می‌کنیم. شما می‌توانید این صفحه را بخوانید.

فرآیند اخذ اقامت آلمان با ازدواج چیست؟

ابتدا باید ازدواج به صورت رسمی ثبت شود. سپس شما باید به سفارت آلمان مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، درخواست ویزای ازدواج آلمان نمایید. پس از بررسی مدارک و تأیید صحت آنها توسط سفارت و تأیید توان مالی همسر آلمانی شما برای تأمین مخارج زندگی مشترک، ویزای ازدواج آلمان برای شما صادر می‌گردد. اعتبار این ویزا یک ساله و قابل تمدید است.

شرایط تمدید ویزای ازدواج آلمان چیست؟

هر ساله، در صورتی که ازدواج صورت گرفته کماکان پابرجا باشد و در صحت آن شبهه‌ای ایجاد نشود، ویزای ازدواج شما تمدید خواهد شد.

آیا ویزای ازدواج آلمان به اقامت و یا تابعیت آلمان منجر می‌شود؟

پس از حداقل 3 سال تمدید ویزای ازدواج، شما می‌توانید درخواست اخذ تابعیت آلمان را بدهید. بر خلاف دارندگان سایر ویزاهای اروپایی مانند ویزای جستجوی کار آلمان، ویزای کار آلمان، ویزای کار اسپانیا و… دارندگان ویزای ازدواج، برای دریافت تابعیت نیازی به دریافت اقامت موقت و دائم ندارند.

مزایای اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج چیست؟

  • هزینه پایین
  • اجازه اشتغال تمام وقت
  • برخورداری از حقوق مساوی با شهروندان اتحادیه اروپا
  • قطعی بودن دریافت تابعیت آلمان پس از گذشت دوره انتظار تابعیت (حداقل سه سال)

محدودیت‌ها و معایب اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج چیست؟

  • نیاز به مدرک زبان حداقل
  • الزام به اشتغال همسر آلمانی با درآمد نسبتاً بالا.
  • الزام به زندگی در آلمان در 18 ماه ابتدای ازدواج.

فرآیند اخذ اقامت آلمان با ازدواج چقدر طول می‌کشد؟

در صورت تکمیل بودن تمامی مدارک لازم، معمولاً در کمتر از 6 ماه به شما ویزای ازدواج آلمان اعطا خواهد شد.

مدارک لازم برای اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج کدامند؟

  • مدارک ثبت ازدواج
  • مدارک شغلی همسر آلمانی (که نشان دهنده توانایی مالی وی برای تأمین هزینه‌های زندگی مشترک باشد)
  • مدرک زبان A1 زبان آلمانی

هم اکنون، شرایط اخذ ویزا و یا اقامت آلمان به چه صورت است؟

اگر شما قصد مهاجرت به آلمان و بررسی شرایط تحصیل در آلمان را دارید، هم اکنون چند راه دیگر نیز وجود دارد که هر کدام دارای محاسن و محدودیت‌های خاص خود می‌باشند. وکلای ما در موسسه حقوقی پارس رادین برای ارائه مشاوره زندگی و اخذ اقامت آلمان و سایر کشورهای حوزه شنگن در خدمت شما هستند.

ازدواج در آلمان و بررسی شرایط آن

ازدواج در آلمان، شرایط ازدواج در این کشور و امکان اخذ اقامت و تابعیت آلمان از طریق ازدواج با شهروند آلمان، در این نوشتار مورد بررسی و تحلیل علمی قرار می گیرد. آیا در صورت ازدواج با یک تبعه آلمانی امکان اخذ تابعیت این کشور وجود دارد؟ شرایط و قوانین مربوط به ازدواج در آلمان چگونه است؟ آثار حقوقی ازدواج در آلمان چیست؟

ازدواج در آلمان می تواند مقدمات اخذ تابعیت این کشور را برای افراد فراهم کند، زیرا که آلمان به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شرایط ایده آل کاری موجود، مقصد بسیاری از مهاجران خارجی است. علاوه بر آن، پاسپورت معتبر و امنیت اجتماعی بالای این کشور، بر جذابیت آن می افزاید. با مطالعه این مقاله، به اطلاعات سودمندی در زمینه مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج دست خواهید یافت.

ازدواج در آلمان و شرایط عمومی آن

سال های اخیر افرادی زیادی از طرق مختلف از جمله کار در آلمان از طریق انواع مختلف ویزای کار آلمان، تحصیل در این کشور و سرمایه گذاری به آلمان مهاجرت کرده اند. ازدواج با تبعه آلمانی نیز موجب اخذ اقامت آلمان می شود.

کشور آلمان، از جمله کشورهای اتحادیه اروپا و عضو شینگن است. پایتخت این کشور و بزرگ ترین شهر آن برلین، بعد از لندن پرجمعیت ترین شهر اروپا به حساب می آید. بر اساس رتبه بندی شهرهای جهان به لحاظ کیفیت زندگی، سه شهر مونیخ، دوسلدروف و فرانکفورت، به ترتیب با قرارگیری در جایگاه های سه، شش و هفت، جزو ده شهر برتر دنیا محسوب می شوند.

واحد پول این کشور، یورو بوده و به شیوه جمهوری فدرال پارلمانی اداره می شود. روش های مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد و کشور آلمان هر ساله پذیرای مهاجران زیادی می باشد و دانشجویان بین المللی تحصیل در آلمان را به دلایل مختلفی از جمله سطح علمی بالا و دانشگاه های رایگان انتخاب می نمایند.

رتبه بندی شهرهای جهان بر اساس شاخص های مربوط به کیفیت زندگی در جدول زیر نمایش داده شده است.

Country                City        Rank

Austria Vienna  1

Switzerland        Zürich     2

Canada                 Vancouver           3

Germany             Munich                  3

New Zealand     Auckland              3

Germany             Düsseldorf           6

Germany             Frankfurt              7

Denmark             Copenhagen       8

Switzerland        Geneva                 9

Switzerland        Basel      10

از جمله شرایط عمومی مورد نیاز برای ازدواج در آلمان، این است که جز در موارد خاص، فردی که می خواهد به همسر خود در آلمان بپیوندد، باید آشنایی ابتدایی با زبان آلمانی معادل با سطح A1 را داشته باشد. همچنین شخصی که همسرش فوت کرده و یا طلاق گرفته است، باید مدارکی را جهت اثبات این امر و اتمام ازدواج قبلی خود، ضمیمه پرونده نماید. همچنین در نظر داشته باشید که حداقل سن ازدواج در آلمان 18 سال است، اما در سن بین 16 تا 18 سال نیز، امکان ازدواج برای افراد، با اجازه والدین فراهم خواهد بود.

ازدواج در آلمان و اخذ اقامت آلمان

ازدواج با یک فرد تبعه آلمان پس از اخذ اقامت آلمان، امکان درخواست برای تابعیت را فراهم می کند. بعد از 3 سال اقامت مداوم در این کشور، در حالی که 2 سال از ازدواج نیز گذشته باشد، می توان برای اخذ تابعیت آلمان اقدام نمود. شرایط اصلی و عمومی لازم برای درخواست تابعیت کشور آلمان به شرح زیر است.

  • داشتن اقامت دائم
  • انحلال تابعیت قبلی
  • آشنایی با نظام حقوقی، اجتماعی و وضعیت زندگی در کشور آلمان
  • توانایی حمایت از خود بدون نیاز به کمک های اجتماعی
  • مهارت شنیداری و نوشتاری زبان آلمانی در سطح B1
  • تعهد به اصول آزادی و دموکراسی مطابق با قانون اساسی

ازدواج در آلمان و ازدواج ایرانی با آلمانی

به طور کلی، در کشورهای مختلف، قوانینی متفاوتی در زمینه ازدواج با تبعه خارجی وجود دارد. مثلاً در ایران، اگر مرد آلمانی با زن ایرانی ازدواج کند، تابعیت ایران را دریافت نخواهد کرد و به تبع آن از حقوق شهروندی نیز محروم می ماند. در مقابل اگر یک زن آلمانی با مرد ایرانی ازدواج کند، تابعیت همسر به وی تحمیل خواهد شد.

اما در قوانین ازدواج در آلمان، تفاوتی بین مرد و زن وجود ندارد و اگر یک فرد ایرانی با آن ها ازدواج کند، پس از اخذ اقامت کشور آلمان، می تواند برای داشتن تابعیت نیز اقدام نماید. باید در نظر داشت که در اکثر موارد کشور آلمان قانون تابعیت مضاعف را نپذیرفته و تبعه ایران، برای درخواست تابعیت آلمان، باید تابعیت ایرانی خود را باطل نماید.

ازدواج در آلمان و بررسی آثار حقوقی و شرایط آن

در قوانین مربوط به ازدواج در آلمان و اخذ ویزای ازدواج آلمان، هیچ منعی برای ازدواج مرد و زن آلمانی با تبعه خارجی وجود ندارد. همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، ازدواج در آلمان منجر به اخذ اقامت و تابعیت برای شخص غیر آلمانی شده، در نتیجه امکان کار و تحصیل نیز برای فرد فراهم است.

پس از اخذ تابعیت یک کشور، فرد با آن کشور رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی پیدا کرده و می تواند در انتخابات سیاسی آن کشور شرکت نماید. همچنین پاسپورت آن کشور را نیز دریافت خواهد نمود، که در مورد پاسپورت کشور آلمان، با توجه قرارگیری آن در جایگاه دوم رتبه بندی پاسپورت های دنیا، امکان سفر بدون ویزا به 168 کشور دنیا، برای شخص فراهم می شود.

ازدواج در آلمان و بررسی ازدواج صوری

از جمله مواردی که باید در این روش مهاجرتی، بدان توجه نمود این است که گاهی باید مدارکی مبنی بر وجود علاقه بین دوطرف، مانند عکس و نامه و غیره ارائه داد، تا بدین ترتیب مشخص شود که هدف شما از ازدواج در آلمان، تشکیل خانواده بوده و قصد انجام یک ازدواج صوری، صرفاً به جهت اخذ اقامت و تابعیت این کشور را ندارید. بدین ترتیب کشورهای مختلف معمولاً برای جلوگیری از ازدواج صوری، قوانین مختلفی را وضع نموده اند.

بنابراین بهتر است که شما زمانی تصمیم به ازدواج با یک فرد خارجی بگیرید، که دلیل شما تنها علاقه، تفاهمات مشترک و تصمیم به تشکیل خانواده باشد. اگر دولت متوجه بشود که ازدواج صوری برای اقامت آلمان صورت گرفته است مجازات هایی نظیر زندان، جریمه مالی یا حتی در برخی موارد اخراج از خاک آلمان برای متقاضی صادر می کند.

ازدواج در آلمان و روند اخذ اقامت

اگر شما قصد اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج و در نهایت کسب اقامت دائم و زندگی در این کشور را دارید، ابتدا باید برای ویزای اقامت طولانی مدت با هدف ازدواج در آلمان و تشکیل خانواده درخواست نمایید. در نظر داشته باشید که تنها یک درخواست کامل پذیرفته می شود. بنابراین تکمیل مدارک به شرح زیر ضروری است. البته در نظر داشته باشید که سفارت آلمان، ممکن است به صلاح دید خود، مدارک دیگری را نیز درخواست نماید.

    دو فرم درخواست کامل شده “درخواست برای یک ویزای ملی” (فرم ها می بایست امضا شوند)

    در صورتی که پرداخت مبلغ در بانک انجام شود.

    یک پاسپورت معتبر با دو صفحه سفید و حداقل شش ماه اعتبار پس از بازگشت به کشور خود

    افرادی که همسر یا پارتنر ایسلندی دارند، باید فرم D-201 و کسانی که همسر یا پارتنر خارجی دارند، D-202 را تکمیل کنند.

    دو عکس گذرنامه ای جدید

    35 میلی متر و 45 میلی متر

    دو اظهارنامه از اطلاعات صحیح و کامل مطابق با بند 53 (2)8 و 54 قانون اقامت با تاریخ و امضا

    این فتوکپی باید شامل صفحه اطلاعات شخصی و صفحه حاوی امضای فرد متقاضی باشد. پاسپورت باید حداقل 90 روز پس از پایان اعتبار اجازه اقامت، معتبر باشد.

    یک تأییدیه کتبی توسط اداره ثبت در آلمان، که نشان می دهد تمامی الزامات مورد نیاز برای تشکیل خانواده، تکمیل شده و همچنین در بردارنده یک چهارچوب زمانی است.

    در زمان ارائه برای درخواست اقامت، نباید بیش از 6 ماه از صدور این گواهی گذشته باشد. این گواهی باید شامل تمام کشورهایی باشد که متقاضی در 5 سال گذشته در آن ها زندگی کرده است. علاوه بر این، مرجع صادر کننده گواهی باید مجوز صدور گواهی عدم سوء پیشینه را داشته باشد و بالاترین مرجع صادرکننده این گواهی، در آن کشور باشد. توجه داشته باشید که گواهی باید تایید آپوستیل یا اعتبار دوگانه داشته باشد.

    مدرک بین المللی زبان، در سطح A1 از موسسه گوته، که بیش از دو سال از زمان اخذ آن نگذشته باشد.

    تنها در صورتی که گواهی به غیر از زبان های انگلیسی یا نوردیکی نوشته شده باشد. در صورتی که گواهی توسط یک مترجم رسمی غیر ایسلندی ترجمه شده باشد، نیاز به تایید آپوستیل یا اعتبار دوگانه وجود دارد.

    یک دعوتنامه که در آن آدرس محلی که شخص متقاضی با نامزد خود زندگی خواهد کرد، مشخص شده باشد.

    تنها گواهی بیمه شرکت های بیمه ایسلندی و یا شرکت های بیمه خارجی دارای مجوز فعالیت در ایسلند، مورد قبول می باشد. بیمه نامه حداقل به مدت 6 ماه پس از تقاضای اقامت، اعتبار داشته باشد و حداقل مبلغ 2 میلیون کرون ایسلند را پوشش دهد.

    یک کپی از پاسپورت نامزد (در صورتی که شخص پاسپورت آلمان را ندارد، یک کپی از مجوز اقامت دائم)

    اگر فرد با یک ایسلندی ازدواج کرده باشد؛ در صورتی که همسر ایسلندی فرد، از نظر مالی او را حمایت کند، به موجب تعهد متقابل قانونی حمایت از همسر، فرد نیازی به اثبات تمکن مالی ندارد. اما اگر فرد پارتنر یک ایسلندی باشد، باید شخص متقاضی، تمکن مالی خود را اثبات کند.

    یک گواهی از بیمه سفر معتبر

    اگر فرد با یک ایسلندی ازدواج کرده باشد؛ در صورتی که همسر ایسلندی فرد، از نظر مالی او را حمایت کند، به موجب تعهد متقابل قانونی حمایت از همسر، فرد نیازی به اثبات تمکن مالی ندارد. اما اگر فرد پارتنر یک ایسلندی باشد، باید شخص متقاضی، تمکن مالی خود را اثبات کند.

محتوای این مطلب پنهان
دکمه بازگشت به بالا